5те най-добри пилота на всички времена...?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Re: 5те най-добри пилота на всички времена...?!

Мнение от sharksfin » 28 Яну 2013, 15:29

Моите любимци са Хенри Тойвонен, Стиг Бломквист, Ари Ватанен, Колин Макрий и Сандро Мунари. Колко съм се ровил из нета да търся техни клипове.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Яну 2013, 15:41

Coulthard написа:Не мога да повярвам че изписа тоя ферман за ми обясниш колко е велик Сена.... :) Особено след като ти е ясно че явно съм гледал доста от състезанията му .... гледал съм и филмите за него и всичко останало, но това не променя нещата... извън пистата винаги се е държал супер добре, адски готин тип, на пистата сам караше много, но усетеше ли заплаха започваше да играе на блъскащи се колички.... Относно Култард дори няма да коментирам, щом съм с този ник мисля че е ясно, а за Спа с нетърпение очаквах момента в който Шумахер ще се докопа до Дейвид с цел да го бие, искрено щях да се забавлявам като се натъкне на човек който 8г. кара физ. подготовка със SAS :) Ето ти нещо от Сена което най-вероятно повечето не си виждали.... тогава пилотите бяха шофьори и можеха да карат всичко ... а не като днес като се качи на личната си кола и се чуди как да цуни мантинелите: http://www.youtube.com/watch?v=jjbrFBE4x8A

Ари Ватанен.... как можах да го забравя
http://www.youtube.com/watch?v=TKgeCQGu_ug

Това, че Култард правеше подобна физическа подготовка, изобщо не значи, че е Майк Тайсън примерно. Но дори и така да беше, ти от цялата случка се хвана да коментираш кой кого щеше да...набие. Не вникна защо ти дадох точно този пример. Или по-точно много добре ме разбра, но не ти изнасяше да го коментираш. И в двата случая е все едно защото ти пак даваш за пример катастрофите на Сена и го изключваш от великите пилоти, а слагаш там друг, абсолютно незаслужил като Култард. :driving: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Яну 2013, 16:02

въпроса е прекалено субективен за да има верен отговор.
за мен най-великия пилот е пилота на Тулбухинската Йеска, която ме изпревари на околовръстното миналата седмица. трябва си умение и сила за подобен шоферлък

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2013, 16:34

gazzzar написа:Избройте да видим на какво мнение е форума :)
Мойте:
1. A.Senna
2.Colin McRae
3.M. Schumacher
4.Walter Rohrl
5.Juha Kankkunen

Единствено, някак си липсва тоя пуяк - Льоб, истината е, че мястото му е в класацията....ама много ме дразни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не виждам два пилота тука. единия съм сигурен че го знаете- лауда.

другия- на малко хора е известен, но на мене ми е кумир - хуан-мануел фанджо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 28 Яну 2013, 16:36

:) да имаш талант и да блъскаш не е като да нямаш и да блъскаш :) под второто визирам Култард :) относно Дейвид като пилот беше средна работа, но пък като развиване на коли можеше да се конкурира спокойно с Шуми
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Яну 2013, 16:44

alx написа:

Предполагам няма човек, който да гледа формула и да не знае за титлите му. Просто обаче е трудно да коментираш някой, който е карал много отдавна и не си се докоснал дори до тази епоха от на Формулата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2013, 16:51

BMWPOWERRR_ACM написа:
alx написа:

Предполагам няма човек, който да гледа формула и да не знае за титлите му. Просто обаче е трудно да коментираш някой, който е карал много отдавна и не си се докоснал дори до тази епоха от на Формулата.

аз пък мисля, че от съвремената епоха никой от пилотите не може да претендира да е много над останалите. компютри, тракшън контрол, ланч контрол, активни аеродинамики, телеметрия... колите са много по-бързи но много от основните животоспасяващи задължения на пилота са му иззети.

това е все едно да сравняваш съвремените пилоти и да казваш че са били по-добри от ония лудите през втората световна война.

и друго- аз лично съм забелязал, че колкото по-стара една състезателна кола е- толкова повече умение изисква да се кара и толкова повече те е страх. примерно карал съм за няколко обиколки разни стари поршета- ми няма такъв страх. то е мощно та се е самозабравило, хапе си каишката, хапе те тебе, хапе себе си, тия около тебе... няма гуми, няма спирачки, ама окачване- да цепиш морето с гега... такъв страх се помни...

мое си мнение де- то една истина по въпроса няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 28 Яну 2013, 16:52

http://www.youtube.com/watch?v=L7Ifcgl789E

не е малко луд Фанджо с тия велосипедни гуми, но иначе подкрепям мнението че е малко субективно да се оценява пилот не от нашата ера....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Яну 2013, 17:03

alx написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:
alx написа:

аз пък мисля, че от съвремената епоха никой от пилотите не може да претендира да е много над останалите. компютри, тракшън контрол, ланч контрол, активни аеродинамики, телеметрия... колите са много по-бързи но много от основните животоспасяващи задължения на пилота са му иззети.

това е все едно да сравняваш съвремените пилоти и да казваш че са били по-добри от ония лудите през втората световна война.

и друго- аз лично съм забелязал, че колкото по-стара една състезателна кола е- толкова повече умение изисква да се кара и толкова повече те е страх. примерно карал съм за няколко обиколки разни стари поршета- ми няма такъв страх. то е мощно та се е самозабравило, хапе си каишката, хапе те тебе, хапе себе си, тия около тебе... няма гуми, няма спирачки, ама окачване- да цепиш морето с гега... такъв страх се помни...

Съгласен съм. Не ,че отричам огромните умения на настоящите пилоти, но на моменти живота ти да зависи от контрола върху трудно управляема машина е съвсем друго. За мен след края на 80-те год с навлизането на компютрите и супер строгите правила и класове, моторните спортове станаха много перфекционистки и скучни....
Това горното нали го казвам за повечето спортове на 4ри гуми. На 2 гуми нещата са си на място. Колко от по долните пилоти познавате....? Не, много ама се съгласете ,че уменията и риска им на моменти с 300 градско не са за подценаване:

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Яну 2013, 17:06

BMW_RIDER написа:
alx написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:
alx написа:

:ok:

Съгласен съм. Не ,че отричам огромните умения на настоящите пилоти, но на моменти живота ти да зависи от контрола върху трудно управляема машина е съвсем друго. За мен след края на 80-те год с навлизането на компютрите и супер строгите правила и класове, моторните спортове станаха много перфекционистки и скучни....
Това горното нали го казвам за повечето спортове на 4ри гуми. На 2 гуми нещата са си на място. Колко от по долните пилоти познавате....? Не, много ама се съгласете ,че уменията и риска им на моменти с 300 градско не са за подценаване:

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 28 Яну 2013, 19:19

препоръчвам да си изтеглите и гледате това филмче на BBC за гр.Б
Ще ви се изяснят доста неща ;)

http://zamunda.net/details.php?id=30599 ... rtcomments
Изображение
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 28 Яну 2013, 21:01

А това гледали ли сте го?! Не само моторджийте на Isle of Man са луди глави ;)

"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Яну 2013, 21:07

Runnaway написа:А това гледали ли сте го?! Не само моторджийте на Isle of Man са луди глави ;)

на 55-тата сек си викам .. ей са си .. мамата ... :DDDD

и тука баш е голямата разлиак с моторите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2013, 0:08

alx написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:
alx написа:

Не мислиш ли че говориш за различни неща . Едното е в голямата си част умение да останеш жив , другото изстискване на най-последната капка от възможностите на една машина . Все едно да сравниш рали пилот с такъв от Ф1 и да кажеш, че на 2рия му е по-лесно защото познава пистата . А страничното претоварване , а това при спиране - 4-5-6 G нон стоп 2 часа не е малко изпитание .

Предишна

Назад към Извън Темата