Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Фиш за каране на дневни светлини
И аз не мога да разбера толкова ли е трудно да се кара на къси?
Дългите ако ще и на 3% да ги пуснете и да е слънчево пак ме дразнят. Просто са насочени точно там където не трябва-в очите на шофьора на идващата насреща кола...

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
daddy_ написа:И аз не мога да разбера толкова ли е трудно да се кара на къси?![]()
Дългите ако ще и на 3% да ги пуснете и да е слънчево пак ме дразнят. Просто са насочени точно там където не трябва-в очите на шофьора на идващата насреща кола...
Само дето една халогенна крушка е 5 лв, а една за ксенон е 25 ако е китайка. Ако е филипс е 80

И мене ме дразни вечерно време като спра зад някой мерцедес, как ОЕМ LED стопа му ме кара да се чувствам епилептично зле, ама шанс

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- dan-dam
- ентусиаст
-
ogata написа:Само дето една халогенна крушка е 5 лв, а една за ксенон е 25 ако е китайка. Ако е филипс е 80![]()
![]()
И мене ме дразни вечерно време като спра зад някой мерцедес, как ОЕМ LED стопа му ме кара да се чувствам епилептично зле, ама шанс. А за късите без коментар. Щото тея дето са с ксенон на рефлектор пък не знам как те карат да се чувстваш
![]()
И викаш дай да си вадим очите за да не сменяме крушки

А тея с ксенон на рефлектор и с нерегулираните фарове ме накараха преди да сложа ксенона(на лупи разбира се) да отида и срещу сериозната сума от 5 лв да си регулирам фаровете. Ама според мен тука не е въпрос до парите, ТЕ такива сме си...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
daddy_ написа:ogata написа:Само дето една халогенна крушка е 5 лв, а една за ксенон е 25 ако е китайка. Ако е филипс е 80![]()
![]()
И мене ме дразни вечерно време като спра зад някой мерцедес, как ОЕМ LED стопа му ме кара да се чувствам епилептично зле, ама шанс. А за късите без коментар. Щото тея дето са с ксенон на рефлектор пък не знам как те карат да се чувстваш
![]()
И викаш дай да си вадим очите за да не сменяме крушкиИначе за стоповете на по новите коли съм съгласен с теб. Ужасно е да се кара зад тях. Ако си в задръстване ти се разказва играта.
А тея с ксенон на рефлектор и с нерегулираните фарове ме накараха преди да сложа ксенона(на лупи разбира се) да отида и срещу сериозната сума от 5 лв да си регулирам фаровете. Ама според мен тука не е въпрос до парите, ТЕ такива сме си...
Не е въпроса да не сменяме крушки, а е въпроса на избор.
Оем решението при е36 е дълги на 30%. Точка. Тва, че някой не го кефи ме грее толкова, колкото го грее тоя в мерцедеса, че не ме кефят стоповете му.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- dan-dam
- ентусиаст
-
ogata написа:Тва, че някой не го кефи ме грее толкова, колкото го грее тоя в мерцедеса, че не ме кефят стоповете му.Тебе те кефи да караш на къси - карай си. Другия го кефи да кара на рингове - и той да си кара.

Не мога да схвана що я има изобщо тая тема, че и се обсъжда
Някой нарушил ЗДвП щото си мисли, че е тарикат, писали му глоба и реве- я удряйте катинара.
ПС: Карайте си както искате, но всичко различно от къси светлини и ДРЛ заводски монтиран на кола след 2008-ма година (не съм сигурен за годината, ама там някъде беше) води до глоба. И да ревете, и да псувате- това е положението.
ПС2: Забравете тъпотията с ДРЛ-а на Е36, Е46 и т.н. дърти модели при които светят дългите на %- това, че полицаят е тъп като галош и не ви глобява е негов проблем и късмет за вас.

Някой нарушил ЗДвП щото си мисли, че е тарикат, писали му глоба и реве- я удряйте катинара.
ПС: Карайте си както искате, но всичко различно от къси светлини и ДРЛ заводски монтиран на кола след 2008-ма година (не съм сигурен за годината, ама там някъде беше) води до глоба. И да ревете, и да псувате- това е положението.
ПС2: Забравете тъпотията с ДРЛ-а на Е36, Е46 и т.н. дърти модели при които светят дългите на %- това, че полицаят е тъп като галош и не ви глобява е негов проблем и късмет за вас.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
daddy_ написа:ogata написа:Само дето една халогенна крушка е 5 лв, а една за ксенон е 25 ако е китайка. Ако е филипс е 80![]()
![]()
![]()
И викаш дай да си вадим очите за да не сменяме крушкиИначе за стоповете на по новите коли съм съгласен с теб. Ужасно е да се кара зад тях. Ако си в задръстване ти се разказва играта.
Как пък цяла канада и в щатите даже карат така и не ги дразни незнам. То и мене ме дразни като хората карат без фарове вечер, че карат като идиоти още повече ме дразни ама освен да пусна оплакване до арменския поп или да не карам въобще друго незнам. Не вярвам 30% на дългите да ти пречи чак да се разминеш с някой или да има опасност да се хвърлиш в някоя канавка през деня. Ако тва ти вади очите незнам ти как въобще караш в БГ при тукашните възможни конфигурации от осветителни тела и неподходящи крушки.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
cod-cdbp написа:Какво ви пречи да карате на къси не ми е ясно.
Хем по-малко вадят очите, защото дългите и на 30% пак лъча им свети и нагоре, хем има и габарити отзад, хем и няма шанс да ги забравите по тъмно и някой да ви отнесе, защото отзад нищо не свети
И аз това се чудя ? На мен ключа на фаровете ми е в най ляво положение на "А" и като запаля колата си светват късите (фабричен ксенон) и си светят докато не загася колата, така съм го оставил и въобще не го мисля. За мен тия Angel Eyes са си чисти габарите които светят жълто около фара и по никакъв начин не могат да са дневни светлини.
Водачите на мпс-та сме длъжни да караме с включени КЪСИ СВЕТЛИНИ. Всички други модификации са извън тези посочени в закона. КАТ-етите имат норматив- ...акта , ....фиша и ...проверки. За да караме с дневни светлини (SMD ,CCFL и афтер) трябва да се промени текста в закона. Така че включвайте си на КЪСИ.
П. П. Ще ви намерят нещо друго.
Event from Iconoclast
Event from Iconoclast
e34
- dan-dam
- ентусиаст
-
b00st написа:Как пък цяла канада и в щатите даже карат така и не ги дразни незнам. То и мене ме дразни като хората карат без фарове вечер, че карат като идиоти още повече ме дразни ама освен да пусна оплакване до арменския поп или да не карам въобще друго незнам. Не вярвам 30% на дългите да ти пречи чак да се разминеш с някой или да има опасност да се хвърлиш в някоя канавка през деня. Ако тва ти вади очите незнам ти как въобще караш в БГ при тукашните възможни конфигурации от осветителни тела и неподходящи крушки.
Ми ходи и карай в Канада и щатите

Имам чувство, че ако задължат всички да карат на така мечтаните халогени и ейнджъли ще започне чудене как да не караме така.
sstavrov написа:Водачите на мпс-та сме длъжни да караме с включени КЪСИ СВЕТЛИНИ. Всички други модификации са извън тези посочени в закона. КАТ-етите имат норматив- ...акта , ....фиша и ...проверки. За да караме с дневни светлини (SMD ,CCFL и афтер) трябва да се промени текста в закона. Така че включвайте си на КЪСИ.
Event from Iconoclast
Нещо май ти не си дочел закона, има си текст за дневните светлини.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Искахте да приемат тоя тъп закон те ви го какво ревете сега?
Аз и няколкото други като бяхме против ни оплю целия форум ма га едье кифтетата ни рива са ривеш.

Аз и няколкото други като бяхме против ни оплю целия форум ма га едье кифтетата ни рива са ривеш.

ATR-42/72
Kris написа:sstavrov написа:Водачите на мпс-та сме длъжни да караме с включени КЪСИ СВЕТЛИНИ. Всички други модификации са извън тези посочени в закона. КАТ-етите имат норматив- ...акта , ....фиша и ...проверки. За да караме с дневни светлини (SMD ,CCFL и афтер) трябва да се промени текста в закона. Така че включвайте си на КЪСИ.
Event from Iconoclast
Нещо май ти не си дочел закона, има си текст за дневните светлини.
Посочи къде пише че CCFL ,SMD и афтермаркет се приемат за дневни светлини!
Event from Iconoclast
e34
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
hackman написа:Защо не спират X5-ците които карат с дневни свтлини. а спират по-старите BMW-та?
Споко и Х5-ци спират ... и т.н. всеки път се обесняваме като в първи клас
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Просто е, ако фабрично могат да ти светят ейнджълите и без габарите отзад значи си законен, ако не си минус 20лв.
Тук 90% от хората се кефеха колко европейско било и как се спасявали животи, а сега се реве

Тук 90% от хората се кефеха колко европейско било и как се спасявали животи, а сега се реве