Пътуване до Италия с автомобил
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Пътуване до Италия с автомобил
здравейте колеги , не намерих точната информация в интернет и затова правя запитване. Предстои ми да пътувам с кола от Бургас до Неапол, Италия за към 20.03.2014г. може ли някои да посочи колко точно струва билет за ферибота от Игуменица до Бари или Бриндиси ? ? , дата, час , ден от седмицата ,месец от годината , инфо в коя час на деня е изгоден билета за лека кола комби + двама души, коя фирма е ферибота , дали е изгодно да си купиш билета на място на пристана или е далавера да си го купиш предварително по интернет. КОИ е саита за билети. ЗАЩО ЗАДАВАМ ТОЛКОВА ВЪПРОСИ ! ? ! именно всички пишат и нищо не казват Т О Ч Н О ! ! ! ама един човек не написа нещо конкретно примерно - " отидох на игуменица на 23-ти септември примерно в 20 ч вечерта купих си билет ферито Суперфаст за 01 ч през ноща че беше по евтин и ми струваше 50 , или 100 или 300 евро ! ! ! с каюта за спане или без , каюта с двама , трима , или 4 души, без каюта колко е бил билета с каюта колко , колата каква е била микробус ли камион ли кола ли ! ? някои пишат че им струвало 180 , други 260 , други дори видях цена 105 евро за кола с двама души и то в каюта за двама !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ето сега това е В Ъ П Р О С Ъ Т тези 105 евро на човек или за двамата , ами да вземат да пишат както ги изредих по горе, дата час, месец от годината, марка на ферито, в колко часа тръгва , как са си го купили билета на място или по интернет, кои саит ако е от интернет. ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО НЯКОИ СЕ Е засегнал но трябва ми инфо , виждам в нета много хора които пишат но НИКОИ НЕ ДАВА ИНФО КАКТО ТРЯБВА, благодаря ви

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Еми не е точно защото според сезона се променят цените!
За Бриндизи пътува само кораб на една фирма GRIMALDI LINES /инфо от 03,01,2014г/на нова година струваше 20евро билет за лек автомобил и 30евро на човек билет. Каютата от терминала да я платиш е 100Е за четирима! От кораба пада до 30Е за четирима. Но лятото каюта забрави
Кораба за Бриндизи тръгва всяка вечер в 23.30ч или 00.30ч трябва да си там два часа по-рано. Пътува всяка вечер с много малки изключения почти равни на нула.
Като лятото в най-натовареното съм плащал 40евра човек ,45евра автомобил.
За Бари е малко по-скъпо ,но от две години не съм пътувал до там и нямам пресно инфо.
Аз на 17.03 ще пътувам до Бриндизи.
За Бриндизи пътува само кораб на една фирма GRIMALDI LINES /инфо от 03,01,2014г/на нова година струваше 20евро билет за лек автомобил и 30евро на човек билет. Каютата от терминала да я платиш е 100Е за четирима! От кораба пада до 30Е за четирима. Но лятото каюта забрави

Кораба за Бриндизи тръгва всяка вечер в 23.30ч или 00.30ч трябва да си там два часа по-рано. Пътува всяка вечер с много малки изключения почти равни на нула.
Като лятото в най-натовареното съм плащал 40евра човек ,45евра автомобил.
За Бари е малко по-скъпо ,но от две години не съм пътувал до там и нямам пресно инфо.
Аз на 17.03 ще пътувам до Бриндизи.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

да, сега отворих саита на грималди лайнес и цената по интернет излиза 132 евро за кола с двама души без кабина за спане и ако е на дек спейс или 220 евра с спане, колебая се дали да мина през сърбия хърватска и словения, ферибота е 8 часа път + 2 часа да си там преди това ( което означава че ще си 3 часа по рано за да не окъсаш) което си 10-11 часа на ферито и ще ни трябва спане. казваш че на ферито цената на каютат пада ама ние сме двата с жената , в сайта пише каюти четворки мъже и четворки жени, ако се навра в каюта с 4 души и всички хъркат няма да мога да спа знам от личен опит, на прехода през словения. От там ми излиза 2400 км, + 40 евра винетки ( 10 в сърбия, 16 в хърватска и 15 в словения, в италия мисля да мина по не платените) ще спа някъде покрай Венеция тъкмо ще я разгледаме. На газ съм и прехода така ми излиза около 190 евро с винетките+ спане на хотел да речем 40 евро всичко =230 евро = ( а пре игуменица -бриндиси само ферито с каюта за двама може да ми е 230 или както някои колеги писаха им е коствало 260 евра с каюта за двама
и още към 100 и нещо гориво
, Още мисля от къде да мина влече ме към игуменица
ако сваря за 17-ти да се приготвя ще пиша, но идеята ми е да съм там събота 22/03, петък вечер ферито може и да е по дебела цена 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
На Игуменица си ходи билети само там на място по интернет са по-скъпи. Сега не е сезон за 30евра ще си спинкате с женати.
На порта има един българин там работи и дава билети...но не му помня името.
На порта има един българин там работи и дава билети...но не му помня името.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Да не отварям нова тема, искам да питам как стоят нещата във Франция с някакъв уред за алкохолна проба или нещо подобно. От къде се купува това задължително нещо, което четох, че било въведено преди няколко години.
Sent from my B1-711 using Tapatalk
Sent from my B1-711 using Tapatalk
на фериботът които е от Англия към Франция го продават в магазина струваше към десятка в евро, представлява мини уредче за алкохолна проба. Двечки са в опаковка като малки химикалки , мисля че се наричаха ALKOHOL TESTER ( нещо такова
) ако влизаш в Франция от другъде със сигурност трябва да го има по бензиностанциите

благодаря за инфото ще мина през игуменица и после ще пиша как е минало всичко

Здравейте колеги,
За пътя през Гърция няма да съм ви полезен, но за сухопътния маршрут има какво да споделя! Крайната дестинация беше Портофино, Лигурско море, Италия! Пътувахме от София до Загреб /жена ми искаше да спим там, а и тръгнах в 3 след обяд/ около 8ч. път с две три бързи спирки! До Ниш пътя е с много ограничения и ако няма някой пред, вас ви съветвам да ги спазвате, сръбските полицай не са от най сговорчивите
! След Ниш се качвате на магистрала като се плаща 6 евро до Белград! Околовръстното на Белград не е от най- добрите и ви съветвам да минете през центъра на града, дори да е в по- натоварен час! От Белград до границата се кара отново по магистрала като таксата е 1.80 евро! Искам да отбележа, че ако не платите с карта могат да ви вземат и 2 или 3 евро
Границата Сърбия- Хърватия е действително най- проклетата, Хърватите се заяждат за нищо, дано по скоро влезнем в шенген! От границата до Загреб пътя е отново магистрала, изключително монотонна и с малко завои! Таксите за магистрала в Хърватска са 19 евро! Общо взето ограничението на скоростта не се спазва, особено от БГ регистрирани тежко моторизирани немски лимузини! Направи ми впечатление, че много Българи с по скъпички коли си пътуват до Италия като от Сф до морето
! Въпреки това ви съветвам да карате според ограничението изхождайки от срещата с хърватските митничари....Границата със словения се минава безпроблемно! Веднага след нея има паркинг, съветвам ви да отбиете и да си купите винетка за пътната мрежа в Словения! За една седмица струва 15 евро и ако я нямате, глобите са жестоки! Може да заредите и гориво, в Словения и Сърбия цените са най- добри! Границата с Италия се вижда само на табела, като аз не ходих до Триест а отбих при Постойна и от там влезнах в Италия! В Италия може да карате както по Магистрала така и по междуградският път! Трябва да сте наясно, обаче че Италия е гъстонаселена и между градовете селата са едно след друго,като ограничението е 50, на места дори по- малко! Тоест, ако гоните часове това не вашият вариант! Пътищата са иделани и щадящи окачването на автомобила и костната ви система! Таксите по магистралите са средно 7 евро на 100км! Искам да отбележа, че не разбрах каква е закономерността, но от Падуа до Верона около 80 км. ми поискаха 7.60 евро, а от Модена до границата със Словения за 320км. ми взеха 21 евро! Предполагам че има значение коя е магистралата, а и за колко време си на нея! В Италия в абсолютно всеки град има добре обособени паркинги и места за паркиране които са платени! Не съветвам никой, да си пробва късмета с карабинерите, плащайте си и спирайте на указаните места! Паркингите са с много различни цени! За Венеция са минимум 3 евро на час / паркинг Трончето, на влизане във Венеция, след моста веднага в дясно - най- евтиния/! След него е Сан марко - 6 евро на час! За 24 часа цената е 22 евро, ако не се лъжа и на двата! Имайте пред вид, че Сан марко е доста натоварен и е възможно да няма места, отидете сутринта или направо я оставете на Трончето и походете пеша 5-7 мин. В Извън Венеция паркингите са далеч по - евтини! В Падуа примерно 1 евро на час, Верона - 3 евро на час, по малките градове и села които са далече от тристическите дестинации, може да паркирате и без пари! Най - скъпият паркинг беше в Портофино, 9 евро за два часа - 35 евро за 24ч. Магистралите се наблюдават с камери и ограниченията трябва да се спазват! В противен случай, ще бъдете неприятно изненадани на изхода за плащане на тол таксата
Превишаване на скоростта от 10 км/ч ще ви коства 150 евро.!!! Дори и екзотичните спортни марки, се движеха със скорост близка до ограничението ! Концентрирам се основно върху разходите които не варират, понеже хотела всеки сам трябва да си избере според вкуса и възможностите! Лично аз смятам че ако сте без деца, пътя София- Венеция може да се вземе за 12 часа, тоест за един ден! От Венеция всяка дестинация в Италия ви е на няколко часа магистрален път, включително и Рим така че, няма никакъв смисъл да се качвате на ферибот през гърция / билета ще оскъпи а и ще се клатите цяла нощ/
За пътя през Гърция няма да съм ви полезен, но за сухопътния маршрут има какво да споделя! Крайната дестинация беше Портофино, Лигурско море, Италия! Пътувахме от София до Загреб /жена ми искаше да спим там, а и тръгнах в 3 след обяд/ около 8ч. път с две три бързи спирки! До Ниш пътя е с много ограничения и ако няма някой пред, вас ви съветвам да ги спазвате, сръбските полицай не са от най сговорчивите

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Всичко много добре колега,ма не ми хареса мнението за ферибота... Ами ако трябва да ида в Лече или Реджио Калабрия???
още 1000км знаеш ли колко пара е магистралата? още за 1000км гориво платено на цени в Италия???? Още от 8 до 12часа джиро из Италия
така че кой за където си има работа си решава от къде да мине. Аз предпочитам цяла нощ да си лежа в каютата... а и ми излиза по-евтино до там където отивам.
още 1000км знаеш ли колко пара е магистралата? още за 1000км гориво платено на цени в Италия???? Още от 8 до 12часа джиро из Италия
така че кой за където си има работа си решава от къде да мине. Аз предпочитам цяла нощ да си лежа в каютата... а и ми излиза по-евтино до там където отивам.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И да добавя,може да спрете на "синя зона" във Верона,като си закупите талони за паркиране от бутките за билети и цигари,1 евро е на час,но е разрешено да се спира до 2 часа
И внимавайте по паркингите в южна Италия от претъпници. Пресен случай от онзи ден, приятелче се прибира от Австрия, но решава да мине през Италия и Гърция за България. На платен паркинг в южната част на страната му се почуква на прозореца от съвсем нормално изглеждащ човек, който иска огънче, моят приятел отваря съвсем леко прозореца и в този момент човека отвън със спринцовка му пръска райски газ и естествено приятелчето заспива мигновенно без време за реакция. Резултат, олекнал е с 3000евро, но добре, че са му взели само парите, че можеше да олекне и с джип и багаж.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Много кофти, но често съм чувал за крадци в Италия. Не знам защо, все още има хора, които се придвижват с 3000+евро в джоба...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като стана дума - в Испания и Франция по магистралите правят номера със спуканата гума - на крайпътните заведения я пробиват леко, тръгваш, след 1-2 км спираш и те ограбват докато уж ти помагат. Моя съсед прекара 3 дни в един испански град докато търси 21' гума за джипа или кой да я поправи в почивните дни, добре че се е усетил какво става и се размина само с парите за такси, хотел и гумаджията...
Never mistake motion for action...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да ве в големите градове масово ти подават тенекиен пръстен уж е твой и е златен...
Всички тия измамници говорят Балкански език или цигански.
Всички тия измамници говорят Балкански език или цигански.
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5