Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Re: Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?

Мнение от cww » 30 Апр 2013, 10:54

Те Щатите са построени на базата на олигофрени :mhihi:

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 30 Апр 2013, 11:24

Вярно е, че сега е притеснителен факта с употребата на наркотици или ранното правене на секс, всъщност може би по-вероятно ранното говорене за секс... Но според мен това са по-скоро изключения, на които се дава по-голяма гласност. Имам 14 години по-малка сестра(тя е на 9) ии като ходя да я взимам от училище понякога(доста голямо СОУ) ги виждам какво правят учениците, еми не е много по-различно от това, което аз съм правил като съм бил на 16. Случвало се е да се напиваме, да се сбием, сигурно и аз тогава в нечии очи съм изглеждал тъпанар, от който няма да стане нищо :mhihi: Сега всеки ден по новините показват, някъде, в някое си училище се били сбили... Еми аз като бях ученик да не кажа всеки ден някой с някой се е сбивал, ама айде през ден да е било... а не са ни давали по новините :mhihi: Ама това не им попречи на повечето от тия в момента да учат и работят на добри места, както и на мен включително (за което родителите ми имат основна "вина" oт гледна точка начина, по който са ме възпитали)

Едно мога да добавя като съвет към повечето, защото знам, че на мен ми е помогнало.
Насърчавайте децата си да спортуват, нека е нещо, което ги влече разбира се, но нека спортуват. Спортът те мотивира да дадеш нещо по-добро от себе си, дисциплинира, дава по-добра среда, в която да порастнат децата...

П.С.

Случват се повече добрини, отколкото злини, просто злините имат по-добра реклама по новините :mhihi:
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 30 Апр 2013, 12:00

Здравейте колеги.Аз като младеж на 19 години мога да кажа,че съм силно разочарован от връстниците си.Ще ви дам един пример.Както споменах,на 19 години съм....не пия ( никога не съм се напивал!),не пуша и през живота си в дискотека не съм стъпвал общо взето нямам пороци.Разочаованието ми идва в момента в който споделя това на някой връстник или на някой по-малък от мен. В 99,9% от случаите отговорът е "брато ти си мно'о прос' !" или "Ти не знаеш как да се забавляваш."(facealm).Някъде из темата се спомена,че децата са от определена прослойка на обществото.Не е така...за жалост.Студент съм по право в 1 курс и мога да ви кажа,че нещата са плачевни.Имаме лекции от 1:30...С класите,Седмаците и всички модерни джипове и прочие на колегите ми идват в 2,2:30,за да си покажат новите дрехи и коли.Колегите ми идват на лекции само за да се уговорят кога и как ще се "накълват като търнокопи в градина с магнолии " и кога ще се събират да излизат.Забелязъл съм,че масово манталитета и ценностите на връстниците ми са сиииилно занижени.Срамувам се от тях и ми е кофти,защото когато кажа,че съм на 19 и съм студент...автоматично съм асоцииран с "овцете".Простотията е навсякъде и съм благодарен на родителите си за възпитанието,което съм получил.Възпитавайте децата си така,че един ден и те да са горди от това,което са получили. ;)
Are you /// M enough ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Апр 2013, 12:51

Моя син е на 3.5г. Вчера го взех от градина и ми вика: "Гепи брато". Кво да кажа, като аз така не съм му казвал :mhihi: Всеки черпи от тези около него. Домашния контрол е най-силното оръжие срещу простащината, но това важи само за родители с морал и възпитание. Каквито са родителите - такова ще е и поколението. Успех на всички бъдещи родители.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Апр 2013, 13:00

///M fanatik,
Колега,после по ирония на съдбата ще работиш точно за някой от тези твои колеги :mhihi:
По темата,както каза колегата по-горе-всички сме били изроди,аз се биех като изоглавен за да компенсирам (сега го установих :mhihi: ) по-ниският си ръст,а ако някой вземе че ме набиеше ,имам по-голям брат,а него никой не можеше да го бие,почти всички крайници и балалайката съм си чупил,пушех чат пат цигари (наркотици не само че нямаше,ами и никога не съм опитвал) ,чалга нямаше навремето,ама имаше диско ,към 14-15 годишен ударих и първа пушка,там някъде и почна бирата да не ми прави впечатление че е горчива ,силен алкохол никога не съм му бил фен,както и сега,правихме доста золуми ,пък сигурно половин тон бомбички съм метнал по онова време,прозорците на някой стари къщи и на училището ни бяха чудесна цел,да чопнеш на баща си колата и да обиколиш квартала си беше изживяване,което може да се сравни само с кефа от това да пипнеш пръстена на оная фльорца-Арабела от едноименният чешки филм и да си поръчаш 22 толумби и кило боза.
Бензин не знаех как се купува,но знаеш 36 начина да се отключи капачка със шифър на резервоар (имаше и такива капачки за резервоар),коли и тн. неща никога не съм крал,всъщност единственото нещо дето съм взимал е бензин!
Но както каза колегата justboy,спорта му е майката,започнах като парашутист (ОСО) ,после безмоторно летене,после моторно и на края автомобилизъм и съответно малко се кротнах,сега съм ИТ и заклеймявам тинейджърите ,но в голямата си част всички сме били палави.
Лошите неща на съвремието са както каза Митака,липсата на контрол у родителите,едно време учителя като каже нещо на баща ми и не смея да се прибера в къщи,такива шамари имаше че усещах как глупостите ми моментално като предатели,напускат главата ми,естествено на другия ден или поне след седмица,пак се настаняваха като депутат в нов парламент...
Просто сега ако плеснеш хлапака си,в такъв филм ще се озовеш ,че ще си върнеш цялата лента от живота си чак до запознанството със жена си и злощастният момент на момента на съвкупление и тогавашната ти мисъл че е "добра идея"...
Това което исках да кажа с 2 думи е че трябва дисциплина,спорт и чат-пат стар класически побой!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 30 Апр 2013, 13:02

KPETEH написа:Каквито са родителите - такова ще е и поколението.

това е вярно само до едно време...средата в която расте детето (училището, компанията в квартала) в последствие оказва по-голямо влияние върху това с какви ценности израства тийн-а. Да не говорим, че ако детето е поне с малко над средната интелигентност, в процеса на издастване ще зебелязва и лошите черти в родителите си и ще се стреми да не ги усвои. Ама тва е за любознателните.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Апр 2013, 13:16

това е вярно само до едно време...средата в която расте детето (училището, компанията в квартала) в последствие оказва по-голямо влияние върху това с какви ценности израства тийн-а. Да не говорим, че ако детето е поне с малко над средната интелигентност, в процеса на издастване ще зебелязва и лошите черти в родителите си и ще се стреми да не ги усвои. Ама тва е за любознателните.

Не съм съгласен, при положение, че родителите са хора на място. Те не биха имали лоши черти. Естествено не става дума за пари.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 30 Апр 2013, 13:16

Е.Димитров написа:
Това което исках да кажа с 2 думи е че трябва дисциплина,спорт и чат-пат стар класически побой!

Това го цитирам, щот си е самата истина и това е начина! :)
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 30 Апр 2013, 13:37

Е.Димитров написа:///M fanatik,
Колега,после по ирония на съдбата ще работиш точно за някой от тези твои колеги :mhihi:

Не знам кое те кара да си го мислиш,но това няма да стане.Имам ясна и точно определена цел в живота си,като постигането и си зависи само и единствено от мен.По темата....не мисля,че боя е правилния избор било то и само от време на време.Според мен по-важно е възпитанието и това каква представа ще изградят родителите за себе си в своите отрочета.Или по друг начин казано...трябва да има респект.
Are you /// M enough ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 30 Апр 2013, 13:59

Това да ошамариш детето си по-голяма глупост няма, нито ще се възпита така, има си други начини без насилие който ще са много по-ефективни.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 30 Апр 2013, 14:31

PaCk0o написа:Това да ошамариш детето си по-голяма глупост няма, нито ще се възпита така, има си други начини без насилие който ще са много по-ефективни.

Нищо лично колега, нито те нападам, но в много форумни теми всеки казва има начин, това може, може и друго да се направи, но само в 5% от мненията ако не и по-малко е написано как да стане това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 30 Апр 2013, 14:44

LiTtLeRoCk написа:
PaCk0o написа:Това да ошамариш детето си по-голяма глупост няма, нито ще се възпита така, има си други начини без насилие който ще са много по-ефективни.

Нищо лично колега, нито те нападам, но в много форумни теми всеки казва има начин, това може, може и друго да се направи, но само в 5% от мненията ако не и по-малко е написано как да стане това.

като влезне в пубертета го записваш на боен спорт с пълен контакт. тренирате заедно, при повод го шамариш. така не го въприема като насилие (вътре в социална игра е), но ти има уважението. примерно :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 30 Апр 2013, 14:53

LiTtLeRoCk написа:

Мога да дам пример с мен как е било, шамар съм ял само един единствен път и то за лигавена на масата като бях 1 клас, от там на татък всичко е било наказвания, повечето се случваха през лятната ваканция, че тогава правех повече бели се пак по цял ден на улицата и сега какви са ми били наказанията еми минимума беше една седмица да не си показвам носа от вкъщи, добре че през входната врата можех да си изкарвам главата, че да видя приятелчетата какво играят и да си кажа някой друга приказка с тях, имал съм и по две седмици и може да съм бил малак ама за това време осмислях грешките си и ми се искаше да изям 2-3-5 шамара да си порева малко и пак да изляза ама шанс, като по-голям прибирания по светло без джобни и разни такива който според мен са доста по ефективни от шамарите, разбира се това е мое мнение и един ден като имам деца бих постъпил така вместо да ги бия.
Забравих да напиша, че и без бой до ден днешен си имам респект и уважение към родителите, не че съм и много пораснал де на 24 съм.
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 30 Апр 2013, 15:49

Деца още нямам, но когато имам, ще знаят кой е Левски, ще познават българската история и ще бъдат грамотни.

Преди доста време клатих една детска учителка, с която сме си писали и в скайп. Еб*ти неграмотната жена! Как да си пратиш детето на училище, при положение, че знаеш колко е умственият багаж на учителката му?
Другият случай - балдъзата - учителка по БЕЛ, пише на шльокавица, с правописни грешки и невероятно селски изказ. Да не говорим, че ценностите й са под всякаква критика.
Не знам дали детето ми ще посяга на такива учителки, но на мен определено ще ми се иска.

Какъвто и родител да си, когато детето ти е заобиколено от малоумници, ще има последици.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 30 Апр 2013, 17:55

Аз лично навремето ядях пердах доста често :mhihi: От баща ми никога. Той само ми се караше и забраняваше.. ама майка ми ме спукваше :mhihi: И колкото и да го отричате пердаха малко или много възпитава.. учи те да мислиш за последствията от постъпките ти. Връстниците ми по онова време като сгафехме всички заедно, аз си ядях доволно пердах и наказания от родителите си, а на тях им се разминаваше. Оттам почнах вече преди да направя някоя глупост да мисля една идея напред за последствията. Почнаха да ме наричат страхливец.. да ми се подиграват и така... В един момент стана така че, започнаха да се въртят качаци и тн. Аз седях отстрани и гледах простотията на другите и до ден днешен (на 23 години съм) друг наркотик освен валериан :mhihi: не съм опитвал и се гордея с това. Всичките ми приятели с които израстнах пропаднаха... наркомани.. комарджии и тн... Аз се отдръпнах навреме, смених компанията, създадох си нови приятели и тн... тях ги хвана яд.. завидяха.. Преди почти 3г като си купих 46-цата още първата нощ се опитаха да я потрошат, тогава баща ми пострада, а аз за съжаление не си бях в нас. Нещата след това се развиха с стил Тhe Punisher... но там е друга тема. Изцяло дължа възпитаниято си на родителите си, които ме научиха да не гледам само пред носа си, а да обмислям последствията от решенията си. Да преценявам риска. Там е работата, че аз често си споделях. Диалога родители-деца е много важен, да не кажа ключов за възпитанието. Трябва ли постоянно насила да караш децата си да ти споделят нещо от техния живот, което ги вълнува няма да се получи нищо. Трябва да се изгради една психология, че родителският съвет е по-правилен от всички други,да знаят че винаги могат да получат такъв, че сте насреща... за да има добър диалог. Естествено, че децата никога не се влияят на 100% от родителския съвет, но като го имат той им служи като основа, върху която да си преценят сами кое е най-правилното. Това е моята гледна точка върху възпитанието. Не казвам че трябва само с бой да се възпитава едно дете, но си е задължително да се пошамарва отвреме навреме, за да знае, че не може да си прави каквото иска и че всичко на света си носи своите последствия. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата