Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
Модератор: Общи модератори
Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
в допълнение към колегата джорданпар, цигарите създават вторичен продукт CO или въглероден моноксид, който е нестабилно съединение и се свързва с O2, като му отнема атом кислород.
то ест пушачите ни крадат въздуха.
то ест пушачите ни крадат въздуха.
Нямам време да прочета споровете, в които със сигурност са изказани доста смислени тези, но на мен определено ми харесва да мога да вляза в заведение с дъщеря ми на 5г. без да се притеснявам от тютюнев дим. Не, че ще и стане нещо кой знае какво, вътрешно не ми е приятно да я тровя от тази възраст.
Иначе какво друго да очакваш от новата(стара) коалиция БСП-ДПС
Дано пък се харесат на някой.
Иначе какво друго да очакваш от новата(стара) коалиция БСП-ДПС

Последна промяна © на 31 Май 2013, 14:06, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5813051
Франция забранява и електронните цигари, а на нас честито - още малко и дъвченето на хашиш ще е легално...
Франция забранява и електронните цигари, а на нас честито - още малко и дъвченето на хашиш ще е легално...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Аз съм пушач и ми беше доста трудно докато свикна със забраната. Макар, че винаги съм се съобразявал да не преча с дима си на околните.
Искрено се надявам забраната да остане. Все пак не мисля, че е кой знае какъв проблем да се излиза за по цигара на вън.
Искрено се надявам забраната да остане. Все пак не мисля, че е кой знае какъв проблем да се излиза за по цигара на вън.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Да си поговорим и по мъжки в тоя форум.
Все повече българи имат проблем с вдигането на малкия палавник в бойна готовност и все по-масово са млади хора пушачи.Пък нека да си ги плямпаме че било от стрес и ала бала.Съвремения метросексуален български младеж с колата ходи и до кенефа,пуши маркови цигари за гъзария,фитнеса е само за ''остай ги тия бе,виж кви са назобани'',важното е веждичките да са направени,М пакета и чалгата да се лее.А че чурката не се втвърдява майната му.
Имам познати с аптеки,едните са и по морски курорт,все по бързо си разпродават разните там инхибитори вълшебни хапчета за ерекция.
Ама то нали българите сме все корави народ,как ще си говорим ние явно за тези проблеми.
Така че Е.Димитров не е само до това кой как и кога ще умре,а дали си пълноценен човек и мъж като пафкаш тези фъшкии,щот докато си млад някой неща не се забелязват,ама часовника тик-така.....
Все повече българи имат проблем с вдигането на малкия палавник в бойна готовност и все по-масово са млади хора пушачи.Пък нека да си ги плямпаме че било от стрес и ала бала.Съвремения метросексуален български младеж с колата ходи и до кенефа,пуши маркови цигари за гъзария,фитнеса е само за ''остай ги тия бе,виж кви са назобани'',важното е веждичките да са направени,М пакета и чалгата да се лее.А че чурката не се втвърдява майната му.
Имам познати с аптеки,едните са и по морски курорт,все по бързо си разпродават разните там инхибитори вълшебни хапчета за ерекция.
Ама то нали българите сме все корави народ,как ще си говорим ние явно за тези проблеми.
Така че Е.Димитров не е само до това кой как и кога ще умре,а дали си пълноценен човек и мъж като пафкаш тези фъшкии,щот докато си млад някой неща не се забелязват,ама часовника тик-така.....
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Е.Димитров написа:AngelG написа:Всьщност какво значение има , като и сега в 80% от нощните заведения се пуши ?
Аз пак да кажа,ей така си ги говорите нещата ,дай снимка дето си направил,посетил съм много заведения и нощни такива и до сега всички излизахме да пушим на вън,никъде не се е пушило (което пък е забавно,води до нови запознанства).
Понеже си от София ще ти кажа там къде пуша - в Син сити , Маскара и Бар Флайт ( може би най-актуалните заведения .... )
За Бургас и региона мога да ти кажа , повече места където се пуши , отколкото където НЕ се , но няма смисъл.
ПП: В Бар Флайт става въпрос за около 5 сутринта , по-рано незнам как е
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Ето колеги един линк с петиция против отмяната на забраната за тютюнопушене : http://www.peticiq.com/ne_na_cigarite_v_zavedeniata ,ако искате регистрирайте се. Аз съм твърдо за оставането на забраната в нас си имам един пушач и едвам го изтърпявам с кашлиците си и миризмите на цигари... 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз не мога да разбера какъв ви е проблема?... Вие ще ходите в заведенията за непушачи, като със сигурност ще има много, аз ще отида в това, в което се пуши!!! Или това пак ви ограничава правата по някакъв начин, може би защото всички сме свикнали аз да съм добре...
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- jordanpar
-
-
Е в такъв случай предполагам никой няма да има нищо напротив и другия Великден да си палнем по една цигара вътре в църквата докато отчето си ръководи богослужението .
Или пък докато чакаме в болницата жената да роди да запалим по един качак ,кво толкова.
Или даскалите в училище да могат да си закурят в час и те по една докато дечурлигата си решават класното ,все пак два -три часа изпит е това.
Кво толкова,няма да си ограничаваме правата я.Айде де.
Или пък докато чакаме в болницата жената да роди да запалим по един качак ,кво толкова.
Или даскалите в училище да могат да си закурят в час и те по една докато дечурлигата си решават класното ,все пак два -три часа изпит е това.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
jordanpar написа:Е в такъв случай предполагам никой няма да има нищо напротив и другия Великден да си палнем по една цигара вътре в църквата докато отчето си ръководи богослужението .
Не си глупав,а пишеш глупости!
Човека над теб ясно го е посочил,заведения за пушачи и заведения за не пушачи,който където иска да ходи.
По-просто не може да бъде обяснено!
- jordanpar
-
-
В Закона за здравето не е разписана легална дефиниция на понятието „закрито обществено място”.А забраната е формулирана именно за тях в определението си.
Така че гореспоменатите също попадат сред места, които са обществено достъпни и/или предназначени за обществено ползване, без оглед на собствеността или правото на достъп.
АЗ СЪМ съгласен да се пуши но във ''нощни заведения'' само.Нали разбирате тънката разлика между тях и останалите.
Не като си ям кордон-бльото и отсреща да ми бълват половината менделеева таблица.
Там и без това нивото на фоновия шум е вредно /над 120 децибела/,и без това не се ходи да ядеш ,а само да пиеш и то не протеинови шейкове.И не на последно място непълнолетни недорасълчета нямат място да ми се пречкат из краката .И когато принудят собствениците на такива да осигуряват почивка на всеки 2 часа на персонала си за 15 мин извън тази среда или да им плащат двойно от нормалното,заради пак тази вредна среда,тогава всичко ще си дойде на мястото.Посетителите ще знаят за какво отиват,персонала ще знае на какво място ще работи и ще си прави сметката дали му отърва,собственика ще е доволен от приходите.
Та,дори и за глупав всъщност човек като мен,нещата са пределно ясни как трябва да бъдат.
Щот сега ни притискат и гей-браковете да признаваме ,ама едва ли гейовете във форума ще скочат в подкрепа,щот не е толкова модерно да си гей в България,колкото да пушиш и да се правиш на интересен пред останалите.
Така че гореспоменатите също попадат сред места, които са обществено достъпни и/или предназначени за обществено ползване, без оглед на собствеността или правото на достъп.
АЗ СЪМ съгласен да се пуши но във ''нощни заведения'' само.Нали разбирате тънката разлика между тях и останалите.
Не като си ям кордон-бльото и отсреща да ми бълват половината менделеева таблица.
Там и без това нивото на фоновия шум е вредно /над 120 децибела/,и без това не се ходи да ядеш ,а само да пиеш и то не протеинови шейкове.И не на последно място непълнолетни недорасълчета нямат място да ми се пречкат из краката .И когато принудят собствениците на такива да осигуряват почивка на всеки 2 часа на персонала си за 15 мин извън тази среда или да им плащат двойно от нормалното,заради пак тази вредна среда,тогава всичко ще си дойде на мястото.Посетителите ще знаят за какво отиват,персонала ще знае на какво място ще работи и ще си прави сметката дали му отърва,собственика ще е доволен от приходите.
Та,дори и за глупав всъщност човек като мен,нещата са пределно ясни как трябва да бъдат.
Щот сега ни притискат и гей-браковете да признаваме ,ама едва ли гейовете във форума ще скочат в подкрепа,щот не е толкова модерно да си гей в България,колкото да пушиш и да се правиш на интересен пред останалите.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Заведения за черни и заведения за бели! Имаше такива опити навремето!
Ама за всичко е виновна държавата! Това - сериозно! Есента и зимата се съобразявахме зверски, излизаме навънка, както казаха колегите - запознанства, лаф моабет. А сега - ама навсякъде се пафка, не по ресторанти, по нощни заведения де
Те може да си забраняват каквото си искат, но като няма никакъв контрол, като се шири корупцията, как?
Цитирам собственик на посещавано заведение - глобата ми е 2000 лева, оборота ми на вечер е 20 000+, кое ще избера? А пък за индивидуални глоби, това изобщо не съм го и чувал...
Това като с карането с фарове за мъгла...Колко от колоната за БМВ събора бяха с пуснати такива?
Айде моля ви се!
Като завалят глобите и запозатварят заведенията, може и да има някакво развитие... А сега какво? 4% от пушачите са спрели, след "забраната"... Е, това по-скоро се дължи на кризата, а не на смешните им забрани...

Ама за всичко е виновна държавата! Това - сериозно! Есента и зимата се съобразявахме зверски, излизаме навънка, както казаха колегите - запознанства, лаф моабет. А сега - ама навсякъде се пафка, не по ресторанти, по нощни заведения де

Това като с карането с фарове за мъгла...Колко от колоната за БМВ събора бяха с пуснати такива?

Като завалят глобите и запозатварят заведенията, може и да има някакво развитие... А сега какво? 4% от пушачите са спрели, след "забраната"... Е, това по-скоро се дължи на кризата, а не на смешните им забрани...
Без страх, без спирачка!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
на страстните пушачи им е заседнал фаса в гърлото още като приеха забраната. Факт е обаче че нито бизнеса "умря" както се мислеше, нито продажбите на цигари паднаха с 50%, не се случиха и други апокалиптични очаквания. Ако ще още 100 страници изпишете, аргументите са ви безпочвени и оправдани само от себеугодничеството.
Има пороци които не може да си практикуваш, където поискаш и пушенето е един от тях. Що да може да се пуши в нощни заведения, а да не може в банка или болница, като искате да сте толкова либерални?
Има пороци които не може да си практикуваш, където поискаш и пушенето е един от тях. Що да може да се пуши в нощни заведения, а да не може в банка или болница, като искате да сте толкова либерални?
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Аз мисля че трябва да се върне стария режим със залите а в по малките заведения където няма зали да не се пуши . А и може ли да накраш сички заведеня да набият една камара пари за разделяне на заведенията и след няколко месеца аиде вообще няма се пуши и защо беше всичко това ? А и по можедодругото ходил съм в едно кафене което не беше разделено на зали но имаше много готина вентилация която без да ти духа или да ти вее исмуква целия дим и пушачи и непушачи доволно си го посещават 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ineedmoney
ама доста тъпо обяснение-що да може в заведения,пък да не може в болници...
Ето пак за хиляден път да повторя та най накрая някой да се изкаже по същество!
Да има заведения за пушачи и такива в които не се пуши,не ми обяснявайте че видиш ли някой нарушавал забраната,говорим за закон който да регламентира това а не дали и кой спазва закона.
Така който не иска да му се омирисват дрешките ,косицата и тн. да не ходи в такива заведения,аз също лично няма да ходя в такива заведения където се пуши.
Закона също ясно е казано каква трябва да е вентилацията в подобни заведения,регламентирани са почивките и тн.
Тук не дискутираме кой не спазва закона!
ама доста тъпо обяснение-що да може в заведения,пък да не може в болници...

Ето пак за хиляден път да повторя та най накрая някой да се изкаже по същество!
Да има заведения за пушачи и такива в които не се пуши,не ми обяснявайте че видиш ли някой нарушавал забраната,говорим за закон който да регламентира това а не дали и кой спазва закона.
Така който не иска да му се омирисват дрешките ,косицата и тн. да не ходи в такива заведения,аз също лично няма да ходя в такива заведения където се пуши.
Закона също ясно е казано каква трябва да е вентилацията в подобни заведения,регламентирани са почивките и тн.
Тук не дискутираме кой не спазва закона!