Избор на куче пазач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: Избор на куче пазач

Мнение от ///Явор » 04 Авг 2013, 18:57

DriftoMania написа:
Явор написа:моя пит както е на 7 месеца еба майката оня ден на една много расова 3 годишна овчарка :mhihi:

Разясни кво имаше предвид с тоя термин, или просто кучето ти е голям ебач?
Може да са силни и свирепи питбулите, но има хора, които търсят и други качества в кучетата си.

а ве дрифтър никой не говори за ебане :banghead: ако искаш може да пробваш да влезеш в нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2013, 19:32

Е, това дали може да влезе у вас е горе-долу като това питбула ти да бие Немската овчарка. В смисъл, че ако някой ще влиза у вас, то най-малко ще е подготвен за това куче, пък ако ще и нинджа да е. :mhihi: Иначе голям език има да го еВа. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Питбулът е голям боец защото усещането за болка му е притъпено. Тъпо куче е по принцип от гледна точка на това, че като ги пуснеш да се бият, то умира, но не спира. :dunno: Ако някой не прекъсне боя, то единия питбул умира или по-късно и другия.
Много модерно стана мангалите по махалите да ги гледат и да правят с тях всякакви неща. Ама то каквато държавата...
Аз ги съжалявам даже горките кучета защото прекалено експлоатирани.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 04 Авг 2013, 19:33

Явор написа:
DriftoMania написа:
Явор написа:моя пит както е на 7 месеца еба майката оня ден на една много расова 3 годишна овчарка :mhihi:

Разясни кво имаше предвид с тоя термин, или просто кучето ти е голям ебач?
Може да са силни и свирепи питбулите, но има хора, които търсят и други качества в кучетата си.

а ве дрифтър никой не говори за ебане :banghead: ако искаш може да пробваш да влезеш в нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

Кой успее М-ка по избор за награда :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 04 Авг 2013, 19:40

BMW Power ACM написа:Е, това дали може да влезе у вас е горе-долу като това питбула ти да бие Немската овчарка. В смисъл, че ако някой ще влиза у вас, то най-малко ще е подготвен за това куче, пък ако ще и нинджа да е. :mhihi: Иначе голям език има да го еВа. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Питбулът е голям боец защото усещането за болка му е притъпено. Тъпо куче е по принцип от гледна точка на това, че като ги пуснеш да се бият, то умира, но не спира. :dunno: Ако някой не прекъсне боя, то единия питбул умира или по-късно и другия.
Много модерно стана мангалите по махалите да ги гледат и да правят с тях всякакви неща. Ама то каквато държавата...
Аз ги съжалявам даже горките кучета защото прекалено експлоатирани.

ама нали темата беше за пазач :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2013, 19:59

Имайки предвид, че много, много не лаят като отива някой към тях, а направо налитат, наистина ако някой не е подготвен, голяма изненада го очаква. :mhihi:
Ако влезна при кучето ти, взема телевизора ти и излезна без да пострадам аз или то, ще ми дадеш ли онези скорости за М6 Е60, които каза, че имаш по едно време? :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2013, 20:04

Самюъл Джаксън току що по НОВА ТВ в "Парламентьорът" каза нещо от сорта:
"ако ще ми даваш куче, ми дай кучето на кучетата - питбулът. Той може да е най-добрият приятел на човека или най-големия му враг. Та ако ще ми даваш куче, нека е питбул." :mhihi:
Та край на спора освен ако някой не иска да се разправя със Самюъл Джаксън. :mhihi: Прибавяме към него, батко ви ДМХ и всичко отива към Питбулите. :mhihi:
Макар после да се оказа, че героя на Джаксън си е правил базик само за да изработи лошия, а в действителност мразел кучета. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Авг 2013, 20:16, променена общо 1 път

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 04 Авг 2013, 20:14

за М6 Е60 незнам :mhihi: а и не ги продавам вече,дори върнах един преди 2 седмици с 10бона :winky: че взимам ся м5 е61 бяло за зимата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2013, 20:23

...бие, но вече със себеподобните си. В цивилизования свят вече са забранени боевете с кучета, но уви – те все още продължават, дори и извън закона. От този начин на живот в питбула са се оформили двете му отличителни черти – изключително добро отношение към хора, били те и непознати и непоносимост към себеподобни, особено от същия пол. Никой не се е интересувал толкова от външния вид на кучетата – цвят, стойка, захапка и т.н. Единственото важно нещо е било те да се бият до последен дъх и да имат воля...

Мисля че охраната не е най силната страна на тая порода питбул-териера.Куче боец ама не с хора а за бой с други кучета.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от F3P » 04 Авг 2013, 20:45

Не бъркай принципите с реалността. Всяко куче става добър пазач ако е обучено- нвкой спомена за злобно хъски, аз знам 2 питбула дето ще те изядат тихо и кротко ако влезеш в двора...
Пак казвам- не е важна толкова породата колкото обучението...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 04 Авг 2013, 21:55

madpetio написа:
///ivanE30 написа:на село на двора една каракачанка на синджир и нека се молят хората, и дивите животни синджира да не се скъса :lalala:

аз са ги правим две чакам втория да стане на 45дни...
Големия вече два пъти къса синджира :mhihi:
Може да не са питбули да не са умни като овчарките и не знам си кво родословие,обаче циганите вървят на другия тротоар,българите каде ми идват на гости търсят другия вход :mhihi: :mhihi: :mhihi:

малкия го кръсти пирин,кирил,росен :mhihi: или някое друго хубаво българско име .............това е куче пазач от което и мечките се плашат всичко друго е смех :mhihi:
bedrock city racing

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Авг 2013, 21:57

BMW Power ACM написа:Питбулът е голям боец защото усещането за болка му е притъпено.

Грешно ;)

BMW Power ACM написа:Тъпо куче е по принцип от гледна точка на това, че като ги пуснеш да се бият, то умира, но не спира. :dunno: Ако някой не прекъсне боя, то единия питбул умира или по-късно и другия.

Пак грешно. :mhihi:

BMW Power ACM написа: Аз ги съжалявам даже горките кучета защото прекалено експлоатирани.

Даже си нямаш на идея на какво е била и е подлагана породата заради боевете с кучета. Наистина е жалко, но от друга страна това пък е изградило породата като такава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 04 Авг 2013, 23:15

Колега, разбирам гордостта ти, но знаеш ли аз имах осем години (освен кучетата, които обучавах за изпитание Шутсхунд) собствено немско овчарско куче. Кучето отгледах от 45 му ден и произведох изключително работно куче с награди от задържане, следова работа и дресировка (аджилити).

Тренирах кучето по традиционна и много тежка германска система с изтегляне на тежести, борба с нарушител с костюм и ръкав и непрекъснати кросове в планината със специален кучешки самар за допълнително тегло.

Тъй като кучето беше мое, а аз съм/бях в големия спорт от дете, тренирах го без никакви компромиси. По същия начин тренираше неговото куче и мой колега и приятел за който ще стане дума след малко.

Един ден, на тренировка, съвсем случайно върху кучето ми се нахвърли пит бул който редовно водеха на борби. Куче на познат. Държа да отбележа, че въпросният пит бул беше 4 годишен в прекрасна форма и тежеше 27 килограма.

Това, което се случи не очаквах нито аз, нито приятелят ми с неговото куче, нито собственикът на пит була.

Разкъсванията, които моето немско овчарско куче отвори върху главата и врата (отгоре) на въпросният пит бул бяха с размерите на топче за тенис на маса. Дупките от зъби не ги броя. Борбата продължи около 15 минути, просто защото кучето ми независимо от дресировката отказваше да пусне главата на пит була.

Въпросният пит бул беше шит от мой приятел ветеринар в кабинетът му, остана на система и 24 часово наблюдение и се възстановява от раните си около месец и половина.

Моето немско овчарско куче, което тогава беше на около 2 години и 7 месеца след този случай е побеждавало кавказки овчарски кучета, дого аржентино, ротвайлер, боксер, немски дог (забележи, понеже много "разбирачи" подценяват дога) и нашето си българско овчарско куче (доста пъти при различни случаи).

Какво искам да кажа? Искам да кажа, че повечето хора като теб дори не осъзнават разликата между голямо куче, което хапе, и малко куче, което хапе. Разликата в силата на челюстта и размерите на зъбите не е в полза на малкото куче (пит бул, или бул териер.)

Разликата в размерите на белите дробове и сърцето също. Разликата в размерите на мускулите и масивността на костите също. Разликата в интелекта пък съвсем не бива да се подценява.

Най-много се гордея с това, което покойното ми вече куче и неговият приятел - кучето на мой колега и приятел направиха заедно. Двете животни победиха и задържаха (накараха да се предаде) възрастен глиган. Мъжкарят тежеше около 180кг. имам го заснето на видео. Наложи се да ОСВОБОДИМ глиганът в буквалния смисъл.

Изводът от всичко това е, че да се подценява коя и да е от работните породи (особено германските) е висша проява на глупост и незнание. Това, че хората съзнателно разглезват, отслабват и принизяват до прости екстериорни качества (антропометрия) велики породи като немско овчарско куче, ризеншнауцер, ротвайлер и доберман, няма нищо общо с истинското предназначение и възможности на въпросните породи.

Тези работните породи кучета са това, което са неслучайно, а в резултат на много години работа, тренировка и селекция.

Не желая да споря с никого, всеки е свободен да има собствено мнение.

Отново - съветът ми към колегата е да отиде и осинови едно голямо мъжко куче от приют.
Are you M enough...?!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Авг 2013, 23:34

Не разбирам, кучето ти защо се е било с други кучета?
Ако е било случайно, това значи ли че не е дресирано добре.
Ако е било нарочно, как можеш изобщо да се наричаш човек?

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 04 Авг 2013, 23:43

Wolf4 написа:

Колега, разбирам гордостта ти, но знаеш ли аз имах осем години (освен кучетата, които обучавах за изпитание Шутсхунд) собствено немско овчарско куче. Кучето отгледах от 45 му ден и произведох изключително работно куче с награди от задържане, следова работа и дресировка (аджилити).

Тренирах кучето по традиционна и много тежка германска система с изтегляне на тежести, борба с нарушител с костюм и ръкав и непрекъснати кросове в планината със специален кучешки самар за допълнително тегло.

Тъй като кучето беше мое, а аз съм/бях в големия спорт от дете, тренирах го без никакви компромиси. По същия начин тренираше неговото куче и мой колега и приятел за който ще стане дума след малко.

Един ден, на тренировка, съвсем случайно върху кучето ми се нахвърли пит бул който редовно водеха на борби. Куче на познат. Държа да отбележа, че въпросният пит бул беше 4 годишен в прекрасна форма и тежеше 27 килограма.

Това, което се случи не очаквах нито аз, нито приятелят ми с неговото куче, нито собственикът на пит була.

Разкъсванията, които моето немско овчарско куче отвори върху главата и врата (отгоре) на въпросният пит бул бяха с размерите на топче за тенис на маса. Дупките от зъби не ги броя. Борбата продължи около 15 минути, просто защото кучето ми независимо от дресировката отказваше да пусне главата на пит була.

Въпросният пит бул беше шит от мой приятел ветеринар в кабинетът му, остана на система и 24 часово наблюдение и се възстановява от раните си около месец и половина.

Моето немско овчарско куче, което тогава беше на около 2 години и 7 месеца след този случай е побеждавало кавказки овчарски кучета, дого аржентино, ротвайлер, боксер, немски дог (забележи, понеже много "разбирачи" подценяват дога) и нашето си българско овчарско куче (доста пъти при различни случаи).

Какво искам да кажа? Искам да кажа, че повечето хора като теб дори не осъзнават разликата между голямо куче, което хапе, и малко куче, което хапе. Разликата в силата на челюстта и размерите на зъбите не е в полза на малкото куче (пит бул, или бул териер.)

Разликата в размерите на белите дробове и сърцето също. Разликата в размерите на мускулите и масивността на костите също. Разликата в интелекта пък съвсем не бива да се подценява.

Най-много се гордея с това, което покойното ми вече куче и неговият приятел - кучето на мой колега и приятел направиха заедно. Двете животни победиха и задържаха (накараха да се предаде) възрастен глиган. Мъжкарят тежеше около 180кг. имам го заснето на видео. Наложи се да ОСВОБОДИМ глиганът в буквалния смисъл.

Изводът от всичко това е, че да се подценява коя и да е от работните породи (особено германските) е висша проява на глупост и незнание. Това, че хората съзнателно разглезват, отслабват и принизяват до прости екстериорни качества (антропометрия) велики породи като немско овчарско куче, ризеншнауцер, ротвайлер и доберман, няма нищо общо с истинското предназначение и възможности на въпросните породи.

Тези работните породи кучета са това, което са неслучайно, а в резултат на много години работа, тренировка и селекция.

Не желая да споря с никого, всеки е свободен да има собствено мнение.

Отново - съветът ми към колегата е да отиде и осинови едно голямо мъжко куче от приют.

Преди точно 6 години имах немска овчарка ГДР тип /малко хора са запознати какво означава това/ която почти разкъса пит-бул които атакува пръв точно както го е описал колегата - захапа го за главата и докато не изтече една локва кръв не го пусна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2013, 1:14

Едва ли някой, който има питбул ще спори, че това е най-якото куче с най-яката захапка и каквото и да е било "най". По-голямото куче ако е достатъчно силно убива. Питбула просто се старае да преживее времето в което по-голямото и по-силно куче ще се изтощи. И след това ако е все още живо (а куче трудно мре) се превръща в нещо между професор Чирков и доктор Менгеле. Много от тях ще се бият след като са били хапани, мачкани, разкъсани по най-брутален начин. Това ужасява повечето от нормалните кучета. Освен това в тях има нещо, което кара повечето от останалите породи ако стане някакъв сакатлък да се опикаят или осерат. Или и двете. :dunno:
Обръщането по гръб и излагането на меките части около корема при всички породи е сигнал, че легналото куче се предава. Победителя обикновено го прекрачва отгоре, показва че доминира и си отива по живо по здраво. За питбула това е сигнал, че операцията може да започне.

Чувство за болка има, също като всяко останало куче, но може да я пренебрегне до много по-гляма степен. Също има и такива при които има страх като нещата тръгнат недобре за тях. Но са далеч по-рядко от при останалите породи. Желанието за победа на всяка цена се казва "гейм". Кучета, които са го нямали дълго време са били избивани тогава, когато питбулите са били отглеждани основно за боеве. За това повечето днешни питбули го имат в по-голяма или по-малка степен.

Ясно е че има овчарка и овчарка и питбул и питбул и ако съм склонен да се съглася, че овчарката като цяло ще върши по-добра работа от питбула като пазач в никой случай не съм склонен да се съглася, че стигне ли се до джалаф овчарката е по-истинското куче. Винаги ще има изключения, но средностатистическия питбул срещу средностатистическата овчарка е 10:0 от всеки 10 срещи. Без изключения.

А ако ще си разказваме истории и аз имам една с един дърт 7 годишен пес, който бяхме взели от Поморие. Около 2-3 години гледан в една мизерна колибка и преживявал при най-мизерни условия, щото собственика го заключили. Дълго време беше извеждан само вечер, щото направо беше срамно колко кльощав беше. Та имаше много гадния навик да се обръща на 180 градуса и с няколко бързи тръсвания на главата да се изхлузи от каишката си. Една вечер около 9 и нещо го направи в Западен Парк. Намерихме го по писъците на кучета около километър нагоре. На собствениците на 3 добре охранени овчарки, които ги тренираха там с някакви гуми да дърпат просто не им се вярваше какво се случва. :dunno: Шанс, кучето просто беше професионалист.

Как да е понастоящем не одобрявам кучешките боеве организирани от хора. Ако се случи да се сдърпат .. :dunno: животни, то и хората се бият за кви ли не глупости. По същия начин не одобрявам и целенасоченото дресиране на животните. Ако е достатъчно умно да научи това-онова без зор и тормоз ОК. Ако не е- живо и здраво.

Колега Волф, 27 килограмов питбул е всичко друго, но не и бойно куче. ;) По-разбираемо ако мога да го кажа това е като да наречеш 100 килограмов човек маратонец, пък дори и да е висок 2.10 и всъщност да е доста слаб. Не става, нали?

И друг един мит- в професионалните кучешки боеве едното винаги умира. Там на място винаги има лекар. Собствениците всячески се стараят да не допуснат кучето им да умре. Бойния питбул не е куче, което се продава по обява в "Позвънете" срещу 150лв. Цената на възрастно доказано куче със съответния опит и репутация без проблем достига 5 цифрена сума в Евро. Освен това тренировъчния му процес може да се сравни с този на много, много елитен спортист като времеемкост и ресурсоемкост. Няма спор, че това са малко или много извратени и откачени хора ама в никой случай никой там няма за цел да остави кучето си да умре.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата