Мнения за Opel Insignia?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Мнения за Opel Insignia?
мам преки наблюдения върху Инсигния, купена чисто нова в Италия и карана само там. 39 К евро я плати човека, дизел с доста екстри. За 3 г. и около 150 к км са му сменили 2 дюзи заради вибрации, брава на багажника, модула на навигацията, няколко датчика на парктроника, рейка, фаровете са сменени но защо не разбрах точно, ел. проблеми някакви, карета и 4-5 пъти е влизала в сервиза защото е минавала на авариен режим. Не са му казвали защо, но си я взимал след 1 ден - нищо толкова сериозно, но все пак добре, че всичко е по гаранция. Смятам, че има какво да се желае
Тя тая пълна с болести догоре бря. Двигателя трябва да падне на земята или какво да стане та да е ясно че опел си е опел ако ще и да е супер дупер топ модела им бъкан с екстри
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
boksioraE39 написа:BMW Power ACM написа:boksioraE39 написа:Няма да споря с теб дали Е39 било отживелица или за огромния "чар" на Е60...![]()
Нали е важното да вярваш в себе си!!!![]()
Остави убеждаването че нежното Е60 е дъ бест пред колегите на гарата.![]()
Недей с лошото де. Ти ги захапа и аз ти отвърнах подобаващо. Просто заформен спор.
На мен ми е много интересно просто защо толкова хора(не само ти), оплювате Е60 вместо да го признаете най-после? Не оплювате грозната предница на 7-цата на Бенгъл, цели компакт Е46 и цялото първо Х3, ами все Е60 ви е в устата при положение, че то издигна нагоре марката и определен беше крачка напред.
В момента карам едно Е65 740д и честно казано ми хареса и бих си купил,нито ми е грозна нито и се оглеждам... Далеч съм от това да оплювам Е60 просто някой неща в нея адски ме дразнят... (това си е мое мнение де) Просто Е60 ми идва малко хюндайско...Е60 преди фейс стоково никога няма да ми хване окото пред свалено,изтупано Е39...Вече с М-пакета е друга бира.... Доколкото знам караш М5,но сам знаеш предполагам че то няма нищо общо с опърпаните Е60тки по 12-хиляди лева... X3,Е46 компот няма да коментирам... Карал съм Е60 (не за едно кръгче,или до Пловдив) имам лична представа как е като автомобил (Не съм карал Е60 М5) ами 535д и бях впечатлен но само от към вървеж... Както казваше един познат марката е една другото е избор на модел... И защото каза за Е39,май вече ако петицата е под Е60 си някакъв цървул....нищо че тя струва повече от масовите Е60тки "нов внос"
Да ама ако погледнеш Е39ките преди фейса къде са нищо повече от базова пръчка особено 20ка с тапицерия и махагон и сравниш с базово Е60 разликата е от земята до небето. Ся да не си кривим душите, тва си го знаеш, мен също ми харесват фейснатите 39ки когато са пипнати малко.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
F3P написа:Apassionata написа:...Само ще кажа, че това не е кола...
Това е- може да закривате темата![]()
Аз и на врага си не бих препоръчал да си вземе скъп Опел- да купиш Корса за в града как да е, да купиш Зафира щото е миниван също, за Астра може и да измисля причина за покупка макар и трудно. И то говорейки за ниските нива на оборудване- и без друго са боклуци, поне да са евтини такива. Ама да купиш ръжда за 40-50+ бона трябва да си луд. Доказано луд. А да сравняваш ръждата с Е60 щото били на еднакви цени трябва да си избягал от лудницата...
Тая последователност ме уби направо, а от първото луд нататък се спуках от смях.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Стига ревахте бе... всички карате Е60-ки... опел си е супер автомобил... не по лош от всеки друг... ма разбирачите карат Е60....
Колега, ако не разбра не си уцелил форума.. отивай в опел да питаш.. там да видиш как ше реагират. Ако те кефи инсигнията вземай.. но според мен е твърде надценен опел...
Поздрави.
Колега, ако не разбра не си уцелил форума.. отивай в опел да питаш.. там да видиш как ше реагират. Ако те кефи инсигнията вземай.. но според мен е твърде надценен опел...
Поздрави.

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
F3P написа:zafirovp написа:...Затова бих избрал нова кола, колкото и лоша марка да е, пред стара луксозна кола...
По-кротко със сравненията, че утре ще ти кажем да си купиш нов китаец за 45 бона вместо Е70 за същите пари и ще ревеш, че ти е голяма устата![]()
Пък и аз не видях някъде да се говори за нова ръжда и старо Е60- ония празноглавия просто изтърси, че ръждата е на цената на Е60 и се покри като бит пед****т...
Добре бе приятелю, ти карал ли си чисто нова кола? Знаеш ли какво означава годишните консумативи на колата ти да се свеждат до смяна на масло? Никога не съм имал собствен нов автомобил, но във семейната фирма купуваме точно Астри и Зафири, на цена колкото една е90ка на 150 000 км и само със една сме имали проблем, а както знаеш служебните коли не са от най-пазените. Пак казвам, за мен е60, е70, че даже и е39 са били много по-хубави коли когато са били на малко километри, но кой нормален човек би предпочел 3 литрова лимузина на 200 000 км пред една нова, евтина за поддръжка кола? Ясно е, че във тоя форум всички сме сектанти, и за мен BMW ще бъде избора ми за автомобил до като ме има на тоя свят, ама неможе да ме убедите, че кола на 300 000, със незнайна сервизна история, внесена най-вероятно от Италия е по-добра и надеждна от която и да е нова кола.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Интересно ми е във форума на Опел дали няма подобна тема... и там как ли ни "хранят" с тия БМВ- та.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
zafirovp написа: Знаеш ли какво означава годишните консумативи на колата ти да се свеждат до смяна на масло?
аз знам, а карам 16-годишна 36-чка на четвърт милион километра (по километраж). и я карам, с тираджийско мАсло, та ми е напълно безплатно.
имам предвид, че не е голямо постижение.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
zafirovp написа:...Знаеш ли какво означава годишните консумативи на колата ти да се свеждат до смяна на масло? Никога не съм имал собствен нов автомобил, но във семейната фирма купуваме точно Астри и Зафири...
Щом ми говориш само за масло ясно колко се кара тая кола- под 30 000км. на година. С тоя пробег трябва да си взел уникален кош, че да го ремонтираш. Карам кола минала през пълен основен ремонт преди 200 000+км. и с бонус- отдавна мина времето като се хвалех "Гледай бе- тая кола е на 500 000км. и още върви добре". Не ми дреме дали ще повярваш, но за тези 200+к км. след ремонта съм сменял ПОЧТИ САМО консумативи- масла, филтри, ремъци + ролки, предни амортисьори (+ пружини за мой кеф), накладки + дискове, водна помпа и антифриз през година. Единствените ремонти бяха датчик на АБС-а (щото го прецаках аз), модула за ориг. аларма и 2 машинки за централното (явно от старост умряха), маркуч от охладителната система. Ама това не е кола модел 2008+г. дето се кара само в гаранцията и после се изхвърля

И купувате нови ръжди за фирмата- що не си купите НОВ Опел за семейна кола, а

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Пичове давайте по-леко с определенията за ръжда, варели и т.н. Все пак всички са на пътя и не всеки решава да кара БМВ, а не е нужно да се определяме като кошници селяни дрифтари и т.н.
И да има много хора, които като са решили че ще си купят НОВ автомобил, и които решават да си купят Инсигния(или Пасат или Октавия) за 80к с почти всички екстри с сравнително мощен двигател, вместо базов Ф10 520. И не мисля че всички тези хора са будали, тъпанари и т.н. Ако е било както казвате в света да се е произвеждало само БМВ и толкоз...
ПП Не бъдете коне с капаци

И да има много хора, които като са решили че ще си купят НОВ автомобил, и които решават да си купят Инсигния(или Пасат или Октавия) за 80к с почти всички екстри с сравнително мощен двигател, вместо базов Ф10 520. И не мисля че всички тези хора са будали, тъпанари и т.н. Ако е било както казвате в света да се е произвеждало само БМВ и толкоз...
ПП Не бъдете коне с капаци

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Историята доказва че опела е едно блато в което потъваш все повече и повече....
Ти F10 с октавия или пасат ли го сравни....

Ти F10 с октавия или пасат ли го сравни....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Говорим бюджет от примерно 70к и твърдо убеждение че искаш нов автомобил. Сам можеш да видиш какво Ф10 ще вземеш и с какво обурудване.
Иначе и аз съм съгласен че всяко БМВ е по-добро от всеки Опел/Шкода/ФВ в един и същи клас. Но това разбира се си има своята цена, която не всеки може да си позволи
Иначе и аз съм съгласен че всяко БМВ е по-добро от всеки Опел/Шкода/ФВ в един и същи клас. Но това разбира се си има своята цена, която не всеки може да си позволи

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ociata написа:Говорим бюджет от примерно 70к и твърдо убеждение че искаш нов автомобил. Сам можеш да видиш какво Ф10 ще вземеш и с какво обурудване.
Говориш глупости....
Ето ти F10 за цената която спомена... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3pb3c6
Качвал съм се в чисто нови шкоди,опели,хюндай и всякакви боклуци....след това се качвам в доброто старо Е39 и разбирам защо с прадня боя не става...да не говорим за F10...Качи се в такава петица било то и 520д и пак пиши в темата.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Е хубаво говоря глупости... само дето изрично съм написал нова от магазина. Ти ми показваш кола 2010 на 85000км... 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ociata написа:Е хубаво говоря глупости... само дето изрично съм написал нова от магазина. Ти ми показваш кола 2010 на 85000км...
А ти знаеш ли какво са 85000км за тази кола? Явно не...

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Добре де ок, аз не споря дали тази кола е 100 пъти по добра от чисто нова Инсигния. Но макар и да не е много разпространено в България, има хора които решават искам нова кола. Не на 1 година, не на 3 месеца, не на 20000км... Просто нова. Имам бюджет еди колко си и отива и почва да обикаля представителствата на различните марки(към които има определни симпатии) за да разбере какво му предлагат различните производители спрямо неговия бюджет.
Разбира се не всеки би предпочел по-натрупана кола от по-ниско бюджетна марка, но има и такива хора, и те също са си прави за себе си. Има и хора които са заклети привърженици на даден бранд и дори няма да отидат до друго представителство - отново въпрос на лично убеждение и предпочитания.
Затова и казах - да не бъдем коне с капаци и да не наричаме всички, които не карат БМВ тъпаци
Разбира се не всеки би предпочел по-натрупана кола от по-ниско бюджетна марка, но има и такива хора, и те също са си прави за себе си. Има и хора които са заклети привърженици на даден бранд и дори няма да отидат до друго представителство - отново въпрос на лично убеждение и предпочитания.
Затова и казах - да не бъдем коне с капаци и да не наричаме всички, които не карат БМВ тъпаци