Зимните гуми ако са по-тесни е по-добре - мит ли е това ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Зимните гуми ако са по-тесни е по-добре - мит ли е това

Мнение от don_gori » 26 Сеп 2013, 17:39

In_Memoriam написа:И какво излиза - новите коли като масово са на 18-ки автоматично стават негодни за зимата, защото не се преглагат 175-ци на тоя диаметър :dunno:

Да по-миналата зима в най-големия сняг в София пред сервиза X6-ците с всичките ми системи за стабилност xDrive и т.н. с 19-ки и нови зимни гуми буксуваха в несвяст.
После един колега с Punto и некви малки тесни стари гумички направи едно хубаво показно :mhihi:
Та няма как да промениш простите закони на физиката ако щеш и 100к лева дай за кола :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 26 Сеп 2013, 18:05

In_Memoriam написа: Ама първо да видим зимата каква ще е :)

Най-тежката от 100 години насам :welcome:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 26 Сеп 2013, 19:11

F3P написа:
Ще се види тая зима с 245/40/18 как е

Спокойно, скоро ще можете да си кичите каляските и с 195/50 R20 в комплект с джанти 7Jx20. Тогава хем ще има убийствен вид колата, хем зимата ще сте с летните джанти, хем гумата ще е тясна както се полага за зимата...

Нещо не ти разбрах хумора. На твоята каляска ако гумите ги ползваш за "кичене", аз се стремя към оптимален размер според заводските изисквания, параметри на колата, размер на спирачки и т.н.

don_gori написа:
In_Memoriam написа:И какво излиза - новите коли като масово са на 18-ки автоматично стават негодни за зимата, защото не се преглагат 175-ци на тоя диаметър :dunno:

Да по-миналата зима в най-големия сняг в София пред сервиза X6-ците с всичките ми системи за стабилност xDrive и т.н. с 19-ки и нови зимни гуми буксуваха в несвяст.
После един колега с Punto и некви малки тесни стари гумички направи едно хубаво показно :mhihi:
Та няма как да промениш простите закони на физиката ако щеш и 100к лева дай за кола :winky:

Ще знам да си купя Пунто за зимата. За него няма физични закони. Боцвам едни 175-ци 9-ти сезон и няма Xdrive, няма Quattro.

ekcta3uto написа:
In_Memoriam написа: Ама първо да видим зимата каква ще е :)

Най-тежката от 100 години насам :welcome:

Всяка година така викат :)
Последна промяна In_Memoriam на 26 Сеп 2013, 19:23, променена общо 4 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Сеп 2013, 19:13

Leon написа:Смисъла е да се ползват най-тънките гуми за модела, а не на F30 да се забият 175 гуми (дори да има такива) и да се претрепеш на първия завой...
Apassionata написа:Като тръгнах да купувам зимни 225/40/18 ме обявиха за луда
'Ми те стандартните са 205, така че не виждам голяма драма с 225...

По контакта площ 225х55 Р16 може и е да е по-голяма от 225х40 Р18 ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
Мечтае да кара: кара ги вече

Мнение от lagoon82 » 26 Сеп 2013, 19:33

Каквото и да чета не мога да падна под 17-ки. Така моите зимни са 225/40/17, и мога да кажа че нямам никакъв проблем важно е каква гума имате. Ставам сутрин и съм като снегорин на квартала зареди тунинга, отварям всичко до главната улица :mhihi:
нямам асц, но фабричен шпер диф, което е голяма работа. Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Сеп 2013, 19:47

Вдетенявате се. Не става дума на 5-та серия да се слагат безумно тесни гуми, а някакъв подходящ размер, който зависи от това какви джанти се предлагат за модела, колко големи са спирачките и т.н. Много е важно и борда да е прав, не стречнат. В тоя смисъл няма как на 8J джанта да сложишгума 195. Но да имаш някакви 10J задни джанти примерно и зимата да ги накичиш със гума 255/265... при положение, че може да е 225 на 8J... Аз лично това имам предвид от самото начало, за който не е разбрал. Това е удачния вариант. Който пък е решил тия 10J да ти кара целогодишно ще трябва да си закупи съответната зимна гума, която струва една камара пари :mhihi: И никой не може да ме убеди, че тоя размер ще върви наравно с една 205.

Аватар

Мнение от F3P » 26 Сеп 2013, 20:08

Хаос написа:а ти твойта каруца, ако въобще имаш собствена, ще я караш по прежнему на кучешки впряг
аааа, сори, ти беше тоя с колите за по 50 бона, объркал съм се

Верно си се объркал - НЕ карам кола за 50 бона. Мога, но не ми е важна тенекията...
Предпочитам да карам каквото и да е, независимо от марката, но да го карам както се полага. В случая- с тесни и високи зимни гуми. Оставям на такива като теб да карат с 19-ки зимата щото колата била грозна на 16ки... Пък аз понеже съм добро момче ще дойда да те бутна/дръпна като закъсаш на паркинга...
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 26 Сеп 2013, 20:13

Сложи и 13-ки щом влизат ;) Не виждам някой друг да си налага мнението като теб.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 26 Сеп 2013, 20:25

In_Memoriam написа:Сложи и 13-ки щом влизат ;) Не виждам някой друг да си налага мнението като теб.

Нищо не налагам- обсъждаме правилно и грешно...

ПРАВИЛНО: Най-малкият възможен размер. Например 195/х/15. Да кажем 205/х/15 (една идея по-широки) е нормално.

ГРЕШНО: Всичко което подминава минималният цолаж.

Не ме убеждавайте, че Е46 и Е39 не събират 16 цола. Всичко над 16 цола за зимата е излишно и безполезно...

In_Memoriam написа:
Нещо не ти разбрах хумора...

Вярвам ти, че не разбра- то нямаше хумор, бъзици, подигравки и подобни... Новото хибридно "нещо" и8 е с такива размери гуми. Тесни и голям цолаж... Значи ще имате избор хем колата да е готина визия, хем да е с подходящ размер гуми за зимата. Е, ако джоба е достатъчно дълбок, че 20 цола не са за всеки...
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 26 Сеп 2013, 20:50

На Е39 М5 не влиза по-малко от 17, и то единствената 17-ка която знам да влиза е Style 66, друга май няма. Само дето не съм със сток спирачки :) Вече за правилната ширина на зимната гума при 9.5J или 10J джанта очаквам да ми разкажеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Сеп 2013, 21:01

F3P написа:
In_Memoriam написа:Сложи и 13-ки щом влизат ;) Не виждам някой друг да си налага мнението като теб.

ПРАВИЛНО: Най-малкият възможен размер. Например 195/х/15. Да кажем 205/х/15 (една идея по-широки) е нормално.

Не ме убеждавайте, че Е46 и Е39 не събират 16 цола. Всичко над 16 цола за зимата е излишно и безполезно...

In_Memoriam написа:

Вярвам ти, че не разбра- то нямаше хумор, бъзици, подигравки и подобни... Новото хибридно "нещо" и8 е с такива размери гуми. Тесни и голям цолаж... Значи ще имате избор хем колата да е готина визия, хем да е с подходящ размер гуми за зимата. Е, ако джоба е достатъчно дълбок, че 20 цола не са за всеки...

Късмет да събереш 16ка в 330д ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 26 Сеп 2013, 21:15

acho.rs написа:
F3P написа:

In_Memoriam написа:

Късмет да събереш 16ка в 330д ;)

Бах тоя късмет :mhihi: Удоволствието е цели 80лв. за сток комплект зимни джанти за 330д/и :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от F3P » 27 Сеп 2013, 8:11

In_Memoriam написа:На Е39 М5 не влиза по-малко от 17, и то единствената 17-ка която знам да влиза е Style 66, друга май няма. Само дето не съм със сток спирачки :) Вече за правилната ширина на зимната гума при 9.5J или 10J джанта очаквам да ми разкажеш.

Защо на 9,5/10J- джанти 8/9Jх18 няма ли :?: Ширината според J знаеш как да си я смяташ- не си идиот...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 27 Сеп 2013, 10:30

M3 E92 написа:На мен зимните 17" са 205/50/17 отпред и 225/45/17 отзад. Засега не съм имал проблеми зимата, изключваме случаите на тръгване от място върху лед :yes: Но пък се пързалям на лед без проблем :ok:
Х6-цата е на 255/50/19 навсякъде и няма абсолютно никакви проблеми зимно време :yes:
Най-важно е гумите да са нови, другото зависи от шофьора вече :angel:

Kой ли беше закъсал зимата на изхода на картинг пистата и трябваше да го бутат ? А Павката с Клиото си мина като първия пич :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Сеп 2013, 10:58

F3P написа:
In_Memoriam написа:На Е39 М5 не влиза по-малко от 17, и то единствената 17-ка която знам да влиза е Style 66, друга май няма. Само дето не съм със сток спирачки :) Вече за правилната ширина на зимната гума при 9.5J или 10J джанта очаквам да ми разкажеш.

Защо на 9,5/10J- джанти 8/9Jх18 няма ли :?: Ширината според J знаеш как да си я смяташ- не си идиот...

Някой може да има, аз нямам. За ширината не питам от незнание, а понеже явно си специалист по правилни размери на зимни гуми:

F3P написа:Не ме убеждавайте, че Е46 и Е39 не събират 16 цола. Всичко над 16 цола за зимата е излишно и безполезно...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата