Въпрос за Германия
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Въпрос за Германия
Само това искам да се оправи в България аз... да спре да се пипа чуждото. Не само спокойствие, а и ще има повече за всички 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Petrolhead написа:хора, вие сериозно ли стоите в чужбина за по 1000-2000 евро и се смятате за добре справящи се в живота?
100 евро за храна на месец?
какво ядете?
аз не съм виждал сметка в ресторант за 2ма човека по-ниска от 50 евро, където и да е в европа.
само да спомена, мой познат швейцарец, обсъждахме цените там.
наем 4ри стаен апартамент Цюрих - 3000-5000 франка на месец.
квдратен метър земя на село - 500 франка.
да живееш като скот в чужбина, безценно.
Чудех се дали да ти отговоря, но ще го направя по най-тактичния начин.
1. Сравняваш Германия с Швейцария. Може сам да погледнеш какви са доходите в Швейцария и сам ще разбереш защо са им такива наемите. Във Франкфурт(2-рия град по скъп начин на живот след Мюнхен) наем на тристаен апартамент е 700-800евро със сметките. Ако си сам или с приятелка защо да живееш в такъв апартамент като 2 стай ще са достатъчни.
2. Това, че за теб 1000-2000евро са малко пари за мен значи само едно взимаш в БГ 5000лв. и се чудиш защо хората работят в чужбина за 2000евро.
3. Никой не е казал, че се смятаме за добре справящи в живота, но в БГ като работиш за 500-600лв. сигурно си номер 1. Всеки сам си преценя дали е преуспял или не. Не всичко е в цифрово изражение.
За тези 3 год. в който съм в Германия съм купил 2-коли, един Пасат 5 за 2200евро и 330д за 4000евро. Цялата квартира съм е обзавел с нови мебели, техника(даже вече ми стане много) и съм дал депозит от 1500евро за квартирата. Прибирам се 2 пъти в годината към БГ(за по 3седмици) и минимум нося по 2000евро. Това са груби сметки и ти си направи извода какви пари сме превъртяли. Сега като погледна реално нещата в БГ за тези неща ще ми трябваха поне 10год. Не е нужно да давам отчети, но с такива изказвания, че ние в чужбина, който изкарваме по 2000евро живеем като СКОТ само показва, че изобщо не си виждал нещата отвъд границата на БГ.

- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
JOTTO_DEL написа:Petrolhead написа:хора, вие сериозно ли стоите в чужбина за по 1000-2000 евро и се смятате за добре справящи се в живота?
какво ядете?
аз не съм виждал сметка в ресторант за 2ма човека по-ниска от 50 евро, където и да е в европа.
1. Сравняваш Германия с Швейцария. Може сам да погледнеш какви са доходите в Швейцария и сам ще разбереш защо са им такива наемите. Във Франкфурт(2-рия град по скъп начин на живот след Мюнхен) наем на тристаен апартамент е 700-800евро със сметките. Ако си сам или с приятелка защо да живееш в такъв апартамент като 2 стай ще са достатъчни.
2. Това, че за теб 1000-2000евро са малко пари за мен значи само едно взимаш в БГ 5000лв. и се чудиш защо хората работят в чужбина за 2000евро.
3. Никой не е казал, че се смятаме за добре справящи в живота, но в БГ като работиш за 500-600лв. сигурно си номер 1. Всеки сам си преценя дали е преуспял или не. Не всичко е в цифрово изражение.
За тези 3 год. в който съм в Германия съм купил 2-коли, един Пасат 5 за 2200евро и 330д за 4000евро. Цялата квартира съм е обзавел с нови мебели, техника(даже вече ми стане много) и съм дал депозит от 1500евро за квартирата. Прибирам се 2 пъти в годината към БГ(за по 3седмици) и минимум нося по 2000евро. Това са груби сметки и ти си направи извода какви пари сме превъртяли. Сега като погледна реално нещата в БГ за тези неща ще ми трябваха поне 10год. Не е нужно да давам отчети, но с такива изказвания, че ние в чужбина, който изкарваме по 2000евро живеем като СКОТ само показва, че изобщо не си виждал нещата отвъд границата на БГ.
Да дам и аз един пример в Германия работих 3 месеца ( лятото при баща ми ) с парите си купих е39 520 в България струваше 4700 като сложиш и регистрации, преглед,гражданска,каско и разкарванията за тях грубо да го кажем 5.500 / 6000 и имам около 2000 заделени в банка, айде сега някой да сметне за колко време ще се направят тези пари в България

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Животът си минава и всеки взима решения лично за себе си... нормално е.
Реалността е, че в България, особено на стари години, вероятността да си тотално разочарован от живота е голяма, оскотявайки материално и душевно.
Но каква е алтернативата? Живот в забвение в чужбина, отричане от род и родина? Това са размити понятия вече, може би родени през 80-те и 90-те ще доживеем географските граници на България да се наричат с друго име и това е така, защото предпочетохме да не се борим, а да абдикираме.
Реалността е, че в България, особено на стари години, вероятността да си тотално разочарован от живота е голяма, оскотявайки материално и душевно.
Но каква е алтернативата? Живот в забвение в чужбина, отричане от род и родина? Това са размити понятия вече, може би родени през 80-те и 90-те ще доживеем географските граници на България да се наричат с друго име и това е така, защото предпочетохме да не се борим, а да абдикираме.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- Petrolhead
- Потребител
-
Denischo написа:JOTTO_DEL написа:Petrolhead написа:хора, вие сериозно ли стоите в чужбина за по 1000-2000 евро и се смятате за добре справящи се в живота?
какво ядете?
Да дам и аз един пример в Германия работих 3 месеца ( лятото при баща ми ) с парите си купих е39 520 в България струваше 4700 като сложиш и регистрации, преглед,гражданска,каско и разкарванията за тях грубо да го кажем 5.500 / 6000 и имам около 2000 заделени в банка, айде сега някой да сметне за колко време ще се направят тези пари в България8000/600 = 1 година, 1 месец и 13 дена ( АКО СИ ОТ ЩАСЛИВЦИТЕ ДА ПОЛУЧАВАШ 600 лева, а както знаем повечето хора тук работят за 450/500 ). Е сори, колега, но другото лято мисля пак да заминавам нека съм роб 3 месеца, отколкото цяла година, та и отгоре
лошото че съм виждал нещата в чужбина, живял съм в чужбина, пътувам постоянно в чужбина и с нетърпение чакам да се прибера. защото се опитвам да направя моя и живота на околните ми по-добър.
не искам да развивам чужда икономика, не искам да плащам данъци на чужда държава. България си ми харесва и мечтата ми е да я направя малко по-добро място за живеене, което с гордост да показвам на чужденците.
безпредметно е да ми обясняваш какви коли си купувал и колко пари носиш. за съжаление това само показва какъв живот водиш. просто знам какво е да не можеш да си позволиш да вечеряш в нормален ресторант, да дебнеш промоциите в магазините за хранителни стоки и тн. а в същия момент да къташ всяко евро за да си патрон като се прибереш. това не е живот, а преживяване.
да чужбина е подредена, сигурна и лъскава, но лично мен ме срам като се окажа в някое китно баварско градче и чуя родна циганска реч на средновековния им площад. да видя същите тези мазни монтански цигани с анцузите как представят България и хората й.
вие бидейки в чужбина по никакъв начин не допринасяте към това тя да е подредена и сигурна, не важи за всички, но в общия случай носите ориенталското си поведение там. и мен ме е срам. хората са си подредили страната, само за да дойдат шайка туземци я от България я от Румъния да й опикаят замъците. моля не ми се обиждайте, но това е което аз съм видял
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Petrolhead написа:
лошото че съм виждал нещата в чужбина, живял съм в чужбина, пътувам постоянно в чужбина и с нетърпение чакам да се прибера. защото се опитвам да направя моя и живота на околните ми по-добър.
не искам да развивам чужда икономика, не искам да плащам данъци на чужда държава. България си ми харесва и мечтата ми е да я направя малко по-добро място за живеене, което с гордост да показвам на чужденците.
безпредметно е да ми обясняваш какви коли си купувал и колко пари носиш. за съжаление това само показва какъв живот водиш. просто знам какво е да не можеш да си позволиш да вечеряш в нормален ресторант, да дебнеш промоциите в магазините за хранителни стоки и тн. а в същия момент да къташ всяко евро за да си патрон като се прибереш. това не е живот, а преживяване.
да чужбина е подредена, сигурна и лъскава, но лично мен ме срам като се окажа в някое китно баварско градче и чуя родна циганска реч на средновековния им площад. да видя същите тези мазни монтански цигани с анцузите как представят България и хората й.
вие бидейки в чужбина по никакъв начин не допринасяте към това тя да е подредена и сигурна, не важи за всички, но в общия случай носите ориенталското си поведение там. и мен ме е срам. хората са си подредили страната, само за да дойдат шайка туземци я от България я от Румъния да й опикаят замъците. моля не ми се обиждайте, но това е което аз съм видял
Незнам защо си мислиш, че щом човек пести пари в чужбина значи живее мизерно.

Повече няма какво да добавя към темата, ако някой иска мнение или помощ специално за Германия да ми пише на ЛС.

- Petrolhead
- Потребител
-
съжалявам че не си успял да се развиеш професионално в България, но не винаги чужбина е единствения изход.
ако си млад човек и имаш желание, можеш да постигнеш много и тук. иска се малко работа и много постоянство.
не се отказвайте толкова лесно.
ако си млад човек и имаш желание, можеш да постигнеш много и тук. иска се малко работа и много постоянство.
не се отказвайте толкова лесно.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
''Вие'' в чужбина а????
Нека се опитам да позная--визираш себе си като един успял балкански субект в родна България,говориш с леко превъзходен тон,опонираш че с честен труд като работяга в чужбина се живее далеч /ама ДАЛЕЧ/ по-добре отколкото със същия труд в същата област на занимание в България.Ти или си от новата вълна ''бизнестарикати'' които сучат евросубсидийки без да се напрягат,доколкото да си платиш някой да ти направи бизнесплана или си от още по-актуалния начин напоследък да станеш богат в България-като просто не плащаш.Не плащаш на работници,доставчици,дистрибутори,както се вика ''те ще имат да взимат а аз да давам''.
Господа в Европата все по-често се говори че ще спират почти изцяло субсидирането на България,или най-малкото силно ще бъде орязана.И не ,това не е ефект от управлението на тези или онези,о не,това си е ефект от нашия си бълхарски манталитет.Все по-силни стават мненията че България не се различава по нищо от Гърция по отношение на псевдобизнеса който се развива у нас.Никой не се напряга реално да развива това с което се е захванал,а чисто и просто да усвои едни пари,като ''печалбата'' му е ясна още в началото.
На обратната страна на монетата,хора с гигантски бизнеси в България закриха всичко и оставиха само по няколко представителства и офиса.Познавам хора в сферите на тежките строителни машини и малка строителна техника и инструменти които напускат трайно,в преработката на ядки,стафиди,храни за спортисти и суха консумация на плодове,кожарската и тъкаческа промишленост.Говоря за мултимилионери,някои дори дойдоха в Германия въпреки адските данъци,чисто и просто защото държавата не само не ти пречи но и мило и драго дава всичко за да завъртиш бизнес който ще и носи данъци.
В България останаха ''субсидките'',защо ли,ами защото капацитета им стига колкото да откраднат,но не и да развият.

Нека се опитам да позная--визираш себе си като един успял балкански субект в родна България,говориш с леко превъзходен тон,опонираш че с честен труд като работяга в чужбина се живее далеч /ама ДАЛЕЧ/ по-добре отколкото със същия труд в същата област на занимание в България.Ти или си от новата вълна ''бизнестарикати'' които сучат евросубсидийки без да се напрягат,доколкото да си платиш някой да ти направи бизнесплана или си от още по-актуалния начин напоследък да станеш богат в България-като просто не плащаш.Не плащаш на работници,доставчици,дистрибутори,както се вика ''те ще имат да взимат а аз да давам''.
Господа в Европата все по-често се говори че ще спират почти изцяло субсидирането на България,или най-малкото силно ще бъде орязана.И не ,това не е ефект от управлението на тези или онези,о не,това си е ефект от нашия си бълхарски манталитет.Все по-силни стават мненията че България не се различава по нищо от Гърция по отношение на псевдобизнеса който се развива у нас.Никой не се напряга реално да развива това с което се е захванал,а чисто и просто да усвои едни пари,като ''печалбата'' му е ясна още в началото.
На обратната страна на монетата,хора с гигантски бизнеси в България закриха всичко и оставиха само по няколко представителства и офиса.Познавам хора в сферите на тежките строителни машини и малка строителна техника и инструменти които напускат трайно,в преработката на ядки,стафиди,храни за спортисти и суха консумация на плодове,кожарската и тъкаческа промишленост.Говоря за мултимилионери,някои дори дойдоха в Германия въпреки адските данъци,чисто и просто защото държавата не само не ти пречи но и мило и драго дава всичко за да завъртиш бизнес който ще и носи данъци.
В България останаха ''субсидките'',защо ли,ами защото капацитета им стига колкото да откраднат,но не и да развият.
- bmw_g_power
-
-
[quote="Petrolheadлошото че съм виждал нещата в чужбина, живял съм в чужбина, пътувам постоянно в чужбина и с нетърпение чакам да се прибера. защото се опитвам да направя моя и живота на околните ми по-добър.
вие бидейки в чужбина по никакъв начин не допринасяте към това тя да е подредена и сигурна, не важи за всички, но в общия случай носите ориенталското си поведение там. и мен ме е срам. хората са си подредили страната, само за да дойдат шайка туземци я от България я от Румъния да й опикаят замъците. моля не ми се обиждайте, но това е което аз съм видял[/quote]
Ние като сме развили нашата икономика със престоя си и плащането на данъци в България СМЯХ
Колега ако това което приказваш в чужбина е приживяване тук искам да ми обясниш не се ли казва ОЦЕЛЯВАНЕ по най-долния начин?Ще ме извиняваш но няма да работя за държава в която нямам бъдеще и да чакам нещата да се оправят!До кога?Да работя за братята роми и за нашите пенсионери за да може пенсията да им се вдигне със 10лв колкото да им замажат очите,а те 1млрд борч за крадене да дърпат.Няма да пълня джобовете на олигархията в българия и те със моите пари да си строят замъци и палати а аз да си мисля че допринасям на България със нещо!Те тук хората като са се втурнали да ходят по ресторанти недей пита та чак свободни места да няма
Или за промоциите баби със бастуни да се бият за един килограм банани не защото е безплатно,а защото е за 0.69ст.По зле сме и от бананова република
Тук повечето хора не живеят като скотове,а като мизерници на това ли му викаш добър живот?Ходи се разкарай малко по провинциите и селата и ще видиш жалката картинка на нашата родина на какво е заприличала!Няма работни места няма млади хора само пенсионери и роми и да ти кажа ли защо все още са там,защото пенсионерите си получават пенсията,а ромите си получават социалните помощи,детски евроромата им дават и като дръпнеш чертата едно ромско семейство взема около 600-700лв.А питаш ли ни на нас какво дават на по младите...Аз съм сигурен,че се сещаш
Работа си търсиш няма къде ако и за 300-400лв да е пак няма.Смешното е когато всеки месец те дърпат за здравни осигуровки и ти като безработен трябва да си ги платиш но никой не те пита аджаба от къде ще си ги искарал като си безработен
И недай си боже ти се случи нещо и попаднеш в болница и не си осигурен те изхвърлят като псе ако щеш умирай или ако си здравно осигурен доктора почва да ти мрънка,че твоята здравна осигуровка нищо не покрива и трябва да си доплащаш.А преди това личния лекар ти е взел 3лв за да ти издаде направление
В чужбина можеш да си къташ но тук и това не можеш да правиш!Колега ти си ходи по ресторантите щом толкова са важни за теб и така си мислиш че си нормално живеещ в България остави ни нас кътащите да си кътаме пари!!!Не ми се обиждай но това е което съм видял аз
П.П.Към автора не темата:Съвета ми към теб е въобще да не се замисляш каквото си наумил направи го!Пожелавам ти успех
вие бидейки в чужбина по никакъв начин не допринасяте към това тя да е подредена и сигурна, не важи за всички, но в общия случай носите ориенталското си поведение там. и мен ме е срам. хората са си подредили страната, само за да дойдат шайка туземци я от България я от Румъния да й опикаят замъците. моля не ми се обиждайте, но това е което аз съм видял[/quote]
Ние като сме развили нашата икономика със престоя си и плащането на данъци в България СМЯХ

В чужбина можеш да си къташ но тук и това не можеш да правиш!Колега ти си ходи по ресторантите щом толкова са важни за теб и така си мислиш че си нормално живеещ в България остави ни нас кътащите да си кътаме пари!!!Не ми се обиждай но това е което съм видял аз

П.П.Към автора не темата:Съвета ми към теб е въобще да не се замисляш каквото си наумил направи го!Пожелавам ти успех

Petrolhead написа:лошото че съм виждал нещата в чужбина, живял съм в чужбина, пътувам постоянно в чужбина и с нетърпение чакам да се прибера. защото се опитвам да направя моя и живота на околните ми по-добър.
Евала за това мнение, подкрепям абсолютно.

Babuna написа:Но каква е алтернативата? Живот в забвение в чужбина, отричане от род и родина? Това са размити понятия вече, може би родени през 80-те и 90-те ще доживеем географските граници на България да се наричат с друго име и това е така, защото предпочетохме да не се борим, а да абдикираме.
Това е най-точното мнение

1 век по-късно след приключването на най-неуспешният политически строй, нашите родители правят безкръвна революция за която всички сега плащаме цената.
И сега когато страната е обзета от корупция на всички нива, т.е нещо, което се е случвало във всяка развита държава ние бягаме? дори при липсата на чужд враг?
Не ме разбирайте погрешно, съгласен съм че извън големите градове е адски трудно и ако човек няма планове с нещо да се занимава земеделие/бизнес/професия то наистина навънка ще живее много по-спокойно. Обаче млад човек като си остави родината винаги си задава въпроси, как е можело да бъде иначе ако е в България... и не става въпроса само за приятели, а чувството на принадлежност.. АЗ-ът никога няма да стане германец,италианец, испанец, винаги ще си тегли към корените, ще помни детството и малко са тия които могат да го притъпят.
Ако не искаме България да изчезне като страна, трябва да се опитваме да се развиваме тука и да изградим гражданско общество,което да се бори с тия изруди горе..
А по повод 500лв на месец това е за неквалифициран персонал, не съм видял доктор,архитект, инженер или някой друг перспективен специалист да работи за толкова.. знам завеждащи доктори дето взимат и по 20хил.лв.. както и млади фермери, които си строят къщи тип палати.. всичко е много относително и ако човек няма пари дори да учи, то тогава наистина е по-добре да замине за временно или постоянно.. но не казвайте че в България не може да се успее, напротив може иска се упорство и много много нерви, щото цялата обстановка в страната изнервена.. а от новите управляващи върви към взривоопасна, което май е и целта.
Искат да изгонят всеки способен и умен от тук, да останат само цигани и електората на бсп/дпс. въпроса е дали ще се предадем и ще заминем някъде където са си водили борбите и са си подредили държавата или ще се борим, точно както са правили нашите предци. съвсем скоро ще си проличи от какво е направен българина, тази зима няма да е лека

Последна промяна acer на 15 Окт 2013, 13:38, променена общо 2 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
rosendaal написа:Жалко е ,че все повече се увеличава броя на хората които измерват качеството на живот в цифровото изражение на месечния доход.
Трябва да разберете че никой не остава да живее в чужбина заради златния евродъжд.Просто в белите страни има една подреденост на живота,институциите си вършат задължението-да са слуги на обществото а не обратното,правилата за движение по пътищата не са химера,моралните норми на поведение са по-спазвани отколкото в БГ,полицията не е толкова прокажено корумпирана и навсякъде където вадиш пари за нещо се стараят да бъдеш обслужен подобаващо.
В България и да имаш пари,да ги похарчиш качествено къде,няма.За какво са ти тогава?
В чужбина двама млади с по 1000 евро всеки доход са много по щастливи и задоволени /и то не просто от финансова гледна точка/ отколкото ергенче с 5 палки месечно за пръскане в БГ.Факт.
Щастието не е в парите като голямо число,а в баланса да ти носят правилните душевни и физически потребности.

Опитвах се да обясня в една друга тема на един друг потребител, че обстановката е нещо, което не се променя от това колко пари имам лично аз, ама останах неразбран...
Хората тук са толкова упаднали духовно, че щом имаш пари за пържоли всяка вечер и бензин за баварката, живота е прекрасен... На никой не му пука за заобиклящия го свят, за мизерията, за беднотията, за злобата у хората, и т.н., и т.н....
П.П.: Колкото повече времето минава, толкова повече съжалявам, че избрах да остана тук... Но от друга страна, човек винаги иска това, което няма...
И както казва един мой шеф: "И да се ожениш, и да не се ожениш, след 10 години все ще съжаляваш!"

Май и със заминаването в чужбина стоят така нещата.

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Петролнаглава,това ''ВИЕ'' много дразни в конструкциите на изреченията ти.Добри лексикални опити да се отделиш от стадото,говорейки за него в трето лице множествено число.
Но някак си на фона на 5-6 000 доволни ''паралии'' в тази страна,почти двата милиона / с цели шест нули/ които са трайно или сезонно зад граница и си изкарват навън хляба и то достойно,казват нещо друго.Казват ,че ако цифровото съотношение беше обратното,тези които са останали в икономически феодалния строй в България биха имали правото да критикуват емигриралите.Но тъй като не е така,моля поне от уважение към всички трудещи се навън да сведете глава и да не ползвате високопарни слова.Защото не всеки в България може да е далавераджия или да има досег до целеви капитали.
Знаете ли първата промяна която в чужбина се установява,тук като те питат сутрин се учиш да казваш ''Отивам да работя'' докато в България всеки казва ''Ами... към работа отивам''. И в двата случая служителя/работника се повлиява от поведението на работодателя.
Лек и успешен ден на всички бизнесмени от форума и да знаете че някой ден Европата ще спре да хвърля в капиталовата ви шапка милостинята,ааа пардон субсидиите.Тогава естествения подбор ще отсее знаещите и можещите от лаладжиите.
От високо се пада най-болезнено.
Но някак си на фона на 5-6 000 доволни ''паралии'' в тази страна,почти двата милиона / с цели шест нули/ които са трайно или сезонно зад граница и си изкарват навън хляба и то достойно,казват нещо друго.Казват ,че ако цифровото съотношение беше обратното,тези които са останали в икономически феодалния строй в България биха имали правото да критикуват емигриралите.Но тъй като не е така,моля поне от уважение към всички трудещи се навън да сведете глава и да не ползвате високопарни слова.Защото не всеки в България може да е далавераджия или да има досег до целеви капитали.
Знаете ли първата промяна която в чужбина се установява,тук като те питат сутрин се учиш да казваш ''Отивам да работя'' докато в България всеки казва ''Ами... към работа отивам''. И в двата случая служителя/работника се повлиява от поведението на работодателя.
Лек и успешен ден на всички бизнесмени от форума и да знаете че някой ден Европата ще спре да хвърля в капиталовата ви шапка милостинята,ааа пардон субсидиите.Тогава естествения подбор ще отсее знаещите и можещите от лаладжиите.
От високо се пада най-болезнено.
JOTTO_DEL написа:Незнам защо си мислиш, че щом човек пести пари в чужбина значи живее мизерно.![]()
И аз винаги съм се чудел защо се е насадило подобно мислене у хората

Petrolhead написа:ако си млад човек и имаш желание, можеш да постигнеш много и тук
Добави към това и "стабилни връзки" и "лизане на гъзове" и ще се съглася с теб

Тук има доста колеги запознати с този факт във въпросния "IT гигант"... това, че сменяш позицията с по-висока не означава, че и заплатата ти трябва да се повиши...

С две думи нямаш ли мама или тати да те бутат за SME/консултант(толкова "добър", че конфи RAID 0 за системен дял на сървър или ъпгрейдва продукционни бази и апликейшъни без да им е направил какъвто и да е бекъп

- Petrolhead
- Потребител
-
ако беше лесно и всеки можеше да го направи, всички щяха да са милионери и от там инфлация и..... пак комунизъм.
не е лесно, не всеки може, но в България имаш възможност ако си добър да постигнеш много. за разлика от чужбина.
ще ви дам един пример.
същия швейцарец, в радиус от 25 километра около фирмата му в швейцария има 2100 фрези за обработка на метал.
не съм сигурен че в цяла Южна България има толкова.
ако решиш да произвеждаш нещо в Швейцария ще си човека с 2101 фреза......
къде е по-добре да започнеш бизнес?
не е лесно, не всеки може, но в България имаш възможност ако си добър да постигнеш много. за разлика от чужбина.
ще ви дам един пример.
същия швейцарец, в радиус от 25 километра около фирмата му в швейцария има 2100 фрези за обработка на метал.
не съм сигурен че в цяла Южна България има толкова.
ако решиш да произвеждаш нещо в Швейцария ще си човека с 2101 фреза......
къде е по-добре да започнеш бизнес?
75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5