Прието е премахват данъчните облекчения за стари коли
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Прието е премахват данъчните облекчения за стари коли
Jorata написа:Предполагам, като си платиш глобите, данъците и лихвите по тях и след това я свалиш от отчет. Това е нормалният и правилният начин.
Това е начинът по който няма да го направя

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
alexanderkirow написа:Аз като карам 1.6 и плащам голям данък някъде около 130-на, това означава ли че вече ще е двойно?
Ако колата е преди 2000г. и до 101к.с. означава, да!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Соу фар соу гут, изчетох къде каквото намерих и всичко засяга оснвоно <101 коня колите ( и тези с по-малко коне)
Да кажем продължа да си карам е34ката ил и някоя е36ца М50Б20 по документи 150 магаренца ще ми се вдигне ли данъка при приемането а тая щуротия?
Да кажем продължа да си карам е34ката ил и някоя е36ца М50Б20 по документи 150 магаренца ще ми се вдигне ли данъка при приемането а тая щуротия?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_ написа:alexanderkirow написа:Аз като карам 1.6 и плащам голям данък някъде около 130-на, това означава ли че вече ще е двойно?
Ако колата е преди 2000г. и до 101к.с. означава, да!
Преди 2000г е, но е регистринара с големия данък т.е е повече от 101 к.с няма ли да се размина ?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
alexanderkirow написа:Преди 2000г е, но е регистринара с големия данък т.е е повече от 101 к.с няма ли да се размина ?
Ще се разминеш, ти така или иначе не си ползвал това 50% намаление, затова и данъкът ти е толкова

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Вече просто няма да има данъци от сорта на 20лв. Това е.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
А как ги поддържате тези коли,като данъци от рода на 67 лева са ви много?
Тази сума е многократно по-ниска от моите данъци и аз пак имах съмнения относно качеството на поддръжката на колите си,представям си как поддържа автомобил човек ,за който е проблем сумата равна на една годишна винетка!!!!!!
Нали се сещате че някой ден няма да може да си регистрираш кола в КАТ без да си платил всичките й масрафи,глобите си и други задължения свързани с МПС-та ,както и няма да може да я продавате и той наближава,защото имам инфо какво се готви от догодина като промени в това отношение.Нима тогава най-после всеки комуто са проблем данъците на подобни автомобили ще си купи по един форд фиеста и ще се спре реването?
Тази сума е многократно по-ниска от моите данъци и аз пак имах съмнения относно качеството на поддръжката на колите си,представям си как поддържа автомобил човек ,за който е проблем сумата равна на една годишна винетка!!!!!!
Нали се сещате че някой ден няма да може да си регистрираш кола в КАТ без да си платил всичките й масрафи,глобите си и други задължения свързани с МПС-та ,както и няма да може да я продавате и той наближава,защото имам инфо какво се готви от догодина като промени в това отношение.Нима тогава най-после всеки комуто са проблем данъците на подобни автомобили ще си купи по един форд фиеста и ще се спре реването?
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
rosendaal написа:А как ги поддържате тези коли,като данъци от рода на 67 лева са ви много?
Колега според мен мрънкането не е че от парите за данък няма да можем да си поддържаме колите.
Мен ме интересува бъдещето на данъка и размерите поради една проста причина и тя се казва "планиране на разходите".
Това че ти плащаш голям данък а някой с 16ка плаща "жълти стотинки" не значи че трябва да се съди кой как поддържа колите!
Всичко е индивидуално. Карам 20+ годишна кола и я поддържам както сметна за добре, тук сме с цел да си помагаме и ни обединява симпатията към определена марка, а не социалния статус или кеша в портфейла!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- rosendaal
-
-
Всеки е прав за себе си.
За мен автомобилът не е необходимост,така че данъкоплатеца трябва да се съобразява с държавата когато си избира кола и си прави сметката колко ще му струва това.Държавата урегулира правилата и начините за притежание на различни по марка мощност и година автомобили така,че естествения подбор на възможностите на всеки да отсява кой каква кола ще кара.Но при условие че всеки мрънка и търси ''да мине тънко'' това засега не се получава.Спокоен съм че рано или късно ще се затегне контрола над всичко свързано с МПСтата защото така държавата ще си събира успешно вземанията.
Странно че досега не съм чул някой да се оплаче как Адидас не продават маратонки за по 25 лева за да може всички да са гъзари,или защо малкото черно джони в Планет е 18,а не 2,60 лева за питие.
Държавата определя правилата си,всеки си прави сметката дали може.
Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто да го направиш е казал мъдрия.
За мен автомобилът не е необходимост,така че данъкоплатеца трябва да се съобразява с държавата когато си избира кола и си прави сметката колко ще му струва това.Държавата урегулира правилата и начините за притежание на различни по марка мощност и година автомобили така,че естествения подбор на възможностите на всеки да отсява кой каква кола ще кара.Но при условие че всеки мрънка и търси ''да мине тънко'' това засега не се получава.Спокоен съм че рано или късно ще се затегне контрола над всичко свързано с МПСтата защото така държавата ще си събира успешно вземанията.
Странно че досега не съм чул някой да се оплаче как Адидас не продават маратонки за по 25 лева за да може всички да са гъзари,или защо малкото черно джони в Планет е 18,а не 2,60 лева за питие.
Държавата определя правилата си,всеки си прави сметката дали може.
Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто да го направиш е казал мъдрия.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
То всеки да си прави сметката ама в тази помия и тези отгоре дето само се чудят какви прибирания да измислят не се живее,знаеш ли поговорката за брашнения чувал,че въпреки че отдавана е празен като го тупаш винаги ще пуска още малко.Законите тук важат за обикновените хора,законите работят за някои хора,държавата ни работи срещу самите нас.Не може от една толкова бедна нация да се вдигат толкова всички такси сметки и какво ли не,при такива нищожни приходи сравними само с най-бедните страни от Африка,и помнете България не е само София и доходите на българите не са доходите на Софиянци (защото едно е средна заплата в София друго е средна заплата та даже и максимална в един град с размерите на Харманли примерно).Всички са равни но някои са по-равни от другите ! ей тва е в тази мизерия и тази държава дето може само на хартия да се нарече държава.Срамота е като опре до там,че една държава да се издържа от данъци и такси то пиши я тази държава на пясъка. Аз нямам нито една кола която данъка и ще повлияе от тази промяна .Но е грозно да гледам това и да не го коментирам.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
(bubsa) написа:А някой знае ли как мога да се отърва от една кола,която не е регистрирана в общината,но по талон е на мое име без да я продавам.Просто да я спра от движение или нещо друго без последици във времето.
За спиране от движение искат май и данък, тъй че нямаш вариант. По-скоро имаше някакво сваляне от регистрация или нещо подобно с което носиш табелите и талоните и това е. Най-добре иди в КАТ на място да видиш какви са опциите.
rosendaal написа:...
На кола с пазарна цена 2000лв винетка 70 или колкото там беше, че не помня точно, 70 данък и 180 гражданска правят над 10% от стойността. Та в тоя смисъл- да, много е! Още повече, че налице няма нищо за тия пари ама тва друга една тема.
Винаги когато може нещо да не платя не съм го плащал, а държавата така или иначе под една или друга форма намира начин да си прибере парите.
- rosendaal
-
-
В метода на пресмятане на данък на автомобилите не присъства коефициент ''стойност на автомобила''.Когато се появи ,тогава ще говорим за цената на автомобила като съотношение за неговия данък.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Да, но присъства коефициента "възраст", който в 99% от случаите върши същата работа 

Днес се видях с мой познат, който наскоро си купи 2-годишно, върнато от лизинг Ауди А5 Sportback. Заприказвахме се за колата и с изумление разбрах, че въпросният автомобил има сертификат N1 и не само си е прибрал ДДС при покупката, но и го е регистрирал като товарен и плаща около 20 лв данък годишно. Значи все пак не на всички по-новички автомобили им е безумно висок данъка.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Зависи кога и къде го е регистрирал. По принцип се води, че данъчните правят разлика между М1 и Н1 от поне две години насам. Явно е шарил нещо под масата