ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

ЗА
128
48%
ПРОТИВ
102
39%
Все ми е тая
34
13%

Общо гласове : 264
ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: ЗА или ПРОТИВ легализиране на марихуаната

Мнение от sas_88 » 25 Окт 2013, 12:24

terziev написа:Трябва да стане легална марихуанта, и да се продава както в холандия в някакви специализирани магазини, да има акциз и да не се продава ан лица под 18 години. Така хем ще има повече пари в блюджета на държавата, хем ще се спре паричния поток на криминалния контингент, хем всички които искат да пушат ще пушат! Марихуана винаги ще се пуши, въпроса е кой и как ще прибира парите от нея!

Абсолютно несъм съгласен,колкото е по ограничен достъпа-толкова по малко пушещи ще има.Марихуаната е опиат,и като такава спада към групата на наркотиците,не виждам никаква полза от пушенето и,както и от свободното и разпространение.Дори съм "ЗА" строги и ефективни(дори смъртни) присъди на пумиярите които я продават на децата ни! За мен това са продавачи на смърт,и като такива я заслужават!

Прикритото мляко и котките не го пият. :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 25 Окт 2013, 12:29

Като сме тръгнали с глупостите...аз съм за смърт на собствениците на чалготеки.Продават чалга на децата ви. :mhihi: Доста повече се затъпява от трева.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Окт 2013, 12:37

^^ смърт и за посетителите на чалготеките, свалят процента на националното IQ с тъпотата си :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 25 Окт 2013, 13:01

btw в Угургвай я легализираха миналата седмица на национална цена 1.30 долара грама :)
Без страх, без спирачка!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Окт 2013, 13:08

Wolf4 написа:Колега, затвърдяваш впечатлението ми, че събирането и изваждането на числата до 10 ти причинява трайна мигрена. Имам конкретно предложение (добронамерено) - не ми казвай какво да правя и няма да ти кажа къде да ходиш. Благодаря.

Колко и какво мога да събирам няма как да знаеш :winky:

Пък ти може да си словоблудстваш колкото искаш :yes:
Стискам ти палци да си толкова ненадминат и всевиждащ и в други освен собствените си очи :yes:

пп. Мога да ти казвам точно квото си искам, нито съм обиждал нито нищо за разлика от теб :wave:
пп2. Ако ше ми пращаш извънземни спирам :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Окт 2013, 13:56

Колеги, моля спрете с личните нападки и само по темата.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 25 Окт 2013, 14:18

Много рядко ми се случва да дръпна някой масур, обикновенно един/два пъти годишно на морето. За съжаление имам трима приятели които още от ученици почнаха редовно да си пушат и в момента и тримата са страшно спрели. Пред очите ми те забавиха ритъма и мисловната дейност... "Копелеее, ъхаааа, човек отивам до гишето й и викам, абе нищо не й викам щото беше затворено".

Интересувал съм се много и съм гледал много документални предавания за тревата, но все пак мисля, че е по добре да не я легализират защото младите ще деградират още повече и има много лабилни хора които тя ще им опропасти живота.

За Алкохола и цигарите съм на същото мнение, но реално ти ако нямаш мярка и с кока кола ще се убиеш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Окт 2013, 14:41

bum_bum написа:Аз за първи път преди година някъде ударих 3 фишека :mhihi: Уж много качествена, миришеше на чорап. Първия път нищо, втория път- пак. Третия път ми стана толкова лошо, все едно съм изпил едно кило алкохол. :kuku: Четвърти път май няма да има вследствие от неприятния опит тъй че все ми е едно дали ще я узаконят или не.

Абсолютно същите преживявания съм имал преди доста години. Никой не може да ми каже, защо така се получава, на другите им действаше, по друг начин уж

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 25 Окт 2013, 15:05

против съм легализирането й за масова употреба както са цигарите например. Но съм твърдо за внедряването й в медицинската практика за лечение на депресии, глаукома и инсомния (както е в сащ и др)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 25 Окт 2013, 15:31

С какво марихуаната спомага за лечението на глаукома-та?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 25 Окт 2013, 16:14

Колеги, заповядайте информация, която е достатъчно важна, за да помогне на всеки, който няма мнение по въпроса. Надвам се да се окаже разбираема дори и за колеги, които при математически операции с числата до 10 получават неразположение (нищо лично :D ). За всички, които не са в състояние да го прочетат (материалът е на английски), ще предложа материал на български език по-късно.

Addictiveness
Main article: Cannabis dependence

Dr. Jack E. Henningfield of NIDA ranked the relative addictiveness of 6 substances (cannabis, caffeine, cocaine, alcohol, heroin and nicotine). Cannabis ranked least addictive, with caffeine the second least addictive and nicotine the most addictive.
Adolescent brain development

A 35-year cohort study published August 2012 in Proceedings of the National Academy of Sciences and funded partly by NIDA and other NIH institutes reported an association between long-term cannabis use and neuropsychological decline, even after controlling for education. It was found that the persistent, dependent use of marijuana before age 18 was associated with lasting harm to a person's intelligence, attention and memory, and were suggestive of neurological harm from cannabis. Quitting cannabis did not appear to reverse the loss. However, individuals who started cannabis use after the age of 18 did not show similar declines.

A July 2012 article in Brain reported neural-connectivity impairment in some brain regions following prolonged heavy cannabis use initiated in adolescence or young adulthood.
Are you M enough...?!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Окт 2013, 16:49

Царя на копи/пейста сега ше ни ограмоти :mhihi:

Това е бахти и откритието, че докато се формира всичко в организма марихуаната е вредна :clap:
Имаш ли изследвания за редовната употреба на алкохол до 18г да сравним ...

пп. Самия факт, че коментираш кой какви способности има и подценяваш останалите пишещи в темата е достатъчно говорящ за теб самия :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 25 Окт 2013, 18:27

Ето още малко информация за тези, които се интересуват от проблема, но на руски език:

Немедленная реакция на марихуану может включать в себя учащение сердцебиения, дезориентацию, ухудшение координации движений, на смену которым приходит депрессия или сонливость. Некоторые страдают от панических атак и беспокойства.

Но проблема не ограничивается этим. По данным научных исследований активный компонент конопли ТГК остаётся в теле на протяжении недель и даже дольше.

Дым марихуаны содержит на 50–70% больше веществ, вызывающих рак, чем дым табака. В одном серьёзном научном отчёте утверждается, что один косяк марихуаны может принести больше вреда лёгким, чем пять сигарет, выкуренных одна за другой. Курильщики марихуаны со стажем часто болеют бронхитом — воспалением дыхательных путей.

Этот наркотик может вредить не только вашему физическому здоровью. Исследования, проведённые в 2008 году в Австралии, говорят о том, что интенсивное употребление марихуаны в течение нескольких лет вызывает отклонения в деятельности мозга. Это подтверждается более ранними исследованиями последствий длительного употребления марихуаны, которые выявили изменения в мозге подобные тем, что были вызваны многолетним употреблением других распространённых наркотиков. Целый ряд исследований подтверждает связь между регулярным употреблением марихуаны и психозами.

Марихуана изменяет структуру клеток сперматозоидов, деформируя их. Таким образом даже небольшое количество марихуаны может вызвать временную стерильность у мужчин. Курение марихуаны вызывает расстройство менструального цикла у женщин.

Исследования показали, что мыслительные функции людей, которые курили много марихуаны, имеют тенденцию ухудшаться. ТГК, содержащийся в конопле, расстраивает работу нервных клеток мозга, что негативно сказывается на памяти.
Are you M enough...?!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 25 Окт 2013, 19:04

Колега, виж гугъл дали няма да изкара нещо на китайски или грузински, че се излагаш с тези масови езици...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 25 Окт 2013, 19:26

Митко Стоянов написа:Колега, виж гугъл дали няма да изкара нещо на китайски или грузински ...

Ето и на български:

В броя от месец юни 2008 г. на Списанието по обща психиатрия Американската Медицинска Асоциация публикува едно изследване на д-р Мурат Юсел и колектив от Изследователски център ORYGEN и Центъра по невропсихиатрия към Университета в Мелбърн, проведено с цел проверка на наличието на връзка между дългогодишната употреба на марихуана и големите аномалии в две богати на канабиноидни рецептори в мозъка структури - хипоталамус, отговарящ за регулацията на емоциите и паметта, и амигдала, контролираща страха и агресията. За целите на изследването е използван високочестотен ядрено магнитен резонанс.

В изследването взимат участие 15 мъже (средна възраст 38,9 г.), които са пушили повече от 5 цигари марихуана на ден за период по-голям от 10 г. и които през това време не са употребявали други наркотични вещества. Резултатите от тази група са сравнени с резултатите от друга група от 16 мъже (средна възраст 36,4 г.), които не са употребявали марихуана. Всички мъже от двете групи са подложени на устен тест за памет (възстановяване на съдържанието на лист от 15 думи) и са прегледани за наличие на симптоми на психиатрични разстройства.

Резултатите показват изменение в структурата на мозъка на мъжете, употребявали марихуана - техният хипоталамус е с 12 % по-малък, а амигдалата им, съответно, със 7,1 % по-малка в сравнение с тези на мъжете, които не са употребявали марихуана. Освен това при половината от употребяващите марихуана са били наблюдавани и подпрагови симптоми на психотично разстройство. В допълнение, при всички употребявали марихуана се наблюдава и влошаване на краткосрочната памет, пространствената ориентация, които са свързани с функционирането на хипоталамуса, а по-специално с езиковите способности, които са свързани с лявата част на хипоталамуса.

Read more at http://online-psychotherapy.info/study/ ... mQFmxVy.99

и

Марихуана и социално тревожно разстройство
Резултати от изследване на употребата на марихуана при лица със социално тревожно разстройство

Статията е публикувана на сайта на Майкъл Д. Анестис (Michael D. Anestis)

Read more at http://online-psychotherapy.info/study/ ... 4BJ272D.99
Are you M enough...?!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата