Windows Phone/Windows 10 Mobile/Windows 10/ Windows Insiders

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Windows Phone

Мнение от TNT » 13 Май 2014, 8:56

Т.е. "завий надясно", ааа ама не тази пресечка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 13 Май 2014, 10:39

rottweiler написа:Един тъп въпрос - има ли някакъв начин на таблет с вин8 и без gps да се ползва навигация? Било през 3G или нещо друго?

Има: http://here.com/ или от http://apps.microsoft.com/windows/bg-bg ... eb30304a88
Това си е на нокиа картата и е перфектна.

п.п.Приложението работи само с Win 8.1! Ако не си ъпдейтнал ПС-то... време му е. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Авг 2014, 10:50

Проверка на ъпдейт 8.1, за всички държави в Европа.
http://www.nokia.com/global/support/sof ... in-europe/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Сеп 2014, 9:18

Нокиа брутално подвеждат потребителите си...
Лумиа 930 я маркетират като телефона с 20 МП камера, но на практика няма начин да направиш снимка 20 МП. Получаваш една и съща снима с две разделителни ≈5 МП и ≈16 МП :no:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Сеп 2014, 8:31

drago_pavlov написа:Нокиа брутално подвеждат потребителите си...
Лумиа 930 я маркетират като телефона с 20 МП камера, но на практика няма начин да направиш снимка 20 МП. Получаваш една и съща снима с две разделителни ≈5 МП и ≈16 МП :no:

И за чеп ти е да правиш снимка на 20мпх резолюция ? Нищо не подвеждат Нокиа , защото реално ако използваш максимално цялата площ на сензора ще получиш тези 20мпх. Снимките във формат 16:9 и 4:3 няма как да са на пълна резолюция по чисто геометрични закони. Ето разгледай тази картинка и се надявам да ти стане ясно , кое как и защо :yes:
Изображение

Отделно идеята на Нокиа да снимаш в 5мпх е супер , защото използваш всички качества на сензора и то само в/у 5мпх , така качеството се запазва и имаш снимка в нормален размер - 3072 x 1728 , а не някакви плакати по 7152 x 5368 дето са по 10-13мб :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 02 Сеп 2014, 10:01

don_gori написа:И за чеп ти е да правиш снимка на 20мпх резолюция ?

Много тъп въпрос...
Респективно - за къв чеп ми е да давам 1000+ лв за телефон?
След като го маркетират като телефон с 20МП камера, значи трябва да е такъв...
don_gori написа:Нищо не подвеждат Нокиа ,

Е как да не подвеждат като дори на сайта им пише:
"С ярък 5” Full HD дисплей, 20MP Pureview камера, запис на обемен звук и вградено безжично зареждане."
Камерата реално не е 20 МП...
don_gori написа:Снимките във формат 16:9 и 4:3 няма как да са на пълна резолюция по чисто геометрични закони. Ето разгледай тази картинка и се надявам да ти стане ясно , кое как и защо :yes:

Стана ми ясно, но за къв чеп ми маркетират телефон със сензор 20 МП, като не мога да ги използвам всичките в камерата?
don_gori написа:Отделно идеята на Нокиа да снимаш в 5мпх е супер , защото използваш всички качества на сензора и то само в/у 5мпх , така качеството се запазва и имаш снимка в нормален размер - 3072 x 1728 , а не някакви плакати по 7152 x 5368 дето са по 10-13мб :roll:

Общо взето се получава следното:
5 МП са достатъчни за добра снимка, но дай да правим телефони с по 20 и 40 МП, че иначе как да искаме по 1000+ лв и да надцакаме конкуренцията :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Сеп 2014, 10:46

drago_pavlov написа:Стана ми ясно

Абе станало ти ама май май нищо не ти е станало :mhihi:
Виж сега ще ти обесня накратко за какво ги "пишат" тея 20/40мпх , а реално не можеш да ги ползваш.
Nokia първо разчитат на голям по площ сензор ето
Изображение

От тук идват 2 варианта - пикселите вътре да са много на брой с малка площ или пък по-малко на брой , но с голяма площ. Nokia залагат на по-голямото количество пиксели , в случая 20/40мпх , но с малък размер - 1.2''. Пример за другата противоположност е HTC One M7/8. Там сензора е по-малък по площ , но с по-големи пискели.
Изображение

Та да се върнем на Нокиа , имаме много голям сензор с много пискели - правим снимка на голяма резолюция и всичко е ОК , докато не кропнем снимката. Ето ти снимка в 38мпх реални - 7152 x 5368 ; 11MB
http://www.esato.com/phonephotos/viewph ... 8+PureView

Главната идея на Нокиа е да съберат информацията от 4 съседни пискела и да предоставят това количество информация в 1 пискел на 5/8мпх. Така снимката става реално 4 пъти по-качествена спрямо нормалните 8мпх сензори на останалите марки дето се чувствали "надцакани" :mhihi: :mhihi:
И накрая да ти покажа една снимка "само" на 9мпх от възможните 41 , останалите 32мпх хич още не сме ги барнали :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 02 Сеп 2014, 11:27

don_gori написа:Абе станало ти...

Евала за труда :yes:
Сега остава да кажеш има ли разлика в двете снимки, които прави телефона (5 и 16 МП) и каква е тя? Освен разделителната способност...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 04 Сеп 2014, 6:42

От няколко дни се "прецаках" с Нокия 1020 :mhihi: Хич не се чувствам излъган, когато качих 42мб 38мпх RAW файл на снимка на компютъра и го заредих в лайтруум и почнах да настройвам цветните канали :mhihi: Да не говорим колко удобен се оказа WP 8.1 за боравене на практика, а освен това - и различен. Телефона свири жестоко, снима още по-жестоко, удобен е за работа и батерията за сега държи прилично. Много ме е яд, че тази OS няма успех, но ако не е шаренко масовия потребител явно не го оценява...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 04 Сеп 2014, 7:18

The7omahawk написа:Много ме е яд, че тази OS няма успех,

Засега... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 04 Сеп 2014, 12:13

The7omahawk написа:От няколко дни се "прецаках" с Нокия 1020 :mhihi: Хич не се чувствам излъган, когато качих 42мб 38мпх RAW файл на снимка на компютъра и го заредих в лайтруум и почнах да настройвам цветните канали :mhihi: Да не говорим колко удобен се оказа WP 8.1 за боравене на практика, а освен това - и различен. Телефона свири жестоко, снима още по-жестоко, удобен е за работа и батерията за сега държи прилично. Много ме е яд, че тази OS няма успех, но ако не е шаренко масовия потребител явно не го оценява...

Имах си аз да не си доволен :mhihi: Windows Phone се развива добре, но пазара е залят с Хандроид всеки се хвърля на него и после се почва: забива ми, батерията не ми държи, имам вируси ...
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 04 Сеп 2014, 12:58

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 27 Сеп 2014, 11:02

Сигурно е елементарно, но аз незнам как да си направя акаунт с който мога да тегля приложения от магазина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 27 Сеп 2014, 21:38

A.Stoyanov написа:Сигурно е елементарно, но аз незнам как да си направя акаунт с който мога да тегля приложения от магазина.

http://www.windowsphone.com/bg-bg/how-t ... ft-account ;)
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 28 Сеп 2014, 11:00

Да ви попитам Лумиа 630 заслужава ли си? Леля ми иска нов телефон, не иска и да чува вече за Андроид :mhihi: Търси се оптималното цена/качество :help:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата