Какво бихте направили вие?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Какво бихте направили вие?

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2013, 20:37

То и аз в началото на 90-те съм бил свидетел един тарикат като извади пистолет как му го завряха в гъза буквално. Ама тоя е един на няколко, друг някой ще те застреля. Струва ли си риска?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 07 Дек 2013, 6:28

"Only a Ninja can kill another Ninja…" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 07 Дек 2013, 21:36

Прав бе един колега, опира до психиката и на двете страни.

Показаните ситуации са от така нареченият черно бял тип. Агресор, и жертва. Така е лесно.

Но има ситуации в които лоши трепят лоши, и евентуална намеса може да е опасна. (В случея не беше показан такъв сценарий де.. ;) )

Остава изборът в зависимост от обстановката, преценка за евентуални други хора движещи се с теб,(жена) или такива движещи се с тях.
Едни не се намесват - сладоледа им е по-важен, други решават бързо - действат смело, трети гледат сеир. Ситуации всякакви, риск - Винаги. Оценката на риска е хлъзгава част, - може да има замесен нож/ножове или пистолет, тогава човек трябва много ясно да знае какво върши.

Намесата е индивидуално решение, и зависи от много фактори.
Нямаше да изглежда толкова зле клипа, ако хората бягаха да търсят помощ.. много по-лошо е че те просто се оттеглят никой да не ги занимава.. :no:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 10 Дек 2013, 2:34

Един спомен имам и аз от подобна случка...

След късна разходка с приятели лятно време, отивам към колата си, която е паркирана на един паркинг в близост до центъра на родния град, до паркинга има паркче с пейки, където се събират някви тийнове местни. Действието се развива към 1 сутринта, имаше към 7-8 души(15-18 годишни) така на око в това паркче и чувам как някъв келеш крещи... приближавам да видя закво иде реч, тоя крещи и сдухва някво момиче, което не смее да го погледне и некви гашници и кифли му се кефят, гледах още малко, тоя бутна момичето, то падна и се разплака.
Е, реших все пак да се намеся и се стига до следния диалог:

Аз с вик се включвам - Ей, лешник, я да оставяш момичето намира - придружено с още някакви заплахи...
Тоя, тъй като не ме вижда в началото леко подскача... И нещо почва да ми се обяснява, като леко набира инерция.
- Недей ми се обяснява изобщо - му отговарям.
През това време момичето стои седнало на земята и не смее да стане и да тръгне.
Викам и - Айде, какво чакаш, прибирай се вкъщи.
Тя стана и на бегом влезе в съседния блок, след което си тръгнах, тоя нещо се плюнчеше зад мен докато отивах към колата, ама не обърнах внимание и до там беше, сега не спирам там колата, че да не и направят нещо, не ми се занимава после.

И няколко пъти като съм ставал свидетел на разни такива дребни хулигани покрай училища или нещо такова съм се намисал. Примерно 3ма, 4ма наобикалят някой по-слаботелесен и пак така без причина почват да го сдухват.
Но това е едно, съвсем друго би било да видя нещо по-сериозно да се случва. Предполагам, че бих реагирал...
Изображение
E34, E38

Предишна

Назад към Извън Темата