Четирима с БМВ - на място...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Четирима с БМВ - на място...

Мнение от Spit-Fire » 12 Дек 2013, 15:20

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 12 Дек 2013, 19:23

Аз съм от Смолян, като цяло този път (Асеновград-Смолян) е доста натоварен и доста тежък за пътуване, особено за хората, които не го познават. Не знам съвпадение ли е или просто е факт, че на 8ми срещу 9ти декември от поне 10год. винаги вали сняг и само, толкова, колкоте за белята дет се вика. Винаги на тези дати стават поне по три катастрофи по въпросния маршрут. Ако някои който пътува по-често сигурно е забелязал, че по протежението на почти целия път минава река, когато температурите паднат на места настилката се заледява без да се вижда и в комнация с по-висока скорост фактите се налице. Майката му е внимаване и да не надценяваме възможности те си.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2013, 22:18

Flash написа:Мен ми прилича на Е66, ама има 4 кюнеца и типичните "решетки" на М-ките на мигача. :dunno:

mfandakov написа:...видях как едно БМВ М5 излиза от патя...

rosendaal написа:А кой даде на откровен келеш за мен на тази възраст 507 к.с. автомобил да управлява????В това време????
''Намали,ще се убием ,намали...'' ''Айде бее шубе ли ви е,тва е М5 бе''.

larbi написа:с какъв акъл ще се качиш в 500 коня кола да те возят и то някъв дето е лапищак

Хаос написа:а на всички, дето злобеят, че с М5 са се почернили - не е от колата това...

boksioraE39 написа:Мир на праха...
П.П Съмнявам се да е М5 както някой каза,защото джантите ми се виждат малки...но това няма никакво значение вече...

TNT написа:Кво като е М5 и е мощна...

Само в предпоследния цитат има съмнения. Понеже толкова много се коментират тия коне, това НЕ Е Е60 М5. Нито са му дали на човека да кара 507 коня на тия години в снега, нито някой е викал да дават газ на тия 507 коня защото било М5 и едва ли не не можело по-бавно.
Не виждам как някой с М5 ще сложи толкова грозни джанти, нито пък огледалата са от М5. Цветът си е обикновеното сиво на Е60, а не Силвърстоун 2, което се слага на М5 Е60, на М6 и на М3 Е92.
Аз утре отивам също до Банско през Пловдив или Пазарджик, минавал съм няколко пъти през този път(случката като гледам сега е по пътя за Бачковския манастир де, ама и той е същия)ама за да излетиш трябва да караш бързичко или да подадеш газ в неправилния момент. Това е тежка кола, не стои зле на пътя, ама кофтито е, че както трудно губи сцепление, така загуби ли го и също толкова трудно се връща. И все пак има системи за сигурност, разни такива неща, ама както има един подпис във форума на един колега и се споменава нещо от рода, че "скоростта с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази с която не можеш".
Но освен вината на водача, ако имаше истинска мантинела, нямаше да излетят вероятно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Дек 2013, 8:30

BMW Power ACM написа:Но освен вината на водача, ако имаше истинска мантинела, нямаше да излетят вероятно.

А какво е истинска мантинела? Аз всички мантинели, които съм виждал по Европа и света са си все такива, с малки разлики в дизайна...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 13 Дек 2013, 14:30

преди 13 години някъде като взех книжка както си карах с нормална скорост за участъка (може би е било към 60 км/ч) на не много остър завой се оказа че отдолу има лед, ладата поднесе и одрах мантинелата прилично, но нищо сериозно не стана, мантинелата така да се каже ме спаси от падане в едно неприятно място от където не се знае дали щях да изляза жив ако я нямаше. Но мантинела като мантинела, тя е направена за ей такива поднасяния неочаквани да те задържи. Каква мантинела трябва да има за да я удариш челно с 120 примерно и тя като някакъв супер буфер да те задържи на пътя? Както каза колегата който винаги е контра, навсякъде мантинелите са едни и същи. Ако и аз бях карал тогава не със 60 ами с 90-100 можеше и да се яде жито после...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 13 Дек 2013, 15:02

Колата със сигурност не е м5 стига сте спорили за глупости.. :confused: по интересно е, колко е това налягане на има няма и 1.50см вода :shock: Защото знам колко е дълбоко там :roll:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 13 Дек 2013, 15:55

Radoslav318i написа:Колата със сигурност не е м5 стига сте спорили за глупости.. :confused: по интересно е, колко е това налягане на има няма и 1.50см вода :shock: Защото знам колко е дълбоко там :roll:

Те хората са починали от падането.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 13 Дек 2013, 15:57

Еми колата е висока 1,47м.като махнеш клирънса,защото е била по таван,колата е била напълно покрита с вода.Може камъни да са блокирали отварянето на вратите,може автоматичното отключване да не се е задействало....Сега си представи как си ти вътре.С главата надолу.....Всички пищят.Тъмно е....Водата нахлува .......
Власите се давели на края на Дунав.
В един друг форум шофьор зад тях е обяснил какво е станало.....Та липсата на рутина,жизнен опит и поведение у водача си е казала думата.
Дано това да ви е като обеца на ухото на всички по-млади рейсъри във форума.
Едно време в казармата при даване на караули ни казваха следното--''Да устава ви звучи тъпо като писани правила за реакция на някои ситуации,но всичко вътре е писано с кръвта на загинали при подобни инциденти''.
Нека всеки си вземе поука от смъртта на тези деца и тя не е била напразна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 13 Дек 2013, 16:00

drago_pavlov написа:
BMW Power ACM написа:Но освен вината на водача, ако имаше истинска мантинела, нямаше да излетят вероятно.

А какво е истинска мантинела? Аз всички мантинели, които съм виждал по Европа и света са си все такива, с малки разлики в дизайна...

Aми в клипa по долу е показано какво е предназначението на мантинелите,по една или друга случайност
съм запознат със качеството на пътното строителство и придружаващи те го съоражения и знам какви матеряли и методи се ползват в милата ни родина,дори и да е имало някога истински мантинели те вече не стават за нищо защото са амортизирани аз досега не съм видял да проверяват мантинели огради загражения и такива..повечето мантинели в България нямат и грам от качествата на показаните от клипа както и например боята с която се полага маркировката по пътя...абсолютно долнопробни матеряли,а дори и случаи на използването на такива които дори не са предназначени за целта.

Като цяло такива мантинели няма да имаме никога така,че незнам защо се коментира.
То има места къде асвалта го няма камо ли мантинели
http://www.youtube.com/watch?v=o09FC1xW ... E9FD502390

http://www.youtube.com/watch?v=87CjZv_O2oQ
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 13 Дек 2013, 18:49

Това, че е плитко съвсем не значи, че налягането, което водата оказва на стъклото и вратата е малко.
http://www.youtube.com/watch?v=q3_HEKMgqbE
http://www.youtube.com/watch?v=2YaMEW30bv4
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Дек 2013, 21:16

Каквото и да си говорим, за мен инцидента си е бавна и агонизираща смърт.
Не мога, а и не искам да си представя, какви са били последните им моменти и през какъв ужас са издъхнали.
Нека спрем до тук, защото това са връстници на някой от нас, хора за които живота те първа е предстоял.
Другото е без значение, освен факта че когато си търсиш белята, шанса да я намериш е доста голям.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 13 Дек 2013, 22:01

Мир на душите им :bowdown: :bowdown:
Съболезнования на семействата им...надявам се никога да не разбера какво е да погребваш детето си...

Но....уважаеми колеги,доста глупости изчетох тук,...мантинелите....движението....почистването....държавата....бля-бля...

На заснежен непочистен планински път с лоша видимост,трафик и др.кофти условия се кара БАВНО И ВНИМАТЕЛНО :!: :idea: :!:
Не се правиш на мъж,даже с риск някой да те сметне за мухльо :dummy:
Вие сериозно ли смятате мантинелите като фактор за безопасността Ви?
Може донякъде да сте прави,но ако сте опрели до мантинелите значи сериозно сте закъсали!

Как пък се извадиха от 9 кладенеца вода вместо простото->несъобразяване с пътните условия и предоверяване в собствените и на автомобила възможности!!
Като клише ви звучи ,нали...?
Дано това клише да го прочетат и осмислят възможно най-много хора,за да няма теми като тази!!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 14 Дек 2013, 0:17

R.I.P за загиналите.. :(

Напълно съгласен с Немо.

Казвам го съвсем спокойно без да нападам когото и да е. Колата сама по себе си не е виновна. Липсата на самоконтрол при взимането на решения е много опасна и не прощава. Понякога зимата колата може да е стабилна с 40км/ч но с 50-60км/ч вече не е същата. Много е тънка границата, и много коварна.

Чувал съм много хора казват със завидно самочувствие - "Еми така е, като си мислят че могат да карат"... поставяйки себе си в позицията на опитния, доказан невероятен шофьор който може да си позволи да кара както си иска, а с бързите си реакции винаги може, едва ли не да спре и отмени физичните закони и да контролира колата, по възможно най-добрият начин... Доста хора говорят за взимането на решения по отношение шофирането точно от тази позиция.

Но Истината е друга...
Когато шофьорите ентусиасти придобиват или вече са придобили опит, техните самочувствие и увереност стават сериозни. Последните две, лесно могат да ги поведат в предприемането на повече рискове.. Там е истинската опасност.

Аз съм неопитен, и се мъча да не забравям, че - Липса на сън, чувство за показност, ''яка песен'', бързане за нещо, разлигавени от родителите си шофьори, вода на пътя, липса на видимост, лоша преценка, предоверяване в автомобила, предоверяване в себе си, лед / тънък снежец ...(и кой знае още колко) ВИНАГИ МОГАТ ДА БЪДАТ (поединично и групово) съпътстващи, или основни фактори за фатални последици. За всяка кола, и за всеки водач.

Разбира се, да има фактори на пътя които не зависят от нас де..- загубил управление камион, бус, друга кола срещу тебе, спукана гума. :confused: Но с безрасъдни моментни решения, мислейки си че правим нещо много добре/или че колата е много добра изобщо не си увеличаваме шансовете за благополучно прибиране у дома.

Както чух от един колега, Опита и възможностите на един шофьор не се измерват толкова в умения за дрифт, добро въртене на геврека и работа с газта при уплътняването на завоите, а в правилната преценка върху риска/насложилите се обстоятелства, повечко контрол над емоциите, и най-вече чувство за отговорност към живота на пасажерите ти и останалите коли по пътя.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 14 Дек 2013, 1:13

точно малко преди това минахме от там и ние.. Само леко прехвърчаше сняг когато хванахме разклона и се качихме до кръстова гора.. там за 15 мин времето така се обърна че наваля 10-15 см за отрицателно време.. Настилката беше отвратителна.. дори с нови гуми пак се хлъзгаше..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Дек 2013, 22:43

Гадното време, липсата на мантинели, или ненадеждността на същите при удар на двутонна лимузина с висока скорост, 507-те коня и всички останали глупости не освобождават водача на колата от отговорността да се съобразява с условията, при които шофира. На бас, че поне десетина коли са минали по същия уж гаден и опасен път със сняг и лед и са минали без никакъв проблем. Като ще се прави на Шумахер - самичък и на пистите, щом возиш хора и евентуално не щеш да си троен убиец и самоубиец - slow and easy. Уви, на физичните закони строгите но справедливи админи не могат да сложат БАН. :| Нито пътищата ще почнат да ги чистят по- добре, нито ще сложат по- корави мантинели, тъй че по- добре задкормилните устройства да си опичаме акъла.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата