За какво използвате таблета си?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: За какво използвате таблета си?
И най-важното, по повод горното ми мнение! С уиндоуски таблет/с ПЪЛЕН УИНДОУС говоря/ единствено може да подкарате електронен подпис
!!!
Като махнем чата и другите келешлъци и минем на делова работа - всичко рано или късно опира до стария уиндуис
На мен ми се налага да подписвам документи и да ползвам ел. банкиране. Без подпис в случай при мен греда.
Така, че всеки да си прави сметка за какво му е нужно. Аз лично смартфон без андроид не мога да ползвам и не бих заменил платформата дори с IOS.

Като махнем чата и другите келешлъци и минем на делова работа - всичко рано или късно опира до стария уиндуис

На мен ми се налага да подписвам документи и да ползвам ел. банкиране. Без подпис в случай при мен греда.
Така, че всеки да си прави сметка за какво му е нужно. Аз лично смартфон без андроид не мога да ползвам и не бих заменил платформата дори с IOS.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не само пращането на пари е сериозна работа. Аз също пращам, но на таблета дори и да мога не бих си качил сертификатите че да не стане някой фал
Реално всички ОС са полезни и приложими в зависимост от това за каква работа ни трябват.
Аз просто нито Уиндоус, нито Андроид искам повече да виждам през живота си колкото и да ми ги хвалят и за това чакам варианти за офис пакета на Айпада.

Реално всички ОС са полезни и приложими в зависимост от това за каква работа ни трябват.
Аз просто нито Уиндоус, нито Андроид искам повече да виждам през живота си колкото и да ми ги хвалят и за това чакам варианти за офис пакета на Айпада.
Ако искаш, ще те науча как безопасно да ми пращаш пари ако някога вземеш с вин
Дали се пращат от настолен компютър с нет и антивирусна или от таблет с нет и инсталирана същата безопасност няма разлика
Единствено е желателно да не се прави от ФиФи в някое кафе
и да е защитена системата.
Аз тази година март февруари купих за пръв път таблет с Вин 8 именно, защото трябваше да пътувам много и да предавам дистанционно данъчни декларации и плащания. Б-тръст бяха упоменали, че все още ел. им подписи не работят с 8цата. Но аз още тогава го подкарах - да мога да плащам през файърфокс и да пускам към данъчните и регистъра през iE. Обратното не ставаше и даже им писах в съпорта, че могло някак
И питаха: "Как така?"
И си имам пълен офис пакет, и БМВ М3 челендж с джойстик
п.с Ако ме видите да пиша неграмотно и с грешки, то съм на таблета със средния пръст
Иначе 10топръстната система и на клавиатура без да гледам съм ток над 150 удара в минута 
Тоя факт още мъчи шлагер като мен и свиквам трудно и на таблет и на телефон...

Дали се пращат от настолен компютър с нет и антивирусна или от таблет с нет и инсталирана същата безопасност няма разлика

Единствено е желателно да не се прави от ФиФи в някое кафе

Аз тази година март февруари купих за пръв път таблет с Вин 8 именно, защото трябваше да пътувам много и да предавам дистанционно данъчни декларации и плащания. Б-тръст бяха упоменали, че все още ел. им подписи не работят с 8цата. Но аз още тогава го подкарах - да мога да плащам през файърфокс и да пускам към данъчните и регистъра през iE. Обратното не ставаше и даже им писах в съпорта, че могло някак

И си имам пълен офис пакет, и БМВ М3 челендж с джойстик

п.с Ако ме видите да пиша неграмотно и с грешки, то съм на таблета със средния пръст

Мъжът струва точно толкова,
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мен ме притеснява ако вземе да го чорафти някой евентуално по-скоро. Иначе превеждам пари веднъж месечно и не ми е водещо. Трябва ми да има Ексел, архивираща програма и някакъв файлов мениджър.
Аз нямам, но съм си поръчал таблет с 3г. Няма да го ползвам за нещо по различно от телефона (Sony Xperia P), но се убедих, че телефона е за.. разговори и смси. По-голям от 4" телефон не ми е удобен, а и не искам тухла на ухото си при разговори. На телефона съм на b*b и плащам 14.90 като те нямат опция за интернет. Обаче в същия момент имам флашка която не ползвам. Ако тръгна да играя игри то играя 1 час и батерията на тела е капут. Та предимствата според моето положение в момента са: Доста! по-издръжливата батерия, ще намеря приложение на флашката ми! (така или иначе съм на договор) и най-сетне ще имам навсякъде интернет вместо да разчитам само на Wi-fi с телефона, по-бърз процесор (става въпрос за Lenovo IdeaTap A3000), по-голям екран, когато отивам някъде за 2-3 дена няма да взимам лаптопа(например на село дето нямам интернет, а като нямам и на тела си е мъка), а вместо това ще си кача филми на таблета който ми предоставя възможност до 64гб (без вградената) напълно достатъчно място. По-компактно е от лаптопа за пътувания, бутам си го в чантичката и си барам ... на лекциите ми е достатъчно да си разцъквам игри. В кенефа е достатъчен да чета форумите. И това го получавам за 300лв.. е за мен има смисъл от таблета
Сигурен съм, че като ми дойде в ръцете ще му намеря още полезни приложения.
а и .. повече от 500лв няма как да дам нито за телефон, нито за таблет, защото е безсмислено за мен. (като например доста от хората дето дават над 1000лв за най-новия айфон, та да седят у фейсбук, но това е една друга тема. )

Сигурен съм, че като ми дойде в ръцете ще му намеря още полезни приложения.
а и .. повече от 500лв няма как да дам нито за телефон, нито за таблет, защото е безсмислено за мен. (като например доста от хората дето дават над 1000лв за най-новия айфон, та да седят у фейсбук, но това е една друга тема. )

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Тези, които не им е допаднал, не искат да признаят, че на някой може да му върши работа.
F3P е аргументирал нещата много добре.
F3P е аргументирал нещата много добре.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
F3P написа:Binev_OuT написа:И каква работа върши толкова тоя таблет![]()
викаш цъкането с пръста си струва 1000-те лева а...
Я да видим:
Ползвам таблет постоянно- няма задача дето да не ми е свършил.
Пращат ми презентация да одобря- няма грижа.
Правя договор и го пращам на клиента- няма грижа.
Искам нет навсякъде- няма грижа, с 3Г модул е.
Искам навигация- кеф ти гугъл мапс, кеф ти иГО, кеф ти Гармин. Дори и Сиджик имах- не ми хареса обаче. Ебати кефа е да си на 3000+км. от БГ, вадиш таблета за първи път от 2 дни, включваш го, пускаш ГПС-а и си позициониран за 10 секунди...
Искам да гледам филм в самолета 4 часа- нема грижа. И 6 часа може. Виж, ако искам повече от 7 часа става трудно...
Искам да чета книжка- лесно.
Искам да НЕ нося телефон- няма грижи, имам и ГСМ модул. Имам и блутут слушалка за да не съм поредният идиот дето държи на ухото си тухла четворка. Пък и е по-удобно с нея...
Имам и всичко което си имате по смартфоните- скайп, вайбър, инстаграм и т.н. Че и тонове игри има...
Реално през деня, където и да съм НЯМАМ нужда да нося:
Лаптоп (с чанта, зарядно и усб стик за интернет), навигация, телефон. Всичко това е в 1 у-во което ми влиза в джоба на якето, сакото, дънките...
И да те отчая на финала- всичко това ми струва ПОД 500лв. Разбира се за 7" модел говорим...
В общи линии:
Ако ще си купувате таблет без 3Г модул (като 3Г и ГСМ модулите са различни неща)- по-добре си купете нов лаптоп... За ползване вкъщи лаптопът е идеален. А за ползване в движение си имате смартфон- все ще си смените статуса у фейса и през телефона...
Ако смартфонът си го ползвате сериозно за работа (ровенето в сурат тефтера, форуми и чата гаджето ви НЕ се броят) има смисъл от таблет. Разбира се с 3Г за да имате нет навсякъде...
Реално таблет се купува за да заместиш с него разнасянето на лаптоп + чанта + зарядно през деня- 7" таблет спокойно се събира във вътрешен джоб на яке или дамска чанта и спокойно изкарва цял ден тормоз.
Всички други варианти са в категорията "гъзария/модерно" и джаджата ти омръзва след известно време и се чудиш за чий си набил тея пари в покупката...
Колега , честита Коледа , както и на всички останали колеги

Къде одобряваш презентации? - на тротоара ли?
Договора сигурно го съставяш докато си на планински преход .. или за риба?Вярно че може ама .... някак не вярвам че го правиш.
С телефона не можеш да имаш нет на всякъде така ли?Аз имам друга информация.
За навигациите е същата работа

За филм в самолета , добре тука наистина си е така.Ако гледането на 7 инча му викаш гледане,но все пак в самолета нямаш голям избор.Имаме съгласие.
Книжката , едвали е лесно моля те

Искаш да не носиш 4 инча телефон а искаш да носиш 7 инча таблет

Реално където наистина ти се налага да носиш лаптоп не е толкова трудно колкото го описа , а просто си мяташ чантата на седалката или през рамото и си вършиш работата пълноценно,без компромиси да

Моженето е едно - правенето е съвсем друго.
Сега това че искаш да имаш една нова играчка и и търсиш най-различни приложения за да може тия 400-500лв да не са хвърлени на пътя - добре
Плюса е големия дисплей в самолета тва е

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Колкото и да е странно, върши работа. В леглото трудно се побира лаптоп, макар че имам и 13 инчов. За нета е чудесен, защото пълноразмерен сайт на телефона не може да се види. То може, ама не може да му се уцелят линковете. Отделно батерията държи много. Понякога може и на някой мейл да се отговори в движение.
Sent from my B1-711 using Tapatalk
Sent from my B1-711 using Tapatalk
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Моя стои в шкафа.....за мене това беше най малоумната покупка която съм правил!
продавам го 140 лв.
продавам го 140 лв.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
нека някой да сподели читава навигация за таблет,с андроид е и да не иска 3Г
sygic, не съм ползвал друга навигация всъщност де,но мен ме удовлетворява върви бързо и можеш да изтеглиш доста карти.Даже ме спаси в Румъния на няколко пъти по добре от един гармин с карта 2012.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
mnh написа:sygic, не съм ползвал друга навигация всъщност де,но мен ме удовлетворява върви бързо и можеш да изтеглиш доста карти.Даже ме спаси в Румъния на няколко пъти по добре от един гармин с карта 2012.
А, някакъв линк за сваляне, че тази в гугъл плей, май че е платена ?
Аз си свалих iGo ама не съм доволен нещо ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Binev_OuT написа:Колега , честита Коледа , както и на всички останали колеги![]()
Къде одобряваш презентации? - на тротоара ли?
ДА, където се наложи. Дали на тротоара, дали в кафенето, дали другаде- където се наложи.
Договора сигурно го съставяш докато си на планински преход .. или за риба?Вярно че може ама .... някак не вярвам че го правиш.
Договор съм оформял и изпращал на клиента докато самолета рулира по пистата. Разбира се имам типови договори, не го пиша от нулата.
С телефона не можеш да имаш нет на всякъде така ли?Аз имам друга информация.
Можеш разбира се, кой каза, че не можеш... Само дето таблета ми издържа минимум 4 часа работа на него с използване на нет през 3Г, стигал съм и до 6 часа такава употреба. Майната му, че смартфона е с малък екран и е неудобен за работа- проблемът е, че като ми свърши батерията оставам без връзка.
За навигациите е същата работа![]()
Така е, ама навигация на 7" е по-готино от навигация на мижави 4,5".
За филм в самолета , добре тука наистина си е така.Ако гледането на 7 инча му викаш гледане,но все пак в самолета нямаш голям избор.Имаме съгласие.
Ти и за другото ще се съгласиш![]()
Книжката , едвали е лесно моля теколкото е лесно и паснето.
За книжката е удобно, няма нищо сложно...
Искаш да не носиш 4 инча телефон а искаш да носиш 7 инча таблет, какви са ти дънки с тия джобове , аз имах едни можех да сложа куфар с инструменти в джоба си
![]()
![]()
Събира се в дънките, но това е по изключение. Нося си го в джоба (вътрешният) на якето/сакото.
Реално където наистина ти се налага да носиш лаптоп не е толкова трудно колкото го описа , а просто си мяташ чантата на седалката или през рамото и си вършиш работата пълноценно,без компромиси да![]()
Аз работата си я върша и без лаптоп, и то без да мъкна 3-4-5кг. тежести с мен.
Моженето е едно - правенето е съвсем друго.
Вярно е- таблетът ми може и още, ама не му ползвам всички възможности.
Сега това че искаш да имаш една нова играчка и и търсиш най-различни приложения за да може тия 400-500лв да не са хвърлени на пътя - добре
Бъркаш генерално- не търся приложение на играчка. Имах нужда да си върша работата лесно и удобно и таблетът ми го предлага. Разбира се един лаптоп е с повече възможности, но за моите нужди таблет е идеално решение.
Плюса е големия дисплей в самолета тва едругото е нагаждане.
Да, нагодих се- писна ми да размъквам лаптоп и си взех нещо удобно, дето ми влиза в джоба и тежи 4-500грама...
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Здрвейте, да побутна малко старата тема. Имам нужда от устройство което да използвам у дома като лаптоп за сърфиране, филми и малко някоя игричка и като таблет на работа. И малките лаптопи отпадат защото дори и с тях е неудобно. Едно от изискванията ми е да е до около 700лв и Вин ОС. Та съм се спрял на 3 модела, които в момента са на промоция в техномаркета.
1. хп енви;
2. ейсър икониа;
3. асус трансформърс,
като последния за тия пари е с 500гб хард.
Ценово ейсъра е най-добре. Също и процесора и рамта му са като на доста по-скъпото ХП. Разликата в диспелйте и хдд-то не е ключов фактор. Та ако някой по-нвътре в материята сподели мнение и за 3те машинки ще съм Ви благодарен.
1. хп енви;
2. ейсър икониа;
3. асус трансформърс,
като последния за тия пари е с 500гб хард.
Ценово ейсъра е най-добре. Също и процесора и рамта му са като на доста по-скъпото ХП. Разликата в диспелйте и хдд-то не е ключов фактор. Та ако някой по-нвътре в материята сподели мнение и за 3те машинки ще съм Ви благодарен.

kagebista написа: Иначе 10топръстната система и на клавиатура без да гледам съм ток над 150 удара в минута

69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5