От кой път си взехте шоф. изпит?
Модератор: Общи модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: От кой път си взехте шоф. изпит?
1988-а ,18 годишен взех С категория на ЗИЛ-130 с първия път , покарах малко и изпитващия ме помоли да си избера място за спиране и ми поиска 2,55лв , (носих си точни пари , защото се знаеше че майора ресто не връща ,а и бакшиши не взимаха тогава
) толкова струваше книжката тогава и това беше знак , че съм я взел - един от най-щастливите ми дни...събрахме се няколко съученици прясно взели книжки и отидохме да празнуваме три дена на Пампорово
6 години по-късно , през 94-та взех Е категория на ИФА с ремарке и всичко се разви по абсолютно същия сценарий както първия път само дето тръпката вече я нямаше и съответно без Пампорово...
пс първия път бях на устен изпит , а на Е-то бях на листовки , мисля 64 или 66 бяха на брой...

6 години по-късно , през 94-та взех Е категория на ИФА с ремарке и всичко се разви по абсолютно същия сценарий както първия път само дето тръпката вече я нямаше и съответно без Пампорово...

пс първия път бях на устен изпит , а на Е-то бях на листовки , мисля 64 или 66 бяха на брой...
Два пъти съм се явявал и на листовки и на кормуване, и двата пъти при първия опит успях. Втория път беше в Германия, тогава още не признаваха българските книжки и трябваше да си ходиш на изпит. Дори се сещам, че листовките можеше да се държат на различни езици, турски и сърбо-хърватски бяха между тях, но български разбира се не, та си ги държах на немски.
После кормуването си беше голям зор - 45 минути плътно каране по часовник, качване на магистрали, слизане от магистрали, въртене из града, излизане от града, връщане в града, успоредно паркиране с проверка после на колко сантиметра от тротоара си, чудо беше сега като си спомням. Един приятел, който се биеше в гърдите, че имал С-категория и много добре карал, два пъти го късаха там, чак на третия път успя. 

dimodi написа:Два пъти съм се явявал и на листовки и на кормуване, и двата пъти при първия опит успях. Втория път беше в Германия, тогава още не признаваха българските книжки и трябваше да си ходиш на изпит. Дори се сещам, че листовките можеше да се държат на различни езици, турски и сърбо-хърватски бяха между тях, но български разбира се не, та си ги държах на немски.После кормуването си беше голям зор - 45 минути плътно каране по часовник, качване на магистрали, слизане от магистрали, въртене из града, излизане от града, връщане в града, успоредно паркиране с проверка после на колко сантиметра от тротоара си, чудо беше сега като си спомням. Един приятел, който се биеше в гърдите, че имал С-категория и много добре карал, два пъти го късаха там, чак на третия път успя.
Ми е това е изпит, а тука главната цел на изпитващите е да проверят възможностите ти, до колко си способен да видиш скрит знак "Стоп" в храстите

Между другото, половината ми приятели и познати са с купени книжки, досега гледам само аз съм си признал, че съм давал пари под масата

Не Мы такие, Жизнь такая
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
От първия път, а изпитът го взех в София. Имам категория Б.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Мамка му, само аз ли ще си призная.
Взех си я от третия на кормуване. Всичко друго от първия.
Първия път на класически ляв спрях преди мястото, на което трябва(типична грешка). Тогава бях на 18 години и доста цапнат във устата, и реших, че изпитващия ще ме цака със кинти и му теглих една *****. Признавам си, грешката беше моя, въпреки че не беше нещо сериозно. Сега ако ми се случи, ще реагирам съвсем спокойно. Само че, съдбата си знае работата. На втория изпит във друга фирма ми се падна същия изпитващ. Когато се качихме във колата ме попита как съм, понеже от доста време не ме е виждал. Тогава ми стана ясно, че пак ще се разправяме. Скъса ме без причина (щях да си призная ако имаше, не виждам нищо лошо). И тогава пак го псувах. Третия път бях последен във групата и трябваше да закарам изпитващия от единия край на София до другия, за да си свърши работата. На 30-та минута спря камерата, което му прави чест, но ме мъчи 50 мин във пиков час, че даже и зор ми даваше за да не закъснее. Справих се без грешки.

Взех си я от третия на кормуване. Всичко друго от първия.
Първия път на класически ляв спрях преди мястото, на което трябва(типична грешка). Тогава бях на 18 години и доста цапнат във устата, и реших, че изпитващия ще ме цака със кинти и му теглих една *****. Признавам си, грешката беше моя, въпреки че не беше нещо сериозно. Сега ако ми се случи, ще реагирам съвсем спокойно. Само че, съдбата си знае работата. На втория изпит във друга фирма ми се падна същия изпитващ. Когато се качихме във колата ме попита как съм, понеже от доста време не ме е виждал. Тогава ми стана ясно, че пак ще се разправяме. Скъса ме без причина (щях да си призная ако имаше, не виждам нищо лошо). И тогава пак го псувах. Третия път бях последен във групата и трябваше да закарам изпитващия от единия край на София до другия, за да си свърши работата. На 30-та минута спря камерата, което му прави чест, но ме мъчи 50 мин във пиков час, че даже и зор ми даваше за да не закъснее. Справих се без грешки.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Имам "Ц" и "Е". За първата се явявам на изпит с една ифа и викам на инструктора, че ще е по добре да почерпя и да не ме скъсат. Дадох 50 марки и минах без да правя грешки - дали инструктора ги е дал на инспектора не знам. За втората се явявам след две години и пак същото - 50 марки. На тръгване забравям да пусна паркинг спирачката на ифата с ремарке и тя загасна, инспектора ме изгледа едно лошо, но явно 50-те марки проговориха. Листовките бяха елементарни за измама, научаваш две-три и на изпита си ги избираш тях - работеше се с едни и същи листовки навсякъде. Е и аз съм от тези с първия път, но пък и с подкупи.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
"Б" категория имам само, взех си я от първи път - и листовки (без нито една грешка
), и практически. По стечение на обстоятелствата всяка пролет и есен сменям гумите на изпитващия от ДАИ
, който тогава незнайно защо не изиска от мен да покажа паркинг умения, просто пита умея ли, аз казах "да" и готово. 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
1988г "С" от раз, но не се брои, от авто-училище, поне тя ми остана от там
10 години по-късно по демокрацията, жената също от раз. При първото и шофиране спираме на светофар с голям наклон. Имаше кратък диалог.
-Сега.
-Какво.
-Ще тръгнеш ли?
-Не.
-А ръчна?
-Никога не съм ползвала.
Тогава разбрах, че войната по улиците на България е започнала и няма изгледи да приключи скоро.
Още десет години по-късно, дъщерята затвърди това мнение
(дано не прочете това).
10 години по-късно по демокрацията, жената също от раз. При първото и шофиране спираме на светофар с голям наклон. Имаше кратък диалог.
-Сега.
-Какво.
-Ще тръгнеш ли?
-Не.
-А ръчна?
-Никога не съм ползвала.
Тогава разбрах, че войната по улиците на България е започнала и няма изгледи да приключи скоро.
Още десет години по-късно, дъщерята затвърди това мнение

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Взех си всичко от първия път-без грешка на листовки и кормуване
Това 2005-та,когато целия джам,новата маска и вафления стоп бяха яката раОта 

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Имам само Б категория.Листовките ги взех от първия път с 1,2 грешки,не помня вече.Шофирането и него от първия път,ама с 5 от 5 грешки,направо изпитващия се смели и ме пусна 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Взех всичко от първия път. Имам само B категория. На листовките имах 3 или 4 грешки а кормуването беше в Хасково в един голям сняг
бях първи за изпита на кормуването щото другите ги беше нещо страх
тръгнахме от края на града и до центъра карах и имаше баси задръстването и аз седя и държа волана с една ръка докато чакаме и изпитващия ми вика ''момче волана се държи с двете ръце''

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- He3aMeHuM
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M6 hurricane G-power
От Варна съм и изпитите ми бяха тук. Всичко взех от първия път като листовките без грешка кормуването с 2- второстепенни една ми се изключи мигача в средата на завоя и докато го пусна я писа и втората беше точно пред дай ще правя ляв пичовете ме пускат и някъв идиот реши че трябва да изпревари понеже бързаше прекалено мн ако ме бяха скъсали щях да му причиня много

ТОВА ЧЕ СЪМ НАПРАВИЛ КРАЧКА НАЗАД НЕ Е ПОВОД ДА СЕ РАДВАШ КОПЕЛЕ...ПРОСТО СЕ ЗАСИЛВАМ...!!
- SlackLine`
- Потребител
-
- Кара: E270 CDI W211
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp
Кат. В всичко от първия път, като листовките имах една грешка, на кормуването също една второстепенна, но не разбрах каква беше.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
"Б" категория имам за момента друга не ми трябва но съм изкарал при инструктор който е учил и моите родители.
За съжаление такива мисля че вече няма.
Книжката ми е взета от първия път без никакви черпни и други псевдно номера.
За съжаление такива мисля че вече няма.
Книжката ми е взета от първия път без никакви черпни и други псевдно номера.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....