Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от ukelichko » 13 Фев 2014, 22:35

И като ви е било хубаво и готино що не записахте кадрови ами всеки се напива и реве като заклан на УВО-лнението -или това ще да са били само женчовците?

Е не си бил. Не го казвам с лошо, просто няма как да разбереш за УВО. УВО-то е главната ти цел в живота за следващите две години. УВО е в пъти по силна емоция от бала, от дипломирането като магистър от сватбата от всичко. УВО може да е сравни като емоция само с раждането на дете от една жена, с излизането на плода, който е носила девет месеца в себе си и заради който е напълняла, объркали са и се хормоните, погрозняла е, умряла е от болки, но въпреки всичко е безумно щастлива. Няма как да са ти разказали всичко, защото в казармата всяка минута е емоция. Простотии много, но след като ги преживееш и настъпи УВО, излизаш с нагласата, че си преминал нещо трудно и нищо не може да те спре да преминеш и други препятствия, които преди това са ти се стрували невъзможни. След това преживяхме и прехода :lol:
И какъв е спорта в казармата ,който няма общо със залата и у нас,за тюлени ли тренират всички,че някои верно на тюлени приличаха буквално след излизането си оттам?
:dunno:
И не съм стрелял във Вип-а а съм тренирал спортна стрелба,ама трябва да сме саркастични ,за да изпъкнем, ето добре, по-малко мъже сме некаралите казарма :bowdown:

Спорт като спорт, 10 километра(два пъти по 5) бягане на ден, ама Найковете бяха кът та бягахме с кубинките. Голи до кръста, но само ако навън е над нула градуса, ако стане под нулата обличахме тениска. А под минус 10 не тичахме. Всъщност зимата тичането не беше задължително, никой не те караше да тичаш, можеше да си седиш и да си пушиш примерно, гол до кръста при 1 градус :mhihi: Втората година обаче идваше млада кръв и старото се скатававаше и ядеше на новобранците храната и затова се връщахме като тюлени. Стрелбата....стрелбата си е стрелба, особено интересна беше нощната и то в годините когато имаше патрони в изобилие. Нищо особено, само дето цевта на Калашника почервеняваше. На другия ден докато го изчистиш ти се ебаваше мамата. Такива работи. Но с течение на времето съм забравил лошото и са ми останали само хубавите спомени.

ПС. Старото на плаца седеше, крило от фазан ядеше, кръв от новобранец пиеше и на уволнение виеше :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Фев 2014, 22:57

аз съм за!като ги видя днешната младеж едни епилирани ,оскубани с пенделските им обувчици и дънки,сигурно и прашки скоро ще почнат да носят ми идва :bang:
пс.в казармата винаги има лоши моменти но няма как да няма и хубави и точно те след години ме карат да се усмихвам.в началото и на мен ми се пълнеха очите със сълзи като вдигамхме знамето...но и това са емоций които няма как да ги разберат сега младежите.но не съжалявам..а съм карал истинска казарма,не безмислени караули където кво пазиш и ти не знаеш ,а на застава с 15км наряди по границата и още безброй простотий

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2014, 23:10

Bogat-Beden написа: ДА, съгласен съм да се върне времето и да пратя сина си някъде в "Бермудския триъгълник"
(Елхово-Грудово-Звездец),та белким стане мъж,че аз за 18 години се провалих ...

Аз нямам син, но ако имах нямам против ако има казарма да отиде там, където го разпределят. Хиляди са минали през тези поделения, с какво ще е моят син по-негоден че да не става за там? Ако той смята, че не му е мястото там и иска да учи или да се прави на болен за да скатае също нямам против. Предполага се, че ще е на 18 и ще може сам да взима решения.

Аз също бях приет в университет и ако бях влязал щях да избегна казармата. Но сметнах за редно първо да си отбия службата и след това да уча. В последствие имам една бакалавърска и две магистратури от СУ. Не мисля, че нещо съм изпуснал.

По това време гледах на нещата така, че държавата ми е дала добро безплатно образование до 11-ти клас и аз от своя страна съм длъжен да отбия военната си служба където се предполага, че ще бъда научен как да я защитавам в случай на нужда. От тоя момент нататък сме на равно, дадено ми е образование а аз съм дал 18 месеца от живота си. Впоследствие косвено плащам с 40-50% от доходите си за привилегията да живея в тази държава тъй че с чиста съвест мога да си плюя на винетките и да ги лепя на всичките си коли, да крия данъци, да не плащам актове ако мога и всякакви други дребни тарикатлъци без да имам каквито и да е било угризения на съвеста.

Относно извращения имаше и там, където съм служил. И бой, чистене на кенефи,сапунки, чистене на паркета с четки за зъби и клечки с памук и полагания с всевъзможни предмети като се почне от хобота та стигнеш до лопата и пиянски глупости като се напият старите и стрелба в караулното (без жертви за щастие) и самоубийство (един друг пък си отнесе половината крак) и убийство- караулния се шашна и застрелял някакъв дето прескачал оградата.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Фев 2014, 23:45

Не съм ходил в казарма, ама познавам няколко военни кратуни. Значи като им слушам разсъжденията, някак си не съм бил особено ентусиазиран от идеята.
Последна промяна b00st на 13 Фев 2014, 23:50, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 13 Фев 2014, 23:49

Като слушам разказите на баща ми,който всъщност е служил 3 години два месеца и двадесет дена,и ми се иска да имаше и сега.Като стане въпрос за казарма и винаги казва че е служил и за мен и за брат ми с тия 3 години.. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 14 Фев 2014, 0:03

Аз съм за казармата,служих 18 мес.:smile:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Фев 2014, 1:38

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа: ДА, съгласен съм да се върне времето и да пратя сина си някъде в "Бермудския триъгълник"
(Елхово-Грудово-Звездец),та белким стане мъж,че аз за 18 години се провалих ...

Аз нямам син, но ако имах нямам против ако има казарма да отиде там, където го разпределят. Хиляди са минали през тези поделения, с какво ще е моят син по-негоден че да не става за там? Ако той смята, че не му е мястото там и иска да учи или да се прави на болен за да скатае също нямам против. Предполага се, че ще е на 18 и ще може сам да взима решения.

Аз също бях приет в университет и ако бях влязал щях да избегна казармата. Но сметнах за редно първо да си отбия службата и след това да уча. В последствие имам една бакалавърска и две магистратури от СУ. Не мисля, че нещо съм изпуснал.

По това време гледах на нещата така, че държавата ми е дала добро безплатно образование до 11-ти клас и аз от своя страна съм длъжен да отбия военната си служба където се предполага, че ще бъда научен как да я защитавам в случай на нужда. От тоя момент нататък сме на равно, дадено ми е образование а аз съм дал 18 месеца от живота си. Впоследствие косвено плащам с 40-50% от доходите си за привилегията да живея в тази държава тъй че с чиста съвест мога да си плюя на винетките и да ги лепя на всичките си коли, да крия данъци, да не плащам актове ако мога и всякакви други дребни тарикатлъци без да имам каквито и да е било угризения на съвеста.

Относно извращения имаше и там, където съм служил. И бой, чистене на кенефи,сапунки, чистене на паркета с четки за зъби и клечки с памук и полагания с всевъзможни предмети като се почне от хобота та стигнеш до лопата и пиянски глупости като се напият старите и стрелба в караулното (без жертви за щастие) и самоубийство (един друг пък си отнесе половината крак) и убийство- караулния се шашна и застрелял някакъв дето прескачал оградата.

абе така го казваш за сина ,че би го пратил,ама щото не се налага слава богу ;) то така и аз що да не кажа,че бих доброволствал за поделение Тихина,ама сега като знам,че го няма и няма как никой да ме обори :lol:
както и да е ,не целя да се заяждам,но нека сме по-откровени пред себе си и пред другите..
И така, как убийството,самоубийството и извращенията помогнаха на някого ,че не разбрах? :roll:
Или като автокатастрофите- еми то се случва само на другите,докато не прескочи мечката дето играе в съседите оградата и "да чукаме на дърво" :dunno:
И обратно- бягането по 10 км -ми на тази възраст сам си ги бягах и в жега и в минус съм ги бягал, доброволно при това, е и? :dunno:
А ако смятаме ,че сме длъжни заради "безплатното" 11 години образование, еми сори ,ама мама тате и баба и дЕдо май са го платили вместо мен а и ми се струва,че сега като работя на пълни осигуровки и си плащам всички задължения към държавата като истински балък,значи не ми виждам безплатното къде е :dunno:
Та, така и не разбрах кой какво нещо неземно и уникално ново е научил там?
Аз за над 4ри години в чужбина съм видял и преживял не по-малко несгоди но не само глупости,а и поне език съм научил и някое друго левче между другото съм изкарал,"свят съм видял" :dunno:
Пак казвам -да с АК дори и сега ми се стреля! :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от jena:) » 14 Фев 2014, 2:17

Хайде и аз да се обадя :D .
Твърдо ЗА и мога да обясня защо-преди в казармата се формираха характери,а днешните "младежи" не са подготвени по никакъв начин за живот без мама и тате...Родителите ги отглеждат докато се съберат с някоя госпожичка(която е също толкова подготвена,но това е друга тема),а след това жената да си го гледа :D .
Преди да скочите да ме храните да предупредя-нахранила съм се иии много ме беше яд,че не можех да отида войничка :) всичките ми познати заминаха в казармата и останах сама...и да винаги съм се разбирала с мъжете по-добре отколкото с жените(без мръсни помисли) имам приятели от детството,а приятелка само една оттогава.
И последно,че май се поувлякох за нещастията в казармата май е въпрос на психика оцеляват по-силните...
Може и да не се използват в реалността уменията придобити в казармата,но поне ние жените знаехме,че този човек до нас е мъж,а сега момченцата май ходят на маникюр,педикюр и всякакви глезотиѝки по-често от момичетата.
Спирам,че няма да го одобрят ако продължа :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Фев 2014, 2:30

klintan66 написа:Категорично смятам ,че след чавдарче,пионерче и комсомолче ,казармата формираше РОБИ за "щастливото" социалистическо общество.
Същите хора преживяха и прехода , и се съмнявам,че някой е бил "подготвен" за живота.

Съгласен. Въпреки, че аз до пионерче не изколасах. Взеха, че ги махнаха точно като щях да ставам :mhihi: Да не говорим за медицинските прегледи на военните... сега се сетих. Колко радиация поемат всички с тъпия им флуорограф. Дипломите ли си търсят на него :mhihi: И тва през 2000 и някоя година.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 14 Фев 2014, 8:07

04.01.1996 - влязох
04.07.1997 - излязох :mhihi: 22750 - Самоков
За година и половина имам над 180 караула и не знам си колко дневални дежурства :kuku: .......и не малко дни в ареста :mhihi:
Кефя се сега като ги гледам всичките му там полковничета, капитанчета и тн. какви мишки са станали, и как всеки път като ме видят се опитват да ме заговарят :mhihi:
От казармата ми останаха много добри приятели с които подържаме връзка и до днес ,и колкото и да са ми негативните спомени от там няма как да не кажа ,че има и много положителни................, но те се осъзнават чак след време :idea:
Относно връщането на казармата........ твърдо ЗА.
Мен поне тя ме вкара в правия път :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Фев 2014, 9:39

В градчето, където работя, има военно поделение. След работа срещам "професионалните" войници в магазините - потни, плешиви тумбаци, които едва се клатят и пуфтят от жегата. И гримирани какички, накичени с бижута и ... камуфлажи. Е това е "професионалната" ни армия днес. За разлика от тях, ние (преди 30 години) бяхме дилетанти, събрани насила от цялата страна. За разлика от тях, ние служехме по задължение, изпълнявахме дълг за слава, а не за пари. И пак за разлика от тях - бяхме ВОЙНИЦИ. Аз и сега съм 10 пъти повече войник "от професионалистите", дето не могат да избягат 1 километър, не знаят от коя страна се вкарва граната на РПГ-то и ако ги накараш да заредят КПВТ-то - сигурно ще си строшат маникюра...

Имаше емоции в наборната служба, но няма да се върне. И зъбите, и косата на главата ми няма да се върнат... Просто никога и нищо няма "да се върне", поне във вида, в който си спомняш.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 14 Фев 2014, 10:01

Бе какъв е тоя живот за който говорите и който не може да се живее без да си бил в затвор наречен казарма?

Трябва да се пера на ръка и да силягам в 21 часа ли ?

Днешната младеж са си супер. Пред очите ми са всеки ден и не виждам с какво не се справят в живота?

Обиколиха Европа , ремонтират си БМВ-та с подръчни материали ....

Пиянските сълзи няма да коментирам ....

за Jena -
Нещо против чистотата ли имаш ? /и аз харесвам рунтави триъгълници и жълти подмишници но днешните жени хич не са женствени :mhihi: /
Искам да се закрият всички козметични центрове.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 11:16

klintan66 написа:Бе какъв е тоя живот за който говорите и който не може да се живее без да си бил в затвор наречен казарма?

Абе за какъв затвор говориш? Това е дълг, който имахме да изпълним. Защо гледате на казармата като на някаква служба, която би трябвало да е от твоя полза и непременно да имаш някаква изгода от престоя си там? Там те учат как да защитиш страната си, когато дойде такова време. По тия времена можехме да отстояваме мнение и да се защитим в случай на нужда защото армията ни беше фактор. Иначе много обичате да говорите за българската армия, за разни исторически победи, за царе и ханове, за Левски и Ботев ама когато дойде време сам да направиш това, което си длъжен ревеш "ама то затвор", "ама то безсмислено", "олеле 2 години от живота ми"...

Сега може да сте доволни, няма наборна армия, обречени сме на слугинаж и ще храним и обслужваме чужди бази и войски. Американеца ще е войника, ние ще сме тия дето му чистят кенефа, готвят му яденето и му кърпят чорапите. Чудесно, щом ви кефи.

Който е ходил преди много години в едно заведение "Койоти ъгли", намираше се на същото място, където е в момента Бедруум до Радисън може би е видял как се държи чуждия войник когато е в страна, която не уважава и ще знае за какво говоря. (Там по време на войната в Югославия се събираха отпускари от КФОР).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 14 Фев 2014, 11:32

Против задължителната казарма.

boksioraE39 написа:Искам да се върне,един приятел полковник ми казваше преди че: "Ако влезеш в казармата мъж излизаш още по-голям мъж,ако влезеш лаино излизаш още по-голямо лаино" :)

Това е типичен пример за военна "логика" :mhihi: :mhihi: За какъв *уй му е на някой да губи 6-9 месеца от живота си, като през цялото време ще се чуди как да се скатае и да мине по-бързо времето.

kokoko написа:трябва да има казарма , че днешната младеш са такива меки китки :mhihi:

Щото всички българи над 40 години са ебати коравите пичове, супер отговорни и в мега физическа форма. :help: :kuku:

За мен казармата трябва да бъде доброволна и ТРУДНА. Да могат да я изкарат не повече от 60% от курсантите. Нещо като военна школа. Но когато кажеш - аз съм завършил казарма, на хората срещу теб да им стане ясно, че не си изкарал една година на бюро или си се скатавал през повечето време.

Benedetto написа:
bum_bum написа:Какво те кара да мислиш, че ако не се обеси в казармата няма да се обеси след 2-3 или 5 години?

Защото в цивилният живот, за разлика от комунистическата БГ армия (която е абсолютно копие на съветската), човек има права. Ако някой те тормози, ако някой ти влезе в личното пространство, ти имаш законни начини (доколко са ефективни е друг въпрос) да се защитиш. В казармата не е така.
И най-малкото - 2-3 до 5 години живот не са никак малко време.
Последна промяна Benedetto на 14 Фев 2014, 11:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 11:53

empar написа:На 23 съм. Не съм служил, но с удоволствие бих отделил няколко месеца за казарма, стига да не е повече от една година. :lalala:

Колега, надявам се че ако занапред се случи така, че да има война да не е повече от една година. Е така за твое лично удобство, да не си губиш времето излишно :yes:

mermenkov написа:Асолютно против във вида в който беше!
п.с. Не я съм посещавал 8)

Не си бил ама си против :yes: Аз съм много против М5 с турбо съдейки от това, което са ми разправяли. Ама реално не съм се качвал на такова. Но съм против! :mhihi:

Относно това, че ми било кеф да се подчинявам в казармата. НЕ, не ми е било кеф. Но съм го направил и съм превъзмогнал каквито там скрупули съм имал.
Но пък по-късно в живота командвам и вярвам, че го правя добре защото знам какво е да се подчиняваш.

http://www.bulgari-istoria-2010.com/boo ... _1_izd.pdf

Ето малко четиво, който прецени че може да изгуби 10 мин от времето си.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата