Система за проследяване GPS - мнения ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Система за проследяване GPS - мнения ?

Мнение от taratora » 27 Фев 2014, 20:58

Абе колкото и да го мислите няма да го измислите :mhihi: За всичко е помислено. GPS и GSM базирани защити се байпасват с най-обикновени джамъри за по 50-100лв. Ключалко базираните са детска игра за всеки ключар. ОБД-та и електро "хитрините" изобщо не ги броя. Казвали са ми за пиджибеци ползвани точно за крадене на коли. Връзва се директно за компира на колата, колкото да запали. Сега колкое приложимо само маперите ще знаят.
Тва с вдигане на цяла кола с паяк, платформа и т.н. също е валидно.
Та в гараж по възможност, пълно каско при колкото се може по-"вътрешен" човек и стискаш палци да не я нарочат. Няма спасение просто.
Аз си спомням преди време, като дружах с едни джамбази и тъкмо бяха наизлезли Q7-ците, та ми "предлагаха" една за 15к лв. открадната от Испания ли беше Италия ли. Отказах естествено, та я повъртяха из селата 10-на дена и после я изкараха и продадоха в Турция :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Фев 2014, 22:38

Djelebov написа:
ивайло81 написа:Еми това се мъча да обясня на колегите. Безумие е да инвестираме в електронни защити, защото те се пробиват най-бързо. Заключи си волана, пък нека крадеца се мъчи да го реже,сваля,слага друг и т.н.

Няма мъчение: по-старите волани поне имат 2 torx-а за развиване на airbag-a нa волана. А примерно тоя волан дето ми е в аватара, пада като му набиеш отстрани по един точен удар с отвертка и после махнеш болта на волана - А с удърен винтоверт бих демонтирал волана за доста под 20 секунди... те май за тва ги крадат толкова..

Извинявам се за инструкцията, ама те си знаят и без това :mhihi:

Точно за 10 секунди с това... не само волана може да се среже, а сигурно и бастуна с него. Единственото спасение е да караш безинтересна кола за съжаление.

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 27 Фев 2014, 22:51

steeN написа:
Djelebov написа:
ивайло81 написа:Еми това се мъча да обясня на колегите. Безумие е да инвестираме в електронни защити, защото те се пробиват най-бързо. Заключи си волана, пък нека крадеца се мъчи да го реже,сваля,слага друг и т.н.

Няма мъчение: по-старите волани поне имат 2 torx-а за развиване на airbag-a нa волана. А примерно тоя волан дето ми е в аватара, пада като му набиеш отстрани по един точен удар с отвертка и после махнеш болта на волана - А с удърен винтоверт бих демонтирал волана за доста под 20 секунди... те май за тва ги крадат толкова..

Извинявам се за инструкцията, ама те си знаят и без това :mhihi:

Точно за 10 секунди с това... не само волана може да се среже, а сигурно и бастуна с него. Единственото спасение е да караш безинтересна кола за съжаление.

Изображение

:OT: Много грубо е така - хубаво е, ако не успееш да вземеш колата, да се утешиш с един М-ков волан :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mark7 » 12 Апр 2016, 20:08

Нищо не разбирам от ГПС тракери и от спецификацията им, за това ако може някой да ми помогне ще съм му мн. благодарен.

Трябва да купя GPS/GSM/GPRS Tracker с който да може да се проследява автомобила в реално време и евентуално против кражба, ако колата е открадната, чрез тракера да се намери възможно най бързо. От много търсене и гледане се спрях на тези 2 модела тракери, модел 1 за $105.00 и модел 2 за $35.74

Чудя се кой от двата да взема? Според мен имат едни и същи екстри (GSM SMS проследяване, сензор/аларма Движение, сензор аларма, микрофон и мн. др) какво задължително трябва да има тракера за да свърши работа?

Не ми се дават мн. пари, но за сега май повече ме ме дърпа към модел 1, само заради това, че тракера е с батерия която издържа с едно зареждане повече от 1 година и има силен магнит, производителя казва, че с този магнит може да се лепи навсякъде, дори под автомобила. Възможно ли е наистина ако се залепи някъде под колата, сигнала на GPS trackera да се засече?

Модел 2 има някви кабели, явно се закача към захранването на автомобила, но това не е ли минус, при кражба ако я оставят без акумулатор, колко време ще изтрае батерията му?

Посъветваха ме, че ако искам тракер против кражба било препоръчително да съм си купил 2 различни модела и по евтиния да го сложа на по откриваемо място. За да може при кражба, ако крадците тръгнат, а те сигурно търсят такива устройства да могат лесно да го намерят а с другия после да си намеря автомобила. Според вас тази гимнастика заслужава ли си? Да купувам ли 2 тракера или не си заслужава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2016, 15:23

Колега, казах ти че въпроса ти няма да го бъде докато не прочетеш и започнеш да спазваш правилата на форума.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата