"Пазенето" на паркоместа
Модератор: Общи модератори
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: "Пазенето" на паркоместа
Има и по зле от всичко това което сте написали. На едно място в лозенец даже са наели човек да пази едно парко място заградено с остатъци от табуретки и щайги . Чак кабинка са му направили и въпросното парко място е пред кабинката. И един ден наистина нямаше къде другаде да спра а него го нямаше и разкарах табуретките и си паркирах затварям вратата на колата и след 5-6 крачки от някъде цъфна тоя и почва да вика по мене "Що спираш тука бе? Я да веднага махай тая кола от тука!!!!!"
. Казах му ходи в общината и си плати за служебен абонамент и тогава парадирай. И си тръгнах като всеки следващ път спирах нарочно там и пред него му изхвърлях табуретките и си паркирах там. Той отново с груб тон ми вика да се махам от там, че там не можело там да паркирам. Естествено пак го пращах в общината докато един ден като спрях на мястото не дойде и не ме помоли като човек да преместя колата, да си няма разправии с шефа му и от тогава избягвам да спирам там .

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
randity написа: Плащаш, имаш парко място, не плащаш, спираш където има място, ако ще и на 3 преки от дома ти. Тва е.
като го каза това и се сетих за идеален пример със ситуация извън БГ но абсолютно идентична за софия и големите градове. Отивам на гости на приятели в Мадрид, които живеят в стабилно застроено предградие на Мадрид, което като гъстота на сградите и теснотия на уличките се равнява 1:1 на софийския идеален център. Единия път като по чудо моя приятел успя да спре точно под терасата си и ми вика "на късмет си ми тука не съм спирал от 2 години" и аз

Така че това с пазенето на парко-местата пред блока си е точно супер нагло, селяндурско и незаконно и ми направи впечатление как тия испански циганета са го надраснали това, а ние големите европейци още си присвояваме общото. Това че има паркомясто пред къщата/блока ти на общинската улица не означава че е твое

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Принципно живея в квартал, където 99% от спиращите сме си от блока, места има доста и се старая да не спирам пред другите входове, не си запазвам места и гледам да не се занимавам. Обаче като падне голям сняг и някоя вечер съм хвърлил един вагон сняг за да мога да спра колата си, която е бая нисичка, и съм го изчистил почти до асфалта (разбивайки и лед), си слагам нещо пред мястото, което съм изчистил, защото все се намира някой умник, който хем ме е видял как рина сняг, хем после идва на изчистеничко и си спира, и на другия ден, целия ден не я мести от там, направо да го убиеш... Та, като цяло проявявам някакво разбиране ако е магазин и искат да зареждат хората или нещо такова, всякакви други, които нямат логична причина, не ги отразявам.
Преди
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1340_n.jpg
След
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6088_n.jpg
Преди
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1340_n.jpg
След

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6088_n.jpg

E34, E38
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да пазя си местата...и най-обичам такива дървени гъзета като ми поместят кашона или касетката от пред вратата на гаража и спрат отпред и цял ден ми блокират работата! А вътре в тоя гараж имам паркирани 5автомобила,една платформа и поне един мотоциклет.
За това си и купих къща на село поне вкъщи да го нямам тоя проблем и да ме ядосват с такива дребнави неща.
Щото келеша не вижда надписа Г А Р А Ж Н Е П А Р К И Р А Й !
За това си и купих къща на село поне вкъщи да го нямам тоя проблем и да ме ядосват с такива дребнави неща.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
madpetio написа:Щото келеша не вижда надписа Г А Р А Ж Н Е П А Р К И Р А Й !
Пеца, едно е да ти зАпра пред гаража, друго е да спра пред блока и да дойде леля ти м2пр и да каже, ама това си е моето място, аз си спирам тук от 15 години.
Напълно те разбирам за спирането пред гаража - линч, но да спреш на нормално паркомясто и да ти се прави някой на келеш, понеже си било негово ... да си имаме уважението

You said: "Time will change!" What if it changes you?
madpetio написа:Да пазя си местата...и най-обичам такива дървени гъзета като ми поместят кашона или касетката от пред вратата на гаража и спрат отпред и цял ден ми блокират работата! А вътре в тоя гараж имам паркирани 5автомобила,една платформа и поне един мотоциклет.
спирането пред гараж въобще не е за обсъждане за тази тема, защото там въобще не е място за паркиране... Въпреки, че може да се почне друга тема: Спирате ли пред гаражи?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При нас и външните се плащат и имат номера. Цакаш 50 кинта и спираш, не плащаш- оправяй се. Никой не спира на чуждо място, щото знае че няма да си намери после колата на същото място.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
За пред блока,от тоя проблем се отървах за момента
любими са ми тия с "това е моето място" викам бате дай да ти видя нотариалния акт е така от любопитство?
Ако не е в моята категория го лекувам с други медикаменти
А там каде ми е магазина, е сипах от автовоза 5 коли отпред половината спират на 200м от там сега щото няма къде и така...

любими са ми тия с "това е моето място" викам бате дай да ти видя нотариалния акт е така от любопитство?
Ако не е в моята категория го лекувам с други медикаменти

А там каде ми е магазина, е сипах от автовоза 5 коли отпред половината спират на 200м от там сега щото няма къде и така...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента.
Селски изпълнения като чували,бутилки,щайги,камънье......не слагам,падам си европеец,купил съм си от магазин Вулкан европейска анти-паркинг скоба,и съм си я боднал пред блока.Всичко си е красиво и модерно,отваря фасадата и имам къде да си спирам.
Доволен съм,с живущите в кооперацията проблеми не съм имал,даже всички ме поздравяват.
Видяха от мене и още няколко човека,направиха фасадата още по облагородена.
Когато ме няма за повече време оставям ключето от катинара за скобата на некой комшия и всички са доволни
п.с. И честит рожден ден на madpetio !
Жив и здрав,много коли да докараш,и всичките на далавера да продаваш
Селски изпълнения като чували,бутилки,щайги,камънье......не слагам,падам си европеец,купил съм си от магазин Вулкан европейска анти-паркинг скоба,и съм си я боднал пред блока.Всичко си е красиво и модерно,отваря фасадата и имам къде да си спирам.

Доволен съм,с живущите в кооперацията проблеми не съм имал,даже всички ме поздравяват.
Видяха от мене и още няколко човека,направиха фасадата още по облагородена.
Когато ме няма за повече време оставям ключето от катинара за скобата на некой комшия и всички са доволни

п.с. И честит рожден ден на madpetio !
Жив и здрав,много коли да докараш,и всичките на далавера да продаваш

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Дразня се единствено в зимно време,кога съм изринал 5 куб.м/3 сняг на тръгване ,на прибиране пак така....
Иначе намираш си място,благодариш на Бога,че си намерил място и си даваш сметка,че има и по-лошо,.....няма да ти паднат краката за 100 метра дее_а.Важно е да не преча и да не ми пречат!
Иначе намираш си място,благодариш на Бога,че си намерил място и си даваш сметка,че има и по-лошо,.....няма да ти паднат краката за 100 метра дее_а.Важно е да не преча и да не ми пречат!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Не че нещо по принцип, всеки може да си спре за час два три пред блока да си свърши работа и по живо по здраво обачеееееее некви селски регистрационни номера да ми дойдат и си заебат кошниците за по седмица щото имало зИлИена зона примерно е нема как да стане! Сори ама си има паркинЗи за таа работа, като са тарикати да идат от село с кошниците, а не с рейса ше си плащат! Тва резането на гуми, трошенето на огледала и чистачки, че и на един цял знак му вкараха през предния джам си е нормална гледка в квартала
после са много интересни като кученца обикалят кошницата и викат "Въйййййй тиез шопитье мнооу лоши" 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Невероятна логика.
Все едно ти като идеш на море и си с различна регистрация от А и В тре'а да ти изпотрошат огледалата, щото "си има паргинЗи" и къв си ти, че ше спираш там. Смешно е, к'вато и да ми е регистрацията, ако не си платил за съответното място може да пиеш една вода и да спреш където намериш
Все едно ти като идеш на море и си с различна регистрация от А и В тре'а да ти изпотрошат огледалата, щото "си има паргинЗи" и къв си ти, че ше спираш там. Смешно е, к'вато и да ми е регистрацията, ако не си платил за съответното място може да пиеш една вода и да спреш където намериш

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vlad0 написа: Въпреки, че може да се почне друга тема: Спирате ли пред гаражи?най-вероятно пак ще останем изненадани от отговорите
Веднага се сещам какво става до Мол Пловдив през уикенда

sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента ...
Значи да го разбираме, че колата ти "живее" на парко-местото пред блока което ти си купил. платил си абонамент или ???
tsb_bg написа:sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента ...
Значи да го разбираме, че колата ти "живее" на парко-местото пред блока което ти си купил. платил си абонамент или ???
Не, до колкото аз разбрах просто си е сложил турникет (или там както се казва) и комшиите и те са видели. Незаконно е но върши работа и няма разправии. Ако го махнат след седмица си купуваш нов за 100лв, и ако те питат незнаеш кой го е сложил, а няма да те изпеят защото всички са си сложили.