Бебе в колата
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Бебе в колата
Нямах предвид сигурността на столчето и др. неща. Говорех по скоро за мултимедията и другите шукарии. Както и да е, не ми обръщайте внимание.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За мултимедията и аз съм по-скоро против. От една страна със сигурност мозъка на едно дете се развива по-добре ако има достъп до такива забавления и играчки. От друга има и негативи.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Dr.Schnaps написа:
Sorry за въпроса, но проблем ли е в Гърция ако странияните стъкла на задните врати и задното стъкло са затъмнени?
Това ми звучи по- абсурдно от забранените тегличи в Гърция....
Проблем е. Не знам къде колегата видя "всяка втора със затъмнени задни стъкла". Или всички или нищо. Преди не правеха проблеми за много неща. И данъци не плащаха, но сега е различно. От 1991 ходя там. Знам някои работи. А за теглича сигурно е абсурд дето голфа ми, 5-ца е с прибиращ се теглич. Как не са го заварили швабите, ми са го направили да се прибира... Ума ми не го побира.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Таблети, рекарота, щорички... прииска ми се да съм бебенце

П.П. Като чета темата си мисля на моменти... добре, че още ми е далече

П.П. Като чета темата си мисля на моменти... добре, че още ми е далече

bum_bum написа:Kris написа:а отвън на вътре като с над 95% фолио.
Готино изглежда. Това, което имаш в предвид е 5% фолио, мери се на обратно там- пропускливостта, а не затъмнението.
Да де объркал съм се.
Kroki написа:Извън темата малко, но чета и се чудя, едно време, се возих прав в трабанта през цялото време, между 2-те седалки. Нито климатик имаше, нито обдухване, нито фолио, нито щори, нито таблети, телефони и т.н. и оживях..
И аз се возех на дядо ми на Трабанта на задната кора и даже си поспивах там, но тогава това са имали. Сега е по различно, както колите тогава супер-спортистите са вдигали по 220км/ч, сега всяка трета кола го може. Така и със сигурността за децата тогава не е имало 5 вида столчета и са ни возили директно на седалките и коланите даже са били "нещото което то цапа дрехите с прах", а пък сега се чувстваш неприлично неудобно без тях.
А пък нашия терорист за сега не му даваме дъски и т.н., гледа другите коли и светлини и се радва. Надявам се да мине прехода от обикновени играчки към hi-tech плавно и с годините. все ми се иска да има детство като нашето - изпълнено с игри с приятели навън, но каквото нож покаже: нямаме избор.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
bum_bum написа:... Едно столче би спестило много място, но да ме прощават учЕните изобретили тия столчета няма начин да сложа 2-3 месечно бебе да седи на гъза си в продължение на няколко часа колкото и да ми обясняват, че да ортопедични. :
Пич, стегни се. Детските столчета са за бебета 6 месеца нагоре. По-малките са в кошници - легнали и в посока обратно на движението.
И аз препоръчвам климатик в колата. Таблети не съм ползвал за моите деца и съм нямал проблеми, дори и при дълги пътувания.
Като бяха малки, помрънкваха че трябва да са закопчани всеки път, дори и при кратко пътуване, но се научиха. Изобщо не препоръчвам (да не казвам по-силна дума) някой да държи детето по време на път - дори и за кратки разстояния.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
"Пич" не ми викай.
Не знам на кое казваш кошче, като е столче в полулегнало положение.

Не знам на кое казваш кошче, като е столче в полулегнало положение.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
Е, полулегнало не е седнало 
Има и такива, в които е легнало. Аз ползвах такава кощница и ми беше много удобна.

Има и такива, в които е легнало. Аз ползвах такава кощница и ми беше много удобна.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
B U L L I написа:доста от нас вас имат бебоци и аз се обръщам към всички вас да разкажете или покажете
как сте съчетали двете удоволствия автомобил-бебе(дете)
в каква кола го возите...(не придържам теорията,че в малка кола не е възможно)
столчета,модели,екстри,видео екрани или някакви други забавления с цел ангажирането на вниманието на малкия.
чесно да си призная имам за цел да открадна някоя от вашите идеи,защото освен задължителното столче за задната
седалка,стикер на задния джам специално измислен от мен и диск с песнички от реклами и тем подобни за друго не съм се сетил,а бих желал.
ще пусна и някоя снимка като направя
Съдейки от моят опит,бебе до 6 м в кола с 2 врати и всякъкви пътувания (къси и далечни) е супер неприятно.То е "дупене",свиване,кляакане...,докато го нагласиш бебето на задната седалка и го увъртиш с коланите....после да го сваля,пък стани да слезна....Чудо е!Изкарах няколко месеца с е46 купе и ми беше доста неудобно.За по-големи деца(поне над 2 години) кола с 2 врати може и да удобна,иначе НЕ!
Сега сме на 1г. и 4 м.,движим се в Е-61.Стъклата са ми фабрично затъмнени (без фолиа) и слънцето не е проблем.От комбито съм супер доволен.Хвърлям отзад детската количка,камиончета,топки,лопатки и всичко ми е подредено и се събира.Отделно сменяме памперси отзад (товарното отделение) за секунди и не го изнервяме допълнително на седалките в купето да му пада главата настрани.
В колата се слуша музика,каквато слушаме аз и майка му (RnB,house,Cafe del mar и пр..)."Зайченца бели" и "Сънчо от горица" му се пеят преди заспиване и не го тормозя допълнително като да му ги пускам и в колата!
В началото използвах ISOFIX и столче за кола на Peg perego (нямам забележки).Като стана на 1 година му взехме столче на "RECARO" (около 500 лв).Има опция да полегне и когато сме на дълъг път (извън БГ) да си спи удобно.Изпробвано е при ПТП и мога да кажа,че си заслужава всеки лев.(не съм дилър на марката,споделям опит).
Бих желал да отправя един съвет към колегите с малки деца (бебета).Винаги закопчани на столчетата за кола,без значение колко кратко ще е пътуването ви!!!Safety 1st!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Benedetto написа:Аз ползвах такава кощница и ми беше много удобна.
В смисъл ... Возил си се в такава кошница? Или караш в такава кошница?

мойте 5 стинки по темата
1. прежалваш си колата - ако се дразниш от това, което прави детето вътре е зле положението
2. столче задължително качественно, най-вече заради материята трябва да диша ("Рекаро"-то е излишна мания, която не помага с нищо на детето ...)
3. предпазител за седалката пред детето, особенно като порастне - малките крачета са постоянно там

4. мултимедията ми е в повече на мен (аз пропуснах), но си зависи има деца дето не седят на едно място
5. щори, фолио и прочие може да се мине с разните там шарени детски сенници ако не държите много на визията на колата
Не се втелясвайте толкова като цяло, децата имат нужда от много неща, основно нашето внимание, а возенето в колата е смешен % от цялата картинка ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Benedetto написа:Аз ползвах такава кощница и ми беше много удобна.
В смисъл ... Возил си се в такава кошница? Или караш в такава кошница?![]()
мойте 5 стинки по темата
1. прежалваш си колата - ако се дразниш от това, което прави детето вътре е зле положението
2. столче задължително качественно, най-вече заради материята трябва да диша ("Рекаро"-то е излишна мания, която не помага с нищо на детето ...)
3. предпазител за седалката пред детето, особенно като порастне - малките крачета са постоянно там![]()
4. мултимедията ми е в повече на мен (аз пропуснах), но си зависи има деца дето не седят на едно място
5. щори, фолио и прочие може да се мине с разните там шарени детски сенници ако не държите много на визията на колата
Не се втелясвайте толкова като цяло, децата имат нужда от много неща, основно нашето внимание, а возенето в колата е смешен % от цялата картинка ...
Ти правиш ли разлика между "използвах" и "употребявах"

Използвах за да возя детето в нея - по добре ли звучи?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
и ти беше "удобно", да го возиш в него
все тая ... просто си го написал двусмислено
то не е въпрос на теб как ти е удобно, щото на мен си ми е удобно в колата ...
Не виждам нужда да правя някаква разлика в контекста понеже са синоними ...
Ако ти влагаш някакъв различен смисъл в двете това вече е друга тема

все тая ... просто си го написал двусмислено

то не е въпрос на теб как ти е удобно, щото на мен си ми е удобно в колата ...
Benedetto написа:Ти правиш ли разлика между "използвах" и "употребявах"![]()
![]()

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:и ти беше "удобно", да го возиш в него![]()
все тая ... просто си го написал двусмислено![]()
то не е въпрос на теб как ти е удобно, щото на мен си ми е удобно в колата ...Benedetto написа:Ти правиш ли разлика между "използвах" и "употребявах"![]()
![]()
Виж, кошницата е удобна за родителя, защото бебето лежи в нея. Качваш го в колата и то заспива. Спираш - то продължава да спи. Сваляш кошницата - бебето си спи вътре.
Колко трудно е за разбиране?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Новороденото не трябва да лежи сгънато в кръста в кош, седалка, кошница или както и да му казват. 99% от това, което се продава на пазара в момента е точно такова.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ние си купихме е34 комби, след като е30ката се оказа неудобна и тясна за дълги пътувания - и клима нямаше. Първо използвахме кошница от тези който се щтракат към количката за возене. Случваше се да му правим и легло отзад, че много дълъг. Жена ми се возеше винаги отзад. Щори според мен е най добре, обаче некви "къстъм", щото от ония лепещите се винаги минава слънце. След 6-тия месец почнахме да ползваме столче и още го ползваме. От една година вече не ползваме и комбито. Пак сме с е30-ката.... Няма колички и кошари, а той се вози сам отзад. Мултимедия нямаме, само диск с детски песни. Вече и диска го нямаме, щото любимата му песен е на Кокоша глава - "Багер"
На 4 годинки е.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."