Вечен живот, все по-близо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Вечен живот, все по-близо?

Мнение от Elesar74 » 03 Май 2014, 12:25

Виж колега. Явно не разбираш за какво иде реч. Нека се опитам да ти обясня, без грам да се заяждам с тебе. Ето ти суровата действителност. Аз съм баща. Имам деца. Аз не питам децата си, дали е уместно да купя тази или онази кола, тази ли онази къща и не им давам отчет за какво харча парите, които изкарвам с труда си. Аз се грижа за децата си, да имат покрив над главата си, храна на масата, дрехи на гърба и различни неща, с които да се чувставт удобно, да се радват и т.н. Но аз плащам сметките, аз определям правилата. В замяна искам едно нещо - покорство и послушание. Когато кажа, че искам нещо от тях, те трябва да се подчинят. Аз не ги питам за мнението им. Освен това, аз не ги карам да вършат престъпления. Не ги карам да правят глупости, да се държат глупаво, да говорят глупаво и т.н. Аз искам от тях да станат зрели хора, с трезво и почтително отношения към Бога, който им е дал живот и да живеят този живот за Него, като изявяват Неговата същност пред другите. Нещо, което се опитвам да правя и аз. Децата ми, не са моя собственост. Те също не са собственост и на държавата. Те са ми поверени от Бога, да ги възпитам в горните неща. Те са собственост на Бога, който ми ги е дал. Също така Негово право е да ми ги отнеме, когато си поиска. Понеже Той е Бог. Той няма да ме пита дали съм съгласен. Както аз не питам дали моите деца са съгласни, когато искам нещо от тях. Аз съм по-силен, по-умен, по-богат и съм по- във всяко отношение пред тях. Така е и Бог с нас. С тази разлика, че моите деца може да ме задминат, но никой не може да задмине Бога. Аз знам, че тази мисъл е трудна за смилане. Сори, отдавна свърших захарния памук. Бог определя кой да се роди и кой да умре. Той е Бог. Помисили за това, че за тази цел не стигат само един мъж и една жена. Мнозина опитват и нищо не се получава. С години опитват, но няма деца. И се почва с разните алтернативни методи. Дали Бог иска, дете да се ражда в епруветка?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Май 2014, 13:44

Elesar74 написа:Аз знам, че тази мисъл е трудна за смилане.

Виждам ...
То просто няма нищо за смилане, защото не е мисъл, а постулат ...

Бог какво иска не знам, ако ти знаеш се радвам за теб ... наистина ... явно за теб работи ...

А това с епруветката е една тема, която е дълга и много лицемерна ... отново ...
Кво предлагаш да направят хората нямащи деца заради здравословни проблеми,
да изпаднат в размисъл как са обидили Бог та не им е дал деца или да пробват инвитро ???

Интересно като каза за епруветки имаш ли познати минали по този път?
Щото аз познавам такива и да ти кажа се радвам за тези технологий, които дават живот и щастие на хората ...

всъщност не държа да ми отгогваряш ако отговора пак ще е Бог решава ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Май 2014, 14:24

Аз също не съм съгласен с това за епруветките..просто до толкова напреднаха технологиите, че някои неща, които (ако следваме примера на Elesar) са отнети от Него, могат да се заобиколят по нов начин, който навремето не е съществувал. И може би и другите неща, които се измениха благодарение на напредъка на медицината и технологиите с посока подобряване и щастието на личния живот на всеки един индивид на нашата скромна планета, пречат за тази връзка която Elesar говори.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Май 2014, 16:14

K_Ilkov написа:
Elesar74 написа:Аз знам, че тази мисъл е трудна за смилане.

Виждам ...
То просто няма нищо за смилане, защото не е мисъл, а постулат ...

Бог какво иска не знам, ако ти знаеш се радвам за теб ... наистина ... явно за теб работи ...

А това с епруветката е една тема, която е дълга и много лицемерна ... отново ...
Кво предлагаш да направят хората нямащи деца заради здравословни проблеми,
да изпаднат в размисъл как са обидили Бог та не им е дал деца или да пробват инвитро ???

Интересно като каза за епруветки имаш ли познати минали по този път?
Щото аз познавам такива и да ти кажа се радвам за тези технологий, които дават живот и щастие на хората ...

всъщност не държа да ми отгогваряш ако отговора пак ще е Бог решава ...

Предлагам да направят това, което направи Анна. Историята е описана ето тук:
http://biblia.bg/index.php?k=9&tr%5B%5D=1

Да потърсят Бога.

В тази история не пише, Анна да е имала здравословни проблеми. Пише, че Бог е заключил утробата й. И също Той я отключи. След това Анна роди 6 деца.
Но аз знам, че хората не търсят Бога, понеже Бог не ги интересува. Те не вярват, че Бог може да им помогне, но вярват, че медицината с епруветките може. Това е интересен вид неверие.
Препоръчвам на всеки, с такива проблеми, да прочете тази история и да направи това, което направи Анна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Май 2014, 16:32

:dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от reksreks » 04 Май 2014, 7:22

Елизар, поздравявам те за постовете и размислите. Подкрепям те напълно

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Май 2014, 21:09

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

И какво излиза ако това се окаже истина? Всички църкви ще подменят кръста ли? Ще се промени история, която 2000 години е набивана в главите на хората? Дори и да го изкарат, че не е истина това ще го скрият, защото цял свят ще се обърне срещу най-древната мафия в света :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Май 2014, 10:49

Това е пореден опит, да се изкриви и замаже истината. Такива "находки" няма да спрат да се появяват и това също е от Бога, за да изпита тези, които ще повярват на лъжата и ще отхвърлят истината. Това "откритие" допуска една сериозна грешка, което го издава като фалшификат. То се съсредоточава само върху писаното в Новият Завет и забравя, че писаното там, е изпълнение на вече написаното в Стария Завет. А в Старият завет, пророчествата за Исус са се изпълнили точно във версията на Библията, която е достъпна и актуална днес. Представеният тук документ, драстично се разминава с тези пророчества, поради което няма никаква нужда някой да вярва на написаното там. Такива ръкописи не са един и два, за допълнителни евангелия се върти от години. Те съществуват, но както казах, само за да изпитат дали хората ще вярват на ясно написаното Слово или на безумията, които претендират да са част от него. В Словото има предупреждение срещу хората, които ще отвърнат ушите си от истината и понеже ги сърбят ушите, ще си намерят подходящите учители да им ги "чешят".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 08 Май 2014, 13:09

Elesar74 написа:..... Дали Бог иска, дете да се ражда в епруветка?

Определено. Иначе нямаше да има бебета от епруветка. Както е писал Елин Пелин "Какво може да направи лекар без Божията помощ?"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 08 Май 2014, 16:12

Става ми адски криво, когато виждам умни и ерудирани хора, които все още прегръщат религиозните глупости... :|
Колкото по-скоро човечеството се отърве от догматичните идиотизми на религиите, толкова по-скоро ще има шанс за истински напредък.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Май 2014, 16:43

няма как ...
много пари има заложени на картата - религия

а и е по-лесно като цяло - Бог дал, Бог взел, Бог тва онова и ти е по-лекичко някак ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 08 Май 2014, 16:50

Определено. Иначе нямаше да има бебета от епруветка. Както е писал Елин Пелин "Какво може да направи лекар без Божията помощ?"

Бебета в епруветка има, защото хората търсят лекарите, а не Бога. Дадох пример с жена, която е била бездетна. Но тя не се обръща към лекарите, а към Бога. И резултата е категоричен и красноречив.

Колкото до религиите, прави сте. Има много пари, които са в религиите. Но ако си мислите, че аз говоря за религия или от името на някаква религия, нищо не сте разбрали от това, което съм писал. А може би така ви изнася, да приказвате само в посока религия.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Май 2014, 17:11

Elesar74 написа:Дадох пример с жена, която е била бездетна. Но тя не се обръща към лекарите, а към Бога. И резултата е категоричен и красноречив.

Какъв е тоя пример?
Някво писание в библейски стил ...

Ако ми кажеш имам една позната, дето на брат й жена му познава едни хора дето ... по бих ти повярвал ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 08 Май 2014, 17:21

Ами аз посочих такъв публичен пример, а не такъв от лични познанства. Понеже това би било недоказуемо и все пак малко или много, всеки може да ме изкара лъжец и с право. Иначе аз имам такива познати, нямаха деца дълго време. Сега имат две. Ама те викаха към Бога, по примера на Анна, който дадох. И получиха, също като нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Май 2014, 12:27

Elesar74 написа:Виж колега. Явно не разбираш за какво иде реч. Нека се опитам да ти обясня, без грам да се заяждам с тебе. Ето ти суровата действителност. Аз съм баща. Имам деца. Аз не питам децата си, дали е уместно да купя тази или онази кола, тази ли онази къща и не им давам отчет за какво харча парите, които изкарвам с труда си. Аз се грижа за децата си, да имат покрив над главата си, храна на масата, дрехи на гърба и различни неща, с които да се чувставт удобно, да се радват и т.н. Но аз плащам сметките, аз определям правилата. В замяна искам едно нещо - покорство и послушание. Когато кажа, че искам нещо от тях, те трябва да се подчинят. Аз не ги питам за мнението им. Освен това, аз не ги карам да вършат престъпления. Не ги карам да правят глупости, да се държат глупаво, да говорят глупаво и т.н. Аз искам от тях да станат зрели хора, с трезво и почтително отношения към Бога, който им е дал живот и да живеят този живот за Него, като изявяват Неговата същност пред другите. Нещо, което се опитвам да правя и аз. Децата ми, не са моя собственост. Те също не са собственост и на държавата. Те са ми поверени от Бога, да ги възпитам в горните неща. Те са собственост на Бога, който ми ги е дал. Също така Негово право е да ми ги отнеме, когато си поиска. Понеже Той е Бог. Той няма да ме пита дали съм съгласен. Както аз не питам дали моите деца са съгласни, когато искам нещо от тях. Аз съм по-силен, по-умен, по-богат и съм по- във всяко отношение пред тях. Така е и Бог с нас. С тази разлика, че моите деца може да ме задминат, но никой не може да задмине Бога. Аз знам, че тази мисъл е трудна за смилане. Сори, отдавна свърших захарния памук. Бог определя кой да се роди и кой да умре. Той е Бог. Помисили за това, че за тази цел не стигат само един мъж и една жена. Мнозина опитват и нищо не се получава. С години опитват, но няма деца. И се почва с разните алтернативни методи. Дали Бог иска, дете да се ражда в епруветка?

ти сектант ли си? аз лично ми се иска да има затвор за хора който объркват децата си с такива глупости за бог, подчинение и т.н, от малки да им се промиват мозаците и да се насаждат вярвания е глупости, който не съществуват!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата