Плащаш=Трепеш
Модератор: Общи модератори
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Плащаш=Трепеш
Като цяло сладура е прав. Няма значение дали гърчето е карало със 100, 150, 200 или 250, няма значение че е минал от лентата само за ляв завой, няма значение дали е минал на зелено, оранжево или червено.. За катастрофата няма да го обвинят. Най-много ако докажат скоростта да отнесе акт и за някой друг месец книжката, но и в това се съмнявам. Щом досега нищо не казаха за явно много превишената скорост. Такъв ни е скапания закон и няма значение дали е карал българин, грък или турчин. Не разбирам каква е тая омраза където се излива срещу тоя пишлигар. Че заслужава е ясно, но да се пускат теми за всеки отделен невменяем индивид по пътищата няма смисъл. Особено в Пловдив с лопата можем да си ги ринем.
Само искам да разкажа за камерите, които сложиха по бул. България, които не са за скорост, а за.. красота явно. Малко след като ги сложиха стана стабилна катастрофа и бяха качили клипче от инцидента и един полицай се обясняваше как сега лесно се виждало кой бил виновен. Накратко ситуацията - булеварда е 4 ленти, 1 за наляво, 2 за направо и 1 за надясно и в двете платна. Светва червено, колите за направо спират, отсреща един който чака за наляво ги вижда и тръгва да завива. В този момент в картинката "пристига" един видимо каращ поне със 100, заобикаля вече спрелите коли и от лентата за наляво продължава направо и се забива в колата, която завива наляво срещу него и явно го е видяла, че се е зафучил като елементарна частица и е спряла, за да мине. Как да е, той се забива в нея. На колко червено се развива това си направихте представа. И полицайчето след това клипче се изпъчва и заявява - ето, в този случай ясно се вижда, че завиващия наляво отнема предимството и той в виновен за катастрофата и бла бла за камерите. И аз седя и не вярвам кво е казал тоя
Само искам да разкажа за камерите, които сложиха по бул. България, които не са за скорост, а за.. красота явно. Малко след като ги сложиха стана стабилна катастрофа и бяха качили клипче от инцидента и един полицай се обясняваше как сега лесно се виждало кой бил виновен. Накратко ситуацията - булеварда е 4 ленти, 1 за наляво, 2 за направо и 1 за надясно и в двете платна. Светва червено, колите за направо спират, отсреща един който чака за наляво ги вижда и тръгва да завива. В този момент в картинката "пристига" един видимо каращ поне със 100, заобикаля вече спрелите коли и от лентата за наляво продължава направо и се забива в колата, която завива наляво срещу него и явно го е видяла, че се е зафучил като елементарна частица и е спряла, за да мине. Как да е, той се забива в нея. На колко червено се развива това си направихте представа. И полицайчето след това клипче се изпъчва и заявява - ето, в този случай ясно се вижда, че завиващия наляво отнема предимството и той в виновен за катастрофата и бла бла за камерите. И аз седя и не вярвам кво е казал тоя

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ylaine написа:Няма значение дали гърчето е карало със 100, 150, 200 или 250, няма значение че е минал от лентата само за ляв завой, няма значение дали е минал на зелено, оранжево или червено.. За катастрофата няма да го обвинят.
Айде стига глупости...
Какво значи да отнемеш предимство на някой, който минава на червен светофар

Някой да разясни ако може

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:ylaine написа:Няма значение дали гърчето е карало със 100, 150, 200 или 250, няма значение че е минал от лентата само за ляв завой, няма значение дали е минал на зелено, оранжево или червено.. За катастрофата няма да го обвинят.
Айде стига глупости...
Какво значи да отнемеш предимство на някой, който минава на червен светофар![]()
Колега прочете ли долния ми абзац? Как полицай анализира катастрофата? Аз нямам какво да добавя.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Колега как да няма значение ,че е карал със 100,200,300км
ако беше карал нормално,дори да е минал на червено или оня с мерца му е отнел предимство щяха да си съберат броните и нямаше да има летящи коли по спирки и пострадали хора. Ясно ни е на всички,че ако караш с превишена скорост не те прави престъпник,хващат те плащаш си акта ,взимат ти книгата за месец,два и слет тва си си същия рацер. Тук става въпрос за друго когато караш с 100,200,300 км и има пострадали хора вече не си нарушител,а престъпник разбирай потенциален убиец на невинни хора(добре,че е останал само потенциален)
Има си места където да си пробваш колата колко ти върви,и съм на мнение ,че тва не са пловдивските булеварди,защото ако момичето беше твоя близка едвали щеше да пишеш,че оня льольо с кривата глава може да си кара с колкото си иска и след като по закон си плаща глобите и всичко си е шести номер. Няма значение дали е грък и българи има много такива състезатели.

Има си места където да си пробваш колата колко ти върви,и съм на мнение ,че тва не са пловдивските булеварди,защото ако момичето беше твоя близка едвали щеше да пишеш,че оня льольо с кривата глава може да си кара с колкото си иска и след като по закон си плаща глобите и всичко си е шести номер. Няма значение дали е грък и българи има много такива състезатели.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ylaine написа:drago_pavlov написа:ylaine написа:Няма значение дали гърчето е карало със 100, 150, 200 или 250, няма значение че е минал от лентата само за ляв завой, няма значение дали е минал на зелено, оранжево или червено.. За катастрофата няма да го обвинят.
Айде стига глупости...
Какво значи да отнемеш предимство на някой, който минава на червен светофар![]()
Колега прочете ли долния ми абзац? Как полицай анализира катастрофата? Аз нямам какво да добавя.
Прочетох.
Мнението ми не е провокирано конкретно от твоето, а като цяло от това, че няколко човека казаха, че тоя не е виновен за катастрофата, а другия, понеже му отнел предимството...
Твоето беше последното, затова цитирах теб.
А иначе все още чакам някой да ми отговори:
Какво значи да отнемеш предимство на някой, който минава на червен светофар?
Някой като тоя сладур:
Сладур1 написа:Само да кажа, че и с 200 да е карал. Пак няма да е виновен, щом другият го е засякъл.
Как така те засичат докато чакаш на червен светофар???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И двамата са виновни, трябва да го издухат и двамата. Реално обаче вероятно ще е само този с Мерцедеса. А момичето може да е живо, но доколкото разбрах си е бая помляна, с няколко операции, счупена тазобедрена кост и т.н. Вероятно никога няма да изглежда все едно нищо не е станало, може и да куца. Нямам идея колко зле е, но чух за тазобедрена кост... а това е много зле. Мои роднини скоро катастрофираха по подобна ситуация, но с по-ниска скорост. Карат си по булеварда по-бързичко, на зелено и т.н... докато някакъв решава да прави обратен на кръстовището, засича ги... и на тротоара, за да избегнат директен сблъсък. Затова в града по-бавно, че всеки изскача отвсякъде!! А при този с нисана, както очевидно (при такива поражения) е карал с около и над 100... реакцията и преценката става доста по-трудна и за двамата.
П.П. А как те засичат на червен светофар... Аз лично като се кача в кола ме боли фара дали съм на зелено или с предимство. Като видя олигофрен намалям, ако трябва спирам.
П.П. А как те засичат на червен светофар... Аз лично като се кача в кола ме боли фара дали съм на зелено или с предимство. Като видя олигофрен намалям, ако трябва спирам.

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, не сте ме разбрали. Не оправдавам никого, най-малкото гърчето. За мен той е виновен в случая. Но и да го кълна и псувам тук смисъл нулев. И разбира се, че има значение дали караш с 50 или със 150. Мисълта ми беше, че закона ни е такъв и е поредното абсурдно нещо в държавата ни. Нещо, което дори не ми се коментира. И пак казвам, никой не оправдава нито състезателя, нито начина му на каране. Просто казваме, че "закона" ще го оправдае..
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Г-н гражданина от гърция вече не е в България според медиите.
Та тва е. Докато не пуснат записа за мен си го покриват летящия. Запис няма да пуснат или ако пуснат ще е както казаха само с мерцедеса.
Та тва е. Докато не пуснат записа за мен си го покриват летящия. Запис няма да пуснат или ако пуснат ще е както казаха само с мерцедеса.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Нормално...

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
Сладур1 написа:Колега, не го защитавам. Просто казвам КАК СТОЯТ НЕЩАТА. Аз как си карам си е за мен. Това, че обяснявам как е закона. Ти не можеш да ме убедиш, че не е така, и как мислиш ТИ и т.н. Не е първата катастрофа, няма и да е последната. Поне 3-4 станаха на магистралата в България. И то тежки. Нямаше "маляка"(каквото и да значи). Нямаше грък,не беше в Гърция. И нямаше теми в форума. А загинаха над 5 човека.
Send от личният ми смартфон
заради ей такива индивиди трябва не 1500 лв глоба, а да ходят в затвора, щото в някои щатове на сащ като те хванат със 100 в града и си отиваш в затвора. и тва не е "да ни е*бат" а крумови закони, само така се възпитават диваци.
конкретно тва КАК караш не си е твоя работа, осен ако не караш на луната, а като си взел книжка си има правилник, измислен от хора по-умни от теб, които знаят че след 50км/час спирачният път се увеличава с еди колко си. затова ограничението по цял свят в града е 50км! А ти ако искаш, не го спазвай, като утрепеш нечия дъщеря и после нечий баща дойде и ти върне жеста, като ти начупи кокалите и те направи също инвалид, друго ще мислиш.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Сега ако обясниш и защо ме цитира? Нали не мислиш, че аз измислих законите, че аз съм виновен, че си се родил в България, а не в щатите?
п.п. И точно моя работа си е как карам. Аз не съм блъснал никой. И не си ти човека дето ще ми се обяснява. Четете редовете и НЕ разбирате прочетеното.
п.п. И точно моя работа си е как карам. Аз не съм блъснал никой. И не си ти човека дето ще ми се обяснява. Четете редовете и НЕ разбирате прочетеното.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Леко гадно се чувствам като чета по сайтовете как имало голям шанс момичето да проходело. Та тя преди това си е ходила нормално...
Не знам къде е онзи състезател, но на мястото където паркира преди 1-2 дена имаше сиво E60 с гръцка регистрация. Или баща му е долъш да му оправя бакиите или просто има нова кола. Някой ако се интересува нисана спираше около кръчмичката Кайзер на Жан Жорес. Сигурно някъде там живее.
Не знам къде е онзи състезател, но на мястото където паркира преди 1-2 дена имаше сиво E60 с гръцка регистрация. Или баща му е долъш да му оправя бакиите или просто има нова кола. Някой ако се интересува нисана спираше около кръчмичката Кайзер на Жан Жорес. Сигурно някъде там живее.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Сладур1 написа:
нали не си мислиш че гръка е станал с мисълта сутринта "днеска ще мина в лентата за ляв завои със 100+, ще ме засекат и ще осакатя момиче" ? най-вероятно си е мислил като теб че е богопомазан и законите не важат за него, че вечерта ще се забавлява, ама "живота" удря и под кръста. аз никой не съм да ти казвам как да караш, казвам ти че има закони и правила и ти ако си решил да караш като джигит и да ги нарушаваш, да застрашаваш живота на другите, ще си платиш цената по един или друг начин

Що мислиш че маминото синче избяга в Гърция? на поломеното момиче баща й се оказа голям бизнесмен, като нищо ще му счупат същите кости, зъб за зъб, око за око, щом няма кой да налага законите, хората взимат нещата в свои ръце и много хора биха си отмъстили. Ако реши да си отмъщава бащата и в гърция ще го намери.
май нямаш представа какво значи счупена тазобедрена кост? има хора които никога повече не прохождат, дори да проходи момичето, за нея това ще е постижение като за олимпиада и никога няма да е същата, ще я боли на всяка крачка и ще куца. без да говорим за психически травми, живота на това момиче е съкрушен и никога няма да е същата, нито физически, нито психически.
това че пишеш, че си е "твоя работа", как караш, в случай че си има закони и правилник и то зад такова нещастие само ти показва какво ти е нивото.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не бъдете такива злобни и дребнави душички , утре ти примерния водач ще попаднеш на подходящия заблеян пенсионер дето пресича където не трябва и ще запееш друга песен .Естествено че гърчето може да е виновен , може и да не е , от тука нататък това няма значение още по малко кой бил що бил .Има единствено значение да се установи има ли вина ,ако да - прилага се закона и точка .Само пак се повтарям - за чужденци реакцията на полицията е неадекватна ! За чужденци закона трябва да е по строг както е навсякъде по света.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...