Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Жега около КТБ
acer написа:bum_bum написа:Обръщай в Евро, докато е време. Те КТБ имат клауза в договора,който съм подписал че ако падне борда влога ако е в левове автоматично се обръща в Евро по курса за деня.
Аз ви казах в политическата тема и то 2 пъти да си обръщате парите, ама си мислихте че се правя на разбирач
..
-доста "бизнесмени" са с кредити, които ако се отърват от тях ще пият 7 дни и 7 нощи. Само за Прокопиев се говори че дължи над 500 млн, Ковачки 200, фирмите около Доган кой ги знае.
Краставите магарета се надушват, решат ли да бутат системата, трябва им само малко власт, а те я получиха.. Освен че ще се отърват от кредитите си, ще направят пари и за внуците на внуците сиЗалагат си фирмите оценени за млн, преди "краха", теглят още повече милиони от чуждестранни банки, системата се срива и никой не може дума да им каже.. А те си пият ежедневно лонг исланд-че на плажа и живеят с влогове равняващи се на хиляди евро на ден.
........................
Това според мен, просто няма как да стане, примерно ЦКБ би ги глътнал веднага за да прилапа точно тия с лошите кредити и да прилапа и техния бизнес...
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
bum_bum написа:Мина тая дето като фалира банката и вече нямаш нищо да даваш. Дори в моемента заемите към КТБ трябва да се обслужват. На мен ми е много мътен въпроса обаче как ще се възстанови доверието в тая банка след като заработи нормално отново?
Хипер инфлация и срив на лева че няма да има отново или поне не сега мисля, че е ясно и за децата в трети клас.
Доверието евентуално ще се възстанови, ако бъде придобита от друга голяма банка с достатъчно доверие в нея. В сегашния си вид, според мен КТБ не може да просъществува повече от ден-два.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
За придобиване на третата или четвъртата банка в БГ все ще се намерят кандидати 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Странни неща се случват като цяло. Вчера им позволяват да придобият друга банка, а днес са вече под специален надзор. Медиите очевидно са под тотален контрол от години, а се позволява да се гърмят фишеци които съвсем очевидно ще доведат до срив в доверието към тая банка.
Явно е, че е направено целенасочено но дали целта е фалит или продажба?
Явно е, че е направено целенасочено но дали целта е фалит или продажба?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Понеже съм гола вода на тема банки,кредити и т.н. имам следния въпрос:
Имам ипотечен кредит в банка Креди Агрикол,доколкото знам е купена наскоро от КТБ и вече се казва Търговска банка Виктория,сега обаче КТБ е под специален надзор от БНБ.
Всичко това може ли да ми повлияе отрицателно на кредита,който си плащам винаги на датата,и ако да по какъв начин ?
Имам ипотечен кредит в банка Креди Агрикол,доколкото знам е купена наскоро от КТБ и вече се казва Търговска банка Виктория,сега обаче КТБ е под специален надзор от БНБ.
Всичко това може ли да ми повлияе отрицателно на кредита,който си плащам винаги на датата,и ако да по какъв начин ?
vaykisss написа:Към колегата по горе;ми щом си мислиш,че ще има финансови катаклизми що обръщаш левовете в евра,обръщай в злато или във франкове поне
Финансови катаклизми не, но е възможно български,по простата причина че е доста странно да сме извън еврото и да поддържаме валутен борд. Валутният борд отнема правото на правителството да прави монетарна политика, а на ЕС им завързва ръцете, т.е с правенето на нищо няма как да се подобри положението. ЕС ако могат на момента ще въведат еврото на сила у нас, ама се досещат че с наща икономика резултатите ще са катастрофални и всички ще обвиняват ЕС

Какво ще стане не знам, но с оглед последните последователни събития- а именно "топ скандала", развода м/ж пеевски и василев, заемащ всички вестници и медии и най-вече медиите на пеевски, изглежда много гнил и мирише на театър. Нима си представяте че хора от толкова години с власт и пари, които са си защитавали интересите и пазили гърбовете и "изведнъж" излиза Василев пред бтв и говори че Делянчо бил лош, а Делянчо го обвинява че мустака щял да го убива.. прокуратурата посочва "убийците", съда ги пуска и прокуратурата обвинява мвр, тва в рамките на дни

а тва че нямало как да се направят пари от сринат лев е наивно, има доста начини и "белите якички" на запад ги прилагат много умело където имат държава и законност, а какво остава за тук. Дори има и законен начин - ликвидация, взел си млн от кредита, а пък банката да ти взима актвите или грубият строеж на мола (марково тепе), не могат да ти вземат това което нямаш. Интересното става обаче при държавните облигации, фючърси и другите книжа и най-вече какво си мислиш че си купил/продал

Последна промяна acer на 21 Юни 2014, 0:43, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Днес имах работа в министерство на транспорта и опашката пред КТБ беше над 50-метра дълга..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Темата с Борда не стои на дневен ред ... не и в момента ...
На дневен ред са събития с логичен край!
НИКОЙ ЛИ НЕ СЕ УСЕТИ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЗА (Петък) беше известно, че клоновете няма да работят, в никоя част на БГ? Не случайно всички "прозорливи" ДНЕС (петък) се бяха скупчили в централния офис - просто другите офиси НЕ работеха! И тези с тегленията до 11:30 - успяха!
Който има пари в Банката се интересува от тези подробноси! Малките жестове "говорят" много! Всеки един инелигентен човек с минимална финансова култура се усети какво се случва през последната седмица и си дръпна парите оттам! Звучи много грубо, но това са фактите!
Фондът за гарантиране на инвеститорите - много на него се надяват - уви, средствата с които той разполага не се знае какъв % ще покрият (малко вероятно да е 100%) в случая не се знае след колко време ще преведат обезщетението.
На дневен ред са събития с логичен край!
НИКОЙ ЛИ НЕ СЕ УСЕТИ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЗА (Петък) беше известно, че клоновете няма да работят, в никоя част на БГ? Не случайно всички "прозорливи" ДНЕС (петък) се бяха скупчили в централния офис - просто другите офиси НЕ работеха! И тези с тегленията до 11:30 - успяха!
Който има пари в Банката се интересува от тези подробноси! Малките жестове "говорят" много! Всеки един инелигентен човек с минимална финансова култура се усети какво се случва през последната седмица и си дръпна парите оттам! Звучи много грубо, но това са фактите!
Фондът за гарантиране на инвеститорите - много на него се надяват - уви, средствата с които той разполага не се знае какъв % ще покрият (малко вероятно да е 100%) в случая не се знае след колко време ще преведат обезщетението.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Чак борда трудно ще го бутнат... имат още доста заеми да взимат докато се стигне до там. Реално политически не може да стане. Може само ако не може да се финансират нови заеми. Но може да се разклати доверието в банките сериозно. Въпроса според мен е дали ще се стигне до застраховките с депозити, защото там е истинския риск. Според мен няма конспирация, този си е повярвал и менгемето лоши кредити, ниска капитализация го е смачкало. Тези лихви, които даваха на депозитите и бяха 1-2% отгоре на пазара... от другата страна са седяли някакви доста рискови кредити очевидно. Служебното правителство реално му изтегли капиталите на държавните дружества, които го държаха и въпреки счетоводните хватки, които показват хубави неща на хатрия... е свършил кеша и от там е нямало мърдане вече и се обръща към БНБ. Поредния повярвал си. Хиените ще го изядат сега най-вероятно...
1. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... nite_pari/
2. http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... parite_na/
3. http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... bikaliane/
4. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... izpulnili/
5. бум!
1. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... nite_pari/
2. http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... parite_na/
3. http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... bikaliane/
4. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... izpulnili/
5. бум!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Удара е насочен към държавата като цяло и в частност към енергийната система .Да се обяснява случилото се с вътрешно банкови неудачи е доста прозаично.Основно защото политическата мафия е оторизирала негласно тази банка преди години да държи парите на държавата .Тоест тя е станала финансов център в сянка на правителството и обслужва задкулисието.В тоя контекст формално банковия закон се спазва но толкова манипулативно и във вреда на гражданите че без съмнение се обслужват интересите на сили контролиращи държавата в сянка.
На фона на предходните събития с южен поток , назначението на Дянков в VTB си идва на мястото като отчетем желанието на тази банка да придобие изцяло КТБ.
На фона на предходните събития с южен поток , назначението на Дянков в VTB си идва на мястото като отчетем желанието на тази банка да придобие изцяло КТБ.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
sambeto написа:Понеже съм гола вода на тема банки,кредити и т.н. имам следния въпрос:
Не, колега, по никакъв начин няма да ти повлияе това на кредита. Дори и тази банка да фалира, дълга ти ще бъде прехвърлен на друг кредитор и ще продължиш да плащаш на него.
Това с кредитните милионери беше едно време, когато се теглеха милиони без обезпечения и водата беше мътна...
Режима на валутния борд не позволява спекулации на финансовия пазар, т.к. има точно определено количество валута на пазара. Повечето държави в режим на валутен борд са стабилни, т.к. не се печатат пари. Казано на прост език - не можеш да форсираш мотора повече от 4000 об./мин. Пък ти настъпвай колкото искаш педала

Относно КТБ - банката има вариант да фалира единствено ако кредитите които е раздала не подлежат на връщане. В момента банката не може да изплаща средствата на гражданите, т.к. те са раздадени под формата на кредити, а всеки кредит се изплаща по-малко, на вноски, в продължение на години. Тази седмица заради този слух покрай банката повечето хора тръгнаха да си теглят депозитите, а никоя банка няма възможност да изплати депозитите на куп, преди датата на падежа.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:...
чукча писател ?
От предоставената публична информация се вижда, че най-големите притежатели на паричен ресурс - дружествата от енергетиката, са изпълнили ангажимента си да разхвърлят депозитите в повече от една банка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Стига бре,то по тая логика нито една банка не може да фалира ?!
Банката е търговец на пари ,купува от едни и продава на други с определена надценка .
Какво значи да не обслужва една банка плащанията си ? Същото каквото по търговския закон е една фирма да не може да обслужва текущите си разходи.Дефакто КТБ е фалирала ,но закона за банковото дело е предвидил по особена процедура при такъв случай за да не се дестабилизира банковата система като цяло .

Какво значи да не обслужва една банка плащанията си ? Същото каквото по търговския закон е една фирма да не може да обслужва текущите си разходи.Дефакто КТБ е фалирала ,но закона за банковото дело е предвидил по особена процедура при такъв случай за да не се дестабилизира банковата система като цяло .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Колега, банка фалира точно както съм обяснил - когато кредитите които е раздала не могат да се плащат от кредитополучателите, а с това тя е неспособна да покрива предстоящите плащания по депозити. Ако мислиш че не съм прав - поправи ме.
По принцип не съществува такова нещо като 100% сигурна банка, дори ако всичкитеи й активи покриват задълженията й. По причина, че активите (т.е., вземанията) й са винаги по-дългосрочни, отколкото задълженията й - на това се базира цялото банково дело (бизнес).
Този, който си е дал парите на банката (има някакъв вид депозит), не е обвързан с никакъв времеви график - той има право всеки момент да си изиска парите обратно. Именно тук е принципният банков риск - ако всички вложители си поискат парите по едно и също време, и най-добрата банка ще фалира. Подобна ситуация се нарича "банкова паника" и рецептите за справяне с нея са хм..., абе трудна работа.
По принцип не съществува такова нещо като 100% сигурна банка, дори ако всичкитеи й активи покриват задълженията й. По причина, че активите (т.е., вземанията) й са винаги по-дългосрочни, отколкото задълженията й - на това се базира цялото банково дело (бизнес).
Този, който си е дал парите на банката (има някакъв вид депозит), не е обвързан с никакъв времеви график - той има право всеки момент да си изиска парите обратно. Именно тук е принципният банков риск - ако всички вложители си поискат парите по едно и също време, и най-добрата банка ще фалира. Подобна ситуация се нарича "банкова паника" и рецептите за справяне с нея са хм..., абе трудна работа.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Вярна излезе оная приказка, че банка се убива с вестник!
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.