Мигачи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Мигачи

Мнение от randity » 29 Юни 2014, 16:51

Поредната тема, където всички са света вода ненапита. Всички примерни.

Аз си го казвам, мигачи пускам все по-рядко, най-често вечер, когато светофарите не работят, тогава пускам задължително, ако има коли/хора около мен, иначе не. През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента. При престрояване същата работа, пускам ги само, ако в колоната трябва да мина от едната в другата лента, ако карам и зад мен автомобила е далече се престроявам без мигач.

Знам, че не е правилно, скоро си говорих с колега от форума на една сбирка, нахрани ме за това, а и аз се съгласих с него, просто така съм свикнал :dunno:
Другото, което правя е на светофар като спра си дърпам един зъб на ръчната, да не 'аба крушките на стопа :D

Лек и спокоен ден! :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 29 Юни 2014, 17:31

randity написа:През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента.

:banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2014, 17:39

randity написа:...ако има коли/хора около мен, иначе не. :

А не ти ли се е случвало да се окаже, че до теб има кола, която по-рано не си видял?
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 29 Юни 2014, 17:52

M10 написа:
randity написа:През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента.

:banghead: :banghead:

Всички така реагират, аз пък си мисля, че от една страна съм прав :mhihi:

bum_bum написа:
randity написа:...ако има коли/хора около мен, иначе не. :

А не ти ли се е случвало да се окаже, че до теб има кола, която по-рано не си видял?

Не те разбрах. В какъв смисъл да има кола до мен, която да не съм видял? :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 29 Юни 2014, 17:56

Винаги пускам защото колкото и смешно да звучи понякога спасява живот. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2014, 18:00

randity написа:
Не те разбрах. В какъв смисъл да има кола до мен, която да не съм видял? :yes:

Да. Ако кажеш "не" няма да ти повярвам. :mhihi: За това се пускат винаги, независимо дали има или не някой около теб.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 29 Юни 2014, 19:32

Не,че нещо,ама мигачите са ориентир и за пешеходците,така че си ги пускайте и като няма коли,че на местата без пешеходна пътека,където се водят като продължение на тротоара,да не качите някой на капака. :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 29 Юни 2014, 20:34

randity написа:Поредната тема, където всички са света вода ненапита. Всички примерни.

Аз си го казвам, мигачи пускам все по-рядко, най-често вечер, когато светофарите не работят, тогава пускам задължително, ако има коли/хора около мен, иначе не. През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента. При престрояване същата работа, пускам ги само, ако в колоната трябва да мина от едната в другата лента, ако карам и зад мен автомобила е далече се престроявам без мигач.

Знам, че не е правилно, скоро си говорих с колега от форума на една сбирка, нахрани ме за това, а и аз се съгласих с него, просто така съм свикнал :dunno:
Другото, което правя е на светофар като спра си дърпам един зъб на ръчната, да не 'аба крушките на стопа :D

Лек и спокоен ден! :bchug:

Горе долу еднакво караме само дето аз ръчната я дърпам да не си кривя дисковете иначе вече май станахме 5-6 човека дето си признаваме че не пускаме мигач всеки път.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 02 Юли 2014, 17:57

Лично аз давам мигачи единствено в задръстванията (като предимство да ме пуснат в тяхната лента) или когато има пешеходец пред мен, който иска да мине, но в случая аз ще завивам преди него - си пускам мигач да го ориентирам. Иначе в градско и извънградско да давам мигач и да чакам дали ще ме пуснат или няма да ме пуснат, дали другият водач намаля, защото ще ме пуска или защото си мисли, че аз директно ще вляза в неговата лента, пък като види че не влизам си казва от къв зор ще те пускам, пък ще почне да ти свири - не си го представям, това са излишни неща, които си спестявам. Всичко си е до усещане и преценяване на ситуацията. Ако искам да вляза в някоя лента, или подавам ряско газ и минавам пред колата, или намалям и минавам зад нея..
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

Предишна

Назад към Извън Темата