Въпрос за джип :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Въпрос за джип :)

Мнение от E34 » 06 Авг 2014, 22:48

Мордехай написа:Вчера пробвах един Дефендер на един познат на негов познат, та значи няма сила тоя джип, едвам вдига 120.

Значи то силата му не се мери така ;) Моето Мицокоши е едвам 99 кончета, едвам ги дига 100-те обаче баир не мое му се опре, дърпа като дзвер каквото му закачиш и бута от кола до камион (неправилно паркирали :mhihi: ) без да ги усети! Силата на тия добичета е в бавните
и въртящия момент, именно за това се предпочитат дизелите, а и по ред други причини...Например моята бангия на черно върви плавно, меко, готино, мазно да ти е кеф да се возиш, кача ли се на асфалта все едно в няква каруца съм, демек правена си е за горско :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Авг 2014, 1:53

Мордехай написа:Вчера пробвах един Дефендер на един познат на негов познат, та значи няма сила тоя джип, едвам вдига 120.

Това ми звучи като "Вчера пробвах едно БМВ Петица и едва преодоля 50 сантиметра водно препятствие.
Един приятел кара Дефендър и е страхотна машина, ако не търсиш комфорт. Не е лъскав, няма пластмаси, здрав интериор, ако това вътре може да се нарече така. Събира повече от 5 човека, издържа на товарене, проходим е, с алуминиев корпус. Ама запазените екземпляри са скъпи.
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 07 Авг 2014, 2:43

Колеги да попитам и за "детското" паджеро :mhihi:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=76bx9a
То е за баща ми :idea: При него задължително трябва да е до 2.0 и ПОД 140 к.с. :confused:
Като се рових май само пинина и дизеловата гранд витара 2.0 , 90 к.с. влизат в тези критерии :roll:
Ще се кара по 50-60 км седмично, 40 извънградско + тея прословути 2 км оффроуд до вилата :ranting:
Градско рядко кара....предпочита си човека пеш да ходи :clap:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Авг 2014, 10:59

Да колеги, от една страна сте прави, но от друга - по-точно от моя прозорец, има няколко неща, които са важни за мен. Интересува ме да няма комфорт, да е максимално опростено, защото много ще се цапа и кара с мръсни ръце и дрехи, ще се слагат мръсни части и инструменти вътре, интересува ме да е по-проходимо от един бус, а не да ходи по планини и пресечени терени, ще се кара само по асфалт, но и в най-лютата зима, интересува ме като тръгна да карам по подбалканския път да се движа с поне 120км/час и спокойно да мога да изпреварвам. Като написах, че не вдига 120, имах предвид, че няма достатъчно мощност, тяга.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 07 Авг 2014, 15:53

Мордехай написа:Интересува ме да няма комфорт, да е максимално опростено, защото много ще се цапа и кара с мръсни ръце и дрехи, ще се слагат мръсни части и инструменти вътре...

Ясно, трябва ти нещо като подвижна работилница....гледай за някоe бусче 4Х4 според мен ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Авг 2014, 15:55

^Тойота 4 рънър по-старите е отличен избор

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Авг 2014, 20:23

Hito написа:Колеги да попитам и за "детското" паджеро :mhihi:

Задвижването му е горе долу като на "истинското" паджеро :mhihi: Изглежда паркетна количка, но си има достойнства. Не е на отделана рама. Вози си като лека кола.
Двигателите - тук има малка уловка. Само бензинови - предимно *GDI мисля че има много малко бройки дето не са. За незапознатите GDI е бензинов двигател с директно впръскване. Сигурно един от първите такива. Капризен към качеството на горивото, не подлежи на газифициране или е прекалено скъпо. Има специфична работа на празен ход - държи ниски обороти, на място примерно с включен климатик може и да загасне от прекалено ниски обороти. Иначе за конските си сили вървят доста и харчат малко. (преди време имахме едно 2.4ГДИ в Галант което покарах малко по принуда и наистина вървя учудващо и разхода е много приятен) Имат и разни други специфики, но си ги пише в техния форум.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 08 Авг 2014, 0:06

Mitsubishi Space Gear

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 08 Авг 2014, 14:52

Никой ли няма впечатления от Теракан 2006г.?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 14 Сеп 2014, 15:35

Хайде да изкараме тая тема малко от прахта. Купих един Ланд Ровър Дефендер 110, 2013 година, 20 000 км. Взех го от Германия, от автокъща специализирала се с такива коли. Ето обявата за повече подробности: http://www.wildjackcars.de/fahrzeugange ... 65b09c9669 . Мързи ме да направя снимки. Двигателят е от Форд Транзит, харесва ми как работи, все пак е почти нов. Този модел е последният и другата година изцяло спират производството на Дефендер. След като го покарах малко по-спокойно, придобих повечко представа - малко е тесничък вътре, доста внимателно трябва да се превключват скоростите, защото иначе претропва много гадно. От представителите на БМВ не поемат гаранцията, та отидох в МотоПфое. Ей, този господин Пфое, не го знам къде е и какъв е, ама служителите му са много зле. Половин час стоях на бюрото и чаках някой да дойде и да ми обърне внимание, задавам въпроси, а те с отегчение ми отвръщат с въпроси, защо не съм си го купил от тях, оказва се, че трябва да си сменя маслото при тях, за да ми важи гаранцията. Има гаранция срещу корозия до 2019 година и понеже вече има няколко ръждиви петънца по шасито попитах какво ще правим - започна се едно мрънкане, увъртане, отговори, че заради Германия е така и че за шасито не важи. За технически въпроси започна едно разкарване - ходете при резервни части, ходете при приемчика, ходете при сервиза и никой нищо не знае, всички вдигат рамена, не им се работи, претупват, мързи ги да гледат, крив си им, че си си купил Ланд Ровър и си отишъл при тях. Сериозно обмислям да си сменя маслото в нашия сервиз и да не се занимавам с тях. Харесва ми стилът на този автомобил, защото от него мога да слезна мръсен и няма да е гадно, интериорът е доста прост, детайлите са от евтина пластмаса (същите са като на БМВто в интерес на истината), най големите екстри са ABS, ел стъкла и климатик, най големите недостатъци за мен са липсата на автопилот и много близостоящата шофьорска врата. По-нататък ще дам още по-разширено мнение, надявам се да е полезно на някой като мен. А и намирам много прилики между култовото Е30 и този също култов джип.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 14 Сеп 2014, 19:13

Мордехай написа:Хайде да изкараме тая тема малко от прахта. Купих един Ланд Ровър Дефендер 110, 2013 година, 20 000 км.

И даде 34к евро за тоз джип?????!!! Маняк :clap: Немаше ли некоя F01-ка та да те разубеди малко :mrgreen:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 14 Сеп 2014, 20:13

Мордехай написа:Хайде да изкараме тая тема малко от прахта. Купих един Ланд Ровър Дефендер 110, 2013 година, 20 000 км.....

:shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Така се прави :yes:
Честито колега :bchug: Само гуми и масло да сменяваш :yes:

п.п. А аз още се чудя и мая :banghead: :banghead: :banghead:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 17 Сеп 2014, 17:48

Честито за ЛР, това си е сектантска кола. На мен лично ми харесва, но не знам при какви обстоятелства бих купил така в предвид, че старите са прекалено скъпи и счупени, а по-новите са безумно скъпи.
Както и да е, малко обща информация:
Правило номер 1 - 80% от представянето на джипа са гумите. Гумите трябва да са съобразени с условията на експлоатация (сняг-зимни, шосе/дъжд-хубави летни, кал-кални гуми с голям грайфер - това за мен е едно от най-гадните условия за каране извън пътя).
Правило номер 2 - всеки SUV, камоли по-сериозен е по-нестабилен от хубава кола среден клас.
При покупка на кола/джип човек трябва да е наясно за какво ще я ползва. Като цяло по-големите SUV-та са с по-скъпа поддръжка, която не е свързана само с масла/филтри, а и с по-скъпи части, застраховки, гуми, данъци, гориво (особено ако се ползва за основна кола) и т.н.
При избор: Първо габарита, след това типа задвижване, после двигател - ако не робуваме на марки трябва да знаеме, че във всяко стадо има и мърша, така че като харесаме нещо трябва да се информираме възможно най-много за евентоални проблеми за дадения модел и комплектация.
Извън пътя съм бил много пъти и със сигурност мога да кажа, че дизеловия агрегат е за предпочитане както при много стръмен терен, така и при терен със слабо сцепление между гумите и настилката (сняг/кал).

Конкретно за ГЧ с мерцедесов двигател - ми не е за предпочитане именно заради честия проблем с дюзи и най-вече на петия цилиндър, който е под стъклото и трябва да се спусне леко двигателия и там каквото трябва, за да се извади дюзата, другата алтернатива (макар за мен да е немислимо) е да се реже купето. Тези с VM мотора няма изобщо да коментирам. V8-ка е много добър, но харчи зверски дори и на газ - имам такъв. Паджеро 3 е далеч от предшественика си като здравина, а като иновации ич. Като цяло има на какво да се спре човек, стига да може да направи определени компромиси, но има и големи балтии, така че за да не направи голяма грешка, по-добре да се информира, но от първо лице.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Сеп 2014, 6:43

^ Колега, имаш ли впечатление от ГЧ но с 3.0CRD, който също е МБ? Говорим за модела след 2006г.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 18 Сеп 2014, 12:32

Мордехай написа: най големите недостатъци за мен са липсата на автопилот и много близостоящата шофьорска врата

Първо честито за страхотния джип, не мисля че ще съжаляваш. :) Мото Пфое са си такива, аз карам Дискавъри 3 и там ходя само ако ми затрябва по-спешно някоя част, иначе поръчвам всичко от Англия. Разликите в цените са поне 30-40%, понякога повече.
Има китове за автопилот в ибей, ако толкова държиш на него. А идеята на близостоящата врата е да можеш лесно да се покажеш през прозореца и да видиш къде точно стъпва гумата, ако се наложи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата