Акт за минаване на червено !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Акт за минаване на червено !

Мнение от bum_bum » 01 Авг 2014, 23:29

Club BMW написа:На основание чл. 50а от ЗДвП

"Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение."

То същото важи и за другия, той също не е съобразил че мен ще ме пусне и той трябва да се е изнесал вече. :dunno:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Авг 2014, 23:56

Закона за минаване на червено е лошо написан. Какво правиме ако светофара светне жълто точно като си до него? Спирачния път дори с 40 е 10тина метра.. Спирам по средата на кръстовището и задна? Това са непрактични глупости.

Закона трябва да е като в други държави- можеш да влезеш в кръстовище на зелено и на жълто. Така- светва ти жълто и ти си правиш сметката дали да спираш или да се източиш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 02 Авг 2014, 0:39

alx написа:Закона за минаване на червено е лошо написан. Какво правиме ако светофара светне жълто точно като си до него? Спирачния път дори с 40 е 10тина метра.. Спирам по средата на кръстовището и задна? Това са непрактични глупости.

Закона трябва да е като в други държави- можеш да влезеш в кръстовище на зелено и на жълто. Така- светва ти жълто и ти си правиш сметката дали да спираш или да се източиш...

Абсолютно съгласен!
Махнаха броячите с оставащото време в БГ на почти всички места за да могат да глобяват. Аз лично имам снимка на най-голямото и дълго за преминаване кръстовище - на СУ - София. Карах с около 50 и малко преди да достигна линията под светофара се сменя с жълто - ако бях набил спирачки щях да спра поне на средата на кръстовището! Аз обаче натиснах газта и въпреки, че преминах на жълто и последващо червено (на жълто-червено се озовах в кръстовището) от МВР ми казаха, че това не ги "бърка"... че съм се бил засилил и нямало как да спра ...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Авг 2014, 1:17

alx написа:Закона за минаване на червено е лошо написан. Какво правиме ако светофара светне жълто точно като си до него? Спирачния път дори с 40 е 10тина метра.. Спирам по средата на кръстовището и задна? Това са непрактични глупости.

То жълтото не трае 1 секунда, има си добра дължина, а за да се смени на жълто точно пред тебе, значи си засилен и си минаваш без проблем, закво да спираш?
Принципно няма никъв проблем да спреш, ако караш в ограничението от 50км/ч, проблема е в тия къде летят и гонят да минат на късното жълто, когато се сменя към червено под тях.

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 02 Авг 2014, 11:35

Айде полицай да ви спре за червено разбирам - скрил се е някъде и изкача в последния момент и не сте го видяли, или е имало завой и пак не сте го видели.. Ама да знаете, че на кръстовището има камера и да си правите експерименти да минавате на жълто - не го разбирам това :dunno: Видя ли камера и ако вече доста време е минало от зелената вълна, започвам да намалям за да го подготвя тоя зад мен, да не е и той от жълтоминаващите и да стане фал.. А няма ли камера си признавам, че много пъти си позволявам и на червено да минавам, естествено на светофари, които са ми познати и знам, че има 1-2 секунди задържане и няма полицаи.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Авг 2014, 12:39

Закона не е написан лошо, а просто трябва да се прочете.

ППЗДВП, чл. 31, ал. 7, т. 4

"жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Авг 2014, 12:43

Закона трябва да е като в други държави- можеш да влезеш в кръстовище на зелено и на жълто...

Явно си забравил правилника вече щото точно така е написан и тук закона ;) Преминаването на жълто през кръстовището е позволено само ако не можеш да спреш безопасно на стоп линията! И ако караш с до 50 светне ли ти жълто, освен ако не си на 10 метра от светофара, може да се спре. Друг е въпроса че никой не иска да чака нов светофар и даже дават гас и минават на светнало червено, когато на другите им е жълто вече :kuku:
Така че спрете да минавате на червено и късно жълто и няма да ви пишат актове. Толкова е лесно :wave:

Едит: колегата ме изпревари малко :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Авг 2014, 13:46

а може да се направи друго:
вчера на светофара на Бъкстон и околовръстното идвайки по Бъкстон точно преди да стигна кръстовището гледам, че зеленото премигна няколко пъти /3-4/ преди да светне жълто.
това е перфектно решение според мен, един вид предупреждение, че изтича времето за зелен сигнал и съответно имаш време да намалиш и да не влезеш на жълто.
не съм видял на друго кръстовище да е направено по тоя начин, но е добра алтернатива на броячите :yes:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Авг 2014, 14:55

На новото кръстовище на семинарията са така, както и на Г.М. Димитров и Симеоновско. Много добро решение!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 02 Авг 2014, 16:28

на много места в София вече махнаха секундарниците и ги направиха така да мигат, което е далеч по-добре

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Авг 2014, 18:32

Club BMW написа:

Закона не е написан лошо, а просто трябва да се прочете.

ППЗДВП, чл. 31, ал. 7, т. 4

"жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят."

Мда. Не го бях чел от много години. Хубаво си е написан.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Авг 2014, 21:23

JOGI написа:на много места в София вече махнаха секундарниците и ги направиха така да мигат, което е далеч по-добре

Те още не бяха сложили навсякъде секундарници и взеха да ги махат. Както е казано "едни пари има да се усвоят". :dunno:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 03 Авг 2014, 12:50

В Гърция например бях видял, че няколко метра преди светофар, има жълта светлина, която като започне да мига те предупреждава, че светофара ще светне жълто. Също добро решение. Иначе, аз да попитам. Понеже много мразя да карам по центъра, именно заради камерите, ако в момента в който съм на 2м. от стоп линията светне жълто и аз мина, ще ми пратят ли снимка?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 03 Авг 2014, 14:28

randity написа:В Гърция например бях видял, че няколко метра преди светофар, има жълта светлина, която като започне да мига те предупреждава, че светофара ще светне жълто. Също добро решение. Иначе, аз да попитам. Понеже много мразя да карам по центъра, именно заради камерите, ако в момента в който съм на 2м. от стоп линията светне жълто и аз мина, ще ми пратят ли снимка?

Едва ли колега . Ако действително така се случи , както си го описал ,няма от какво да се притесняваш . Но виж ако някой нагъл шапкар дебне в "храстите" може да го отнесеш дори и на чисто зелено да минеш ....
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Авг 2014, 16:05

randity написа: ако в момента в който съм на 2м. от стоп линията светне жълто и аз мина, ще ми пратят ли снимка?

не, само ако минеш стоп линията на червено
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата