Playstation 4
Модератор: Общи модератори
Re: Playstation 4
В София продължава гредата за покупка за лоялни клиенти. Имам чувството, че нарочно ги крият, защото реално не им е файда да го дадат без един куп задлъжняващи бумаги към него!
По принцип ПС3ката все още си струва, защото има заглавия с предистория които си струват изиграването и са само налични там. На мен лично Год оф уар беше последната приятна игра, която разцъквах на ПС2ката преди много години. Това е едно от заглавията, които бих врътнал част по част. Другото, което се сещам е тупалката Мортал Комбат. Сега излиза Хса, който няма нищо общо със старите части. С тях ко правим
Лошото е че четворката не ги поддържа, заради различната архитектура на хардуера спрямо тройката.
Струва си, защото след ъпдейт който е наличен - ПС4ката става перфектен 3Д блу рей плеър и като цяло идеална мултимедийна машина в частност да замени компютър при определени условия. Поддръжката на ЮСБ външна клавиатура и мишка ще спомогне - хем за чата във фацебука, хем за по удобна игра за някой фърст пърсън шутър
/поне се твърди, че могат да се ползват и в игров режим/.
Още - харда се сменя елементарно, без да се наруши гаранцията и спокойно от 500 гъби може да преминем към терабайт или повече.
Прочетох за проблема с гумичките. Видях че в бея са по 1 зелен кинт чифта. Как се процедира с тях - махат се оригиналните и се слагат новите, или върху старите се нахлузват новите? Такъв проблем не помня да е имало при ПС1 или ПС2, а за ПС3 не знам, че не съм ползвал.
Другото, което ме вълнува е дали се справя с всички видео формати през ЮСБ или ХДД четец. И вградените субтитри как са като опции - шрифт и големина. Имам Сони Бравия 3Д голям толуп, ама да гледаш филм през флаш носител си е мъка. Опциите за буквичките са едва 4тири шрифта, и трябва да си снайперист или с бинокъл за да ги четеш нормално.
По принцип ПС3ката все още си струва, защото има заглавия с предистория които си струват изиграването и са само налични там. На мен лично Год оф уар беше последната приятна игра, която разцъквах на ПС2ката преди много години. Това е едно от заглавията, които бих врътнал част по част. Другото, което се сещам е тупалката Мортал Комбат. Сега излиза Хса, който няма нищо общо със старите части. С тях ко правим

Лошото е че четворката не ги поддържа, заради различната архитектура на хардуера спрямо тройката.
Струва си, защото след ъпдейт който е наличен - ПС4ката става перфектен 3Д блу рей плеър и като цяло идеална мултимедийна машина в частност да замени компютър при определени условия. Поддръжката на ЮСБ външна клавиатура и мишка ще спомогне - хем за чата във фацебука, хем за по удобна игра за някой фърст пърсън шутър

Още - харда се сменя елементарно, без да се наруши гаранцията и спокойно от 500 гъби може да преминем към терабайт или повече.
Прочетох за проблема с гумичките. Видях че в бея са по 1 зелен кинт чифта. Как се процедира с тях - махат се оригиналните и се слагат новите, или върху старите се нахлузват новите? Такъв проблем не помня да е имало при ПС1 или ПС2, а за ПС3 не знам, че не съм ползвал.
Другото, което ме вълнува е дали се справя с всички видео формати през ЮСБ или ХДД четец. И вградените субтитри как са като опции - шрифт и големина. Имам Сони Бравия 3Д голям толуп, ама да гледаш филм през флаш носител си е мъка. Опциите за буквичките са едва 4тири шрифта, и трябва да си снайперист или с бинокъл за да ги четеш нормално.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
Ами за сега 4-ката не може да се ползва за четене на видео през усб. Иначе гумените тапи се слагат директно върху стиковете и значително подобряват точността при шуутърите. Но според мен да гледаш блу-рей филм на конзолата е самоубийство, защото значително ще съкратиш живота на четеца, а той не е евтин. Точно поради тази причина всяка игра се инсталира в пълен размер на ХДД-то на конзолата, а диска го използва само като ключ за подкарване, след като тръгне до 1-2 минути гаси диска и почва да чете само от твърдия диск.

И така..днеска ходих и съответно най-любезно ми отказаха
щото не съм им бил клиент и то ако бях трябвало да имам 9 месеца към тях
добре ве..защо всичко в тая държава изисква някво страшно приключение, чед да се сдобиеш с дадена стока, където другаде по белите страни ги дават просто с ПРЕПОДПИСВАНЕ на договора
и то говорим за някакви обикновенни или не толкова извънземни стоки..не нещо, което не трябва да вижда пазар
защо всичко трябва да е толкова сбъркано???

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:И така..днеска ходих и съответно най-любезно ми отказахащото не съм им бил клиент и то ако бях трябвало да имам 9 месеца към тях
добре ве..защо всичко в тая държава изисква някво страшно приключение, чед да се сдобиеш с дадена стока, където другаде по белите страни ги дават просто с ПРЕПОДПИСВАНЕ на договора
![]()
и то говорим за някакви обикновенни или не толкова извънземни стоки..не нещо, което не трябва да вижда пазар
защо всичко трябва да е толкова сбъркано???
Така е и за телефони на изплащане с изгодните тарифи, които ги намалиха от 100 на 25 или 30лв.
Имало е промоция миналата година на ПС3ка. И така са си стояли значителни количества до май месец и са се чудили какво да ги правят. Затова сега са поръчани около 1000 броя за цялата страна. Което излиза средно аритметично - по 5-6 броя на магазин. Във всеки магазин вече отдавна са изчерпали по 2-3 броя. Сега поръчват само след подписване на договор със заявка и си го получаваш чак когато ти опънат кабелите на интернета.
Питането ми беше - дали има поддръжка на 3Д филми и дивх пред юсб носител/хард или флаш/? Той филма и да е 50ГБ, ясно е че трябва декодер да го плейне в 3Д. А вече такъв ъпдейт за конзолата има наличен.
Ако не може да ми възпроизведе един обикновен филм с нормални надписи без да са компресирани в него или 3Д не смачкан филм - ще пасувам. То е"ати първата ми Бравия от преди 7 години може да плейва всичко без МКВ, но не поддържа субтитри телевизора.
Питането ми беше - дали има поддръжка на 3Д филми и дивх пред юсб носител/хард или флаш/? Той филма и да е 50ГБ, ясно е че трябва декодер да го плейне в 3Д. А вече такъв ъпдейт за конзолата има наличен.
Ако не може да ми възпроизведе един обикновен филм с нормални надписи без да са компресирани в него или 3Д не смачкан филм - ще пасувам. То е"ати първата ми Бравия от преди 7 години може да плейва всичко без МКВ, но не поддържа субтитри телевизора.
Нищо не можеш да плейваш през усб освен музика. Идеята на машината не е за плейване на видео. Не е проблем хардуера, а всичко е в софтуера, просто е заключена да не прави нищо от към плейване на видео и не виждам смисъл да се хаби ресурса на конзолата за филми. Може би в по-късен етап ще пуснат фирмуер с тази възможност, но сигурно няма да е скоро. Конзолата има куп други неща, които си заслужават, като шеър плей с 1диск играят 2 конзоли, стреем, записваш геймплей и т.н.

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Заслужава ли си да дам 130лв за GTA V? Много ми се играе, но 130лв...Тъпото е че почти не се намира 2-ра ръка...
Всяка една стотинка си струва поне според мен. Имам около 35 часа геймплей в сингъл кампанията и съм едва на 30-тина процента от играта, а има още милион неща за правен, дори и картата не съм обиколил. Като минеш сингъла и влезеш в мултиплеъра те очаква безкраен кеф, особено ако имаш и приятна компания за мисийките.

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-

Ние в тайфата скоро открихме Плейстейшън и за 2 седмици минахме от единичка на 2-ка, някой ако има излишни игри (PS2), да казва да се споразумеем нещо, че тук текат зверските спорове към PS3 или PS4 да минем след празниците, но засега сме на старата конзола...
Без страх, без спирачка!
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Колеги, и аз почнах да се чудя за тая пуста 4-ка да си направя един подарък за Коледа, обаче като гледам повечето поредици като Assasin's Creed, God of War, Call of Duty са за PS3, пък не върви да почна някоя игра директно от последната част. Та искам да питам, дали единственият вариянт да изиграя поредиците от началото докрая е да си купя ПС3 или ще има някаква врътка (или ъпдейт ли, де да знам) да подкарам старите на ПС4 ?

Нямат съвместимост игрите между пс3 и пс4 поради различната хардуерна архитектура. Ако ти се дават пари може да си вземеш и пс3 на старо и да изиграеш игрите, които искаш и след това да продължиш и на пс4.

http://community.us.playstation.com/t5/ ... p/43179486
За мен на този етап Плейстейшън 4 = пълна греда. Взимаш уж "мултимедийна машина ново поколение" и получаваш абсолютен резак. Една игра е 100 лева и след 50-100 часа вече осъзнаваш че си ги хлърлил на вятъра защото си я превъртял. А за да джиткаш онлайн - то трябва да си платиш. Да слушаш музика, то трябва да си платиш и само през стор-а им. Да гледаш филм - също. Да си качиш снимки или мултимедия - пак се става.
След няколко месеца като я хакнат или ако все пак Сони склонят към ъпдейта 2.0 да включат фрий мултиплеър съпорт плюс видео и аудио съпорт - то има светлина. И вероятно когато излезе хака и се пуснат ъпдейтите - вече конолата ще струва наполовин цена от сегашните "оферти". За мен чисто математически е пълна набутвация до момента, а и като изчетох горния форум и отделно други - най-върлите фенове са адски разочаровани.
До момента излиза, че PS3ката поддържа всичко това горе и е много по отворена за ползване.
Това е все едно да си купиш някакъв хибрид с минимална отстъпка, ама за да го караш трябва десеторно по-скъпо гориво или заряд предоставен единствено от производителя на хибридния автомобил.
Единственото, което наистина ми хареса е Сони ТВ сървърчето за стриймване на играта. Само за това мога да им направя
до момента. Всичко друго е лакомия-педерастия - да дерат излишно клиентите си докато могат всякак. Пълна излагация при днешната конкурецния. Въпреки името, все някога и това ще спре да им помага, а вече като гледам е в ущърб.
За мен на този етап Плейстейшън 4 = пълна греда. Взимаш уж "мултимедийна машина ново поколение" и получаваш абсолютен резак. Една игра е 100 лева и след 50-100 часа вече осъзнаваш че си ги хлърлил на вятъра защото си я превъртял. А за да джиткаш онлайн - то трябва да си платиш. Да слушаш музика, то трябва да си платиш и само през стор-а им. Да гледаш филм - също. Да си качиш снимки или мултимедия - пак се става.
След няколко месеца като я хакнат или ако все пак Сони склонят към ъпдейта 2.0 да включат фрий мултиплеър съпорт плюс видео и аудио съпорт - то има светлина. И вероятно когато излезе хака и се пуснат ъпдейтите - вече конолата ще струва наполовин цена от сегашните "оферти". За мен чисто математически е пълна набутвация до момента, а и като изчетох горния форум и отделно други - най-върлите фенове са адски разочаровани.
До момента излиза, че PS3ката поддържа всичко това горе и е много по отворена за ползване.
Това е все едно да си купиш някакъв хибрид с минимална отстъпка, ама за да го караш трябва десеторно по-скъпо гориво или заряд предоставен единствено от производителя на хибридния автомобил.
Единственото, което наистина ми хареса е Сони ТВ сървърчето за стриймване на играта. Само за това мога да им направя

Е не си прав и ще ти кажа защо. Първо това е игрова конзола, изобщо идеята на това парче пластмаса не е била да се плейват филми и музика. Ако искаш и мултимедия Xbox one е за теб. Да игрите са по 100лв, защото има вложен труд и са инвестирани адски много пари и все пак създателя на тази игра иска и да поспечели малко нали? Пример, GTA 5 е похарчила над 200 милиона долара само за разработката си. Аз от както имам конзолата съм си купил точно 2 игри, Need for speed rivals и GTA 5. Need for speed-a го размених за Call of Duty GHOST, а после GHOST го смених за BF4 + от приятели съм взел временно Watch Dogs, та не е нужно всяка една игра да си я купиш нова. Втора ръка игрите вече паднаха до 50лв, което не е изобщо скъпо ако ти се играе. Аз лично никак не съм разочарован. Разработчика точно с няколко страници код може да направи от тази конзола мултимедиен звяр, но тук ще се намесят адски много авторски права и нарушения на интелектуалната собственост, за която Сони толкова много подскачат и да направят това е все едно да си зашият плесник в лицето. Една конзола, когато е хакната е все едно имаш BMW M5 ама без мотора, визуално имаш нещо, но вътрешно е гнило. Причина за това е, че ти отпада мултито, което прави 70% от една игра. Call of Duty GHOST и BF4 имат едни от най-късите сингъл кампании по около 7 до 10 часа, но после мултито може да го цъкаш с години без да ти писне. Ако е хакната никакво мулти не може да се цъка и тогава цялата инвестиция се обезмисля. На BF4 мултито го минах за около 10 часа, но пък в мултито имам над 100 часа, като не играя по-много.

KUM4o написа:Е не си прав и ще ти кажа защо. Първо това е игрова конзола, изобщо идеята на това парче пластмаса не е била да се плейват филми и музика. Ако искаш и мултимедия Xbox one е за теб. Да игрите са по 100лв, защото има вложен труд и са инвестирани адски много пари и все пак създателя на тази игра иска и да поспечели малко нали? Пример, GTA 5 е похарчила над 200 милиона долара само за разработката си. Аз от както имам конзолата съм си купил точно 2 игри, Need for speed rivals и GTA 5. Need for speed-a го размених за Call of Duty GHOST, а после GHOST го смених за BF4 + от приятели съм взел временно Watch Dogs, та не е нужно всяка една игра да си я купиш нова. Втора ръка игрите вече паднаха до 50лв, което не е изобщо скъпо ако ти се играе. Аз лично никак не съм разочарован. Разработчика точно с няколко страници код може да направи от тази конзола мултимедиен звяр, но тук ще се намесят адски много авторски права и нарушения на интелектуалната собственост, за която Сони толкова много подскачат и да направят това е все едно да си зашият плесник в лицето. Една конзола, когато е хакната е все едно имаш BMW M5 ама без мотора, визуално имаш нещо, но вътрешно е гнило. Причина за това е, че ти отпада мултито, което прави 70% от една игра. Call of Duty GHOST и BF4 имат едни от най-късите сингъл кампании по около 7 до 10 часа, но после мултито може да го цъкаш с години без да ти писне. Ако е хакната никакво мулти не може да се цъка и тогава цялата инвестиция се обезмисля. На BF4 мултито го минах за около 10 часа, но пък в мултито имам над 100 часа, като не играя по-много.
Колега, почнал съм от атари като съм преминал от първите 8 битови конзоли/нинтендо, сега/ до ерата на ПС2, включаю и Хбокс. И бокса беше абсолютно произведение на изкуството за модване и хакване и щеше да убие сони. Не се случи защото ортаците на сони, производители на блокбастър заглавия, умишлено не ги правиха за хбокса. Или се появяваха на доста по късен етап, или никога. Сега също не е по различно и затова плейстейшън е номер 1.
Знам какво е чипване и знам какво е хакване до ония времена. Вярвам, че както оставих нещата, така нищо не е по различно. Като си хакнеш конзолата, то винаги хака може да го байпасираш и да си минеш на редовните функции! А и не вярвам чипнато или софтуерно отключено БМВ М5 с махнат ограничител на скоростта и оборотите - да е гнила работа в двигателния отсек за крайния клиент

Другото е, че голяма част от това което споменаваш за сони - те са го предоставили фрий в ПС3ката, без да има нужда да я хакваш

Ще ти кажа как действат всички до момента, но най вече е типично за стейшън:
Пуска се нов продукт и е прехвален до небесата. Заключва се тотално и се чака период разработчиците да направят игри за да се привлече интерес и да има поголовна печалба и дивиденти за всички/без клиентите/. В един момент вече има хак, но те го байпасират умело пренаписвайки кода с ъпдейт или други способи чрез засичане в мрежата. До този момент за всичко, за което може да те издоят - те не си поплюват.
В един момент тръпката започва да отминава и на клиентите им идва нанагорно да плащат по 1000-2000 лева за игри годишно. Сони позволяват да бъде реализиран хак и да остане работещ. В този момент те загърбват "принципите" си и "партньорите" им, правещи игри. Така техните дивиденти се покачват главоломно и търсенето на конзолата надскача нейното такова при пускането й на пазара.
Ей така се прави и така е било до момента.
Факт е, че конзолата е чудесен звяр за забавление. Но за момента уви - завързан. Дано му отключат портите на гаража скоро

А аз бих искал мога да я ползвам и за нещо повече от прахоуловител, когато не играя.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Добре де, говорите за мулти и то на FPS,като COD и BF...Как подяволите ги играете с тоя джойстик?!? Аз не мога да уцеля и слон с него...Много серизно обмислям да си взема един от тези адаптори за клавиатура и мишка...Иначе си е живо мъчение...