Какъв климатик да си взема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Какъв климатик да си взема

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 19:34

Е ти да не мислиш че ако искам не мога да продавам втора употреба ? Продавал съм преди и ти казвам че не става въпрос за това .Купил си един , уцелил си някой читав и това е всичко .Аз не мога да разчитам обаче на късмет като се занимавам с такава техника .Нито сервиз има като хората нито резервни части .Ако се скапе и няма такъв модел да изкормят части ще ти сменят целия климатик с друг модел или подобен .За мене тия неща не са примливи .Има и други негативи но да не влизаме в подробности .
къде го извади тоя трофеен траф, бе, момче?
мързи ме сега да слизам до гаража да ти снимам съвременен трансформатор и съответната му консумация без товар колко е.
ама ако държиш утре ще си направя труда

Твоя 18 годишния климатик щото е с най съвременния траф :mhihi: Ти гарантираш ли че всички клими на 100 волта са с такива трафове ? Хващаш се за думата щото няма какво да кажеш освен лични обиди и квалификации .На всеки който е малко технически грамотен е ясно че климатика е на 100 волта а трафа на 110 заради VA характеристика на трафа .Не се чувствай длъжен да ми отговаряш на поста .Остани си със здраве с 18 годишната си скрап и дано изкара още 18 години :mhihi:
Подържам над 10 000 климатика така че не ми обяснявй кое е по хубаво и кое по лошо .
Последна промяна Jordana на 07 Окт 2014, 19:41, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Окт 2014, 19:37

Е аз нали ви писах по на горе колко е - 20W на час

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Окт 2014, 19:51

Jordana написа:... .

никъде не видях да коментираш клипа, който си направих труда да ти заснема?
не ти ли хареса как ми гърми електрониката като обърна щепсела?

или за теб вместо да коментираш отговора на нелепите ти твърдения е по-важно да изтъкнеш,че поддържаш 10 000 климатика?
а дали е така?
то в интернет форумите всички сме НАЙ-хубавите, и караме поне Вейрон.... сладур :)

съчувствам на хилядите ти клиенти /освен ако не ти се е схванал пръста на нулата :mhihi: /
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Окт 2014, 19:54

На него нищо не му харесва, на всяко нещо с което се отговори с доказателство, той го подминава и започва да говори за следващата причина, така беше за 250-те лева загуба от климатик на година, после с тежките метали и гърмежите, сега че всички имаме късмет и т.н. и т.н. става малко да се спори с радио.
10000 чакай да не объркам нулите, поддържал... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 20:03

alekangg написа:На него нищо не му харесва, на всяко нещо с което се отговори с доказателство, той го подминава и започва да говори за следващата причина, така беше за 250-те лева загуба от климатик на година, после с тежките метали и гърмежите, сега че всички имаме късмет и т.н. и т.н. става малко да се спори с радио.

Ти верно обичаш да плямпаш .Давам ти снимка колко е тока на празен ход - 0.45 A Това че има различни трафове не значи нищо , това че при теб ти показва 20W хубаво да си жив и здрав да си го ползваш 18 години като оня другия компетентния .Според тебе защо масово ги слагат на твърда връзка тия трафове :mhihi: Останалите коментари ги запази за себе си .За кви доказателства ми говориш че не ги видях? На човек достатъчно наясно с електротехниката да обяснявам кво се случва с автотрансформатор като се обърне щепсела да , ама тука слушам само лафове от типа чух от една жена а тя чула от една друга .Темата не е техническа и въпроса климатици на 100 волта - имат ли те почва у нас е несъществен .
никъде не видях да коментираш клипа, който си направих труда да ти заснема
?
Какво да ти коментирам клипа дето не се отваря .Всички не можем да бъдем компетентни колкото тебе , аз и не очаквам друг коментар от хора в бранша .Приеми че това което пиша не се отнася за тебе - ти си изключение .Ако искаш утре ще ти наснимам 2-3 дърти мицута и дженерали да видиш чудо и приказ допотоптни платки и аналогови управления на компресор за чудо и приказ .
Последна промяна Jordana на 07 Окт 2014, 20:18, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Окт 2014, 20:14

Колеги придържайте се към добрия тон и заглавието на темата
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Окт 2014, 20:19

Jordana написа:
alekangg написа:На него нищо не му харесва, на всяко нещо с което се отговори с доказателство, той го подминава и започва да говори за следващата причина, така беше за 250-те лева загуба от климатик на година, после с тежките метали и гърмежите, сега че всички имаме късмет и т.н. и т.н. става малко да се спори с радио.

Ти верно обичаш да плямпаш .Давам ти снимка колко е тока на празен ход - 0.45 A Това че има различни трафове не значи нищо , това че при теб ти показва 20W хубаво да си жив и здрав да си го ползваш 18 години като оня другия компетентния .Според тебе защо масово ги слагат на твърда връзка тия трафове :mhihi: Останалите коментари ги запази за себе си .За кви доказателства ми говориш че не ги видях? На човек достатъчно наясно с електротехниката да обяснявам кво се случва с автотрансформатор като се обърне щепсела да , ама тука слушам само лафове от типа чух от една жена а тя чула от една друга .Темата не е техническа и въпроса климатици на 100 волта - имат ли те почва у нас е несъществен .

Не мога да разбера защо говориш абсолютни глупости без никакви доказателства. Нашите твърдения ти ги казваме с доказателства

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Окт 2014, 20:20

Jordana написа:...На човек достатъчно наясно с електротехниката да обяснявам кво се случва с автотрансформатор като се обърне щепсела да , ама тука слушам само лафове от типа чух от една жена а тя чула от една друга .... .

ти понеже се твърдиш, че си наясно с електротехниката и се изказа категорично, че гърми електрониката при обръщане на щепсела би ли ми обяснил що не гръмна моя?
сигурно е било случайност?
да ти правя ли клип с поне 50 обръщания на щепсела за да се убедиш в несъстоятелността на твърдението си?

дали не се оказва, че именно твоите лафове са от типа "чух от една жена а тя чула от една друга"?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Окт 2014, 20:23

Jordana написа:

Плямпаш ти и си упорит...
Викаш, дал си ми снимка и това е мега доказателството. Това, че повечето имам трансформатори, които харчат 20в, за теб не е важно, важна е твоята снимка и край. Аз за 5-ти път те питам, поддържаш ли версията си, как един траф харчи 250лв на година на празен ход???? Защото аз имам два вече и лятото с работещи, не само закачени на стенд бай, сметката ми беше 70-85лв с всичко останало на ток, бойлер, миялни, перални, фурна и т.н. Ще излезе, че ако 40-50лв ми харчат само трафовете, другите неща връщат ток...Всички други коментари, за шум, коп, номинална мощност и де, за теб пак са второстепенни и важното е, твоята теория, как всичко е скрап и не трябва да се продава, ама аз не съм заблуденият ти клиент, на който си свикнал да му говориш заучените си фрази :D
Освен мен, гледам се включиха и други "капацитети", ама пак не ти изнася, ти си пееш песента и се търси под вола теле. Освен това, преди няколко поста, написа това "Аз съм дотука с коментарите за втора употреба 110 волта климатици.", ама гледам не спираш...
Аз имам само един въпрос към теб, понеже се изживяваш като мега капацитет, с какво образование си?? Ел.техникум поне имаш ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 20:29

0.45А са точно 100W от снимката с мултицета .2.4 квт/час за денонощие и 876 квт/час за година .Незнам колко е тока в момента като цена .Такъв траф имам такъв меря хубав лош стандартен траф за климатик на 100 волта .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Окт 2014, 20:33

Нещо си уцелил не правилния траф

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 20:43

Аз имам само един въпрос към теб, понеже се изживяваш като мега капацитет, с какво образование си?? Ел.техникум поне имаш ли
? Вечерно завърших миналата година 8 ми клас .Още навлизам в климатичната техника така че не ми обръщай внимание .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2014, 20:54

zazomazo написа:
Jordana написа:...На човек достатъчно наясно с електротехниката да обяснявам кво се случва с автотрансформатор като се обърне щепсела да , ама тука слушам само лафове от типа чух от една жена а тя чула от една друга .... .

ти понеже се твърдиш, че си наясно с електротехниката и се изказа категорично, че гърми електрониката при обръщане на щепсела би ли ми обяснил що не гръмна моя?
да ти правя ли клип с поне 50 обръщания на щепсела за да се убедиш в несъстоятелността на твърдението си?

дали не се оказва, че именно твоите лафове са от типа "чух от една жена а тя чула от една друга"?

Сега специално за тебе ти го обяснявам щото имаш нужда малко да научиш нещо .Схемата виждаш ли я ? Когато се включи такъв траф климатика трябва да бъде занулен през нулев проводник тоест нулата идваща от мрежата е на единия вход на трафа и има галванична връзка през намотката със вторичната силова намотка .При правилно свързване на нулата няма проблем но не трябва да се обръщат фаза нула защото ако е занулен фазата отива на корпус .Корпус значи не само кутия а тръбите и нулевата шина на платките .Няма нужда да ти обяснявам че не занулен корпус на климатика е опасен ! При тебе не гърми като обърнеш фаза нула защото не е занулен или не е автотрансформатор .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Окт 2014, 21:01

Jordana написа:
zazomazo написа:

Сега специално за тебе ти го обяснявам щото имаш нужда малко да научиш нещо .Схемата виждаш ли я ? Когато се включи такъв траф климатика трябва да бъде занулен през нулев проводник тоест нулата идваща от мрежата е на единия вход на трафа и има галванична връзка през намотката със вторичната силова намотка .При правилно свързване на нулата няма проблем но не трябва да се обръщат фаза нула защото ако е занулен фазата отива на корпус .Корпус значи не само кутия а тръбите и нулевата шина на платките .Няма нужда да ти обяснявам че не занулен корпус на климатика е опасен ! При тебе не гърми като обърнеш фаза нула защото не е занулен или не е автотрансформатор .

Ще вземеш да вденеш, някой да говори, че трябва да се сложи автотрансформатор???? Или сега ще разкажеш, че повечето имат такива и те гълтат по 250лв на година, ние какво имаме, не е важно..
По същата логика има скрапове и скрапове, както им казваш ти, ама повечето са с по-добри характеристики, от новите ти в магазина, ама то и това не е важно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Какъв климатик да си взема

Мнение от axel.folu » 07 Окт 2014, 21:05

Аз съм много доволен 2ра зима от Daewoo имам 3 климатика от тази марка икономични много инверторни безшумни също имат авто вкл.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата