Нов строеж на къща
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Нов строеж на къща
bum_bum написа:.....Докато сме на темата някой да знае читава фирма геолози към която да се обърна за хидродинамическа пенетрация? Чувал съм за някаква на сина на ректора на ВИАС, но не намирам координати.
Тая фирма АС Геоинженеринг ООД е голяма и си разбират от работата

Незнам каква ти е идеята, ама ако е за да се топлиш с подземни води, да знаеш че е голям филм и тоя филм струва много пари

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия големите ми казаха, че няма да ми обърнат внимание за малък парцел.
Не е за това. Искам да се провери състава на почвата, скали и т.н. само.
Темата с трафопостите е интересна. Не съм вярвал, че корупцията е толкова явна в тия дела 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
klintan66 написа:Колеги, има ли някой запознат с ел,проектирането и изискванията за присъединяване на нова къща ?
Въпроси-
За РЗП около 120 кв.м. колко е минимума мощност, която енергото ще признаят ... Щото са едни тарифи до 50 до 100 и т.н
Става дума за 10 къщи. Ще се строят поетапно .Как да се постъпи с проучването и захранването?
Няма такова, като минимална мощност. Или си искаш точно колкото ти трябва или повече. Обмисли варианта и за трифазен ток, понякога е полезен. Трябва да сметнеш общата консумация. Ако имат наблизо трафопост с необходимата свободна мощност, ще те прикачат към него, ако няма или ще те накарат ти да го направиш и те после ще го изкупят или те ще го построят. Таксите за присъединяване към електрическата мрежа са високи. Колкото и поетапно да е е по-добре да предвидиш цялата мощност на един път. Пътят за увеличаване на мощност при вече захранен обект е по-труден.
Взимаш се, заедно с проектите, скица на имота и нотариален акт и отиваш в ЧЕЗ или там при който си се паднал. Ако си в София, най добре отиди в ЧЕЗ на ул. Позитано 2. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Не видях само къде мислиш да я строиш тая къща, че и това е голям фактор. Аз в съм строил последно в Бояна къща, а в момента строя в Радомир хале. Разликата в тексите и разходите е поголомна. Като почнеш от багер и камиони, та стигнеш до присъединителни такси и срокове за всичко.
Само ще ти кажа ,че трафопоста в Бояна 6 години го озаконявахме.... сигурно още 17 ще си чакаме парите от него. В Радомир всичко стана за няколко седмици по тока.
Само ще ти кажа ,че трафопоста в Бояна 6 години го озаконявахме.... сигурно още 17 ще си чакаме парите от него. В Радомир всичко стана за няколко седмици по тока.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Общо взето проучвам нещата защото, когато директно съм ходил в институция или при специалист впоследствие се оказва ,че имало и по-добър вариант.
В случая трима собственици направихме искане за проучване и присъединяване и ни сложиха трафопост -БЕЗПЛАТНО
за три големи парцела за застрояване . Значи имало начин, но дето се казва с питане става.
По принцип дават 10-12 квата на една къща и разликите са само в предпазителите ,за по-малко или повече мощност ...т.е слагаш дебел кабел и .тн.
Ако искаш 10квата умножават по 1.3 и ти дават 13 но при десет къщи минаваш в горна тарифа ...над 100 квата
bum_bum наясно съм ,че с разпечатка от форума не става, но нали и ти си наясно ,че само да кимаш и да плащаш не е вариант - да, да,ок,колко да дам?
В случая трима собственици направихме искане за проучване и присъединяване и ни сложиха трафопост -БЕЗПЛАТНО

По принцип дават 10-12 квата на една къща и разликите са само в предпазителите ,за по-малко или повече мощност ...т.е слагаш дебел кабел и .тн.
Ако искаш 10квата умножават по 1.3 и ти дават 13 но при десет къщи минаваш в горна тарифа ...над 100 квата
bum_bum наясно съм ,че с разпечатка от форума не става, но нали и ти си наясно ,че само да кимаш и да плащаш не е вариант - да, да,ок,колко да дам?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
bum_bum написа:Тия големите ми казаха, че няма да ми обърнат внимание за малък парцел.
Хвани някой в района, който сондира за вода, да ти извади ядка....В МГУ има лаборатория за анализ.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Да тупнем малко прахта от темата. Някой с познания в геологията би ли ми разяснил какво ще рече "насип от скална маса с глинесто песъчлив запълнител TQh". Насип какво ще рече, че е бил насипан умишлено ли?
Едва ли това е толкова важно, по-скоро наистина да направят анализ в лаборатория и да преценят какво къде може да се строи и прави. Общо взето работа за геолог. При нас като извадиха ядката си викам е**ти глината, обаче се оказа здрава на определена дълбочина и подходяща за това, което сме намислили
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Там е работата, че започнах силно да се съмнявам че наетия геолог изобщо е ходил на мястото.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
bum_bum написа:Да тупнем малко прахта от темата. Някой с познания в геологията би ли ми разяснил какво ще рече "насип от скална маса с глинесто песъчлив запълнител TQh". Насип какво ще рече, че е бил насипан умишлено ли?
Не е задължително. Има ли свлачища наоколо ? На мен ми звучи като структура на сипей, срутище или свлачищна зона ... Хидрогеолозите са капацитетите в тая област.
Ubi dubium, ibi libertas
Обикновено не ходят, гледат някакви карти или каквото беше там и пишат
Или пращат там някакъв багер да изкопае 2-3 м и готово. Обаче, аз съм бил в обратния случай - когато не са ходили и не са писали нищо. После ти излиза многократно по-скъпо да укрепиш готов обект, отколкото да забиеш например 10 пилота там където трябва и след това да правиш каквото и да е

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма свлачища.
В проучването е записано "релефът на площадката частично е моделиран от насипи с променлива дебелина". Също така "Дебелината на променлива и в проучвателния сондаж 2 е 1.9м. Пластът не е полаган и уплътняван планомерно и поради тази причина е негодна земна основа и следва да се отстранява под фундаментите".
В имота има един насип, който е 3-4 кубика може би и е от една къща по-нагоре. Оня явно е решил да си хвърли пръстта от там за по-евтино. Аз това го казах на геолога и явно чул недочул е решил, че целия терен е засипван.
Същевременно в инженерно-геололожкия профил на терена е показал насип от 2 метра на място, където изобщо не е взимал проби. На един метър от същото това място има дървета по 15-тина метра, които са на същото ниво.
Излиза, че ако изобщо има насип то той е поне на 25-30 години. Ако не и доста повече.
Силно подозирам, че като му казах че има насип просто си е изсмукал проучването от пръстите и изобщо не е стъпвал на мястото.
Писна ми да плащам на хора, които дори не си дават труд и да отидат до парцела. Единия идиот заснел 100 дървета в имота. На всичките написал бял бор, а те черен. Да не говорим, че изобщо нямат нищо общо координатите с реалното положение на дърветата. После искат експертна оценка на цялата тая растителност. "Експерта" също не стъпва на мястото и съответно пак ги пише бял бор. За моя най-огромна изненада тая от общината реши да си свърши работата и дойде. Погледна ги и вика- пич, това е черен бор
Всичките тия простотии са задължителни и се плаща една камара пари за тях и за какво? Да си седи някой в офиса и да чертае несъществуващи неща.
Айде за дърветата ме боли фуя, щото не влизат в петното за строеж. Ама благодарение на геоложкото прочуване проектанта е набухал една камара колони по 3 и 4 метра и от там 250 кубика бетон и 24 тона желязо. Желязото и повече беше ма "имало грешка" та го понамалиха.
Ще взема да ида с друг геолог и нотариус да вземе проби от същите точно координати и да го карам да ми плати всичките излишни кубици бетон и тонове желязо тоя бастун скапан.
В проучването е записано "релефът на площадката частично е моделиран от насипи с променлива дебелина". Също така "Дебелината на променлива и в проучвателния сондаж 2 е 1.9м. Пластът не е полаган и уплътняван планомерно и поради тази причина е негодна земна основа и следва да се отстранява под фундаментите".
В имота има един насип, който е 3-4 кубика може би и е от една къща по-нагоре. Оня явно е решил да си хвърли пръстта от там за по-евтино. Аз това го казах на геолога и явно чул недочул е решил, че целия терен е засипван.
Същевременно в инженерно-геололожкия профил на терена е показал насип от 2 метра на място, където изобщо не е взимал проби. На един метър от същото това място има дървета по 15-тина метра, които са на същото ниво.

Силно подозирам, че като му казах че има насип просто си е изсмукал проучването от пръстите и изобщо не е стъпвал на мястото.
Писна ми да плащам на хора, които дори не си дават труд и да отидат до парцела. Единия идиот заснел 100 дървета в имота. На всичките написал бял бор, а те черен. Да не говорим, че изобщо нямат нищо общо координатите с реалното положение на дърветата. После искат експертна оценка на цялата тая растителност. "Експерта" също не стъпва на мястото и съответно пак ги пише бял бор. За моя най-огромна изненада тая от общината реши да си свърши работата и дойде. Погледна ги и вика- пич, това е черен бор

Всичките тия простотии са задължителни и се плаща една камара пари за тях и за какво? Да си седи някой в офиса и да чертае несъществуващи неща.
Айде за дърветата ме боли фуя, щото не влизат в петното за строеж. Ама благодарение на геоложкото прочуване проектанта е набухал една камара колони по 3 и 4 метра и от там 250 кубика бетон и 24 тона желязо. Желязото и повече беше ма "имало грешка" та го понамалиха.
Ще взема да ида с друг геолог и нотариус да вземе проби от същите точно координати и да го карам да ми плати всичките излишни кубици бетон и тонове желязо тоя бастун скапан.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5