Къде ще набутате парите от КТБ?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Къде ще набутате парите от КТБ?
© написа:Това е друго, банките крадат законно.
Интересно твърдение ...
Всички ли, само някои ли

На сила ли взимат парите на хората?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Щом няма виновни и осъдени явно фалирането на КТБ е законно 
Иначе е ясно е, че са си вложили парите доброволно подмамени от високи лихви и никой не ги е карал, но това е друга тема на разговор.

Иначе е ясно е, че са си вложили парите доброволно подмамени от високи лихви и никой не ги е карал, но това е друга тема на разговор.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
© написа:никой не ги е карал.
За това фалира банката. Щото тия, дето нямат там се изкефиха, че ще вземат парите на другите. Утре като вдигнат лихвата по кредитите тия, дето нямат кретит ще се кефят, щото "никой не ги е карал да взимат". Като вдигнат тока тия, дето са на дърва се кефят, щото тях не ги касае и обратното. Гнил народец сме който квото и да обяснява

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
© написа:Щом няма виновни и осъдени явно фалирането на КТБ е законно
КТБ аз не бих се наел да коментирам ...
Също така и думичката "банка" е съмнително колко приляга на тази структура
"Банките" обаче са всички банки

За това питах: Всички ли крадат и как крадат?
Щото ако сипя гаден бензин на място Х това значи ли, че всички бензинджии са крадци и измамници ...
bum_bum написа:За това фалира банката.
Буров е казал отдавна ... за банката и вестника ...
Те го направиха с прокуратура, което е доста по-жалко за нас като държава.
Ама дали е било банка

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Какво значение има какво е била като се е позволявало ,както няколко човека много точно натъртиха на думата ''ЗАКОННО'' да стане всичко това до резултатите в наши дни????
И как се измести центъра на нещата и се радват хората че ще има връщане на пари ,и никой не поставя главния въпрос ''Кога и как ще се накажат виновниците за това и кои са те?''.Защото всички се опитаха да ни убедят че виновника е само едно лице,лошия мустакат чичко.Даже и прокуратурата го изкара виновен преди доказване на непротивното.И българина блее и гледа с влажен поглед.И всичко което се публикува в интернет се приема за чиста монета.
И,да,законно ме обраха че добавиха още външен дълг за да платя чужда сметка.Както и ти,ти,ти и ти-всички които ще прочетете това.
Защото може да мога да си купя яхта и да плавам под какъвто си искам флаг,но къщи,земи,коли,спестявания и пр. в България не мога да ги сложа под друга юрисдикция за да не ме крадат с налозите върху тях.
Един банкер с арменска фамилия също има доста пръст в цялата игра срещу КТБ,един банкер с арменска фамилия който имаше амбиции и за ключова политическа фигура,чудно в чия полза.
И най-лошото за мен- никой не може да ме убеди ,че това няма да се повтори след 2-3-5 години.
Е как да правиш бизнес в тази страна?????
И как се измести центъра на нещата и се радват хората че ще има връщане на пари ,и никой не поставя главния въпрос ''Кога и как ще се накажат виновниците за това и кои са те?''.Защото всички се опитаха да ни убедят че виновника е само едно лице,лошия мустакат чичко.Даже и прокуратурата го изкара виновен преди доказване на непротивното.И българина блее и гледа с влажен поглед.И всичко което се публикува в интернет се приема за чиста монета.
И,да,законно ме обраха че добавиха още външен дълг за да платя чужда сметка.Както и ти,ти,ти и ти-всички които ще прочетете това.
Защото може да мога да си купя яхта и да плавам под какъвто си искам флаг,но къщи,земи,коли,спестявания и пр. в България не мога да ги сложа под друга юрисдикция за да не ме крадат с налозите върху тях.
Един банкер с арменска фамилия също има доста пръст в цялата игра срещу КТБ,един банкер с арменска фамилия който имаше амбиции и за ключова политическа фигура,чудно в чия полза.
И най-лошото за мен- никой не може да ме убеди ,че това няма да се повтори след 2-3-5 години.
Е как да правиш бизнес в тази страна?????
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Скивай сега господин таен агент-полит емигрант:
Питах всички банки ли крадат и как?
Ти отговаряш няма значение то с една обраха ...
А вие биете ли си негрите там по ЕС?
Ми аз по случая с КТБ не споря - БГ институциите ни преебаха всички заедно, а не банките
Питах всички банки ли крадат и как?
Ти отговаряш няма значение то с една обраха ...
А вие биете ли си негрите там по ЕС?
Ми аз по случая с КТБ не споря - БГ институциите ни преебаха всички заедно, а не банките

...
Не всички крадът, но когато открадне банка е законно . Пример: Корпоративна търговска БАНКА.
За да се наречеш "банка" покриваш някакви не малки изисквания вземаш си лиценз и т.н и ставаш банка. Няма как хората да знаят кое е банка и кое не.
За да се наречеш "банка" покриваш някакви не малки изисквания вземаш си лиценз и т.н и ставаш банка. Няма как хората да знаят кое е банка и кое не.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Абсолютно вярно.Баба Кина от Раднево няма как и не е длъжна да знае по ТЗ кое е банка и кое не.Тя иска да си сложи парите на сигурно.И щом някой е позволил на друг да сложи думата ''банка'' в абревиатурата си ,значи това би трябвало да е банка.Банките са само маша в ръцете на някои.
Не ме интересуват банките,а тези които позволяват нещата да се случват.В случая много се усетиха пораженията,защото кражбата беше голяма и наведнъж.Всъщност подобни неща се случват от много време чрез мобилните оператори,енергийноразпределителните дружества,хранителните хипермаркети,бензиностанциите и какво ли още не.Сега просто и с един банков продукт ни обраха същите хора.
Питам аз,кои са,кога ще бъдат и как наказани виновните?????Защото поне 20-30 човека на ключови позиции са били наясно какво става.На кого е било платено да си мълчи,кой от страх,кой за собствена облага,мен не ме интересува.Кои са и как ще бъдат наказани??????Или ги предпазват от още по високо ниво???Е нали уж за това гласувахме-да има стабилност,наказуемост и спазване на реда и закона.Някой вижда ли нещо от това да се случва?Или пак ни говорят за пари и цифри и колко тежко наследство било.........
А че реалния ефект от всичко това ще започне да се усеща след 2-3 години.Кой управляващ тогава ще има капацитета и управленския нюх да ни изведе от кризата?А,сетих се,ще генерираме нов външен дълг,как можах да пропусна.
И така до 2020 година ,когато ще е Dubai EXPO и там хората ще са завършили цял закрит град за няколко десетки хиляди души с целогодишно контролируем климат и високи технологии ,от прости рибари през '60те години,а ние ще се молим за филийка сух хляб от великия Евросъюз за да си използваме последната щипка мерудия която ни е останала...........
Не ме интересуват банките,а тези които позволяват нещата да се случват.В случая много се усетиха пораженията,защото кражбата беше голяма и наведнъж.Всъщност подобни неща се случват от много време чрез мобилните оператори,енергийноразпределителните дружества,хранителните хипермаркети,бензиностанциите и какво ли още не.Сега просто и с един банков продукт ни обраха същите хора.
Питам аз,кои са,кога ще бъдат и как наказани виновните?????Защото поне 20-30 човека на ключови позиции са били наясно какво става.На кого е било платено да си мълчи,кой от страх,кой за собствена облага,мен не ме интересува.Кои са и как ще бъдат наказани??????Или ги предпазват от още по високо ниво???Е нали уж за това гласувахме-да има стабилност,наказуемост и спазване на реда и закона.Някой вижда ли нещо от това да се случва?Или пак ни говорят за пари и цифри и колко тежко наследство било.........
А че реалния ефект от всичко това ще започне да се усеща след 2-3 години.Кой управляващ тогава ще има капацитета и управленския нюх да ни изведе от кризата?А,сетих се,ще генерираме нов външен дълг,как можах да пропусна.
И така до 2020 година ,когато ще е Dubai EXPO и там хората ще са завършили цял закрит град за няколко десетки хиляди души с целогодишно контролируем климат и високи технологии ,от прости рибари през '60те години,а ние ще се молим за филийка сух хляб от великия Евросъюз за да си използваме последната щипка мерудия която ни е останала...........
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
© написа:Не всички крадът, но когато открадне банка е законно . Пример: Корпоративна търговска БАНКА.
Не разбирам логиката, честно да ти кажа ...
Като фалира строителна фирма как е по-различно, и не е ли пак законно?
И те са покрили изискванията на закона, и те са завлекли хора дето си чакат апартаментите и доставчици с неплатени еди кво си ...
Банката не е някаква митична черна кутия, а търговско дружество, което търгува с ... пари.
Не е в банката като ТД проблема, а в далавераджийте дето ни "управляват" и оплетените с мафията институции ...

...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:За това фалира банката. Щото тия, дето нямат там се изкефиха, че ще вземат парите на другите.
Не си прав, ама изобщо. Твоя вариянт нищо друго няма да направи освен да насърчи още повече кражби и банките да станат още по-несигурни, щото ще знаят, че каквото и да правят отдолу имат спасителна мрежа... Тия застраховки към депозитите според мен трябва да станат явна такса, която хората я виждат как им я взимат всеки месец, не банките да я крият и да я замазват по-равно на всички.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
K_Ilkov написа:...
Просто ме е яд, че истинските виновници ще останат ненаказани. Едва ли не всичко е законно и ОК. 4 млрд. лв ги няма, но какво от това. БНБ са спали и толкова.
А най-много ме е яд, че аз като част от бг народа /тази последната дума е под съмнение/ ще плащаме за откраднатите пари.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Съгласен - това е най-противната част от цялата работа, ако изключим проблемите на хората депозирали пари в КТБ.
БНБ са все едно сега идват коопреативния пазар, Банков надзора ни лук ял, одиторите са си прибрали комисионката и край за тях ...
Като гледам няма да им нито една паднала глава ...
Как пък веднъж в тая държава не се оказа, че някой е виновен за нещо

Между другото КТБ като цяло не е най-големия ни проблем, пресен е и е болезнен, но ...
Тия дни слушах нещо от сорта, че масовата приватизация е ощетила държавата с около 27 млрд.
Кой и как го е смятал не знам, но съм склонен да вярвам ...
На другаря Костов в КТБ сигурно са му били джобните за тая година

...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ама чакайте сега....някой, който притежава над 200 000лв. спестявания се предполага, че е поне малко грамотен и мислещ /ако са честно спечелени/. От там, при положение, че банка Х дава лихва по депозит двойна /или дори повече
/ от лихвите на всички останали банки, малко трябва да ти светне лампата, че "има нещо гнило в Дания". И не случайно има таван на гарантираната сума за депозит, нещо, което също би трябвало да е било ясно на хората с над 200к. На мен тези лихви ми изглеждаха нереални и никога не съм се изкушавал да си сложа спестяванията в тази банка, макар и да са много, много /няколко пъти
/ под гарантирания праг. Доста от приятелите ми обаче го направиха и сега "реваха" няколко месеца, добре че и техните пари са под прага и да се надяваме да ги получат.
Лично за мен, по-важният въпрос е БНБ и банковия им надзор дали са си свършили правилно работата по този случай.
Макар да не съм икономист, и аз не виждам никаква логика да бъдат гарантирани в пълен размер всички депозити във всички банки...това направо си е покана за злоупотреби.

Лично за мен, по-важният въпрос е БНБ и банковия им надзор дали са си свършили правилно работата по този случай.
steeN написа:bum_bum написа:За това фалира банката. Щото тия, дето нямат там се изкефиха, че ще вземат парите на другите.
Не си прав, ама изобщо. Твоя вариянт нищо друго няма да направи освен да насърчи още повече кражби и банките да станат още по-несигурни, щото ще знаят, че каквото и да правят отдолу имат спасителна мрежа...

Макар да не съм икономист, и аз не виждам никаква логика да бъдат гарантирани в пълен размер всички депозити във всички банки...това направо си е покана за злоупотреби.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
K_Ilkov написа:Тия дни слушах нещо от сорта, че масовата приватизация е ощетила държавата с около 27 млрд.
Кой и как го е смятал не знам, но съм склонен да вярвам ...
Филчев: „В крайна сметка през периода 1997-2001 година беше приватизирано имущество за 30 млрд. долара, а срещу него държавата реално получи едва 3 млрд. долара. В резултат на това България се превърна в най-бедната страна в Европа. Населението силно обедня. Престъпната приватизация създаде добра хранителна среда за организираната престъпност”.
И аз се учудих от влога на Костов. Както ме учудва и че още е наоколо и се включва от време на време. Или е абсолютна хиена, или действително се има за мисионер.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Както казах много пъти- боли ме не толкова за това, че изгубих пари. А от злорадството на хората, щото видиш ли съм бил лаком. Там пише "банка". Не е моя работа да разсъждавам за лихвите. Ако пише "бензиностанция" не е моя работ да разсъждавам за качеството на бензина и т.н.
Има си държавни институции, които трябва да следят за всички тия неща. Иначе какво излиза, Искров взима 90 000лв заплата платена в една част от мен,а позволява наличието на пирамиди? Държавата с едни от най-строгите банкови закони в Европа има банки-пирамиди? "Мистър икономика" незнам колко пъти е фараон?
Мислех, че постъпих грамотно когато Искров каза "банката е стабилна, БНБ гарантира за нея и никой няма да изгуби парите си". Точно честно спечелените пари останаха там, всички останали се спасиха с цесии, прихващания и т.н.
Банката фалира поради ред други причини. Но може би нямаше да се случи ако тия, дето нямат бяха подкрепили тия дето имат нещо там. Така, както аз ходех на протести срещу цените на тока по време когато ама грам не ме бъркаше, зашото цената за отопление, която плащах си ми беше съвсем поносима и нормална тъй като се бях погрижил за това.
Десетки тролчета дебнат по форуми и социални мрежи. Пускат фишека и гледат реакциите. След като е очевидно, че реакция няма да има защо да не действаме? Как в Португалия държавата извади 5 милиарда евро за да спаси всички от най-голямата им банка? Защото ако не бяха всички щяха да излязат и тия дето имат и дето нямат и щяха да запалят всичко. А тук се радваме, че на Вуте му прибрали паричките, понеже Вуте се лакоми за някой друг процент лихвичка отгоре. Утре аз ще се радвам на свой ред на Вуте като му вдигнат лихвата по заема и като му пристигне 500лв ток или парно. Още повече ще се радвам като му влезе съдия изпълнител и го изхвърли от дома му като парцал щото сме такъв народ, скапан.
Има си държавни институции, които трябва да следят за всички тия неща. Иначе какво излиза, Искров взима 90 000лв заплата платена в една част от мен,а позволява наличието на пирамиди? Държавата с едни от най-строгите банкови закони в Европа има банки-пирамиди? "Мистър икономика" незнам колко пъти е фараон?
Maverick_VS написа:Ама чакайте сега....някой, който притежава над 200 000лв. спестявания се предполага, че е поне малко грамотен и мислещ /ако са честно спечелени/.
Мислех, че постъпих грамотно когато Искров каза "банката е стабилна, БНБ гарантира за нея и никой няма да изгуби парите си". Точно честно спечелените пари останаха там, всички останали се спасиха с цесии, прихващания и т.н.
steeN написа:bum_bum написа:За това фалира банката. Щото тия, дето нямат там се изкефиха, че ще вземат парите на другите.
Не си прав, ама изобщо. Твоя вариянт нищо друго няма да направи освен да насърчи още повече кражби и банките да станат още по-несигурни, щото ще знаят, че каквото и да правят отдолу имат спасителна мрежа... Тия застраховки към депозитите според мен трябва да станат явна такса, която хората я виждат как им я взимат всеки месец, не банките да я крият и да я замазват по-равно на всички.
Банката фалира поради ред други причини. Но може би нямаше да се случи ако тия, дето нямат бяха подкрепили тия дето имат нещо там. Така, както аз ходех на протести срещу цените на тока по време когато ама грам не ме бъркаше, зашото цената за отопление, която плащах си ми беше съвсем поносима и нормална тъй като се бях погрижил за това.
Десетки тролчета дебнат по форуми и социални мрежи. Пускат фишека и гледат реакциите. След като е очевидно, че реакция няма да има защо да не действаме? Как в Португалия държавата извади 5 милиарда евро за да спаси всички от най-голямата им банка? Защото ако не бяха всички щяха да излязат и тия дето имат и дето нямат и щяха да запалят всичко. А тук се радваме, че на Вуте му прибрали паричките, понеже Вуте се лакоми за някой друг процент лихвичка отгоре. Утре аз ще се радвам на свой ред на Вуте като му вдигнат лихвата по заема и като му пристигне 500лв ток или парно. Още повече ще се радвам като му влезе съдия изпълнител и го изхвърли от дома му като парцал щото сме такъв народ, скапан.