а

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Кисело мляко ?

Мнение от немо » 18 Дек 2014, 17:39

sineok_pi4_ написа:
немо написа:.......

Колега,само да ти кажа,че белият цвят на сиренето се получава от... Калциев двухлорид.... Това е гипс!!!!.. Сам си прави извода какво ядем...

Ами и аз слагам калциев двухлорид,така е по рецепта,ама следващият път ще пробвам без.
Мен лично не ме е_е колко е твърдо сиренето или колко е гъсто киселото мляко,важното е да ми е вкусно и да знам,че няма половината Менделеева таблица вътре :paranoid:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 18 Дек 2014, 20:43

Borymeckata написа:Аз миналата година пътувах през прохода Шипка и викам на жената: Сега ще спрем горе да хапнем кисело мляко, голяма работа е... Взехме по една кофичка, не беше лошо, ама чета на етикета - някаква мандра в Асеновград. Егати, карат го от Асеновград чак на Шипка. Питах продавача що така - не можело сами да си го квасят там, трябвало да е от мандра, лицензирана по ISO, на баба им хвърчилото... Карал съм и през Хаймбоаз - същата работа, горе ти продават някакво мляко, дето си купуваш и от кварталната бакалия. Убиха всички традиции с тия наредби измислени...

Само на Петрохан не е така, все още. В Гинци млякото си го квасят самите хора по къщите и го продават в буркани. А горе, в "Петровия хан" го продават в глинени гърнета. Ако пътувате през прохода - пробвайте го, че не се знае колко още ще продължи тая идилия. Ще се усетят от ХЕИ и набързо ще затапят "далаверата"...

Навремето,преди десетина години, пускахме едни профили покрай Шкорпиловци и Дюлинския проход - имаше много биволи и прасета на свободна паша из гората. Та там съм ял за последно, истинско биволско мляко.Сега не знам как е.

П.П. И доста прасета минаха през скарата, докато "разберем", че не са диви :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 18 Дек 2014, 20:49

А да споделите киселото мляко на Родопчанка 2-кила и нещо с каймак читаво ли е.....че много ми го хвалят...че да знам да взимам на малкия от него....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Извън Темата