Автомивка
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: Автомивка
Javorov1103 написа:Мисля надника на рботника да бъде 1,50-2 лв на кола.

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако няма сам да миеш+ съдружника+приятел, а искаш да си "шефа", ще трябва да си приготвиш още едни 20к лева за "дотации" на обекта, и то след като я дигнеш мивката.
Какво имам в предвид.
20к лева слагаш за заплати на персонала, където гарантираната заплата е да кажем 350-400 лева на месец + 30 % от колите които са пипнати от работника.
С тея 20к лева освен заплатите, трябва да посрещнеш и другите разходи, тоест един клиент да не ти стъпи, ти трябва да дотираш мивката поне 6 месеца, и това е оптимистичен вариант.
Трябва рекламка малко, малко лъскав вид, облекла дори на работниците, защото е много важно нов обект да не изглежда като някакъв клошарски такъв.
Важен е старта!Когато пуснеш мивката в такъв безупречен вид, огледай се за фирми с автомобили около теб, слагаш преференция на цените за мивка, водиш преговори да кажем дори и за някаква бърза лента за тях (служебните автомобили), като акцентираш върху само външният вид и убедиш шефовете че кофти времето прави колите мръсни от вън, а с бързата линия за външно измиване ще изглеждат добре всеки ден, което ще е добре за тяхната (на клиентите) репутация и безупречен вид, бързата линия ще е само за тях и таксита, тоест да няма чакане..
Бързата линия ще е да кажем 2-3 лева на автомобил, викни и такситата там..Това ще са бързи пари, но цената не трябва да е висока за да има оборот и посещения.
Ето ти едни дребни идеи, но не са евтини за изпълнение, ако искаш добри платежоспособни и редовни клиенти, старта на лъскава автомивка е много важен.
Успех от мен
Какво имам в предвид.
20к лева слагаш за заплати на персонала, където гарантираната заплата е да кажем 350-400 лева на месец + 30 % от колите които са пипнати от работника.
С тея 20к лева освен заплатите, трябва да посрещнеш и другите разходи, тоест един клиент да не ти стъпи, ти трябва да дотираш мивката поне 6 месеца, и това е оптимистичен вариант.
Трябва рекламка малко, малко лъскав вид, облекла дори на работниците, защото е много важно нов обект да не изглежда като някакъв клошарски такъв.
Важен е старта!Когато пуснеш мивката в такъв безупречен вид, огледай се за фирми с автомобили около теб, слагаш преференция на цените за мивка, водиш преговори да кажем дори и за някаква бърза лента за тях (служебните автомобили), като акцентираш върху само външният вид и убедиш шефовете че кофти времето прави колите мръсни от вън, а с бързата линия за външно измиване ще изглеждат добре всеки ден, което ще е добре за тяхната (на клиентите) репутация и безупречен вид, бързата линия ще е само за тях и таксита, тоест да няма чакане..
Бързата линия ще е да кажем 2-3 лева на автомобил, викни и такситата там..Това ще са бързи пари, но цената не трябва да е висока за да има оборот и посещения.
Ето ти едни дребни идеи, но не са евтини за изпълнение, ако искаш добри платежоспособни и редовни клиенти, старта на лъскава автомивка е много важен.
Успех от мен
- Javorov1103
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e30
E34 написа:Javorov1103 написа:Мисля надника на рботника да бъде 1,50-2 лв на кола.
добре де нали ти щеше да миеш колите...аз така разбрах. Иначе като гледам ще направите едно голямо нищо. Първо, явно нямате парите да я направите и второ явно не знаете как да я направите. Един съвет от мен, хвани се побачкай малко на някоя автомивка, па тогава мисли пак.
Ще мия, ще бърша, това не означава че няма да наема персонал....

Относно 30% надник, изглежда добре 9 лева - 3 лева на кола днес. Ако му минат 8 коли днес - надник 24 лева и ако си изкара бакшиш, при 24 работни дни в месеца заплатата отива към 700 лева, което за Русе дори е над средната.
И пак казвам, да в началото аз ще мия колите, после може би ще си наема още някой да помага, после може да спра да мия и да имам 2ма работници, но нали трябва да знам какво да им давам. и разбира се това е сферата на вероятностите, всичко зависи как ще потръгне. Маркет проучването, ще се прави малко по-късно, както всички забелязвате въпросите са ми конкретни, относно строежа, разрешителните препаратите и техниката.
Това къде ще рекламирам, как ще рекламирам, как ще изглежда мивката и персонала, там имам доста опит и смятам че това ще ми е най-лесната задача
Благодаря на всички, Весела Коледа
- Javorov1103
- Потребител
-
Здравейте отново. Да споделя до къде сме стигнали. Не е много далеч, ама в крайна сметка то и бавно стават нещата.
Сега сме на вълна "вода в имота". Тук идва първия проблем. Казаха че в този район има вода чак на 50 метра дълбочина. Което мен лично много ме отказа, но не напълно, другата седмица ще се срещнем с един човек, който се занимава с сондажи, кладенци и т.н.
Ако някой е запознат с това, колко би струвало цялата процедура по сондиране и т.н., моля да сподели.
От друга страна, копаенето на резервоар, който да се пълни с вода, колко ще струва и колко трябва да бъде голям за нуждите на 3 клетки.
Поздрави
Сега сме на вълна "вода в имота". Тук идва първия проблем. Казаха че в този район има вода чак на 50 метра дълбочина. Което мен лично много ме отказа, но не напълно, другата седмица ще се срещнем с един човек, който се занимава с сондажи, кладенци и т.н.
Ако някой е запознат с това, колко би струвало цялата процедура по сондиране и т.н., моля да сподели.
От друга страна, копаенето на резервоар, който да се пълни с вода, колко ще струва и колко трябва да бъде голям за нуждите на 3 клетки.
Поздрави
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Може да се намери и за 70-80 на метър. По принцип има 5000л. резервоари по 2-2,5К. Като цяло ще трябва да имате помпа, за да вадите водата и ако има достатъчен дебит може да минете и с някакви по-малки резервоари, които да са бек-ъп. Хубаво след като се появи вода да се бие още 10-на метра надолу, за да е всичко точно.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Javorov1103
- Потребител
-
Съвсем ново 20!, сега се върнах от една среща, за Русе изобщно не е задължително да имаш собствен водоизточник. Задължително е за София и за някои други градове, но за нас тук не е .
Има автомивки, които правят инвестицията, за да намалят сметките си за вода. Но фактът е, че можем да отворим без собствен водоизточник, да заработим, и да чак след това като изкараме пари да си изкопаем собствен водоизточник.
В такъв случай, въпроса е следния, калкулация на материалите за измиване на кола:
1. Място Вода - Ако държиш спусъка на пистолет натиснат 10 минути = 160 л вода ( при макс дебит на пистолета 1000 л / ч) = 0,32 лева - вода за измиването на един автомобил
2. Безконтактно, шампоани, млека - тук ми е неизвестната Х
3. ток също неизвестна но, пак е в порядъка предполагам на около 0,30 ст макс
Как мислите вие?
Има автомивки, които правят инвестицията, за да намалят сметките си за вода. Но фактът е, че можем да отворим без собствен водоизточник, да заработим, и да чак след това като изкараме пари да си изкопаем собствен водоизточник.
В такъв случай, въпроса е следния, калкулация на материалите за измиване на кола:
1. Място Вода - Ако държиш спусъка на пистолет натиснат 10 минути = 160 л вода ( при макс дебит на пистолета 1000 л / ч) = 0,32 лева - вода за измиването на един автомобил
2. Безконтактно, шампоани, млека - тук ми е неизвестната Х
3. ток също неизвестна но, пак е в порядъка предполагам на около 0,30 ст макс
Как мислите вие?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Абе ти щом си опрял до тока и водата за една кола... ич не ми се и мисли 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Javorov1103 написа:Как мислите вие?
Значи мислим, че в този случай повече от 2 лева е кожодерско да взимаш на кола

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Javorov1103
- Потребител
-
Благодаря за "отговорите" момчета.
преди да се направи някакъв бизнес, съм учил доста време и практикувал, се прави бизнес план, който съдържа и съответно ценообразуване (това едно сложно нещо където си слагаш абсолютно всички разходи за направата на единица продукт) ама за вас тези неща, нямат значение (вие сте над нещатата). Българина знае всичко по рождение.
По-добре стой пред телевизора, цъкай каналите и си мисли за световната конспирация и как всичко върви на обратно от твоите представи за света. Аман от шегаджии като теб.
И разбира се вместо да получа някой смислен съвет, получих типичната българска "мъдрост". Мерси!
Темата от нещо интересно и полезно, се превърна в купчина л**на. Е ако преценят, нека админите да я изтрият.
Поздрави

преди да се направи някакъв бизнес, съм учил доста време и практикувал, се прави бизнес план, който съдържа и съответно ценообразуване (това едно сложно нещо където си слагаш абсолютно всички разходи за направата на единица продукт) ама за вас тези неща, нямат значение (вие сте над нещатата). Българина знае всичко по рождение.

И разбира се вместо да получа някой смислен съвет, получих типичната българска "мъдрост". Мерси!
Темата от нещо интересно и полезно, се превърна в купчина л**на. Е ако преценят, нека админите да я изтрият.
Поздрави

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Немой се сърди, ама си включи в разходите и за печката през зимата, осветлението, кабелната и нета. Кво си учил не знам, ама до са от теб една цифра не сме видели, камо ли некъв план. Задаваш некви въпроси, се едно си на 17. Ти до са ако не си разбрал с какви и колко материали ще ползваш, не знам кво си правил. Да не би да си стоял пред телевизора, цъкайки каналите и си мислил за световната конспирация и как всичко върви на обратно от твоите представи за света?
Очакваш някой с автомивка да ти разкрие всичко, дето го е научил извън лекциите на които ти си бил ли?! Пита колко биха плащали, отговори ти се. От тук натам си сам с калкулатора и онуй сивото... Успех, ма се фани у ръце от малко поне... Вместо да ни се сърдиш, фани ни удари у земята с постижение...
Очакваш някой с автомивка да ти разкрие всичко, дето го е научил извън лекциите на които ти си бил ли?! Пита колко биха плащали, отговори ти се. От тук натам си сам с калкулатора и онуй сивото... Успех, ма се фани у ръце от малко поне... Вместо да ни се сърдиш, фани ни удари у земята с постижение...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Javorov1103
- Потребител
-

Това което аз съм изчислявал и съм разпитвал явно не ми е било достатъчно, затова съм продължил да питам, ако ти си се родил научен, аз не съм и не ме е срам да си го призная.
Фактите: имаме имота, празен е, на хубаво място е, имаме малко спестявания. Сивото горе измисли че мястото е подходящо за автомивка, и се почва от 0та. Хората са казали, че с питане се стига до Цариград, само че като ти чета отговорите, изпращаш всички в 3та глуха. Като не знаеш или нещо те дразни не чети темата, не пиши тук и готово.
Въпросите са си съвсем конкретни, не знам какви цифри искаш да видиш от мен,освен ,каква цена мисля да сложа на миенето и надник.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Аве давай ексела тука да ти помагаме, не се мъчи да пишеш/мислиш. Кво измисли? За колко време ще си избиеш инвестицията?! 3 или 5 години я кажи?! Колко лева ще взимаш ти лично от таа работа?! Още с първото ми мнение в темата съм ти казал, какво мисля. Опровергай ме. Нали имаш пари, до са да си отворил мивката. Изпусна мръсния сезон докато стигнеш до Цариград... Един бидон препарат купил ли си? Какво до са си изхарчил?! Кво толко си измислил ве... я сподели. Ти пишеш, аз чета и те питам. Ако ти е трудно да отговаряш, значи нищо не си измислил, или си криеш там листовките, че некой друг да не отвори мивка преди тебе... моля ти се брааат.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
И в момента в който си избиеш инвестицията, щи изтече гаранцията на машината и климатика, щи се скъса платнището и си пак на нулата... екскюзми.
Ако не така - кажи ни как е.... С цифри.
Аз със 70 лева на ден почти се оправям, ти с колко коли ще изкараш 3000, че да печелиш? 300 на месец? 10 на ден? Кажи нещо бре... Аз не те пращам в трета глуха, глух си ти, че не разбираш кво ти се говори... Е по-нагоре даже един колега ти го е написал съвсем, ама ти хич не си му обърнал внимание. Такова впечатление правиш!
Ако не така - кажи ни как е.... С цифри.
Аз със 70 лева на ден почти се оправям, ти с колко коли ще изкараш 3000, че да печелиш? 300 на месец? 10 на ден? Кажи нещо бре... Аз не те пращам в трета глуха, глух си ти, че не разбираш кво ти се говори... Е по-нагоре даже един колега ти го е написал съвсем, ама ти хич не си му обърнал внимание. Такова впечатление правиш!
E34 написа::mhihi: добре де нали ти щеше да миеш колите...аз така разбрах. Иначе като гледам ще направите едно голямо нищо. Първо, явно нямате парите да я направите и второ явно не знаете как да я направите. Един съвет от мен, хвани се побачкай малко на някоя автомивка, па тогава мисли пак.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-

"Дгулнор се мислел за най-мъдър. Той имал щастието да получи учител от свещената подземна страна, но той бил лишен от език и от дясна ръка.
Устремилият се ученик задал въпрос и учителят кимнал с глава.
Ученикът задал два въпроса и учителят кимнал два пъти. Скоро ученикът постоянно задавал въпроси и учителят непрестанно кимал. Три години продължило питането и три години кимал учителят.
"Значи според твоя опит всичко се случва?" - попитал най-сетне ученикът. А учителят не само кимнал, но и се поклонил доземи и като отворил дрехите на гърдите си, показал изображение на благословения, който давал с две ръце.
Така била утвърдена мъдростта и било възвеличено творчеството на живота."
"Известен риши седял в мълчание и лицето му изразявало стремеж. Попитали го: "С какво е зает умът ти?" Риши отговорил: "Сега строя храм." "Къде е твоят храм?" "Той е на двадесет прехода от тук и строителите са в нужда." "Тогава ти дори в бездействието градиш?" Риши се усмихнал: "Нима действието е само в пръстите и стъпалата?"
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5