Предупредиха за вероятност за градушка над София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Предупредиха за вероятност за градушка над София

Мнение от Mollov » 03 Юли 2017, 17:29

Гледах някви на PETEX, с 5см пенопласт... според мен е достатъчно сериозно и ще удържи... там са на универсални размери, но цената е около 200лв...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Предупредиха за вероятност за градушка над София

Мнение от Dextuar » 03 Юли 2017, 18:43

Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2017, 7:55

Гледах вчера, някакви хора, дето "стрелят" по градоносните облаци щели да протестират срещу малките заплати.
Факт е, че са им малки заплатите и условията на труд отвратителни, но от друга страна, миналата година и двете ми коли ги начука градушката и трябваше да се занимавам със застрахователи и да си губя времето, което означава, че, незнам, май не са си свършили работата.
Вчера пак по телевизията дават в северозападна България паднала градушка и унищожила земеделските култури...Което пак някак не се връзва с изпълнението на работата на тези хора, дето пускат ракети против град...
От друга страна имаме и застрахователи, които застраховат и посеви и автомобили. Гледах в предавания по дискавъри, че застрахователите чупят някаква част от приходите си и ги дават на такива организации, които се борят с подобни бедствия. При нас май не е точно така, застрахователите прибират всичко и чакат държавата да се оправя с заплатите и материалите на тези, дето се борят против подобни бедствия...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Юли 2017, 9:01

Те и ракети май нямат.... Някъде гледах, че бюджета им е към 17 млн.- не са малко, за да е в такова състояние тая организация. Другото - вярно, че 360 лв. заплата са само за цигари, но колко пъти в годината се налага да се стреля, та да ги държат на пълен работен ден?
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Юли 2017, 10:11

bum_bum написа:
host написа:Тая служба искат от години да я затрият... Подозирам че искат да ги приватизират и само срещу абонамент да стрелят.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Тия не са ли към Гражданска защита. Все едно да закрият пожарната и да работят само срещу абонамент. :kuku:

Имам преки наблюдения... Интерес има... А знаеш, че където играят парите в Бг всичко става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Юли 2017, 10:16

Как ли пък се застраховат земеделски култури срещу градушка или наводнение? Това е пълна измама.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Юли 2017, 10:40

host написа:
bum_bum написа:
host написа:Тая служба искат от години да я затрият... Подозирам че искат да ги приватизират и само срещу абонамент да стрелят.

Тия не са ли към Гражданска защита. Все едно да закрият пожарната и да работят само срещу абонамент. :kuku:

Имам преки наблюдения... Интерес има... А знаеш, че където играят парите в Бг всичко става.

Не се съмнявам в това, което казваш. Просто е малоумно.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Юли 2017, 10:56

dextuar написа:Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?

И като забуха бурята и вятъра, колата ти няма да е очукана, ама пък надрана от покривалото. Гараж само е спасението иначе едното за сметка на другото и така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 04 Юли 2017, 11:18

b00st написа:
dextuar написа:Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?

И като забуха бурята и вятъра, колата ти няма да е очукана, ама пък надрана от покривалото. Гараж само е спасението иначе едното за сметка на другото и така.
И ти си прав, но нито има 1 милион гаража в София, нито гаража мога да си го нося с мен, а и на много места дори нямаш опция да наемеш/купиш гараж. А скъпите покривала платът изглежда много мек, не говорим да сложиш чергите отгоре все пак ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Юли 2017, 11:24

Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?

Спасението е, някой да си върши работата, пък ако ще и 300лв да получава.
Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно. :nono: :ranting:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Юли 2017, 11:30

Те над София не стрелят въобще до колкото знам за градушки. Това е само за земеделските райони, така че ако сам не се опазиш, никой няма от държавата да си мръдне пръста.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 04 Юли 2017, 11:31

k.milanov написа:Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?

Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно. :nono: :ranting:

Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Юли 2017, 16:02

Дам, моя грешка... става дума за МИЛИметра :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 04 Юли 2017, 19:19

dextuar написа:
k.milanov написа:Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?

Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.

Говори ми за Люлин. А-класата е цялата във вдлъбнатини по тавана. За капак кто се опитах да я преместя светна лампата за акумулатора и изчезна хидравликата. Са и до затрахователя не мога отида с нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Юли 2017, 19:24

dextuar написа:Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.

Около нас шанс за гараж НИКАКЪВ. Само ако си мутра или връзкар в общината или и двете? :dunno: може да си боднеш една гаражна клетка. Около нас има няколко платени паркинга, предлагащи само и единствено екстрата колата ти да седи под откритото небе и на слънце по цял ден срещу скромните ~50лв на месец, което просто е скандално според мен. Да плащам 50лв просто за едното парко място ми се струва нелепо. За пример ще вметна, че зелената зона е 100лв годишно. Нито охранта в тези паркинге е охрана, нито условията са нормални. Реално тези 50лв са за едното нищо, да знаеш, че ще има къкде да паркираш като се прибереш, а не да ходиш пред ругия блок примерно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата