Предупредиха за вероятност за градушка над София
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Предупредиха за вероятност за градушка над София
Гледах някви на PETEX, с 5см пенопласт... според мен е достатъчно сериозно и ще удържи... там са на универсални размери, но цената е около 200лв...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Предупредиха за вероятност за градушка над София
Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Гледах вчера, някакви хора, дето "стрелят" по градоносните облаци щели да протестират срещу малките заплати.
Факт е, че са им малки заплатите и условията на труд отвратителни, но от друга страна, миналата година и двете ми коли ги начука градушката и трябваше да се занимавам със застрахователи и да си губя времето, което означава, че, незнам, май не са си свършили работата.
Вчера пак по телевизията дават в северозападна България паднала градушка и унищожила земеделските култури...Което пак някак не се връзва с изпълнението на работата на тези хора, дето пускат ракети против град...
От друга страна имаме и застрахователи, които застраховат и посеви и автомобили. Гледах в предавания по дискавъри, че застрахователите чупят някаква част от приходите си и ги дават на такива организации, които се борят с подобни бедствия. При нас май не е точно така, застрахователите прибират всичко и чакат държавата да се оправя с заплатите и материалите на тези, дето се борят против подобни бедствия...
Факт е, че са им малки заплатите и условията на труд отвратителни, но от друга страна, миналата година и двете ми коли ги начука градушката и трябваше да се занимавам със застрахователи и да си губя времето, което означава, че, незнам, май не са си свършили работата.
Вчера пак по телевизията дават в северозападна България паднала градушка и унищожила земеделските култури...Което пак някак не се връзва с изпълнението на работата на тези хора, дето пускат ракети против град...
От друга страна имаме и застрахователи, които застраховат и посеви и автомобили. Гледах в предавания по дискавъри, че застрахователите чупят някаква част от приходите си и ги дават на такива организации, които се борят с подобни бедствия. При нас май не е точно така, застрахователите прибират всичко и чакат държавата да се оправя с заплатите и материалите на тези, дето се борят против подобни бедствия...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Те и ракети май нямат.... Някъде гледах, че бюджета им е към 17 млн.- не са малко, за да е в такова състояние тая организация. Другото - вярно, че 360 лв. заплата са само за цигари, но колко пъти в годината се налага да се стреля, та да ги държат на пълен работен ден?
Ubi dubium, ibi libertas
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
bum_bum написа:host написа:Тая служба искат от години да я затрият... Подозирам че искат да ги приватизират и само срещу абонамент да стрелят.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Тия не са ли към Гражданска защита. Все едно да закрият пожарната и да работят само срещу абонамент.
Имам преки наблюдения... Интерес има... А знаеш, че където играят парите в Бг всичко става.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Как ли пък се застраховат земеделски култури срещу градушка или наводнение? Това е пълна измама.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
host написа:bum_bum написа:host написа:Тая служба искат от години да я затрият... Подозирам че искат да ги приватизират и само срещу абонамент да стрелят.
Тия не са ли към Гражданска защита. Все едно да закрият пожарната и да работят само срещу абонамент.
Имам преки наблюдения... Интерес има... А знаеш, че където играят парите в Бг всичко става.
Не се съмнявам в това, което казваш. Просто е малоумно.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?
И като забуха бурята и вятъра, колата ти няма да е очукана, ама пък надрана от покривалото. Гараж само е спасението иначе едното за сметка на другото и така.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
И ти си прав, но нито има 1 милион гаража в София, нито гаража мога да си го нося с мен, а и на много места дори нямаш опция да наемеш/купиш гараж. А скъпите покривала платът изглежда много мек, не говорим да сложиш чергите отгоре все пакb00st написа:dextuar написа:Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?
И като забуха бурята и вятъра, колата ти няма да е очукана, ама пък надрана от покривалото. Гараж само е спасението иначе едното за сметка на другото и така.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?
Спасението е, някой да си върши работата, пък ако ще и 300лв да получава.
Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно.

Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Те над София не стрелят въобще до колкото знам за градушки. Това е само за земеделските райони, така че ако сам не се опазиш, никой няма от държавата да си мръдне пръста.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
k.milanov написа:Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?
Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно.![]()
Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dextuar написа:Това, което гледах днес аз или поне мострата му, е с 10 мм и беше към 230 лева като за Е90. Сигурно имаш предвид 5 ММ?
Дам, моя грешка... става дума за МИЛИметра

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
dextuar написа:k.milanov написа:Покривало за 50-100-200-300лв е вариант, ако колата е поне на паркинг, пред блока абсурд. То и на паркинг не е гаранция, че масово пазачите на тия паркинги са пенсионери, които спят по цял ден и цяла нощ.Предполагам си е обемно такова покривало, не може да си го носиш цяло лято в багажника?
Не стига, че има 5 пъти градушки в годината и ако в останалото време няма други задължения, то предполагам си го мести от единия в другия крачол целогодишно.![]()
Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.
Говори ми за Люлин. А-класата е цялата във вдлъбнатини по тавана. За капак кто се опитах да я преместя светна лампата за акумулатора и изчезна хидравликата. Са и до затрахователя не мога отида с нея.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
dextuar написа:Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.
Около нас шанс за гараж НИКАКЪВ. Само ако си мутра или връзкар в общината или и двете?

67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5