Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
МИТАКА1654 написа:...Миналата година на Корфу-единствената забележка,няма го ситния пясък на нашите плажове,всичко друго класи над БГ,особенно бистрата и чиста вода и чистотата навсякъде,
Зависи къде си бил на Корфу, в южната част около Кавос пясъка е ситен.
На северозапад на Сидари и А. Георгиус също.
В източната част на острова плажовете са по-малки и са предимно каменисти като баластра..
Всяко лято ходя там и ако не беше голямото разстояние бих ходил по няколко пъти.
Водата е като сълза, а заливите около Палеокастрица са идеални за гмуркане.

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Водата е като сълза, а заливите около Палеокастрица са идеални за гмуркане.
Точно
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
bum_bum написа:FuRoRR написа:Значи на кратко- не ходим на море в България ,щото има българи..
Факт..Мен поне поради тази единствена причина и с пистолет опрян на челото не може да ме закараш до Слънчев Бряг. А като помисля, че преди 10 години давах бъбрек само и само да изкарам повече време на Какао
![]()
.
Е точно на слънчев бряг няма никви българи

Но на плажа видиш ли няква нацепена батка и яко татуси 100% е булгаристан
Набързо да обясня-мразя снимането. Но като отида в Гърция от красотата и положителната енергия ме избива на фотография

В БГ само селяндури или ВИП батки+кифли с татуси - избива ме на пиене и агресия...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
На мен лично ми хареса, че е по-близо със едни 100 км, че е чисто, че е по-евтино, че няма водорасли, че водата е чиста, пясъка е памук, че всеки заговорен грък беше усмихнат и услужлив, въпреки, че ги питам на английски, а не на гръцки. Хареса ми, че няма киселяци, все едно ми правят услуга, като ми дават преседяли картофи на безбожна цена. Хареса ми, че пътя беше лек и спокоен, харесаха ми безплатните паркинги на 10 метра от плажа, кабинките, душовете. Тайно се надявах да е гадно, за да нямам желание да се връщам, но сега планувам следващо ходене след 2 седмици.
ПП. Па и бяхме единствените татуирани батки на плажа, това е някакъв бонус

ПП. Па и бяхме единствените татуирани батки на плажа, това е някакъв бонус

Без страх, без спирачка!
От българското черноморие признавам единствено Дюни като става въпрос за почивка с деца, дискотеки не ме вълнуват.
Миналата година бях на прочутия за почивки с деца Мирамар - като се върнах 6 месеца съм се борил с хлебарки. Ужас, не бих повторил. На Албена съм ходил преди години, беше хубаво, но кой знае на какво се е превърнало сега.
Гърция има много повече природни дадености, може би и за това е толкова спокойно, чисто, незастроено.... това ако е в БГ представям си за няколко години как щяхме да му е** м** та
Миналата година бях на прочутия за почивки с деца Мирамар - като се върнах 6 месеца съм се борил с хлебарки. Ужас, не бих повторил. На Албена съм ходил преди години, беше хубаво, но кой знае на какво се е превърнало сега.
Гърция има много повече природни дадености, може би и за това е толкова спокойно, чисто, незастроено.... това ако е в БГ представям си за няколко години как щяхме да му е** м** та

MatriX_Fucked написа:... че всеки заговорен грък беше усмихнат и услужлив, въпреки, че ги питам на английски, а не на гръцки...
Абе може и ние нещо да не сме уцелили,но 9/10 като им говорех на английски и ме гледаха умно... та се разбирахме с жестове. И това по заведения, кафета, магазини...
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
© написа:От българското черноморие признавам единствено Дюни като става въпрос за почивка с деца, дискотеки не ме вълнуват.
Само дето краибрежието на Гърция е около 3 пъти колкото дължината на цялата ни гранична ивица(която не можем да заградим а камоли да застроим).
Днес между другото докато спорихме с един грък кое НЕ е правилното реши да ми сподели, че много харесвал плажа и водата тук.
Може пък на вуте да не му е толкова добре колкото мислим

Пък иначе на български туристи се радвам най-много,еле пък ако са и 20-30 годишни много им се кефя.Като дойдат 2-3 стаи и ми се оправя цялата седмица...така че не знам на какви темерути попадате вие

Не знам на какво се дължи това - че имат прекалено голяма плажна ивица, мързеливи са или нещо друго, но е факт, че има страшно много незастроени места или поне не това, което сме свикнали ние. И все пак това, че имаме по-малко море не може да ни оправдае то да изглежда по този начин. Държава с правила, които никой не спазва, без наказание и без отговорност за каквото и да е - това сме ние
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
DaGa написа:MatriX_Fucked написа:... че всеки заговорен грък беше усмихнат и услужлив, въпреки, че ги питам на английски, а не на гръцки...
Абе може и ние нещо да не сме уцелили,но 9/10 като им говорех на английски и ме гледаха умно... та се разбирахме с жестове. И това по заведения, кафета, магазини...
М-м-м, аз това с гледането умно го имах само на плажа, че реших да изнаглея и си почнах на български, ама нямах успех

Без страх, без спирачка!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
© написа:На Албена съм ходил преди години, беше хубаво, но кой знае на какво се е превърнало сега.
През 2013-та бяхме там, след доста години отсъствие от българското черноморие, и си е почти същото като преди 15 години...
За разлика от Златните - отидохме за 1 ден, да си припомня доброто старо време и се почувствах все едно никога не съм бил там... Навсякъде хотели, бетон и цигания... Нищо общо с това, което беше преди 15-20 години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
FuRoRR написа:© написа:От българското черноморие признавам единствено Дюни като става въпрос за почивка с деца, дискотеки не ме вълнуват.
Само дето краибрежието на Гърция е около 3 пъти колкото дължината на цялата ни гранична ивица(която не можем да заградим а камоли да застроим).
"Гърция има 12-тата най-дълга брегова линия в света с дължина от 13 676 километра." От Wikipedia съм го взел. Нашата морска е 378... Няма какво да коментирме и да сравняваме ншето застрояване с тяхното.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
speeder88 написа:FuRoRR написа:© написа:От българското черноморие признавам единствено Дюни като става въпрос за почивка с деца, дискотеки не ме вълнуват.
"Гърция има 12-тата най-дълга брегова линия в света с дължина от 13 676 километра." От Wikipedia съм го взел. Нашата морска е 378... Няма какво да коментирме и да сравняваме ншето застрояване с тяхното.
Освен това, имат и закон, който казва че постройките по крайбрежието трябва да са до 2 етажа, както и е забранено изхвърлянето на отпадъчни води в морето.
В България ако имахме 13 000 километра, пак щеше да се застрои.
Един остров, какъвто е Тасос не е толкова застроен (добре че не е останал български), освен това, въпреки че е остров, няма платени паркинги, като отидох там с колата и имаше един огромен паркинг на самото пристанище на острова, с шубе в сърцето паркирам там, и питам някакъв местен "къде се плаща", човека ме изгледа странно и каза съвсем невинно че не се плаща за паркинг.
В момента в Гърция, обстановката на морето е като в България 70-80 сете години на миналият век, и на мен това много ми допада.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Явно плътността на застрояване която дават в Гърция по крайбрежната ивица е много ниска. Виждал съм огромни дворове с една малка къщичка по средата и това е. Тук 3/4-ти от всяко свободно място е сграда.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

Аз преди 4-5 години правих едно проучване, за реализиране на комплекс от "луксозни" къщички. Та там до колкото си спомням, имотите трябваше да бъдат по 2300 кв.м. и на тях можеш да имаш само 200 квадрата РЗП, като етажността е ограничена до 2 етажа. То ставаше дума за гоям имот, па го резахме, короихме и не излезна сметката

П.П
Намерих го. В имотите по 5000 кв.м, можеше да направим по 5 къщички с по 2 етажа с по 70 кв.м на етаж. Говрихме за 45 дка парцел. Те и една снимка на тоя рай.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."