Въпрос за банкови услуги и правата ни
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Въпрос за банкови услуги и правата ни
Не ми каза ще вземеш ли 300лв на стотинки ако ти ги дадат при теглене на каса
А мене пък много ме дразни като отида в магазина и да ми кажат:
- Ама нямате ли по-дребни?
или
- Ама имате ли точни?
Скиваш ли как се завърта въпроса с инкасото наобратно ...
Магазините не им се плаща за инкасо и все нямат дребни,
което не ми се е случвало в чужбина никога да ми кажат
- Нямате ли дребни, или точни и тн ...
Кви раЛти се случват зарад едни прости стотинки, а?

А мене пък много ме дразни като отида в магазина и да ми кажат:
- Ама нямате ли по-дребни?
или
- Ама имате ли точни?
Скиваш ли как се завърта въпроса с инкасото наобратно ...
Магазините не им се плаща за инкасо и все нямат дребни,
което не ми се е случвало в чужбина никога да ми кажат
- Нямате ли дребни, или точни и тн ...
Кви раЛти се случват зарад едни прости стотинки, а?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
А те не ги взимат щото после инкасото ги дере, така ли. А да опитаме да идем да поискаме монети за да имаме да работим, за да не ги тормози инкасото . Аз ще ги взема дори и да не ми хареса и може да ги напсувам на ум, а ти кажи как да ги таксувам затова, че ще ги броя тези монети, а то сигурно само банката губи време като брои монети, а клиента го ... в ...а . Така че те на ум да псуват да броят това им е работата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
turieca написа:Аз ще ги взема дори и да не ми хареса ...
Ъхъ добре

Нема да споря повече, банките са изедници

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Добре де, някой знае ли как стоят нещата в чужбина по тоя въпрос?
А, сетих се и за една друга случка, преди много години, когато тъкмо се появи Хлопел вектра 2 на пазара, та имаха магазин на Раковски, и там отиваме да го вадим от "витрината", та носим и пари в брой.
Онея в магазина ни пратиха да им внесем парите в банката
, а онези пък от банката ни "почерпиха" тогава с 2 такси, и те бяха такса броене и такса превод...
Баси годините беха...и извън темата, тогава за чисто нов опел, представителите даваха гаранция 1 година или 10 000 километра, после разбрахме защо дават само 10 000 километра
А, сетих се и за една друга случка, преди много години, когато тъкмо се появи Хлопел вектра 2 на пазара, та имаха магазин на Раковски, и там отиваме да го вадим от "витрината", та носим и пари в брой.
Онея в магазина ни пратиха да им внесем парите в банката

Баси годините беха...и извън темата, тогава за чисто нов опел, представителите даваха гаранция 1 година или 10 000 километра, после разбрахме защо дават само 10 000 километра

K_Ilkov написа:Нема да споря повече, банките са изедници
Ми това си е голата истина , ако не беше така дали щеше да има изобщо банки. Лихви и всевъзможни таксички

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Кво предлагаш:
1. Банките да работят безплатно?
2. Да оперират на себестойност?
3. Ти и Туриеца да определите нормата им на печалба?
Нали разбирате, че банката е търговец на пари?
От какво да печели ако не от лихви и такси?
1. Банките да работят безплатно?
2. Да оперират на себестойност?
3. Ти и Туриеца да определите нормата им на печалба?
Нали разбирате, че банката е търговец на пари?
От какво да печели ако не от лихви и такси?

...
Предлагам да се успокойш , щото всички разбрахме че работиш в тая сфера и тоя бизнес явно ти е като Господ отгоре. Човека изрази възмущение, а ти още малко ще го накараш да се покая , че изобщо е ходил там и ги е питам за дадената услуга 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Що да се успокоявам бря, аз съм си спокоен
Не разбрах тва за Господ кво иде да каже ама все тая ...
Само дето по някаква неясна за мен причина всеки иска да ползва банкови услуги ... безплатно
Или не извинявам се, щото има сметка и плаща поддръжка на сметка

Не разбрах тва за Господ кво иде да каже ама все тая ...
Само дето по някаква неясна за мен причина всеки иска да ползва банкови услуги ... безплатно

...
Във Fibank как е безплатно тегленето от всички банкомати в страната без значение банката и таксата е мижава сравнено с на другите?
Значи там може поддръжката да е 1лв на месец, а в Алианц под 5 да не пада? И отделно от всеки различен банкомат от на Алианц или Уникредит да плащам по 1лв, а там да е безплатно независимо от банката? Айде моля ти се
http://www.fibank.bg/bg/debit-mastercar ... redlojenie
Значи там може поддръжката да е 1лв на месец, а в Алианц под 5 да не пада? И отделно от всеки различен банкомат от на Алианц или Уникредит да плащам по 1лв, а там да е безплатно независимо от банката? Айде моля ти се
http://www.fibank.bg/bg/debit-mastercar ... redlojenie
Последна промяна doomy525 на 24 Юли 2015, 17:40, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:
Само дето по някаква неясна за мен причина всеки иска да ползва банкови услуги ... безплатно![]()
До колкото разбрах, човека е клиент на тази банка, и иска да внесе пари.
Като клиент на банката, аз съм убеден, че плаща различни такси.
Примерно, на мен всеки месец ми прибират някаква такса, за това че сметката ми е там и съответно до сега не са ми искали такси, за да внасям пари по сметката си.
Това че по някакви вътрешни правила смятат че монетите са някакъв друг вид пари, различен от банкнотите и съответно таксите са различни не го прави автоматично правилно.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Без да спорим не каза аз имам ли право да таксувам броенето на монетите когато ги получавам. Банктите са супер институции. Да не се налага да взимаш нищо от тях. Амин.
Предполагам работиш в сферата аз работя това, което работи и банковата касиерка, но не мога да си позволя да таксувам клиента като плаща или превежда, изпраща или внася пари затова, че му ги броя. Е не съм банка обикновен скъсаняк просто. Без лоши чувства и аз спирам.
Понеже виждам има отговори докато съм писал последно казвам печалбата те си я определят безплатно не работят. Ти като плащаш салатата сервитьора таксува ли те че брои парите. таксуват си ми сметката ежемесечно картата също и всичко останало, ама да ми взимат пари че броят пари, които влизат в банката няма да стане. Пак казвам НЕ ОБМЕНЯМ, а внасям. Хайде стига вече внасям постоянно понякога и по 5 пъти на ден суми до 5к на внасяне случвало се е да нямат монети и да се налада да им нося че им карат веднъж седмично след заявка, никога не са ми вземали няма и да ми вземат.

Предполагам работиш в сферата аз работя това, което работи и банковата касиерка, но не мога да си позволя да таксувам клиента като плаща или превежда, изпраща или внася пари затова, че му ги броя. Е не съм банка обикновен скъсаняк просто. Без лоши чувства и аз спирам.
Понеже виждам има отговори докато съм писал последно казвам печалбата те си я определят безплатно не работят. Ти като плащаш салатата сервитьора таксува ли те че брои парите. таксуват си ми сметката ежемесечно картата също и всичко останало, ама да ми взимат пари че броят пари, които влизат в банката няма да стане. Пак казвам НЕ ОБМЕНЯМ, а внасям. Хайде стига вече внасям постоянно понякога и по 5 пъти на ден суми до 5к на внасяне случвало се е да нямат монети и да се налада да им нося че им карат веднъж седмично след заявка, никога не са ми вземали няма и да ми вземат.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ilkov,с цялото ми уважение,в конкретния случай мисля,че не си прав.
Банката основно трябва да печели от разликата между лихвите по кредитите и тези по депозитите.
Другите издевателства,които си позволяват заради силното лоби,тромава съдебна система и лоша потребителска култура ,които има у нас са кофти практики просто..
Нормално е да изсипеш пари в каквито купюри и разфасовки си искаш,защото си Клиент.
Не е нормално да ти дадат в стотинки,защото това не е детско надцакване...
Колкото и да е все еднакво в коя банка си,като си загуби повечето клиенти някоя от тях,може да се позамислят..
Банката основно трябва да печели от разликата между лихвите по кредитите и тези по депозитите.
Другите издевателства,които си позволяват заради силното лоби,тромава съдебна система и лоша потребителска култура ,които има у нас са кофти практики просто..
Нормално е да изсипеш пари в каквито купюри и разфасовки си искаш,защото си Клиент.
Колкото и да е все еднакво в коя банка си,като си загуби повечето клиенти някоя от тях,може да се позамислят..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:Ilkov,с цялото ми уважение,в конкретния случай мисля,че не си прав.

До момента не сме зачеквали темата кредити/депозити. И не смятам, че е нужно да ги набъркваме в плащанията и касови операции.
Такси по кредити не виждам проблем да има стига да са обявени и ясни за клиента, че са част от цената на кредита.
Корпоративните клиенти също плащат разни такси освен лихва пък не е като да не се четат там договори и да не могат да се защитят ...
Абсолютно съм съгласен обаче, че има практики, който са меко казано подвеждащи и аз също ги осъждам и не бих защитавал нещо,
което е направено с цел да се ощети клиента по таен и подмолен начин. За съжаление се спекулира немалко заради изброените от теб факти ...
Но ... до тук ставаше реч за кеш транзакции, плащания и тн.
Та в тази област всяка транзакция има цена, време за обработка и прочие.
Нямам как да са безплатни или ако са то бъдете сигурни, че са платени по друг начин.
По въпроса със стотинките ще ви дам един друг пример:
Ако строиш къща и дадеш на майстора тухли начупени на половинки, щото имаш такива, какво ще стане?
Ще зида по-дълго, което директно ще рефлектира върху цената ти и ако е на надница и ако е на изработено ...
А да, и може и да откаже да зида с тях изобщо

Всичко идва от това, че за нас парите са ПАРИ, а за банката са стоката, с която тя търгува и прави печалба ...
Просто на парите се гледа по-друг начин някак не като на стока ... Или поне на мен така ми се струва ...
Как да е не желая да споря или да налагам мнение някакво!
Всичко, което съм написал смятам е информативно и в реда на диспута и добрия тон.
Ако не е прозвучало така се извинявам!
Е.Димитров написа:Това че по някакви вътрешни правила смятат че монетите са някакъв друг вид пари, различен от банкнотите и съответно таксите са различни не го прави автоматично правилно.
Да не си помислиш, че се заяждам ама как бихме могли да дефинираме правилно?
По вселенските закони, религиозни, човешки ...
Това са търговски взаимоотношения и не са задължителни за никоя от страните ...
Ако не те устройва на една банка тарифата има и други ... сЯ знам, че ще кажеш,
че е едно при всички ама тва е една друга тема за корпоративни интереси и тн ...
turieca написа:Без да спорим не каза аз имам ли право да таксувам броенето на монетите когато ги получавам.
Ако имаш предвид да искаш такса от банката ... едва ли

Ако ще искаш такса от клиентите си, не знам с кво се занимаваш и тн. че да ти отговоря ...

...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
TNT написа:И аз да се похваля, че са ми отворили спестовен влог в долари, който бил на минусКазах им, че 2лв няма да им дам и да го закриват бързо бързо
Интересното е, че не ми се появява нито в онлайн банкирането, нито в мобилното
След 3 седмици разбирам, че още си стои тоя влог

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Bogat-Beden написа:Ilkov,с цялото ми уважение,в конкретния случай мисля,че не си прав.
Без да защитавам колегата Ilkov само ще поясня (като човек с немалка история във финансовото посредничество), че банките са частни търговски субекти, т.е. гонят някаква норма на печалба и дивидент за собствениците. Те в един красив момент я обявяват на оперативните управляващи и им я залагат като годишен план за постигане (+ още разни други показатели).
И въпросните управляващи започват да си смучат от пръстите от къде и по какъв начин да изкарат тези кинти....и от къде от къде.... ами от клиентите....та не се сърдете на лелките или на младите фронт офисърки - те милите не са виновни, тарифите им са спуснати и определени от УС/НС...
А сега има и един друг показател себестойност/издръжка на банката САМО от нелихвени приходи - разбирайте от такси от вноска, преводи, месечни обслужвания, броене, теглене и т.н........е затова се въвеждат всякакви такива таксички и такси......за да се харесат на акционерите, а не на лелките и младите мацки на гишетата.....
И за да не съм OFF - банковия сектор е един от най-конкурентните в страната (наред е телекомуникации, бири, води и др.) така, че като не ви харесва, или са ви "нахранили" някъде, разровете се из нета, спретнете си едно мини проучване сред близки, познати, приятели и ..бегайте в другата банка...не че там ще ви е безплатно, но межи операциите който преимуществено Ви интересуват да са по-изгодни за Вас

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5