Зимни гуми сега?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Зимни гуми сега?

Мнение от k.milanov » 23 Ное 2015, 20:52

Колеги от кога не съм влизал в темата то бая се е изписало. Тогава не ги напазарувах гиславедите, че ми излезнаха други харчове, но сега си му е времето пък и ги намерих на същата цена.
Притеснява ме че гиславед евро фрост 5 на доста емста четох, че е с мек борд и податлива на балони.

Четох в друга тема за Debica Frigo 2 и Barum Polaris 3, че били добър вариант в този ценови клас. Да кажем, че тези двата модела + Gislaved Euro fros 5 (не със усилен борд) са по 70лв парчето.

От трите кое е най удачния вариант, като не се търси шумна/тиха гума както бях споменал, а ми трябва по-хардкор шарка, за да не се окопавам при най малкия сняг. И трите модела се гледа 195 65 15 91Т и не са XL.

Като шарка не мога да преценя кое е по агресивно, може би гиславеда единвеното което ме спира е тези неща които четох уж за мек борд, но не знам колко да са слаби :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Ное 2015, 22:33

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 30 Ное 2015, 0:58

Колега, карал съм 3 зими с такъв гиславед компакта, задните две бяха с усилен борд, а предните с нормален. Всичките бяха в идеално състояние като ги продадох, а са видяли доста каране в сняг, лед, сухо, мокро. Препоръчвам ги, това са гумите в този ценови диапазон :yes:
Баща ми от над 10 години кара със зимен гиславед, вече втори комплект взима за пасат б3 и си драпат яко. Преди това имах едни фулда монтеро (мисля беше модела), не ми се коментират просто. Гиславеда + шпер= доста добра комбинация. Сега съм с континентал тс850 и съм още по-доволен. С дебиката не съм карал, но не съм чувал особено добри неща и то не от един човек.
Написаното от мен е лично мнение и опит и не трябва да се приема на 100 % за истина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Ное 2015, 12:41

Debica-та е добра когато е чисто нова, на вторият сезон е горе-долу, след това не става.
Карал съм на три различни коли с Фриго 1 и 2
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 07 Яну 2016, 23:00

Освен да споделя малко опит с гумите.

Взех от дианата 4 нови гиславед еврофрост 5 с дот не се сещам май около 30и някоя седмица, не бяха баш токущо докарани, но пак екстра. (летните като си пазарувах бяха с дот преди 3 седмици)

На сухо и мокро им давам 6 от 6. На сухо почти не мога да ги превъртя :shock:
На сняг колата си драпа съвсем приятно и не е нужно да си с вратите през цялото време както ми се случваше миналата година. По неотъпкан сняг колата си драпа съвсем прилично с минимално превъртане като колата ми е с отворен диф и без асц.
Пързаля се разбира се на сняг, НО си изисква даване на газ при нормално каране си е абсолютно стабилна колата, което като за втора зима с бмв не го очаквах и опровергах всякакви мисли за задното и зимата.

Някъде беше спомената уздравината на борда на гумите до тук нямам проблем, като нацелих няколко дооста стабилни дупки, който на другите ми гуми им направиха балонче, тези нямат забележка.

Аз лично съм доволен от покупката и препоръчвам! :yes: Може да се затвори темата :smoke:

Предишна

Назад към Извън Темата