Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от BMW_1914 » 15 Авг 2015, 20:29

Всеки ден съм по пътищата и всеки ден виждам колко слаб шофьор е българина :no: всеки ден свиря и святкам по десетина пъти, от неспазване на предимство, изпреварване на забранено, престрояване като, че ли е сам на пътя и тем подобни.
Не знам как може да коментирате пешеходци, колоездачи и т.н, проблема е изцяло в неспазването на законите и каране от пияни и друсани рейсъри с коли на по 20 години :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Авг 2015, 20:39

ukelichko написа:
(bubsa) написа:
bum_bum написа:Къде са тия места за колоездачи извън града?

Има паркове и пътеки достатъчно.А който иска да кара по шосето си има начин да е безопасно,но само по пътя за Сливница съм виждал колоездачи да се движат с кола зад тях да ги обозначава и пази.Така е редно!

Ами вие искате да карате бързо яките си коли, аз искам да си карам шосейния бегач, което не може да стане по паркове и вело алеи. Чак пък кола да ми прави отцепка. Ще се наложи да се търпим някак си.

Няма лошо,но кой е по-уязвим?Също така ако си сам и не си празноглав ще се съобразиш къде и колко място заемаш на платното.Мене ме е яд на тези,които си карат един до друг по 2-3-ма и се мислят за безсмъртни.Знаеш ли колко е готино да караш с 80+ и да ги застигнеш в завой?Или да ги виждаш от 30-40 метра и като им свирнеш да се приберат само да те изгледат лошо?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Авг 2015, 20:55

(bubsa) написа:
bum_bum написа:Къде са тия места за колоездачи извън града?

Има паркове и пътеки достатъчно.А който иска да кара по шосето си има начин да е безопасно,но само по пътя за Сливница съм виждал колоездачи да се движат с кола зад тях да ги обозначава и пази.Така е редно!

Закона казва, че извън града мога да си карам колелото в дясната част на платното или по банкета, ако е пригоден за движение. Ако ми се кара извън населено място аз съм също толкова равнопоставен участник в движението като теб. За това от мен се изисква да карам максимално в дясно, а от теб да ми осигуриш достатъчна дистанция при разминаване. Да се движиш в средата на пътното платно в завой без видимост и т.н. за да не стават сакатлъци.

Това, че на теб не ти е приятно да има колелета по шосето не означава, че те не са в правото си да се движат там. Единственото право, което имаш в случая е на по-големия и по-тежкия. И често шофьорите злоупотребяват с него. Ужасно глупаво е да задминеш колело на 50см разтояние с 50, 60 че и повече км разлика в скоростта когато няма насрещно движение. Но явно повечето шофьори не осъзнават, че велосипедистите не нарушават правилника и тяхното място е също там на платното за движение.

А за парковете и пътеките ако искаш мога да ти дам едно колело с 23х700 гума и да те видя как го караш по паркове и пътеки. (Но преди това оставяш едно капаро за каплите :mhihi: ). Не случайно такива велосипеди ги наричат "шосейни" ;) Но дори и да си с колело пригодно за подобно движение ако искаш може да дойдеш за друг тест (имам и такова). Идваш до нас, давам ти колелото а ти стигаш до който искаш парк или пътечка без да се движиш по платното.

Шофирането е до голяма степен да мислиш напред- какво препятствие може да има в средата на завоя, кой може да ти отнеме предимство с глупава и ненавременна маневра и т.н. Човек, който мисли като кара а не просто върти геврека много рядко го засичат и изненадват. Но колкото и да мислиш ако караш по-бързо, отколкото ти тече мисълта изненадите пак си идват. Това, че някъде пише 90, 50 или друга цифра в никой случай не значи че трябва да караш с толкова и да се мислиш за невинен когато катастрофираш. И винаги има едно "но", колкото и внимателно и съобразително да караш всяко разминаване и всеки завой са потенциал за ПТП.

При конкретния случай каквото и да е станало, както и да са се движили, колкото и да са виновни това са деца. Кой от вас като е бил дете не е правил глупости. Как да очакваме трезво да мислят къде и по какъв начин се движат и дали не е опасно за тях? Да, родителите могат да ги научат много, но и опита и времето също учат не по-малко. За съжаление при тях обстоятелствата са се стекли по такъв начин, че няма да имат възможност да научат нищо повече. Колко от вас шофирайки кола и ако видят деца движещи се опасно по платното ще слязат да им обяснят, че така не е правилно и защо не е правилно? Или щом не са нашите деца, майната им?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Авг 2015, 21:04

Изключително дразнеща тема :no: ... Жалко за децата...

А криещия се фурорест колега, да излезе и да каже като как 7 без 10 вечерта е "късните часове на деня"? Или той си ляга преди лека нощ деца :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 15 Авг 2015, 21:14

Владо написа:Изключително дразнеща тема :no: ... Жалко за децата...

А криещия се фурорест колега, да излезе и да каже като как 7 без 10 вечерта е "късните часове на деня"? Или той си ляга преди лека нощ деца :banghead:

И как са се движили неправилно като ги е ударил в банкета???Ма "торби с хормони",кво да ги прайш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Авг 2015, 21:27

Съгласен съм, че е много изнервящо колоездачи да карат успоредно по двама на шосето, но колкото прост народ има сред шоферите, толкова има и сред другите, които по някаква причина са на платното. Все пак внимавайте и предвиждайте ситуациите. Дори да няма медиен шум, този с автомобила винаги е виновен и винаги го отнася. Както казах, автомобилите се считат за необходимо зло в развитие страни, каквато отчасти сме и ние. Така е прието и някакви местни рейсъри нямат необходимите сили да изменят това схващане. В интерес на истината и което им прави чест, полицаите в наше село преди седмица спряха двама мои приятели и ги заплашиха с глоба, че карат велосипеди по улицата през нощта без жилетки.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 15 Авг 2015, 21:32

Но,защо темата за човека с форумното М5 Е60 беше заключена,на някой му стана неприятно,че представител на форума ще бъде разпнат за хлапашките си и необмислени действия ли?Или факта че е точно от форума и му е отделено височайшо място във форумната фотогалерия за да има по-тежкарско излъчване?Редно е отношението към такива неща да не бъде дискриминирано а да се порицава строго,независимо каква е колата и чий е собственика й.
Или ще трябва да стане нещо фатално и битиви и нова да покажат отблизо форумните стикери на нечия гордост редом с поредния труп на пътя ли??????????????????
На тези на които им пречат колоездачите-господа,по-добре не стъпвайте в Холандия или Белгия,че едно 70% от населението ще ви дразни и ''пречи''!!!!
Научете се на толерантност,че гледам посещаемостта в темите за емиграция е огромна,но с подобен манталитет по-добре да си стоим на Балканите.Тук поне винаги само другите са ни виновни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Авг 2015, 21:37

И на Пиринеите е така, събота и неделя е пълно с колелета по пътя. Ако ги наближиш само да минеш с по-висока скорост покрай тях, може и да те спрат на пътя...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Авг 2015, 22:07

Само, че тук сме на Балканеите и велосипеда е обществен враг номер едно. Голяма част от водачите го смятат за някакъв вредител, който е редно да се движи само по велоалеи и офроуд.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti

Мнение от w3s7 » 15 Авг 2015, 22:59

Пропускаме другата гледна точка - колко от вело водачите са минали някакъв изпит/обучение за да карат по пътната мрежа ? Малко са тези които са наясно конкретно какво да спазват и как ,като 90% от знаещите са с книжка за МПС.Отделно не е като да няма как да се закара и разтовари велосипеда до офроуд-а/парка ако няма вело алея.
Щото ми е писнало от тротоара да се "стрелкат" през платното на другия тротоар и да гледат мръсно щото продължението на тротоара е пешеходна пътека.А аз да съм един от малкото балъци ,които си бутат колелото през пешеходната пътека ,а те да профучават и останалите пешеходци да им правят път.Да не говориме ,че се налага жени с колички да излизат на платното за да може велосипедистите да си минават необезпокоявани по тротоара щото са се позасилили леко.
А най-готини са тези които си вдигат/говорят по телефона в движение и криволичат аха-да паднат пред колата и да си "лошия" автомобилист ,който го е побутнал леко и му е прегазил кололото.А клоуните с каските ,жилетките и мигащите стопове и фарове сме толко рядка гледка ,че въобще не се вписваме в групата на "Балканските велосипедисти вредители".

Накрая май излиза ,че автомобилистите треа да пазят колоездачите и да спират/отбиват докато се отдалечи или накара велосипедиста ,щото видиш ли тамън са набрали по симеоновско нагоре и им пречат задръстванията ,престрояванията и светофарите на средностатистическия автомобилист ,който се прибира от работа...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 15 Авг 2015, 23:08

МИТАКА1654 написа:
Владо написа:Изключително дразнеща тема :no: ... Жалко за децата...

И как са се движили неправилно като ги е ударил в банкета???Ма "торби с хормони",кво да ги прайш?

Спрете да се дървите на детските ми "глупости" и се погрижете децата ви да НЕ мислят като мен(щом смятате ,че не съм прав)...Мене има кой да ме бие и да ми лее акъл...Сиреч - баща си имам, не ми трябват още 5 форумни.
Ако смятате че е нужно:
Криещия фурорест колега се казва Радостин Стойнов с телефонен номер 0877940325 ,за тези които смятат да ме бесят и колят...добре сте ми дошли...Даже ще ви настаня и в стая с изглед към морето в хотел на първа линия. Осигурявам ви и сливово дърво + корабно въже способни да издържат тежестта ми... Позволено ви е да дойдете да ми търсите сметка на колко години съм и на живо...все пак...
Само се пазете, щото има много руски чували с хормони които с радост ще ви начупят новите(не 20-годишни) семейни возила по крайморските пътчета.
Доста е вероятно и преди да стигнете до мен някой руски авто-форумен специалист ,вече да ви е обесил щото сте му премазали пияната дъщеря.

До колкото до конкретната катастрофа- локвите от кръв бяха оградени с "пастелче" точно на осевата линия в репортажа, и първите 2 дни се повтаряше , че се е случило късно вечерта.Въпреки че кръста можеше и да го забодат и по средата на пътя... за да е ясно къде точно е издъхнало момичето(лека му пръст-за първи път говоря за него конкретно в темата).Можеше репортерите поне да са по-обективни и да се каже поне часа на катастрофата.

Главната идея беше ,че нито един от нас,независимо колко е комплексиран и на каква възраст е ,няма право да казва кой е виновен и кой не е...
Когато всеки го разбере това , манталитета ни ще тръгне да се оправя.
Защо трябва да хвърляте вината на някого,като е много по-полезно за всички нас да обсъдим и да вземем мерки да няма повече подобни трагедии?
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Авг 2015, 23:22

простете му, той е от Бургас, там са все бадки
града, в който ако пресичаш на пешеходна пътека няма да ти спрат, но ще намалят, за да те препсуват, че си им се изпречил,а убитите на пешеходни пътеки деца са винаги виновни
града, в който мигача означава "подай газ и не ме пускай, защото на мен и в моята лента си ми е добре"

там културата на шофиране е на съвсем друго ниво
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 16 Авг 2015, 0:07

Варна е номер 1 по НЕ спиране на пешеходни пътеки...
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Авг 2015, 13:38

В Русе направиха повдигнати пешаходки пътеки на няколко места. Няма такава простотия, но работи за сега. За сметка на това трафика се забави доста и стават задръствания, каквито до преди нямаше. Така ще е, докато хората не разберат къде се намират. Аз почнах умишлено да не спирам на пътеки, където само ще подлъжа някой да пресече, а идващата отзад кола ще го прегази. Затова и когато хода пеш по тези места не претендирам да ме пускат непременно.
А темата за колоездачите е съвсем друга. Истински колоездачи аз съм виждал няколко пъти. Всички други са малоумници-самоубийци, дето се шматкат където им видят очите. В това число и многобройните пенсионери-колоездачи, дето нито чуват, нито виждат, обаче са "част от движението".
Всичко е толкова комплексно и същевременно толкова просто. Редица западни страни са пример за това - няма легнали полицаи и вдигнати пътеки, просто една зебра и всички спират, когато някой ика да пресече.

Няма да бъда лицемерен като доста други хора (без да визирам някого конкретно, просто общо впечатление) и ще добавя, че рядко карам в ограниченията, а понякога и доста по-бързо. Само че се стремя да го правя културно и съдейки по поведението на участниците около мен смятам, че успявам. И колкото по-голяма част от народа разбере, че НЕ само скоростта убива, толкова повече ще се подобри положението. Напоследък станах свидетел на редица възможности за инциденти заради нелогично ниска скорост (в града). Хората просто не знаят къде се намират...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2015, 13:56

Абе и ти се беше въртел някъде из деретата ако не се лъжа тъй че и в твоя случай просто ти или някой друг е извадил голям късмет, че не ти е бил в насрещното в дадения момент. Това, че всеки ден караш с висока скорост и не катастрофираш не означава, че караш безопасно. Просто не са се натрупали достатъчно обстоятелства в един даден момент, които водят до катастрофа.

Преди да се ядосвате на едно колело колко място заема върху платното си представете, че този човек можеше да е излязал с колата си. Колко място щеше да заема тогава и щеше ли да ви е яд че е заел цялото платно. Или пък всеки който е с колело да вземе да се ядосва, че колите заемат толкова много място?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата