Терорът над българското население в област Кърджали

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 07 Окт 2006, 4:47

amd написа:Малко ми е странно да го пиша това - не познавам Али, но по името му съдя, че може да е от турско потекло - майсторът и разбирачът на БМВ-та, на който ние всички така силно се възхищаваме

бе тука мисля че си малко в грешка кои и колко му се възхищават :roll: колкото го харесват толкова и не го харесват в тоя форум ;)

аз си мисля тези всичките факти който DroW пуска тук не могат ли да се разпратят до някоя медия и някой да вземе да направи нещо по тоя въпрос. Как тия ми ти турчоля ще вдигат паметник на някой си турчин на нашата си земя? :evil: :evil: :evil:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Окт 2006, 9:39

Тая тема е нагазила в много лепкава материя. Не бива да се бърка религията с политиката - половината коран е преписан от Библията. Който си е направил да я прочете и има елементарно чувство за справедливост, ще види,че Йехова (да не се бърка с Исус) е дяволски несправедлив бог. Също така, който си е направил труда да прочете Корана (но коректен превод, от филолози, не тоя дето го разпространяват джамиите на Доган), е уловил събирателната мъдрост на всички основни религии (включително будизма, но там нещата са още по-трудноразбираеми), така че не Корана подклажда насилието и дискриминацията! Просто исляма е религия, разпространена в относително бедни и слабо-образовани региони на света и в частност на България. И хора като лудия Осама бен Ладен и помияра-престъпник Доган използват религията за своя лична употреба, който както му е удобно. Като се има предвид,че употребата на исляма е такава от няколко века, нормално да се натрупа негатично отношение към Корана. Но колко от оплюващите го са го прочели обективно? За съжаление е употребяван некоректно. Както е и Библията, впрочем, по времето на Кръстоносните походи, Инквизицията и разпадането на Римската империя, ако щете. Италианските мафиоти са най-ревностните католици, например. Като такава религията не ме вълнува под никаква форма, но обективно - няма лоша религия, има лоши хора, които я изповядват и тълкуват. И такива, които я приемат едностранчиво.

П.С. Това за Търговище от първата страница на темата е верно - всичко в района е ДПС и българите са екстремно дискриминирани. Вуйчо ми кандидатства за работа в новите заводи на Шишеджам и негов приятел от детството (турчин) директно му каза,че има нареждане да се вземат само турци, даже ги докарват от Разград, от Кърджали, плащат им транспорт и квартира, но не взимат българи. Това обаче не е религия, а политика.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата