Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви
Модератор: Общи модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви
Според мен няма причина да крият ако има някакъв разлив. Един колега в темата спомена че е минал час преди това и е нямало нищо.
Няма защо да мислят лъжа ако могат да кажат: да, има разлив търсим виновния. Освен ако не е минал ББ от там и от колата да му е текла нафта и да се опитват да го прикриват
Ако има нещо ще излезе в разследването.
Няма защо да мислят лъжа ако могат да кажат: да, има разлив търсим виновния. Освен ако не е минал ББ от там и от колата да му е текла нафта и да се опитват да го прикриват

Нали има ремонти точно в този участък? Машините според вас до бензиностанциите ли ги карат, за да зареждат или ги пълнят с туби?
Като сложим и дъждовете в последните дни..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
doomy525 написа:Нали има ремонти точно в този участък? Машините според вас до бензиностанциите ли ги карат, за да зареждат или ги пълнят с туби?Като сложим и дъждовете в последните дни..
Но все пак нали от там е минал колега час преди това и проблем е нямало, освен че всички са го минавали като спрял? Ако има разлив ще е в този час някъде.

Колега аз също минах от там и това се е случило 20 минути след като и аз съм минал. Да, беше хлъзгаво, да беше мокро, да температурата беше между 0 и 3 градуса, но с ограничението на скоростта в тунела нямаше проблем, както и аз по цялата магистрала карах с макс 100. С колко да са карали в този тунел - 150? В края на първата страница качих една снимка, която е като отиваш към София (т.е. там където се е случило, но снимката е ~3 часа по-рано) и най-вероятно пердето мъгла, което е на изхода на тунела го е стреснало и е набил спирачка, защото наистина нищо не се виждаше като излезеш. Не знам..нали и камери има в тунелите 
Както и да е като цяло..жалко за хората пак казвам и това се случи благодарение на нашите велики умове..голямо правене на тези магистрали и накрая пак дърво. По-добре да махнат табелите за магистрала /поне докато трае ремонта/ и ограничението да си бъде 90, а в тунелите 50 или 60..то това ако са магистрали аз трябва да съм космонафт

Както и да е като цяло..жалко за хората пак казвам и това се случи благодарение на нашите велики умове..голямо правене на тези магистрали и накрая пак дърво. По-добре да махнат табелите за магистрала /поне докато трае ремонта/ и ограничението да си бъде 90, а в тунелите 50 или 60..то това ако са магистрали аз трябва да съм космонафт
enjoy life and drink cold beer

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Карали са с несъобразена скорост!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Според новият знак там - ограничението вече е 70 км/ч !

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Продължавайте да се заблуждавате и да си търсите различни оправдания....истината е че причината за катастрофата е неспазването на дистанция и НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ в тунела. Някой питаше назад дали някой вярва че всички са карали с несъобразена скорост. Абсолютно съм убеден в това. Достатъчно много пъти съм пътувал оттам за да знам как се кара там. Никой не го спазва тва ограничение, а трябва. И най-големия проблем е че не спазват дистанция. Трябва да се въведе системата от немските аутобани за мерене на дистанция. Глобата там почва от 300 евро!
Две камери в началото и края на тунела (на всеки тунел по АМ) ще реши много проблеми. Снимат те и директно ти идва вкъщи снимката. Трябва да се научим на правила няма как иначе.
Не може да се кара по нашите магистрали с повече от 150 и това е. Глоби, отнемане на книжки докато се научим. Дано въведат и това със свалянето на номерата за пиене и за каране без книжка. За дрифт също. Има си места за тая работа. Кръговот на руски паметник не е едно от тях.
Две камери в началото и края на тунела (на всеки тунел по АМ) ще реши много проблеми. Снимат те и директно ти идва вкъщи снимката. Трябва да се научим на правила няма как иначе.
Не може да се кара по нашите магистрали с повече от 150 и това е. Глоби, отнемане на книжки докато се научим. Дано въведат и това със свалянето на номерата за пиене и за каране без книжка. За дрифт също. Има си места за тая работа. Кръговот на руски паметник не е едно от тях.
ineedmoney написа: причината за катастрофата е неспазването на дистанция и НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ в тунела.
Няма какво да си кривим душата и аз мисля така...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е как пък всички сте виждали какви ли не джигити по магистралата и ако не караш поне с 200 си най-бавния? В повечето случаи на магистрала аз си карам със 140 на темпомат. Изпреварват ме главно нови коли и джипове със скорост може би 160-180, много рядко такива с много по-висока скорост. И тук там някоя по-стара.
Във въпросните тунели никога не помня да съм виждал някой да кара с повече от 80. Може да има такива случаи, но със сигурност са изключение, а не правило.
Обратното е в града. Пак карам с 50 на темпомат между светофарите и ако няма задръствания почти винаги съм най-бавната кола.
Със сигурност причината за такава катастрофа е несъобразена скорост и дистанция ама как да я съобразиш като в цялата държава няма поне два метра еднороден асфалт? Абсолютно съм убеден, че разликата в спирачния път на нормален асфалт и у нас е в порядъка на десетки метри при скорост от 100км.
Във въпросните тунели никога не помня да съм виждал някой да кара с повече от 80. Може да има такива случаи, но със сигурност са изключение, а не правило.
Обратното е в града. Пак карам с 50 на темпомат между светофарите и ако няма задръствания почти винаги съм най-бавната кола.
Със сигурност причината за такава катастрофа е несъобразена скорост и дистанция ама как да я съобразиш като в цялата държава няма поне два метра еднороден асфалт? Абсолютно съм убеден, че разликата в спирачния път на нормален асфалт и у нас е в порядъка на десетки метри при скорост от 100км.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Да колега прав си, няма път, но несъобразявайки се с него не допускаме ли предпоставка за птп? А в тоя случай мокро време, мъгла, температура около 0-3 градуса, тунел, около 100 км/ч и всички пред теб започват да катастрофират.... Няма шанс да не стане белята. И нищо от всичко изброено не се взима под внимание. Може всеки втори да е помислил ама и да спре, тоя зад него ще го удари. Просто в тоя случай и да караш бавно пак ще бъдеш ударен.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

1...Очевидци обаче твърдят, че в продължение на няколко километра преди тунела е имало разлято гориво, информира Дарик.
http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1% ... 69890.html
2...„Видях какво става напред и успях да спра. В този момент видях как камион лети към нас и щеше да ни помете. Шофьорът явно удари спирачки, защото ремаркето му се завъртя и вече виждах как ни удря. В последния момент водачът успя да го изправи и мина покрай нас, за да се удари в друга кола. Разминах се на косъм със смъртта. След това други коли ме удариха”, разказа участникът в автомелето.
http://www.blitz.bg/news/article/366476
Разлива бил на няколко км преди тунела, ама като стигнали до тунела изведнъж ги хванало хлъзгавото...
Няколко от ударените коли във Витиня са успели да спрат, но са ударени отзад от следващите автомобили... ама причината не е в липсата на дистанция, ами в разляното гориво - то като се разлее нафта тя хваща избирателно и тъпанарите дето спазват по-голяма дистанция не ги хваща
. 80 км/ч беше ограничението в тунела до вчера - преведено по просто - при максимално подходящи условия, максимално допустима скорост за ВСИЧКИ автомобили. Иначе казано, ако карате джиБ 2300 кг това не е подходяща скорост за вас може би... ако карате бус - също, ако карате ТИР - също, ако карате най - невероятния автомобил на света, но метерологичните условия са лоши също можете да намалите под 80.
Най - незабравимото ми преживяване на Витиня за последните 20-ина години като шофьор беше една нощ, когато изпълнявах мечтата на всеки женен мъж - лично карах тъща си до летището, за да мога лично да я изпратя със самолет на 5000 км и в следващите 1-2 години да се чуваме само по скайп. Някъде около тунелите имаше мъгла и за няколко километра стана толкова гъста, че не можех да поддържам минимално разрешената скорост от 50 км/ч и се принудих да вляза в аварийна лента и да се тътря с около 30 км/ч само и само за да не спра и някой да ме удари отзад. През това време ме задминаха десетки автомобили каращи със 70-80-90 км/ч често с дистанция 20-30 метра помежду си...
Нека да позная - жертвите в тунела не са били в ТИР-ове...
ТИР-а има застраховка, шофьора е жив, остава да му сложат глоба за несъобразена скорост - как да не твърди човека, че е имало разлята нафта...
http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1% ... 69890.html
2...„Видях какво става напред и успях да спра. В този момент видях как камион лети към нас и щеше да ни помете. Шофьорът явно удари спирачки, защото ремаркето му се завъртя и вече виждах как ни удря. В последния момент водачът успя да го изправи и мина покрай нас, за да се удари в друга кола. Разминах се на косъм със смъртта. След това други коли ме удариха”, разказа участникът в автомелето.
http://www.blitz.bg/news/article/366476
Разлива бил на няколко км преди тунела, ама като стигнали до тунела изведнъж ги хванало хлъзгавото...

Няколко от ударените коли във Витиня са успели да спрат, но са ударени отзад от следващите автомобили... ама причината не е в липсата на дистанция, ами в разляното гориво - то като се разлее нафта тя хваща избирателно и тъпанарите дето спазват по-голяма дистанция не ги хваща

Най - незабравимото ми преживяване на Витиня за последните 20-ина години като шофьор беше една нощ, когато изпълнявах мечтата на всеки женен мъж - лично карах тъща си до летището, за да мога лично да я изпратя със самолет на 5000 км и в следващите 1-2 години да се чуваме само по скайп. Някъде около тунелите имаше мъгла и за няколко километра стана толкова гъста, че не можех да поддържам минимално разрешената скорост от 50 км/ч и се принудих да вляза в аварийна лента и да се тътря с около 30 км/ч само и само за да не спра и някой да ме удари отзад. През това време ме задминаха десетки автомобили каращи със 70-80-90 км/ч често с дистанция 20-30 метра помежду си...
Нека да позная - жертвите в тунела не са били в ТИР-ове...
ТИР-а има застраховка, шофьора е жив, остава да му сложат глоба за несъобразена скорост - как да не твърди човека, че е имало разлята нафта...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мисълта ми е, че пътните условия от нас често са такива, че е невъзможно да се съобразиш с тях. Хлъзгав асфалт, липсваща маркировка и знаци, животни по магистралата,дупки и изрезки по пътя, огромни неравности и т.н.
Давал съм пример за мотористите- хубав път и изведнъж в завоя купчина с пясък. Минал камиона и поради неравност се раздрусал и изхвърлил четвърт кубик пясък. Или завой и едната линия изцяло заета от нахвърляна прясна трева от косачките на тия, дето чистят отстрани. А това е като лед. И най-лошото- на никой не му идва на ума че това трябва да се почисти. Днес от там може да минат 100 полицаи и никой няма да се сети да застане отпред с колата да сигнализира и да се обади да дойдат да почистят. Там ще си седи до първия дъжд или до първия убит. После ще пристигнат 100 експерти и ще кажат "несъобразена скорост".
Давал съм пример за мотористите- хубав път и изведнъж в завоя купчина с пясък. Минал камиона и поради неравност се раздрусал и изхвърлил четвърт кубик пясък. Или завой и едната линия изцяло заета от нахвърляна прясна трева от косачките на тия, дето чистят отстрани. А това е като лед. И най-лошото- на никой не му идва на ума че това трябва да се почисти. Днес от там може да минат 100 полицаи и никой няма да се сети да застане отпред с колата да сигнализира и да се обади да дойдат да почистят. Там ще си седи до първия дъжд или до първия убит. После ще пристигнат 100 експерти и ще кажат "несъобразена скорост".
За съжаление това е тъжната реалност, но тя не е повод всеки да се мисли за велик шофер и все пак мнозина се мислят... Витиня си е ялово място - мисля за това спор няма, но не разбирам защо като е ялово място всички си карат смело и се изпреварват в тунела.
Ако приемат закон в който дрифтенето е наказуемо значи около 30-ина човека вчера са хванали намалението и няма да ги глобят защото закона още не е влязал в сила. 30-ина защото някои не ги е хванала нафтата.
Движението в БГ щеше да е смешно ако не беше тъжно.
Ако приемат закон в който дрифтенето е наказуемо значи около 30-ина човека вчера са хванали намалението и няма да ги глобят защото закона още не е влязал в сила. 30-ина защото някои не ги е хванала нафтата.
Движението в БГ щеше да е смешно ако не беше тъжно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вижте сега, факт е че шофирането в БГ е под всякаква критика ...
Колко от Вас наистина са попадали на петно от нафта по пътната настилка ..
Аз съм, и то с цялото семейство
Единствената ми мисъл беше как погубих не само себе си, ами още 3-ма невинни ... И не, не беше заради "несъобразена скорост" - с 60-тина км/ч така се завъртях, все едно таз кола я завъртя някой !И само чист късмет ме спаси от срещи с мантинели и други коли ! И за капак пак беше на таз същата магистрала - точно "слизах" от нея посока Ботевград, буквално под детелината стана всичко ! Татко секунда преди мен усети какво ще стане, и извика "Внимавай" и се завъртях ... Спрях отстрани, и докато ми мине адреналин и шок, 3 коли се нанизаха в мантинелата като шейни .. Няма ЕСП, АБС ... Само Господ и късмет ...
Това явление е по-лошо и от лед ... Защото заледената настилка не е някаква изненада през зимата ...
Удобно оправдание е, но не мисля че трябва да се подценява ...
Имам продадени няколко продадени горивни резервоари за бусове, тъй че
Колко от Вас наистина са попадали на петно от нафта по пътната настилка ..
Аз съм, и то с цялото семейство

Единствената ми мисъл беше как погубих не само себе си, ами още 3-ма невинни ... И не, не беше заради "несъобразена скорост" - с 60-тина км/ч така се завъртях, все едно таз кола я завъртя някой !И само чист късмет ме спаси от срещи с мантинели и други коли ! И за капак пак беше на таз същата магистрала - точно "слизах" от нея посока Ботевград, буквално под детелината стана всичко ! Татко секунда преди мен усети какво ще стане, и извика "Внимавай" и се завъртях ... Спрях отстрани, и докато ми мине адреналин и шок, 3 коли се нанизаха в мантинелата като шейни .. Няма ЕСП, АБС ... Само Господ и късмет ...

Това явление е по-лошо и от лед ... Защото заледената настилка не е някаква изненада през зимата ...
Удобно оправдание е, но не мисля че трябва да се подценява ...
Имам продадени няколко продадени горивни резервоари за бусове, тъй че

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ivo_Borisov написа:Да колега прав си, няма път, но несъобразявайки се с него не допускаме ли предпоставка за птп?
Интересно ми е как точно се "съобразяваш" с нещо след завоя, преди да си го видял или в тъмницата вътре в тунела преди да си влезнал (в мелето)? Ако си баба Ванга принципно е възможно. Но иначе?