Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Окт 2015, 15:08

Според мен няма причина да крият ако има някакъв разлив. Един колега в темата спомена че е минал час преди това и е нямало нищо.
Няма защо да мислят лъжа ако могат да кажат: да, има разлив търсим виновния. Освен ако не е минал ББ от там и от колата да му е текла нафта и да се опитват да го прикриват :lol: Ако има нещо ще излезе в разследването.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Окт 2015, 15:14

Нали има ремонти точно в този участък? Машините според вас до бензиностанциите ли ги карат, за да зареждат или ги пълнят с туби? :) Като сложим и дъждовете в последните дни..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Окт 2015, 15:43

doomy525 написа:Нали има ремонти точно в този участък? Машините според вас до бензиностанциите ли ги карат, за да зареждат или ги пълнят с туби? :) Като сложим и дъждовете в последните дни..

Но все пак нали от там е минал колега час преди това и проблем е нямало, освен че всички са го минавали като спрял? Ако има разлив ще е в този час някъде.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Окт 2015, 15:58

Колега аз също минах от там и това се е случило 20 минути след като и аз съм минал. Да, беше хлъзгаво, да беше мокро, да температурата беше между 0 и 3 градуса, но с ограничението на скоростта в тунела нямаше проблем, както и аз по цялата магистрала карах с макс 100. С колко да са карали в този тунел - 150? В края на първата страница качих една снимка, която е като отиваш към София (т.е. там където се е случило, но снимката е ~3 часа по-рано) и най-вероятно пердето мъгла, което е на изхода на тунела го е стреснало и е набил спирачка, защото наистина нищо не се виждаше като излезеш. Не знам..нали и камери има в тунелите :roll:
Както и да е като цяло..жалко за хората пак казвам и това се случи благодарение на нашите велики умове..голямо правене на тези магистрали и накрая пак дърво. По-добре да махнат табелите за магистрала /поне докато трае ремонта/ и ограничението да си бъде 90, а в тунелите 50 или 60..то това ако са магистрали аз трябва да съм космонафт
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 09 Окт 2015, 16:18

Карали са с несъобразена скорост! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 09 Окт 2015, 18:08

Според новият знак там - ограничението вече е 70 км/ч ! :clap: :roll:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 09 Окт 2015, 18:18

Продължавайте да се заблуждавате и да си търсите различни оправдания....истината е че причината за катастрофата е неспазването на дистанция и НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ в тунела. Някой питаше назад дали някой вярва че всички са карали с несъобразена скорост. Абсолютно съм убеден в това. Достатъчно много пъти съм пътувал оттам за да знам как се кара там. Никой не го спазва тва ограничение, а трябва. И най-големия проблем е че не спазват дистанция. Трябва да се въведе системата от немските аутобани за мерене на дистанция. Глобата там почва от 300 евро!
Две камери в началото и края на тунела (на всеки тунел по АМ) ще реши много проблеми. Снимат те и директно ти идва вкъщи снимката. Трябва да се научим на правила няма как иначе.
Не може да се кара по нашите магистрали с повече от 150 и това е. Глоби, отнемане на книжки докато се научим. Дано въведат и това със свалянето на номерата за пиене и за каране без книжка. За дрифт също. Има си места за тая работа. Кръговот на руски паметник не е едно от тях.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 09 Окт 2015, 18:26

ineedmoney написа: причината за катастрофата е неспазването на дистанция и НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ в тунела.

Няма какво да си кривим душата и аз мисля така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 18:36

Е как пък всички сте виждали какви ли не джигити по магистралата и ако не караш поне с 200 си най-бавния? В повечето случаи на магистрала аз си карам със 140 на темпомат. Изпреварват ме главно нови коли и джипове със скорост може би 160-180, много рядко такива с много по-висока скорост. И тук там някоя по-стара.

Във въпросните тунели никога не помня да съм виждал някой да кара с повече от 80. Може да има такива случаи, но със сигурност са изключение, а не правило.

Обратното е в града. Пак карам с 50 на темпомат между светофарите и ако няма задръствания почти винаги съм най-бавната кола.

Със сигурност причината за такава катастрофа е несъобразена скорост и дистанция ама как да я съобразиш като в цялата държава няма поне два метра еднороден асфалт? Абсолютно съм убеден, че разликата в спирачния път на нормален асфалт и у нас е в порядъка на десетки метри при скорост от 100км.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Окт 2015, 19:18

Да колега прав си, няма път, но несъобразявайки се с него не допускаме ли предпоставка за птп? А в тоя случай мокро време, мъгла, температура около 0-3 градуса, тунел, около 100 км/ч и всички пред теб започват да катастрофират.... Няма шанс да не стане белята. И нищо от всичко изброено не се взима под внимание. Може всеки втори да е помислил ама и да спре, тоя зад него ще го удари. Просто в тоя случай и да караш бавно пак ще бъдеш ударен.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 09 Окт 2015, 20:59

1...Очевидци обаче твърдят, че в продължение на няколко километра преди тунела е имало разлято гориво, информира Дарик.

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1% ... 69890.html

2...„Видях какво става напред и успях да спра. В този момент видях как камион лети към нас и щеше да ни помете. Шофьорът явно удари спирачки, защото ремаркето му се завъртя и вече виждах как ни удря. В последния момент водачът успя да го изправи и мина покрай нас, за да се удари в друга кола. Разминах се на косъм със смъртта. След това други коли ме удариха”, разказа участникът в автомелето.

http://www.blitz.bg/news/article/366476
Разлива бил на няколко км преди тунела, ама като стигнали до тунела изведнъж ги хванало хлъзгавото... :dummy:

Няколко от ударените коли във Витиня са успели да спрат, но са ударени отзад от следващите автомобили... ама причината не е в липсата на дистанция, ами в разляното гориво - то като се разлее нафта тя хваща избирателно и тъпанарите дето спазват по-голяма дистанция не ги хваща :kuku: . 80 км/ч беше ограничението в тунела до вчера - преведено по просто - при максимално подходящи условия, максимално допустима скорост за ВСИЧКИ автомобили. Иначе казано, ако карате джиБ 2300 кг това не е подходяща скорост за вас може би... ако карате бус - също, ако карате ТИР - също, ако карате най - невероятния автомобил на света, но метерологичните условия са лоши също можете да намалите под 80.

Най - незабравимото ми преживяване на Витиня за последните 20-ина години като шофьор беше една нощ, когато изпълнявах мечтата на всеки женен мъж - лично карах тъща си до летището, за да мога лично да я изпратя със самолет на 5000 км и в следващите 1-2 години да се чуваме само по скайп. Някъде около тунелите имаше мъгла и за няколко километра стана толкова гъста, че не можех да поддържам минимално разрешената скорост от 50 км/ч и се принудих да вляза в аварийна лента и да се тътря с около 30 км/ч само и само за да не спра и някой да ме удари отзад. През това време ме задминаха десетки автомобили каращи със 70-80-90 км/ч често с дистанция 20-30 метра помежду си...

Нека да позная - жертвите в тунела не са били в ТИР-ове...
ТИР-а има застраховка, шофьора е жив, остава да му сложат глоба за несъобразена скорост - как да не твърди човека, че е имало разлята нафта...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2015, 21:17

Мисълта ми е, че пътните условия от нас често са такива, че е невъзможно да се съобразиш с тях. Хлъзгав асфалт, липсваща маркировка и знаци, животни по магистралата,дупки и изрезки по пътя, огромни неравности и т.н.

Давал съм пример за мотористите- хубав път и изведнъж в завоя купчина с пясък. Минал камиона и поради неравност се раздрусал и изхвърлил четвърт кубик пясък. Или завой и едната линия изцяло заета от нахвърляна прясна трева от косачките на тия, дето чистят отстрани. А това е като лед. И най-лошото- на никой не му идва на ума че това трябва да се почисти. Днес от там може да минат 100 полицаи и никой няма да се сети да застане отпред с колата да сигнализира и да се обади да дойдат да почистят. Там ще си седи до първия дъжд или до първия убит. После ще пристигнат 100 експерти и ще кажат "несъобразена скорост".
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 09 Окт 2015, 21:28

За съжаление това е тъжната реалност, но тя не е повод всеки да се мисли за велик шофер и все пак мнозина се мислят... Витиня си е ялово място - мисля за това спор няма, но не разбирам защо като е ялово място всички си карат смело и се изпреварват в тунела.
Ако приемат закон в който дрифтенето е наказуемо значи около 30-ина човека вчера са хванали намалението и няма да ги глобят защото закона още не е влязал в сила. 30-ина защото някои не ги е хванала нафтата.
Движението в БГ щеше да е смешно ако не беше тъжно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 09 Окт 2015, 21:47

Вижте сега, факт е че шофирането в БГ е под всякаква критика ...
Колко от Вас наистина са попадали на петно от нафта по пътната настилка ..
Аз съм, и то с цялото семейство :paranoid:
Единствената ми мисъл беше как погубих не само себе си, ами още 3-ма невинни ... И не, не беше заради "несъобразена скорост" - с 60-тина км/ч така се завъртях, все едно таз кола я завъртя някой !И само чист късмет ме спаси от срещи с мантинели и други коли ! И за капак пак беше на таз същата магистрала - точно "слизах" от нея посока Ботевград, буквално под детелината стана всичко ! Татко секунда преди мен усети какво ще стане, и извика "Внимавай" и се завъртях ... Спрях отстрани, и докато ми мине адреналин и шок, 3 коли се нанизаха в мантинелата като шейни .. Няма ЕСП, АБС ... Само Господ и късмет ... :roll:
Това явление е по-лошо и от лед ... Защото заледената настилка не е някаква изненада през зимата ...
Удобно оправдание е, но не мисля че трябва да се подценява ...
Имам продадени няколко продадени горивни резервоари за бусове, тъй че :conf:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Окт 2015, 21:51

Ivo_Borisov написа:Да колега прав си, няма път, но несъобразявайки се с него не допускаме ли предпоставка за птп?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Интересно ми е как точно се "съобразяваш" с нещо след завоя, преди да си го видял или в тъмницата вътре в тунела преди да си влезнал (в мелето)? Ако си баба Ванга принципно е възможно. Но иначе?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата