Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
Само аз ли досега не съм имал проблеми с кожата през лятото ?
Климатикът винаги на автоматичен режим на 16 градуса и до 4-5 минути не можеш и да си помислиш за спарване 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Леле каква дискусия станала тук
. Благодаря колеги
Разбира се, попитах за моя конкретен случай, салона ще е сив, щото ми е сив интериора като цяло и задължително ще е с подгрев на предните седалки. С досегашния си опит с платнения салон се убедих, че много трудно се чисти, събира доста мръсотия, лесно се цапа и лекьосва и това са главните причини да мисля да го сменя. Не от фенщина или снобизъм, просто не мога да го гледам как изглежда, пък уж го чистя с препарати на Amway и те не могат да се преборят май. Навън вали дъжд например, влизам мокър в колата и веднага се оформят едни петна по седалките. Търкам после като луд да излязат. Веднъж децата от морето се намъкнаха отзад с мокрите бански, стана ужас седалката. И заради това се заоглеждах и мисля да го сменя. Още веднъж благодаря за изразените мнения.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Яко. Кожата била по-добре. Ама трябвало да си внимателен, за да не я надереш, нищо. Ама зимата си замразяваш сперматозоидите, а лятото ги сваряваш. Ама и да я мажеш като бебешко дупе. Ама да търсиш и сянка за колата. Ама и фолио да си си сложил. Ама след всяко малко по-дълго каране си изпотен като след олимпийска тренировка. Особено важно като отиваш някъде на среща. Ама и че може да паднеш от нея, защото се хлъзгала. Ама се и напуквала. Ама трябва да дебнеш някой случайно да няма нещо малко по-остро на гъза, за да не ти остави деруга.
Ама накрая било по-добре. Страхотна логика.
Ама накрая било по-добре. Страхотна логика.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Интересно, нали ... Хората възхваляващи кожата са също толкова необективни колкото теб 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Аз просто изказвам фактите.
За жалост колите ми винаги са били с кожа, изключвайки една Ланча, която беше с Алкантара. Което като усещане и тотално представяне няма кое да го бутне.
За това последната кола имах възможност да я избирам и си я взех с такъв, ама светъл салон:

За мен взимаш максимума и от двете страни. Хем не се цапа, защото плата е импрегниран и не попитва, хем остани имаш и кожа, която е изкуствена и по характеристики е по-здрава от естествената. Отделно, че задника нито ти замръзва, нито ти се вледенява, а за пот въобще да не говорим.
В крайна сметка не може да се каже кое е по-добре еднолично, защото за един е важно гъзарията и само визията, а за друг е важно комфорта при всекидневното използване.
За жалост колите ми винаги са били с кожа, изключвайки една Ланча, която беше с Алкантара. Което като усещане и тотално представяне няма кое да го бутне.
За това последната кола имах възможност да я избирам и си я взех с такъв, ама светъл салон:

За мен взимаш максимума и от двете страни. Хем не се цапа, защото плата е импрегниран и не попитва, хем остани имаш и кожа, която е изкуствена и по характеристики е по-здрава от естествената. Отделно, че задника нито ти замръзва, нито ти се вледенява, а за пот въобще да не говорим.
В крайна сметка не може да се каже кое е по-добре еднолично, защото за един е важно гъзарията и само визията, а за друг е важно комфорта при всекидневното използване.
K_Ilkov написа:Интересно, нали ... Хората възхваляващи кожата са също толкова необективни колкото теб
+1
И двете имат предимства и недостатъци, но някой хора са като коне с капаци и отричат всяко чуждо мнение. Само не разбрах какво общо има кожения салон на новата 7er - S class с тези за които говорим или то вече като няма какво да се каже се почват глупостите като тази за облаците прах.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
seimo написа: Само не разбрах какво общо има кожения салон на новата 7er - S class с тези за които говорим
Има бе, и на двете им се вика "кожен салон"

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ициГорките, всичките до един с кожи
С обдухване, подгрев, масаж и свирки ...
Дамммм, горките !
Коженият салон от моята кола беше нещото което излетя с най-голяма сила от нея !
Няма такова наказание, честНо - няма сянка, няма сенници няма нищо ! Отваряш вратата и ставаше като от филма "Ядрото" - черният отвори вратата и изгаснаха и фенери, и ключове и свЕ ...
Te така

Всички обясняваха колко зле било с платнен - ми гледайте си кефа ...
Пера го при Андрю и нямам яд ! Даже мисля да мина вече на два пъти годишно !
А тия дето го чистите с мокри кърпички

Препарати за кожа, чисене на самата кожа, подхранване ....
Да, гъзарията е добре ... Ама не и на цената на нормален такъв, та дори и с подгрев

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
seimo написа:с тези за които говорим
Кои са "тези, за които говорим" ? Подгрев и масаж има и на коли от преди 20 години. Във високия клас коли всичко е с кожени салони базово (последните 2-3 поколения). От темата се разбира, че на паралиите са им спарени задниците

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ей, да съм знаел отпреди, че кожата била супер гадна и ангажираща, нямаше вече 15г да си търся и купувам само коли с кожен салон...
Ама то от кожа до кожа и от слон до салон има сериозна разлика, за екстрите да не говорим, та може аз да съм се разглезил повече, знам ли?
Обаче си ми харесва много да си подържам кожата с качествени продукти и после като се кача да ми мирише на Rolls-Royce вътре.
Висок клас автомобил без кожа не съм виждал, може да е снобария ама едва ли...
Ама то от кожа до кожа и от слон до салон има сериозна разлика, за екстрите да не говорим, та може аз да съм се разглезил повече, знам ли?
Обаче си ми харесва много да си подържам кожата с качествени продукти и после като се кача да ми мирише на Rolls-Royce вътре.
Висок клас автомобил без кожа не съм виждал, може да е снобария ама едва ли...
Only dead fish follow the stream...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони 

TNT написа:seimo написа:с тези за които говорим
Кои са "тези, за които говорим" ? Подгрев и масаж има и на коли от преди 20 години. Във високия клас коли всичко е с кожени салони базово (последните 2-3 поколения). От темата се разбира, че на паралиите са им спарени задницитеИли сигурно на тези в 7-цата гъзовете са им по-различни от на тези в 3-та серия. И продухванията на седалките не са екстра на 50 години. В Е38 примерно мисля, че няма, а 90% са с кожа. Бахти запарените гъзове
И двете си имат плюсове и минуси. Тука изкарахте екстри, за които хората дават по няколко хиляди, направо мъчение.
Не съм имал честа да карам такова продължително време ,но ако е с обикновенна кожа не перфорирана и без обдухване не виждам какъв е проблема да ти се препоти гърба и в него

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
kiko написа:в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони
Кажи-речи всеки, който не се продава в бензиностанция

TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ициГорките, всичките до един с кожи

От 10 години кола без кожа не съм имал-колегите преди мен са изброили плюсовете. Аз минуси не виждам, но задължително с подгрев. Само италианките са без и бягам надалеч

А тука всички карате само най-новите С класи и 7-ци, че ги давате за пример.