Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

Мнение от Mladenoff » 04 Ное 2015, 10:46

Само аз ли досега не съм имал проблеми с кожата през лятото ? :dunno: Климатикът винаги на автоматичен режим на 16 градуса и до 4-5 минути не можеш и да си помислиш за спарване :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Ное 2015, 11:37

Леле каква дискусия станала тук :shock: . Благодаря колеги :bowdown: Разбира се, попитах за моя конкретен случай, салона ще е сив, щото ми е сив интериора като цяло и задължително ще е с подгрев на предните седалки. С досегашния си опит с платнения салон се убедих, че много трудно се чисти, събира доста мръсотия, лесно се цапа и лекьосва и това са главните причини да мисля да го сменя. Не от фенщина или снобизъм, просто не мога да го гледам как изглежда, пък уж го чистя с препарати на Amway и те не могат да се преборят май. Навън вали дъжд например, влизам мокър в колата и веднага се оформят едни петна по седалките. Търкам после като луд да излязат. Веднъж децата от морето се намъкнаха отзад с мокрите бански, стана ужас седалката. И заради това се заоглеждах и мисля да го сменя. Още веднъж благодаря за изразените мнения.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Ное 2015, 12:45

Яко. Кожата била по-добре. Ама трябвало да си внимателен, за да не я надереш, нищо. Ама зимата си замразяваш сперматозоидите, а лятото ги сваряваш. Ама и да я мажеш като бебешко дупе. Ама да търсиш и сянка за колата. Ама и фолио да си си сложил. Ама след всяко малко по-дълго каране си изпотен като след олимпийска тренировка. Особено важно като отиваш някъде на среща. Ама и че може да паднеш от нея, защото се хлъзгала. Ама се и напуквала. Ама трябва да дебнеш някой случайно да няма нещо малко по-остро на гъза, за да не ти остави деруга.
Ама накрая било по-добре. Страхотна логика. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 12:50

Интересно, нали ... Хората възхваляващи кожата са също толкова необективни колкото теб ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 04 Ное 2015, 13:00

Аз просто изказвам фактите.
За жалост колите ми винаги са били с кожа, изключвайки една Ланча, която беше с Алкантара. Което като усещане и тотално представяне няма кое да го бутне.

За това последната кола имах възможност да я избирам и си я взех с такъв, ама светъл салон:

Изображение

За мен взимаш максимума и от двете страни. Хем не се цапа, защото плата е импрегниран и не попитва, хем остани имаш и кожа, която е изкуствена и по характеристики е по-здрава от естествената. Отделно, че задника нито ти замръзва, нито ти се вледенява, а за пот въобще да не говорим.

В крайна сметка не може да се каже кое е по-добре еднолично, защото за един е важно гъзарията и само визията, а за друг е важно комфорта при всекидневното използване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Ное 2015, 13:05

K_Ilkov написа:Интересно, нали ... Хората възхваляващи кожата са също толкова необективни колкото теб ;)

+1
И двете имат предимства и недостатъци, но някой хора са като коне с капаци и отричат всяко чуждо мнение. Само не разбрах какво общо има кожения салон на новата 7er - S class с тези за които говорим или то вече като няма какво да се каже се почват глупостите като тази за облаците прах.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 13:07

seimo написа: Само не разбрах какво общо има кожения салон на новата 7er - S class с тези за които говорим

Има бе, и на двете им се вика "кожен салон" :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Ное 2015, 14:40

TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ици :( Горките, всичките до един с кожи :|

С обдухване, подгрев, масаж и свирки ...
Дамммм, горките !
Коженият салон от моята кола беше нещото което излетя с най-голяма сила от нея !
Няма такова наказание, честНо - няма сянка, няма сенници няма нищо ! Отваряш вратата и ставаше като от филма "Ядрото" - черният отвори вратата и изгаснаха и фенери, и ключове и свЕ ...
Te така :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: : http://vbox7.com/play:9cb07236d4&start=2024

Всички обясняваха колко зле било с платнен - ми гледайте си кефа ...
Пера го при Андрю и нямам яд ! Даже мисля да мина вече на два пъти годишно !
А тия дето го чистите с мокри кърпички :mhihi:
Препарати за кожа, чисене на самата кожа, подхранване ....
Да, гъзарията е добре ... Ама не и на цената на нормален такъв, та дори и с подгрев :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Ное 2015, 15:56

seimo написа:с тези за които говорим

Кои са "тези, за които говорим" ? Подгрев и масаж има и на коли от преди 20 години. Във високия клас коли всичко е с кожени салони базово (последните 2-3 поколения). От темата се разбира, че на паралиите са им спарени задниците :mhihi: Или сигурно на тези в 7-цата гъзовете са им по-различни от на тези в 3-та серия. И продухванията на седалките не са екстра на 50 години. В Е38 примерно мисля, че няма, а 90% са с кожа. Бахти запарените гъзове :mhihi: И двете си имат плюсове и минуси. Тука изкарахте екстри, за които хората дават по няколко хиляди, направо мъчение.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Ное 2015, 16:05

Ей, да съм знаел отпреди, че кожата била супер гадна и ангажираща, нямаше вече 15г да си търся и купувам само коли с кожен салон...
Ама то от кожа до кожа и от слон до салон има сериозна разлика, за екстрите да не говорим, та може аз да съм се разглезил повече, знам ли?
Обаче си ми харесва много да си подържам кожата с качествени продукти и после като се кача да ми мирише на Rolls-Royce вътре.
Висок клас автомобил без кожа не съм виждал, може да е снобария ама едва ли...
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Ное 2015, 16:12

в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Ное 2015, 17:32

TNT написа:
seimo написа:с тези за които говорим

Кои са "тези, за които говорим" ? Подгрев и масаж има и на коли от преди 20 години. Във високия клас коли всичко е с кожени салони базово (последните 2-3 поколения). От темата се разбира, че на паралиите са им спарени задниците :mhihi: Или сигурно на тези в 7-цата гъзовете са им по-различни от на тези в 3-та серия. И продухванията на седалките не са екстра на 50 години. В Е38 примерно мисля, че няма, а 90% са с кожа. Бахти запарените гъзове :mhihi: И двете си имат плюсове и минуси. Тука изкарахте екстри, за които хората дават по няколко хиляди, направо мъчение.

Не съм имал честа да карам такова продължително време ,но ако е с обикновенна кожа не перфорирана и без обдухване не виждам какъв е проблема да ти се препоти гърба и в него :dunno: . Факт е че на висок клас автомобил всичко освен кожен салон седи зле. Иначе темата като гледам става въпрос за е39.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2015, 18:27

kiko написа:в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони :mrgreen:

Кажи-речи всеки, който не се продава в бензиностанция :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 04 Ное 2015, 18:33

TNT написа:Като прочетох темата, чак ми стана гадно за хората с нови S-класи и 7-ици :( Горките, всичките до един с кожи :|

От 10 години кола без кожа не съм имал-колегите преди мен са изброили плюсовете. Аз минуси не виждам, но задължително с подгрев. Само италианките са без и бягам надалеч

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 04 Ное 2015, 18:44

А тука всички карате само най-новите С класи и 7-ци, че ги давате за пример. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата