Протест на служителите на МВР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протеста?

Да, напълно си заслужават 20-те заплати при пенсиониране.
36
20%
Не, с нищо не са ги заслужили.
132
73%
Не ми пука.
14
8%

Общо гласове : 182
Потребител
Аватар
Кара: е 36
Мечтае да кара: е 36

Re: Протест на служителите на МВР

Мнение от Fentzo » 04 Ное 2015, 12:14

На всички злобеещи против армия, пожарна,полиция пожелавам същото това" общество" да ги вади от преспите зимата, да им оказва помощ в критични ситуации и все така.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Ное 2015, 12:18

Разберете, че винаги ще има хора под пагон, които да петнят името му! Такива хора има навсякъде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 04 Ное 2015, 12:19

Според мен трябва синдикатите да искат минимум 1200 лева заплата, клас прослужени години да остане, а 20-те заплати да отпаднат за деловодство, чиновници и там другите които се занимават с бумащина и да останат само за тези които работят в опасни условия на труд, като се намалят на 12 примерно. Това е някакъв компромис...

Всичко което казва Скалата е абсолютно вярно, и ми е до болка познато, защото съм израснал в семейство в което единия родител постоянно липсва, защото "го викат", НО трябва чистка на плужеците, тумбаците и пустиняците. И трябва ЗМВР да се промени в полза на повече правомощия на полицаите, защото сега практически сотаджиите имат повече права от Охранителна Полиция. Как да имаш респект от някъв насипан тумбак в униформа, който те пита "кво прайм ся"? Респект може да имаш от 28-9 годишен полицай, 1.90 висок, 100-105 кг чиста мускулна маса, въоръжен и надъхан! :bang:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 04 Ное 2015, 12:21

LiTtLeRoCk написа:Разберете, че винаги ще има хора под пагон, които да петнят името му! Такива хора има навсякъде.

Да но повечето тук, явно не знаят, че примерно ти като служещ, носиш отговорност само пред Военна полиция и не те интересуват МВР-то.
И си викат тоя какво ли ми говори :banghead:
Имаш пълното ми уважение, че си сложил пагоните на рамото си! :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Ное 2015, 12:22

Fentzo написа:На всички злобеещи против армия, пожарна,полиция пожелавам същото това" общество" да ги вади от преспите зимата, да им оказва помощ в критични ситуации и все така.

Никой не злобее бе пич, немаше нужда да дразнят хората, и без тва е поредния театър. Бацю ще излезе довечера по телевизора и благородно ще отмени всички искани промени. За гарвана лафа нали го знаеш :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Ное 2015, 12:29

Haddess написа:
LiTtLeRoCk написа:Разберете, че винаги ще има хора под пагон, които да петнят името му! Такива хора има навсякъде.

Да но повечето тук, явно не знаят, че примерно ти като служещ, носиш отговорност само пред Военна полиция и не те интересуват МВР-то.
И си викат тоя какво ли ми говори :banghead:
Имаш пълното ми уважение, че си сложил пагоните на рамото си! :bowdown:

Грешиш! Като военнослужещи попадаме под ударите и на двете структури! Ако извърша нарушение навън (извън поделението) падам директно под ударите на МВР , но и на ВП ( военна полиция, прокуратура, съд). Ако се счепкам с комшията, ще дойде МВР, и ме задържат, след това ще се обадят и на ВП, за да започнат разследване и те. Нося наказателна отговорност и на двете места, като имайте предвид, че за военните МВР са за предпочитане пред ВП.

Потребител
Аватар
Кара: е 36
Мечтае да кара: е 36

Мнение от Fentzo » 04 Ное 2015, 12:35

Много може да се пише и да се спори по темата. Ама на армията, полицията и пожарната в мирно време една от основните функции е да помагат на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Що не викнета "Америка за България" да помага при наводненията, да ликвидира последствията, или пък "Хелзинския комитет". Няма, няма да дойдат. А къде са доброволците помагащи на Гранична полиция по границата?? И тях ги няма. Спете спокойно евро-гейско-атлантически-либерастки човечета. Скоро и армия, и полиция, и пожарна няма да има, и тогава ще го видиме това "будно" общество, което между другото си заслужава съдбата. Да, наистина трябва да се орежат компенсациите за хората на бюро, администрацията и пр. но никой не каза как така изведнъж прокурори, следователи, съдии се сдобиха с право по първа категория да се пенсионират? Че и те с 20 заплати да се компенсират. Нали всеки военен, полицай и пожарникар е станал такъв и е жертвал права и свободи именно защото ще го компенсират, а като няма да има компенсация кой ще остане да служи?? На всички дето лаят срещу армията,полицията и пожарната .....ми да сте станали военни, полицаи и пожарникари..... да, ама не ставате!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 04 Ное 2015, 12:46

Ами не сме станали, защото някой трябва да ги храни армията, пожарната и полицията! Ако всички се бутаха на 20-те заплати при пенсиониране на 45, откъде ще дойдат парите за тях?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Ное 2015, 12:47

Сигурно не е готино, да ти орежат бонуса, ама мен също не ми е особено готино като дойде полицая "да ми помага", докато седи в патрулката си цъка на iPhone 6-цата (уж заплатите малки) с няква кифла и ми намеква, че ми прави голяма услуга, демек трябва да му дам някой лев :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 04 Ное 2015, 12:48

Fentzo написа:Много може да се пише и да се спори по темата. Ама на армията, полицията и пожарната в мирно време една от основните функции е да помагат на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Що не викнета "Америка за България" да помага при наводненията, да ликвидира последствията, или пък "Хелзинския комитет". Няма, няма да дойдат. А къде са доброволците помагащи на Гранична полиция по границата?? И тях ги няма. Спете спокойно евро-гейско-атлантически-либерастки човечета. Скоро и армия, и полиция, и пожарна няма да има, и тогава ще го видиме това "будно" общество, което между другото си заслужава съдбата. Да, наистина трябва да се орежат компенсациите за хората на бюро, администрацията и пр. но никой не каза как така изведнъж прокурори, следователи, съдии се сдобиха с право по първа категория да се пенсионират? Че и те с 20 заплати да се компенсират. Нали всеки военен, полицай и пожарникар е станал такъв и е жертвал права и свободи именно защото ще го компенсират, а като няма да има компенсация кой ще остане да служи?? На всички дето лаят срещу армията,полицията и пожарната .....ми да сте станали военни, полицаи и пожарникари..... да, ама не ставате!

И това не е начина с лошо колега. Пагона не е за всеки. Просто българина е роден в свободия в залеза на съюза и зората на "демокрацията" .
А всеки си гледа канчето и живее в собствената матрица. Щом позволиха на ДПС да нарече, турското робство турско присъствие във всички учебници по Българска история сам виждаш... Тази държава е мъртва, а народ няма, защото всеки живее сам за себеси, а застаряващото население живее с миналото, ехх едно време.

Не ме е срам да го кажа. Майками лично ми е казвала, яд ме е че съм родила нещастник. Не защото не ме обича, а защото съм роден в една държава без бъдеще, пълна с олигарси и мутри. И трябва да си мутра или чалга певец или ИТ за да живееш като бял човек и не се знае до кога. Защото сме на ръба на демогравска криза, финансовата е от 2000 при нас и никой нещо не прави.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Ное 2015, 12:56

Phil написа:Ами не сме станали, защото някой трябва да ги храни армията, пожарната и полицията! Ако всички се бутаха на 20-те заплати при пенсиониране на 45, откъде ще дойдат парите за тях?

Никой вече не се пенсионира на 45. Да не говорим, че вече според новите правила много малко хора ще могат да се пенсионират докато са в системата. Например при военните има пределна възраст на служба. За да се пенсионираш в структурите на МО като войник, трябва да си постъпил на служба на максимум 23г. така ще направиш необходимите 27 стаж в МО до навършването си на 50г. Познай колко души от 18-22г са постъпили на служба. Тогава пък трябва да напуснеш задължително, защото пределната възраст за войници е 50г. Пенсионираш се, но не получаваш пенсия до навършването на 55г. Като не са ви ясни някои неща, не говорете глупости поне. И като гледам какъв недостиг на хора има в нашето поделение се чудя къде са тия дето се бутат да влязат в системата на МО, на опашка са пред поделението. Затова имароти, които по щат имаш 80 войника, а на служба са 30.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 13:00

LiTtLeRoCk написа:Като не са ви ясни някои неща, не говорете глупости поне.

Тва беше много гадно ... Утепа темата направо :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Ное 2015, 13:05

LiTtLeRoCk написа:Разберете, че винаги ще има хора под пагон, които да петнят името му!

Проблема е, че са мнозинство.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 04 Ное 2015, 13:11

За 25 години в частния бизнес досега при множеството кражби, проблеми,изнудвания, закъсвания в снега никога от полицията, пожарната или военните не са ми помогнали, напротив, омръзнало ми е да им пълня гушите с многобройни рушвети за щяло и нещяло. Миналата година съм платил почти 200 000 лева данъци и такси и почти 10 000 лева рушвети. Последно на един пожарникар дадох 500 лева, за това, че нямам на всеки 1000 кв.м. табло с пожарогасители за по 5-7 000 лева. Никога не са ми помогнали, дори дадох 2 години от живота си на армията. Бих ги подкрепил ако си вършеха работата. Заплатите им наистина са ниски, но това е умишлено, заради допълнителните им нерегламентирани доходи. Евала на такива момчета, като това, което каза истината за баща си и конкурсите, бъдещето е тяхно, а не на злобните, дето плашат че нямало да работят или сваляли обесени. На всеки работата е трудна, но някои не си я вършат. Аз бих стачкувал за по-високи заплати, за отпуски, за защита от отмъщение на престъпници, за независимост от политически натиск за чадъри над престъпноста, но за голяма моя радост не съм полицай.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 13:11

Club BMW написа:
LiTtLeRoCk написа:Разберете, че винаги ще има хора под пагон, които да петнят името му!

Проблема е, че са мнозинство.

Проблема е, че има интерес да е така ...

А ние вместо да насочим енергията си там където е проблема, "серем" върху етикета щото е най-лесно ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата