проект: Столичани в повече, вече с винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проект: Столичани в повече, вече с винетка?

Мнение от seimo » 03 Дек 2015, 20:38

(bubsa) написа:Аз съм твърдо ЗА!
Много повърхостно гледате на нещата.

ПС Също съм и ЗА да поскъпнат винетките :winky:
Ганя няма никога да разбере,че не може само да иска...

Колега ти как си я представяш тая работа да стане :D нали не го мислиш сериозно че това е реалистично предложение. По тая логика всеки град и село ще си направи собствени винетки и както каза един колега през 5км да цакаш. В крайна сметка всички са граждани на тази държава с равни права или софиянци викаш са по-граждани :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Дек 2015, 20:44

Чакайте малко Колеги, много се отклонихте. Какви софиянци, провинциалисти и селяни... В новината ставаше въпрос за автомобили със софийска или друга регистрация. Не се третира въпросът вътре какви хора се возят - дали са незаменими професионалисти, 4-то поколение ходили само по жълтите павета или са овчари, вчера са слезли от някоя колиба в Балкана... Може да сте 4-ма кореняк-софиянци в кола с бургаска регистрация и пак ще ви хване таксата. Ако се приеме тази дивотия де...
Последна промяна Borymeckata на 03 Дек 2015, 20:46, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 20:45

seimo написа:
(bubsa) написа:Аз съм твърдо ЗА!
Много повърхостно гледате на нещата.

ПС Също съм и ЗА да поскъпнат винетките :winky:
Ганя няма никога да разбере,че не може само да иска...

Колега ти как си я представяш тая работа да стане :D нали не го мислиш сериозно че това е реалистично предложение. По тая логика всеки град и село ще си направи собствени винетки и както каза един колега през 5км да цакаш. В крайна сметка всички са граждани на тази държава с равни права или софиянци викаш са по-граждани :mhihi:

Явно аз тълкувам това предложение по различен начин.Това е метод да се вземат пари от консуматорите.Това е все едно аз да идвам във вас да се наям и да си тръгвам без да плащам нищо и да си отида в нас да си платя сметките и да напълня моя хладилник.
А иначе ми е ясно,че нищо няма да излезе от това.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 20:48

Borymeckata написа:Чакайте малко Колеги, много се отклонихте. Какви софиянци, провинциалисти и селяни... В новината става въпрос за автомобили със софийска или друга регистрация. Не се третира въпросът вътре какви хора се возят - дали са незаменими професионалисти, 4-то поколение ходили само по жълтите павета или са овчари, вчера са слезли от някоя колиба в Балкана... Може да сте 4 кореняк-софиянци в кола с бургаска регистрация и пак ще ви хване таксата. Ако се приеме тази дивотия де...

Еми като данъка на колата се плаща в Бургас е нормално.Това предложение е предтекст за съвсем различни неща според мен.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 20:52

(bubsa) написа:...Това е метод да се вземат пари от консуматорите....

А според мен това е метод да се изцедят още някакви пари от народа.
Събраните от тая такса пари едва ли ще отидат за инфраструктурата на София, а ще потънат в нечии джобове...
Парите от синя и зелена зона дали се ползват по предназначение?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Дек 2015, 20:54

Аз да ти кажа малко се съмнявам че продуктите в този хладилник са купени с парите на софиянци :mhihi: . Данъците в София са по-ниски от повечето градове в България.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 03 Дек 2015, 20:56

k.milanov написа:Най - интересни са ми коментарите на хора от Бургас и Варна, ....

И още доста глупости изписа...
Я виж, колко бургаски номера се движат в София, и колко софийски в Слънчев бряг, лятото.
Сигурно ти е ясно, че държавата налива повече пари в големите градове.
Ами ако се окаже, че аз оставям повече пари в София от теб, това правили ме по-голям софиянец или по-малък бургазлия.
Темата беше за абсурда, български, ма нали трябва да си покажем и манталитета, български.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 20:56

zazomazo написа:
(bubsa) написа:...Това е метод да се вземат пари от консуматорите....

А според мен това е метод да се изцедят още някакви пари от народа.
Събраните от тая такса пари едва ли ще отидат за инфраструктурата на София, а ще потънат в нечии джобове...
Парите от синя и зелена зона дали се ползват по предназначение?

Сега изместваме спора в насока-"Променила ли се е инфраструктурата в София?" :mhihi: Аз лично съм много доволен от направеното последните години.Много неща се направиха и още много се правят.Това,че нищо не бе пипнато 20г няма как да се компенсира за няколко :idea: И за да става по-добре трябват пари!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 03 Дек 2015, 21:00

k.milanov написа:Най - интересни са ми коментарите на хора от Бургас и Варна, които искат да се сложи такава такса и при тях, защото видиш ли идвайки от София ние при тях да си харчим парите за една, две седмици сме им трошели пътищата. А когато те идват да ни правят задръствания и да ни трошат пътищата ЦЕЛОГОДИШНО не е проблем. :ranting: Това са детски изказвания.

Застанете на входовете на София и вижте колко коли сутрин ИЗЛИЗАТ и колко ВЛИЗАТ. Не може сутрин на тунела на Люлин една на пет коли да е със Софийска регистрация, а всичко останало КН Е РК :kuku: Плащат си данъците там, изкарват тук пари, но пак ги харчат там и после ни вдигат само данъците на нас, че да има от къде да изкърпят пътищата, който се ползват от кой ли не.

Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.

Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.

Колега кои са тези общини с по-ниските данъци.?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Дек 2015, 21:22

(bubsa) написа:... Аз лично съм много доволен от направеното последните години.Много неща се направиха и още много се правят.Това,че нищо не бе пипнато 20г няма как да се компенсира за няколко :idea: И за да става по-добре трябват пари!

Мдааа.... много неща се направиха....метро... околовръстен път...детелини на възлови кръстовища.... все с кредити от Европа.
Които впрочем няма да се връщат само от софиянци, а от цяла БГ. Ама ако може да си ги ползваме само софиянците...
Ма дай понеже софиянци сме сиромаси да зашлевим "селяните" с допълнителни такси :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 03 Дек 2015, 21:27

^^
Също така поне аз не разбирам как нямате вяра в правилното използване на пари от увеличените винетки,
а някак имате тук...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 03 Дек 2015, 21:30

zazomazo написа:
(bubsa) написа:... Аз лично съм много доволен от направеното последните години.Много неща се направиха и още много се правят.Това,че нищо не бе пипнато 20г няма как да се компенсира за няколко :idea: И за да става по-добре трябват пари!

Мдааа.... много неща се направиха....метро... околовръстен път...детелини на възлови кръстовища.... все с кредити от Европа.
Които впрочем няма да се връщат само от софиянци, а от цяла БГ. Ама ако може да си ги ползваме само софиянците...
Ма дай понеже софиянци сме сиромаси да зашлевим "селяните" с допълнителни такси :winky:

Еми с кредити...като сме тарикати и не плащаме нищо ще ни излезе през носа накрая.Всичко си има цена.На който не му изнася да не играе.
Познавам доста хора на които метрото им върши перфектна работа за придвижване до работното място,но не го използват,а после знаят да ревът колко скъпо било да имаш кола :dunno:
Докато не свикнеме да се разпростираме според чергата си ще сме зле :confused:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 03 Дек 2015, 23:26

Мога да ви кажа, че в Солун имаше 2 пъти повече трафик оо София преди години. Оправиха си пътищата,околовръстни. И сега се кара повече от нормално в такъв голям град. Нека помислят, как да облекчат трафика с нови пътища, не с глупава такса.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Дек 2015, 23:26

Данъка за пътя в София ако се увеличи, трябва да се увеличи за ВСИЧКИ превозни средства, които се движат в София. Все пак общинските пътища не се строят само с общински пари, взимат се пари и от държавния бюджет и от европейски проекти (което пак не софийски пари). Да не говорим, че данъка за колите в София, сигурно е най-евтин в цялата страна. И така наречените селяни в същност плащат повече като не са със софийска регистрация. Да не говорим изобщо пък, че общините не са независими и трябва да дават пари на държавния бюджет...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 03 Дек 2015, 23:36

Каквато държавата такъв и бизнеса - малоумни. Не се замислят, че ако някой въведе подобна простотия и те самите ще пострадат. :confused:

П.С. моля, да въдете една една емотиконка с "фейспалм", че след подобна малоумщина човек неможе да направи друго. :idea:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата