Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от c04 » 14 Яну 2016, 15:04

Doberman_vas написа:предполагах че много хора грам не знаят правилника, ама като почнат да ме "изпреварват" от ляво в града :roll: :roll: :roll:

пиша го бавно...
Извънградско - кара се в дясната лента
Градско - където е удобно

А излез и виж така ли се кара... :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Яну 2016, 15:28

Като карате където ви е удобно в града защо не излезнете на някой по главен булевард към 8-9-10 сутринта и не карате с 30 км/ч в лявата лента? Ще отнесете доста псувни и съм сигурен, че не го правите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Яну 2016, 15:38

Общо взето десните ленти в центъра са заети от неправилно паркирали и аварирали автомобили, куки, бакшиши или зареждащи ППС-та. Аз карам в лява, но определено има и по-лява лента - врез трамвайните релси, там не ходя. Карам в най-бързата лента и ако карам над ограничението не правя път на никой. Който иска да минава в дясно. Ама няма да гласувам, че нема верен отговор за мен. Във всеки случай не карам както си искам :yes: Те ме принуждават! Човек ако е търпелив, дава път на всички и кара по правилата - никога, никъде няма да стигне!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 14 Яну 2016, 15:50

В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ? Всяка Божа сутрин някой се тутка в лявата лента при положение, че има още 2 и се питам защо?? И в такива моменти се получават предпоставки за ПТП, защото хората, които бързат се чудят тоя какво да го правят.. Лепят му се, изпреварват го от средната лента, от най-дясно, светят, свирят, изнервя се обстановката наоколо и защо ? За да може после да влезне във форума, да цитира правилника, че може да си кара както му е удобно, в която си иска лента и никой не може копче да му каже... Супер неадекватно мислене според мен. Умният човек би се напаснал по пътната обстановка, а не да се прави на инат осланяйки се на закончето.. Поне аз така си мисля ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Яну 2016, 15:56

Boyadjiev написа:Колеги като карате градско как карате на булевард с две и повече ленти. Не зависимо от часа и трафика, как се придвижвате. Спазвате ли правила, какви са тези правила ? Гледате ли в огледалата или на всеки светофар бой - па който оцелее.

Като цяло наблюдавам засилваща се тенденция всеки да кара без да се съобразява с движението около него. Прави ми особено впечатление на булеварди с 2 и повече ленти, как може поне 15-20-30 секунди някой да се влачи в лявата лента без да си погледне в огледалото и съответно да се отмести в дясната лента и да продължи да се влачи там, при примерно свободна съседна лента.

В града може да се кара във всяка лента. Карам, в която ми харесва. Ако някой е по-бърз се дърпам да мине обикновенно (ако ще завивам на ляво няма да се дръпна естествено). В града изпреварвам и от дясно също (разрешено е, спорили сме 1000 пъти тука).

Тия които карат в лява лента на магистралата, когато дясната е празна, са изключително опасни. Като ги застигна ги избутвам в дясна и тогава ги изпреварвам.
Последна промяна steeN на 14 Яну 2016, 16:03, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 14 Яну 2016, 16:02

devent написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ? Всяка Божа сутрин някой се тутка в лявата лента при положение, че има още 2 и се питам защо?? И в такива моменти се получават предпоставки за ПТП, защото хората, които бързат се чудят тоя какво да го правят.. Лепят му се, изпреварват го от средната лента, от най-дясно, светят, свирят, изнервя се обстановката наоколо и защо ? За да може после да влезне във форума, да цитира правилника, че може да си кара както му е удобно, в която си иска лента и никой не може копче да му каже... Супер неадекватно мислене според мен. Умният човек би се напаснал по пътната обстановка, а не да се прави на инат осланяйки се на закончето.. Поне аз така си мисля ;)

+ 100000000000000 !!! :yes:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 14 Яну 2016, 16:11

devent написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ? Всяка Божа сутрин някой се тутка в лявата лента при положение, че има още 2 и се питам защо?? И в такива моменти се получават предпоставки за ПТП, защото хората, които бързат се чудят тоя какво да го правят.. Лепят му се, изпреварват го от средната лента, от най-дясно, светят, свирят, изнервя се обстановката наоколо и защо ? За да може после да влезне във форума, да цитира правилника, че може да си кара както му е удобно, в която си иска лента и никой не може копче да му каже... Супер неадекватно мислене според мен. Умният човек би се напаснал по пътната обстановка, а не да се прави на инат осланяйки се на закончето.. Поне аз така си мисля ;)

Ето това е... :yes: Кара едвам-едвам в лявата лента и защо? Защото правилника го позволявал... :kuku: Кара се според обстановката, не според правилника...Проблема, е че повечето карат както им дойде, от тук не изключвам себе си, но никога не се мотая в лява лента при по-бързи от мен... :wave: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Яну 2016, 16:21

ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2016, 16:24

JTD написа:Иначе признавам, само такива професионалисти като теб могат да карат 110 процента от времето си.

Грешка на клавиатурата. Както и да е. Идеята е че се гледа не само напред и не само в централното огледало и не само в лявото и не само в дясното. И не само към пътя, че да няма после "прегря".

JTD написа:Да ти повторя ли много бавно, че в градско каране имаш право да караш в която си искаш лента, с колкото си искаш километра в час?

И бавно и бързо да ми повтаряш в града нямаш право да караш с колкото си искаш км в час. От дясната лента нямаш право да изпреварваш автомобил. Да, всички го правим и в закона не е много точно описано, но по-горе съм дал тълкуването на КАТ. Никой няма да ти напише акт за това, но ако стане ПТП докато ти си изпреварвал от там ще изядеш квадратния хой.

В Закона за движение по пътищата няма разписана възможност, маневра изпреварване да се извършва от дясната страна на движещо се МПС. Ти като си познавач и тълкувач на закона вярвам, че може и да намериш подобен текст.

JTD написа:Само си представям как някой намаля в крайна лява лента, защото има намерение да завива наляво след 300 метра да речем, то и ти намаляваш с него, защото разбираш ли ще го "изпревариш"

Ако в града намаляваш от 50 или 70км до 30-40 за да направиш завой още от 300 метра си представям ако идеш на писта. Че на теб цялата права няма да ти стигне да намалиш от 200 за завоя бе :mhihi:

Движението в най-лявата свободна лента е въпрос на възпитание, култура и уважение към останалите участници в движението. А решението на такива като теб да се движат в "най-удобната" и да пречат на останалите участници е чисто и просто тъпотия.

JTD написа:Да кажем аз завивам на ляво, а този срещу мен на дясно. Както разбирате двамата се оказваме по един път. И при наличието на две ленти, то и двете коли завиват едновременно, като аз трябва да заема лявата лента, а този, който завива на дясно, дясната съответно. Да, ама много тарикати завиващи на дясно заемат лявата лента. Следва катастрофа. Ами не е виновен този, който завива на ляво. Изненада, ама това ми е последното спечелено дело. :wave:

Да кажем, че чл.36 ал2 гласи: При завиване наляво за навлизане в път с двупосочно движение водачът на пътното превозно средство завива така, че да навлезе по възможно най-краткия път в дясната част на платното за движение.

Би ли дал номера на делото в което си спечелил след като си ударил завиващ на дясно автомобил, докато ти си завивал на ляво на нерегулирано или кръстовище на равнозначни пътища? Интересно ми е да видя как се мотивирал съда.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 14 Яну 2016, 17:02

devent написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ?

ограничението е 50, така че бързащите да го прилитат.
Всеки се мота до последно и после бързал. аман от бързащи.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Яну 2016, 17:07

В този ред на мисли:

Като идвам от Левски, посока кръговото на Сточна гара, се нареждам в средна лента. Идеята ми после е от тази лента да продължа направо към Резбарска в Хаджи Димитър (старата мелница).
То не е точно направо, но в смисъла на кръстовището е.
Всеки път някой иска да ми влезе във вратите от дясната лента, понеже иска да завива наляво в кръговото.
Като съм пробвал от най-дясна лента е същото, само че искат да ми влязат в левите врати, тези които завиват надясно от средната лента.

Понеже не съм баДка, но съм с БМВ, досега се разминавам, но с други коли е било малко по-напрегнато...

Ето и карта-снимка. Абстрахирайте се от по-светлосивите линии на картата, те са условното обозначение на пътя от Гугъл, но като се загледате през тях, се виждат реалните габарите на пътищата.
Аз съм звездата :)
Сините стрелки са ми траекторията.

Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 14 Яну 2016, 17:11

Doberman_vas написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ?

Навсякъде трябва да се кара адекватно, според ситуацията...

Doberman_vas написа:ограничението е 50, така че бързащите да го прилитат.

Е да го прилитат, ама като някой им се мота, как да го прелетят?
Аз пък казвам аман от бавно каращи, който карат все едно пътят е техен! :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2016, 17:23

c04 написа:
Doberman_vas написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ?

Навсякъде трябва да се кара адекватно, според ситуацията...

Doberman_vas написа:ограничението е 50, така че бързащите да го прилитат.

Е да го прилитат, ама като някой им се мота, как да го прелетят?
Аз пък казвам аман от бавно каращи, който карат все едно пътят е техен! :dummy:

А тези, които карат бързо, гледат да избягат от него, защото не е техен ли? :D ;)

По-добре по-бавно и да не си предпоставка за ПТП, отколкото да прелиташ и да минаваш на червено, защото толкова си се засилил, че най-рано спираш по-средата на кръстовището. Не ме дразнят хората, които в лява лента карат бавно, дразнят ме паркираните автомобили в крайна дясна, които изяждат пътя, или някой, който като набие аварийки без основателна причина, все едно си го е купил булеварда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2016, 17:35

ленти-мленти .... карам като джигит и гледам да не преча на другите, доколкото е възможно
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Яну 2016, 20:20

+1 за горното мнение :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата