Избор и покупка на КНО
Модератор: Общи модератори
Re: Избор и покупка на КНО
Макаров ще е служебния, искам и един за мен. По-модерен.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Sent from my MI 3W using Tapatalk
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Phil написа:А какво не му харесвате на добрият, стар Макаров? Оказа се, че братята американци много го тачат (особено Арсеналските)заради доста ниската цена, надеждността и точността. Гледах някакво клипче в тубата, в което един издеватестваше яко над един Макаров. То не беше вода, кал,пясък...само с цимент не го напълни
и това нещо не спря да стреля...
Макаров е пистолета убил най-много хора сигурно в историята, но това не го прави непременно правилния избор. Презареждането на нов пълнител е гадно, не е така глезено с бутон,както при по-съвременните пистолети, ръкохватката е ужасна, завършека (покритието) също. Факт е че е непретенциозен и в близка дистанция до 10 метра е много точен, но де да знам. Да си купиш Макаров пред 86та го разбирам. Вероятно тва би било най-доброто решение, но днес с всичките тези полимерни съвременни пистолети със светещи мерни прибори, с фенери, ред пойнтове и с възможност практически всичко да промениш по себе си и твоят стил на стелба мисля че няма база за сравнение.

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Stahlblau написа: Презареждането на нов пълнител е гадно, не е така глезено с бутон,както при по-съвременните пистолети, ръкохватката е ужасна, завършека (покритието) също.
Има aftermarket

По принцип си прав, че Макаров е доста остарял вече и има доста по-добри, но пък стува 5-6 пъти по-малко, отколкото един съвременен пистолет

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
Да да за цената няма спор. Всичко е въпрос на личен избор, финанси и цел на притежанието, а който го може го може и с Макаров и отворен диф 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Освен, ако не работиш охрана на някой мутраген или служител в системата, след като имаш служебно оръжие. Разрешение за покупка на лично трудно ще ти бъде издадено.
Това по каналния ред де. Инъче, ако кихнеш на комисар или имаш авер в Столичния инспекторат, ДАНС, някой прокурор ... лесна работа.
Оръжие за кеф - това не може да е пистолет вземи си един Sig 516 и си прави кефа, какво ви харесват тия комарници пистолетите
Това по каналния ред де. Инъче, ако кихнеш на комисар или имаш авер в Столичния инспекторат, ДАНС, някой прокурор ... лесна работа.
Оръжие за кеф - това не може да е пистолет вземи си един Sig 516 и си прави кефа, какво ви харесват тия комарници пистолетите
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Оръжие за кеф - това не може да е пистолет вземи си един Sig 516 и си прави кефа, какво ви харесват тия комарници пистолетите
С какви пистолети си стрелял, че толкова ги разбираш нещата? И като казвам стрелял, нямам предвид да си гръмнал 50-100 патрона...
- koliu_45acp
- Потребител
-
N.Mihaylovski написа:22 е много слаб ако си с дебело вълнено палто даже няма да го пробие, тествано е.
де е тествано тва, колега? мене ми се чини, че са некакви легенди.
я ич не съм по ситните калибри как ми се вижда от ник-а, ама мноо го подценяяте тва .22.
напиши у тубата 22 penetration test да не праскам линкове тука, има как пори дърво, метални врати, печена пуйка опакована у 3 ката дрехи и т.н...
не е шега работа, та не си мисли че кат те порне некой с .22 ша го спре палтенцето.
Като ще е Макаров, може да помислиш и върху варианта за CZ82 или CZ83. Горе долу на една цена са, но CZ-то е много по-добър избор в същия калибър 9х18.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
koliu_45acp написа:N.Mihaylovski написа:22 е много слаб ако си с дебело вълнено палто даже няма да го пробие, тествано е.
де е тествано тва, колега? мене ми се чини, че са некакви легенди.
я ич не съм по ситните калибри как ми се вижда от ник-а, ама мноо го подценяяте тва .22.
напиши у тубата 22 penetration test да не праскам линкове тука, има как пори дърво, метални врати, печена пуйка опакована у 3 ката дрехи и т.н...
не е шега работа, та не си мисли че кат те порне некой с .22 ша го спре палтенцето.
Тествал съм с руски патрони и пистолет, не за пушка а за пистолет
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
JohnnyBlack написа:deyan-enchev написа:Оръжие за кеф - това не може да е пистолет вземи си един Sig 516 и си прави кефа, какво ви харесват тия комарници пистолетите
С какви пистолети си стрелял, че толкова ги разбираш нещата? И като казвам стрелял, нямам предвид да си гръмнал 50-100 патрона...
С никакви, аз съм анимационен герой, който се прави на велик по форумите. Най-опасното оръжие, което съм докосвал през живота си са кошерите с пчели на баба в с. Полски Градец.
Пиша на колегата по спомени, дори и Sig 516 не знам какво е - видях го в youtube случайно и ми изглеждаше забавно.
ПС: Аз дори и години за оръжие нямам, нито съм ходил някога на курсове в Академията на МВР, нито на стрелбището в Лозен, нито на това на Герена, нито при Иван и Румен в Хасково, нито в с. Труд, нито пък на стрелбището в Луковит. Изобщо и не съм притежавал .45ACP комарник.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Phil написа:А какво не му харесвате на добрият, стар Макаров? Оказа се, че братята американци много го тачат (особено Арсеналските)заради доста ниската цена, надеждността и точността. Гледах някакво клипче в тубата, в което един издеватестваше яко над един Макаров. То не беше вода, кал,пясък...само с цимент не го напълни
и това нещо не спря да стреля...
аз съм стрелял с няколко макаров-а... и арсеналски български, и арсеналски лас вегас-ски и съветски.... мисля, че веднъж като дистанцията до целта нарастне над 5-10 метра по-ефективно е да го хвърлиш като камък и да се надяваш да уцелиш целта (по главата)...
никога не бих притежавал такова оръжие освен ако не съм в "бизнеса" и ми трябва евтина еднодневка с заглушител за задачки закачки под 5 метра...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ако някой се чуди за лично оръжие, не виждам причина (освен финансова или скрито носене) да се купува различно от Sig. Дали ще е стар P220 или P226/9 вече е въпрос на вкус.
Макаров за замерване и стрелба от упор става да.
Макаров за замерване и стрелба от упор става да.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
Един познат на баща ми имам, който е пенсиониран полковник от армията. 40 години стреля само с Макаров! Десетки хиляди патрони! Искам да ви кажа, че на 25 метра прави такива мишени, че направо няма да ви се вярва... Всичко е до практика. Въпреки това аз не виждам смисъл да си купиш пистолет спрямо който трябва ти да се нагодиш и то с много голям настрел, вместо да си вземеш един модерен Хеклер /примерно/ и да се забавляваш още след втората кутия патрони. И нокиа 3310 върши работа, ама си е друго като пипнеш iPhone 6s. Все пак нали за това сме 21 век, за да се възползваме от благинките на модерната техника. 

Stahlblau написа:Един познат на баща ми имам, който е пенсиониран полковник от армията. 40 години стреля само с Макаров! Десетки хиляди патрони! Искам да ви кажа, че на 25 метра прави такива мишени, че направо няма да ви се вярва... Всичко е до практика. Въпреки това аз не виждам смисъл да си купиш пистолет спрямо който трябва ти да се нагодиш и то с много голям настрел, вместо да си вземеш един модерен Хеклер /примерно/ и да се забавляваш още след втората кутия патрони. И нокиа 3310 върши работа, ама си е друго като пипнеш iPhone 6s. Все пак нали за това сме 21 век, за да се възползваме от благинките на модерната техника.
о, правилно направен платформата (фиксирана цев) позволява да е много точен на къси растояния. проблема е че е малко тото какъв ще ти се падне. 99% от тях са доста зле защото са правени лошо фабрично и/ или са подържани лошо. независимо от цената мисълта ми беше, че всяки друг пистолет е по-добра оферта. поне за мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:Stahlblau написа:Един познат на баща ми имам, който е пенсиониран полковник от армията. 40 години стреля само с Макаров! Десетки хиляди патрони! Искам да ви кажа, че на 25 метра прави такива мишени, че направо няма да ви се вярва... Всичко е до практика. Въпреки това аз не виждам смисъл да си купиш пистолет спрямо който трябва ти да се нагодиш и то с много голям настрел, вместо да си вземеш един модерен Хеклер /примерно/ и да се забавляваш още след втората кутия патрони. И нокиа 3310 върши работа, ама си е друго като пипнеш iPhone 6s. Все пак нали за това сме 21 век, за да се възползваме от благинките на модерната техника.
о, правилно направен платформата (фиксирана цев) позволява да е много точен на къси растояния. проблема е че е малко тото какъв ще ти се падне. 99% от тях са доста зле защото са правени лошо фабрично и/ или са подържани лошо. независимо от цената мисълта ми беше, че всяки друг пистолет е по-добра оферта. поне за мене.
Еми...