Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от hell's angel » 27 Яну 2016, 15:06

vicho написа:Карате ли свинетка ? Купихте ли си ?

Тцъ..., на такова не съм се качвал, пък и не мисля :mrgreen:

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 15:07

Haddess написа:
(bubsa) написа:
bum_bum написа:
Don_Diego написа:Друга ми беше идеята ама нищо (нямам за цел да възраждам спора редно или не е увеличението). Просто не споделям общото бг мнение, че за да дадеш, първо трябва да получиш.

Ти като идеш нещо да си купуваш от магазина първо даваш парите и чакаш да го произведат ли?

Освен това всеки един от нас дава точно толкова лева на 100км, колкото му е разхода. Ако ти е 7/100 средно и минаваш 15 000 да речем ти всяка година даваш по над 2000лв за да караш кола. Отделно даваш около 200лв само за това, че я имаш. Още 200 за това, че е излязла на пътната мрежа и 50 за да каже някой, че е безопасна.

Тъй, че ако минаваш 15к на година всеки божи ден от годината, няма събота, няма неделя ти даваш 7лв на държавата. Това малко ли ти се вижда ;) От там нататък следва гориво, ремонти и т.н.

А задължително ли е да имаш кола?

ДА, задължително е! :dummy:
Освен ако не си на 12, имаш родители или роднини на възраст, която не им позволява свободното придвижване.
Кварталните магазини са дефицит, тоест сега трябва да тичаш при -20 от била/кауфланд с торбите да си пазаруваш.
Ако имаш дете ми е интересно, как ще го прибираш от детска градина навреме.
И най-важното! Как ще ходиш на село да вариш компоти и да сложиш зелето? :mhihi:

Проблем със зелето и компотите си е твой :yes:
Коли има и от 1000лв,има и от 100 000лв,който не си е направил сметка реве по форумите и не само там.
Майка ми и баба ми все с лимузина ходят на работа и до била.Пълни глупости.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2016, 15:08

Познавам. Аз самия тази година съм минал много повече км със скутера и с колело, отколкото с кола.

Въпроса е, че се искат едни пари които очевидно се прахосват и използват за обогатяване на една група хора. А ние на драго сърце ги даваме защото "така трябва". Разберете, че нещата не се правят както трябва. Погледнете други държави каква инфраструктура имат и какво е качеството на пътното строителство. И не на последно място тия лайна, дето серат сега и ги наричат "магистрали" утре ще заробят и децата и внуците ни да им плащат за поддръжка на фирмите на техните деца и внуци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 15:12

bum_bum написа:Познавам. Аз самия тази година съм минал много повече км със скутера и с колело, отколкото с кола.

Въпроса е, че се искат едни пари които очевидно се прахосват и използват за обогатяване на една група хора. А ние на драго сърце ги даваме защото "така трябва". Разберете, че нещата не се правят както трябва. Погледнете други държави каква инфраструктура имат и какво е качеството на пътното строителство. И не на последно място тия лайна, дето серат сега и ги наричат "магистрали" утре ще заробят и децата и внуците ни да им плащат за поддръжка на фирмите на техните деца и внуци.

Еми да протестираме срещу това!Много ме съмнява,че повечето хора ги бърка точно некачественото строителство!По-скоро проблема е в 30-те лева и съм сигурен,че ако бяха намалили винетката с два лева нямаше да има подобна тема,а строителството щеше да си остане същото...Просто мразиме да ни се бърка в джоба.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2016, 15:17

То не е само винетката, там е работата. По-нагоре направих една съвсем лаишка сметка. Пари има много, но срещу тях получаваме малко, а и малкото е некачествено.

Колкото до протестите като гледам как вървят нещата нищо чудно февруари тиквата да си хване пътя. Не, че после ще има разлика де.

По целия свят надали има човек, който да обича да му бъркат в джоба. Погледни само колко от най-големите звезди имат адресни регистрации в данъчно освободени страни. Само и само да не платят налог върху приходите си. Те какви са? Ганьовци, българи, селяци, скръндзи, мрънкачи?

Във всяка една страна данъчната политика е предмет на недоволство от населението. Така и при нас. С тази разлика, че в повечето страни срещу високите данъци е достатъчно само да излезеш от вас и да се огледаш и виждаш какво получаваш. Тук същото ама виждаш какво не получаваш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 15:31

bum_bum написа:То не е само винетката, там е работата. По-нагоре направих една съвсем лаишка сметка. Пари има много, но срещу тях получаваме малко, а и малкото е некачествено.

Колкото до протестите като гледам как вървят нещата нищо чудно февруари тиквата да си хване пътя. Не, че после ще има разлика де.

По целия свят надали има човек, който да обича да му бъркат в джоба. Погледни само колко от най-големите звезди имат адресни регистрации в данъчно освободени страни. Само и само да не платят налог върху приходите си. Те какви са? Ганьовци, българи, селяци, скръндзи, мрънкачи?

Във всяка една страна данъчната политика е предмет на недоволство от населението. Така и при нас. С тази разлика, че в повечето страни срещу високите данъци е достатъчно само да излезеш от вас и да се огледаш и виждаш какво получаваш. Тук същото ама виждаш какво не получаваш.

Така е,но там нещата не са започнали да се случват от 15 години,а от 150.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 27 Яну 2016, 15:38

:OT: В последно време в интернет пространството или по-точно в тази част, която аз посещавам, този форум е единственото място в което се провеждат смислени и градивни разговори и за мен е истинско удоволствие да ги чета!

Мисля си, че ни липсва смелост. Тука в тая тема има по-умни хора от всичките ни политици взети заедно! Просто не си вярваме да станем и да променим нещата... Така си мисля аз. ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Яну 2016, 15:42

Щеше да наред всичко и с много по-малко протестиращи ако не беше отхвърлена идеята с лека ръка да има 6 месечна винетка за леки коли и еднодневни и двудневни.

Още повече пък едва ли щеше да има мрънкащи ако месечната винетка е 8 лв. и отделно има и 6 месечна и тя е на цна 48 лв.

А 100 лв. е достатъчно крупна сума за януари и февруари тоест най-шибаният период в който се събират купища плащания наведнъж!
На всичко отгоре края на януари и началото на фев. идват уравнителните сметки за тока.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Яну 2016, 15:47

Демирев написа:
Още повече пък едва ли щеше да има мрънкащи ако месечната винетка е 8 лв. и отделно има и 6 месечна и тя е на цна 48 лв.

Като си купиш 1 вафла - ти е една цена. Като си купиш кутия вафли, ти излиза по-евтино. Като си купиш кашон вафли - още по-евтино. Защо за винетките да е по-различно ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2016, 15:50

TNT написа:
Демирев написа:

Като си купиш 1 вафла - ти е една цена. Като си купиш кутия вафли, ти излиза по-евтино. Като си купиш кашон вафли - още по-евтино. Защо за винетките да е по-различно ?

В една друга тема го дадох тоя пример и ме оплюха :mhihi: С другите неща може,но с винетките не :lol:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2016, 16:25

Stahlblau написа::OT: В последно време в интернет пространството или по-точно в тази част, която аз посещавам, този форум е единственото място в което се провеждат смислени и градивни разговори и за мен е истинско удоволствие да ги чета!

Мисля си, че ни липсва смелост. Тука в тая тема има по-умни хора от всичките ни политици взети заедно! Просто не си вярваме да станем и да променим нещата... Така си мисля аз. ;)

То умни и кадърни в България дал Бог, но решиш ли да сменяш нещо, просто отгоре ти се казва, че няма как да стане. Няма кой да ти даде да развалиш хранилката! А това, че всякакви малоумници са на ръководни постове е само защото са склонни да се продадат, за тях няма гордост и чест. Дали някой интелигентен и себеуважаващ се човек би се продал току-така....
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Яну 2016, 16:57

TNT написа:
Демирев написа:

Защото е публична/държавна такса за публично/държавно благо.Не може и не трябва да важат изцяло пазарните принципи,иначе просто щеше да си е частно всичко. Трябва да има елемент на логична справедливост-излизаш 2 пъти в годината извън града-трябва да си платиш само това,което си ползвал,а по досегашните цени излизаше по-изгодно да вземеш годишна.
За дневна може би наистина е безсмислено като страничен разход,да.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 27 Яну 2016, 18:04

Да, купих си. Карам кола за 3500 лв, като много други колеги и пак ми се струват прекалено много пари за услугата която получаваш(или по-скоро НЕ). Половината от хората около мен връткат 5 коли за 10000 лв с една винетка, щото са сиромаси. Пък ние като сме "пичове", ще си купуваме и ще псуваме повече...
P.S. Свещи да си купят :banghead: :banghead: :banghead:
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2016, 18:23

(bubsa) написа:Така е,но там нещата не са започнали да се случват от 15 години,а от 150.

Няма да се съглася, че преди 15 години тук е почнало нещо градивно да се случва.

А и не са 15, ами цели 25 вече.. Четвърт век или цели 2 поколения.

На мен целия ми съзнателен живот кажи-течи мина в "преход", а останалия явно ще е е "криза".

И ако аз вече съм приел, че оправия няма да има за нас то със сигурност на никаква цена няма да допусна детето ми да остане тук и да бъде слуга на техните наследници.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 27 Яну 2016, 18:35

vicho написа:Правя проучване, че нещо не ми излиза математиката...

Моля не се карайте :mhihi:

Какво не ти харесаха останалите теми за винетките, та се налага нова такава? :clap:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата