С колко най-много сте карали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С колко най-много сте карали ако колата ви позволява над 200?

Над 250
46
17%
Между 200 и 250
145
55%
Между 150 и 200
67
25%
Под 150
5
2%

Общо гласове : 263

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: С колко най-много сте карали?

Мнение от efren » 10 Мар 2016, 10:12

Denischo написа:309 км/ч на шефа ми колата ( Audi A6 3.0 TDI 2012 годината с некви преработки не съм наясно кво точно е правил ), точно до летище Франкфурт.

Пускам ти линкове, просто за сравнение, все пак става дума за 13 километрова кръгла писта ( практически караш направо неограничено време), само за сравнение. Знам сега ще има едни хора дето ще скокнат и ще кажат "З@еби тези простотии, ела да видиш утре как е на практика...":

http://www.dragtimes.ru/en/blogs/view/140

http://www.ac-schnitzer.de/en/bmw-cars/ ... worldwide/

Единствената смислена преработка, която може да се направи с А6 3.0 TDI за да вдигне 309 км/ч се прави с кабела - просто се прави километража да показва 25 - 30 % повече от действителното, едно време ги правеха така на мерцедесите, че циг@ните много се връзваха, ама вече не се връзват... То с тая доработка мога да ти го направя аудито да дига и 409 км/ч...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Мар 2016, 21:54

steeN написа:
dextuar написа:Бтв от това, което каза, и аз често съм се питал. Защо някой си купува кола 200+ коня, ако иска да я кара по всички ограничения в БГ. За ДЕ разбирам, за тук не.Аз си го обяснявам с гъзарията да се дърпаш на всеки светофар и така до следващия, но със сигурност нещо ми обягва, така че нека, ако има някой примерен с такъв автомобил, сподели. Пък може и да е само заради лепенето към седалката, наистина не знам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Просто каквото си помислиш се случва... престрояваш, изпреварваш... Това с максималната скорост не е интересно... въртящия момент е интересното.

Да, но не само въртящия момент. За да ускориш бързо се искат и коне и те не отговарят само за максималната скорост. :yes:
Иначе съм и аз за, че максималната не кефи. Обикновено се вдига на места където нищо друго не се случва, освен да свиеш пътя в молив. Моята затова си стои на 270, изобщо не се блазня да махам ограничителя за да вдигам над 300 единични пъти на специални места. Доускорението от 100 нагоре най-много ме кефи. Не е важно колко вдигаш, а за колко ги вдигаш и как се държи колата през това време, плюс хубавите ръчки със сваляне на предавки на средни километри. :twisted:

E34 написа:С петстин! Ма го нема у анкетата....

Всъщност го има и тоя ти сарказъм. Над 250. Конкретни цифри няма, просто защото темата не е с цел да се мери кой колко може защото таван няма в тая наука.

efren написа:
K_Ilkov написа:
Top Gun Maverick написа:Въпросът е ясен, само да вметна ...

само да вметна и аз ...

От зор да докажеш, че си прав в една друга тема сега ще се наредят всички да се похвалят колко са вдигнали.

После обаче, ще обясняваме, че медиите настройват срещу марката ...

Карайте си колите и си трайте :winky: голямо мелене и обсъждане и накрая все някой друг ни е виновен за нещо :banghead:

Не да докаже, че е прав, а само че е морално оправдан според морала на форума ( каквото и да значи това :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Всъщност аз не съм споменавал нищо за мои неморални изяви някъде в темата или в онази другата. Даже напротив, обясних, че съм по-културен по Цариградско от над 80%-та от шофьорите. :mhihi:
Иначе мислиш ли, че ми е нужно да ме оправдава някой морално? Не ми е нужно ако си решил това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

С колко най-много сте карали?

Мнение от steeN » 10 Мар 2016, 21:56

Конете са въртящия момент умножен по оборотите. Аз се разглезих да препочитам въртящ момент пред обороти :)

alx има една "класическа" тема по въпроса от преди 10на години.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Мар 2016, 1:02

Приеми го това за морала като чувство за хумор. Колкото до скоростта в градски условия, на мен поне не ми е смешно. По моите разбирания 150 км/ч е три пъти и половина по-висока скорост от 80 км/ч и оправдания с околните не са удачни. Иначе темата си струваше само за да видя поредния дизел малолитражка, който е счупил рекорда за скорост.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 11 Мар 2016, 1:09

павката написа:
Denischo написа:309 км/ч на шефа ми колата ( Audi A6 3.0 TDI 2012 годината с некви преработки не съм наясно кво точно е правил ), точно до летище Франкфурт.

3литрова печка да подминава 300 :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Мар 2016, 1:38

v_p_m написа:
павката написа:

Ако разликата с реалната скорост е като при моторите на колегата "Kris" може и 350 да вдигне хаудито :)
Yamaha YZF1000 R1 "04 - Top Speed-296.1 km/h / 184 mph
Kawasaki Z-X10R Ninja "10 - Top Speed- 292.0 km/h

Както казах и преди това: Не се хваля и не съм написал тези цифри за "си го меря" с някой.
Това показаха километражите (въпреки, че на кавазакито, като дадеш контакт, цифрите на скоростомера показват 299 км/ч).

Знам, че всички скоростомери имат отклонение от GPS, но като на всички отклонението е 95% еднакво - то значи говорим за едно и също.

И ми е малко интересно да сравняваш мойто мнение с това на колегата с аудито, което според мен за да е истина, то това ауди трябва да е или поне да се доближава максимално, като показатели, до audi победителя в 24 часа на Льо Ман.

P.S.

Ти карал ли си някой от тези мотори, чисто нов и с макс скорост? Или понеже в интернет така пише и айде да сме остроумни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Мар 2016, 2:43

Denischo написа:.....

T'ва на снимката е пипано 4.2 и то качено на стенда ...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Мар 2016, 3:02

Да ве тоз дизел трябва да е сигурно 400-500 коня, че да върви с 300 на 3500 оборота... ебаси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Мар 2016, 8:56

Ще пуска да снимам чека на инструментите от скритото меню и ще видите как 320д подминава километража :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 11 Мар 2016, 10:13

Denischo написа:
павката написа:

Кажи му на шефа ти , да си затвори вратата , да не излети при тая скорост :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Мар 2016, 10:24

:mhihi:

почна се :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 11 Мар 2016, 10:45

Няколко пъти съм карал до ограничител с E39 540iA. Не знам точно с каква скорост съм бил, но след 220Km/ч не смеех да погледна към километража или каквото и да е било друго извън пътното платно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Мар 2016, 11:19

efren написа:Приеми го това за морала като чувство за хумор. Колкото до скоростта в градски условия, на мен поне не ми е смешно. По моите разбирания 150 км/ч е три пъти и половина по-висока скорост от 80 км/ч и оправдания с околните не са удачни. Иначе темата си струваше само за да видя поредния дизел малолитражка, който е счупил рекорда за скорост.

Колега математика ти куца...

Sent from my D2303 using Tapatalk
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Мар 2016, 11:50

///M Power написа:
efren написа:Приеми го това за морала като чувство за хумор. Колкото до скоростта в градски условия, на мен поне не ми е смешно. По моите разбирания 150 км/ч е три пъти и половина по-висока скорост от 80 км/ч и оправдания с околните не са удачни. Иначе темата си струваше само за да видя поредния дизел малолитражка, който е счупил рекорда за скорост.

Колега математика ти куца...

Sent from my D2303 using Tapatalk

То май нещата отиват повече на физика :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 11 Мар 2016, 12:17

Kris написа:
v_p_m написа:
павката написа:

Ако разликата с реалната скорост е като при моторите на колегата "Kris" може и 350 да вдигне хаудито :)
Yamaha YZF1000 R1 "04 - Top Speed-296.1 km/h / 184 mph
Kawasaki Z-X10R Ninja "10 - Top Speed- 292.0 km/h

Както казах и преди това: Не се хваля и не съм написал тези цифри за "си го меря" с някой.
Това показаха километражите (въпреки, че на кавазакито, като дадеш контакт, цифрите на скоростомера показват 299 км/ч).

Знам, че всички скоростомери имат отклонение от GPS, но като на всички отклонението е 95% еднакво - то значи говорим за едно и също.

И ми е малко интересно да сравняваш мойто мнение с това на колегата с аудито, което според мен за да е истина, то това ауди трябва да е или поне да се доближава максимално, като показатели, до audi победителя в 24 часа на Льо Ман.

P.S.

Ти карал ли си някой от тези мотори, чисто нов и с макс скорост? Или понеже в интернет така пише и айде да сме остроумни.

-Yamaha YZF1000 R1 "04 съм карал (не нова на 7к. км.) не съм и тествал максималната скорост признавам си
-Kawasaki Z-X10R Ninja "10 до това съм карал :mhihi: ето https://youtu.be/CRgLVgXPbOg :winky: та може да се каже че имам бегла представа кое как върви :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата