Избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Избор на лаптоп

Мнение от Maxmadness » 11 Мар 2016, 17:47

madafaka_donkele написа:
Maxmadness написа:Да не би да уцелих за това с кравите и козите?

Ти широко разтворен женски полов орган от 1см. отстояние не би улучил, пък кво остава за другите неща :mhihi:

Maxmadness написа:...наистина ми е жал за тебе приятелче,от сърце ти го казвам...

Мен даже не ми е и жал за тебе :mhihi: Нататък ти го разбирай...ако можеш...в което силно се съмнявам :mhihi:

Maxmadness написа:...ти сам си каза,че си от село...

Целия форум разбра иронията, само ти и това не разбра, а после се сърдиш, като ти казвам едноклетъчно :mhihi: За протокола - "даже" нямам и никога не съм има село, на което да си ходя уикенда и по празниците пишман гражданче :mhihi:

Maxmadness написа:...просто за мен madafaka персоната си е комплексар и като види някой нещо да е написал неправилно...

Ако търсиш комплексар те съветвам да погледнеш в огледалото. Не съм аз този, който хем не зачита чуждото мнение, хем се опитва(ама не му се получава) да си налага очевАдно неправилното мнение, хем използва каруцарски изказ и обиди, хем после негодува. На калпавия кОр вълната му пречела, та и твоята работа същата :kuku:

vlad0 написа:
madafaka_donkele написа:Apple fanboys-овете изригват as usual :mhihi: Най-вероятно никога няма да го разбера тва дуене, натякване как боклучавите ябълки са ебаси и яките машини, нищо че са на цената на 5 нормални машини, как софтуерно им е иновативен и супер як, а всъщност си е чист UNIX с графична среда. Къстъмизиран, но все пак UNIX :mhihi: демек нищо не е правено от нулата.

не ползвам Mac, и винаги уважавам чуждото мнение, но не изпадай в такива крайности.
Близки мои приятели които са преминали от Windows на Mac съжаляват искренно, че не са го направили по-рано.
Сред тях са:
- it хора
- нормални потребители

при Mac очевидно не се плаща само за хардуер, а за OS + много добра интеграция с телефона. Отделно батериите на Mac-овете държат по 8-12 часа - лаптопите могат да мечтаят за това. Mac поддържат ограничен хардуер и цялата OS е оптимизирана за него, докато лаптопите например може да се сглобят от супер много suppliers и ОС трябва да работи с всички.

До сега не съм чул за НЕдоволен Mac потребител, всеки който го ползва е супер happy. За недоволни лаптоп потребители има много.

За мен са доста скъпи, но хората се чувстват супер продуктивни със Mac-овете и дават десетки примери :)

Това, че са супер user-friendly не е измислица - успели са да направят *nix-а супер user friendly за което евалата - защото много дистрибуции НЕ са почнали от нулата, обаче пак са дървете за ползване от средния потребител.

Поясни, ако обичаш в какви крайности съм изпаднал. Изброил съм (някои) от недостатъците на ябълките, които никой не може да оспори по простата причина, че са "обществени тайни". За fanboys е толкова вярно, че то затова и на такива хора им излезе точно този прякор. Без причина, без нищо веднага "Apple е по-добър". Същото, като станалото мода напоследък ни в клин, ни в ръкав "Аз съм веган". Имам чувството, че наистина ще колабират или ще получат гърч, ако не го кажат това. Естествено не всички са в тази категория. Има и нормални потребители, които използват ябълка продуктите много по-пълноценно, извличайки максимума от продукта, но за съжаление са малко. Не мисля, че е нужно да ти казвам, че мнозинството купуват ябълка продукти не толкова заради функции, производителност и т.н., колкото "щото е вървежно".
Извадката доволни, недоволни не ти е много представителна, щото аз също познавам доволно количество хора ползвали ябълков продукт, който по една или друга причина впоследствие са заеб@ли. Нямат ли положителни страни? Имат разбира се. Докато ползвах ябълкови продукти най-много се радвах на ретина дисплея им, който за щастие вече много други производители предлагат. Батерията няма аналог на пазара просто без значение за кой точно продукт става дума. Страхотна е. ОС и система, като цяло - да, всичко върви, забива 1 на милион и т.н. Хардуера само на телефоните и таблетите е техен и екслузивен. Там го разбирам да са по-скъпи от андроид базираните. Но при компютри и лаптопи, къде почти целия хардуер ти е еднакъв с всички останали с праснат отгоре free *nix не го разбирам. Това ти е скрийншот от RHEL десктоп. Кажи ми честно смяташ ли, че няма нищо общо с MacOS десктоп или че е дърво за ползване?

Абе ирония...кажи си,че си селско момче,то лошо няма :mhihi: А като гледам как се палиш,гаранция съм уцелил за кравите и козите. :mhihi:
Никъде не съм казал,че не зачитам твойто мнение,просто ти отвръщам на обидите от селски тип.Зачитам твойто мнение и както написах по горе,написал съм две три неща не правилно,съвсем излишно беше от твоя страна да изнасяш тия циркове за пъдаря и село и така нататък,GDDR3 GDDR5 не било,ами било DDR3 и GDDR5... на resolution performance ми говориш,че му викали FPS у ваше село,аз разлика между FPS и прозвидителност НЕ виждам,но явно ти беше силно нужно да се заядеш и му добавиш синоним,в крайна сметка идеята на темата е да вземе най-доброто за парите ...както и да е страшен сеир направи,беше излишно.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Избор на лаптоп

Мнение от Dextuar » 11 Мар 2016, 18:03

Не съм много сигурен кой го направи сеира, ама нека наистина вече да го спрем, а за айпъл колегата го е казал супер точно, що народ съм виждал с windows на мак не е истина, ама поне са фешън, да не говорим пък кви драми им бяха да подкарат някво IDE, за сърфиране и филми, супер яка батерия, ама closed source, то и затова е толко добре интегрирано едно с друго, но нито чарковете по мака са им патент, нито са единствените на пазара с ретина и готин алуминиев корпус, а циганийките с техен ОС на ПЦ стават все повече и по-достъпни, ако можеше да се програмира на iOS без мак, определено не бих си го взел, айфоня е друга работа, но да не разводнявам темата допълнително

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна Dextuar на 11 Мар 2016, 18:10, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Мар 2016, 18:05

dextuar написа:Не съм много сигурен кой го направи сеира, ама нека наистина вече да го спрем, а за айпъл колегата го е казал супер точно, що народ съм виждал с windows на мак не е истина, ама поне са фешън

:yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 11 Мар 2016, 18:10

Maxmadness написа:Абе ирония...кажи си,че си селско момче,то лошо няма :mhihi:

Въобще не бих лъгал. Ако си бях от село щях да си кажа.

Maxmadness написа:на resolution performance ми говориш,че му викали FPS у ваше село,аз разлика между FPS и прозвидителност НЕ виждам,но явно ти беше силно нужно да се заядеш и му добавиш синоним

Ми ето, че не си ме разбрал. Ти написа resolution performance и го обясни надълго и нашироко. Затва те цитирах и казах накратко FPS, за да не се чуди човек какво си написал и за какво всъщност става дума. Същото и за GDDR-ите и за килобайтовите шини и т.н. Просто те поправих за да са правилни нещата, така щото след време някой, ако чете да не се чуди кво си драскал. Щото, ако за мен и другите колеги може да е очевидно, че си пропуснал или сложил една буква в повече то за други няма да е толкова очевидно.

Maxmadness написа:както и да е страшен сеир направи,беше излишно.

Бе, ако не беше запалил, като балканче на баир нямаше да има сеир, ама... :mhihi:

Аре пийс ви на всички :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Мар 2016, 21:02

madafaka_donkele написа:
Maxmadness написа:Абе ирония...кажи си,че си селско момче,то лошо няма :mhihi:

Въобще не бих лъгал. Ако си бях от село щях да си кажа.

Maxmadness написа:на resolution performance ми говориш,че му викали FPS у ваше село,аз разлика между FPS и прозвидителност НЕ виждам,но явно ти беше силно нужно да се заядеш и му добавиш синоним

Ми ето, че не си ме разбрал. Ти написа resolution performance и го обясни надълго и нашироко. Затва те цитирах и казах накратко FPS, за да не се чуди човек какво си написал и за какво всъщност става дума. Същото и за GDDR-ите и за килобайтовите шини и т.н. Просто те поправих за да са правилни нещата, така щото след време някой, ако чете да не се чуди кво си драскал. Щото, ако за мен и другите колеги може да е очевидно, че си пропуснал или сложил една буква в повече то за други няма да е толкова очевидно.

Maxmadness написа:както и да е страшен сеир направи,беше излишно.

Бе, ако не беше запалил, като балканче на баир нямаше да има сеир, ама... :mhihi:

Аре пийс ви на всички :mhihi:

Мир вам :bchug:
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 11 Мар 2016, 22:19

Не, че на някой му е важно, но се взе DELL-а :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 11 Мар 2016, 22:33

Superexstatic написа:Не, че на някой му е важно, но се взе DELL-а :mrgreen:

:mhihi: Е, айде честито тогава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Мар 2016, 22:48

Superexstatic написа:Не, че на някой му е важно, но се взе DELL-а :mrgreen:

Кой, че няколко имаше?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Мар 2016, 1:05

madafaka_donkele написа:
vlad0 написа:
madafaka_donkele написа:Apple fanboys-овете изригват as usual :mhihi: Най-вероятно никога няма да го разбера тва дуене, натякване как боклучавите ябълки са ебаси и яките машини, нищо че са на цената на 5 нормални машини, как софтуерно им е иновативен и супер як, а всъщност си е чист UNIX с графична среда. Къстъмизиран, но все пак UNIX :mhihi: демек нищо не е правено от нулата.

Поясни, ако обичаш в какви крайности съм изпаднал. Изброил съм (някои) от недостатъците на ябълките, които никой не може да оспори по простата причина, че са "обществени тайни". За fanboys е толкова вярно, че то затова и на такива хора им излезе точно този прякор. Без причина, без нищо веднага "Apple е по-добър". Същото, като станалото мода напоследък ни в клин, ни в ръкав "Аз съм веган". Имам чувството, че наистина ще колабират или ще получат гърч, ако не го кажат това. Естествено не всички са в тази категория. Има и нормални потребители, които използват ябълка продуктите много по-пълноценно, извличайки максимума от продукта, но за съжаление са малко. Не мисля, че е нужно да ти казвам, че мнозинството купуват ябълка продукти не толкова заради функции, производителност и т.н., колкото "щото е вървежно".
Извадката доволни, недоволни не ти е много представителна, щото аз също познавам доволно количество хора ползвали ябълков продукт, който по една или друга причина впоследствие са заеб@ли. Нямат ли положителни страни? Имат разбира се. Докато ползвах ябълкови продукти най-много се радвах на ретина дисплея им, който за щастие вече много други производители предлагат. Батерията няма аналог на пазара просто без значение за кой точно продукт става дума. Страхотна е. ОС и система, като цяло - да, всичко върви, забива 1 на милион и т.н. Хардуера само на телефоните и таблетите е техен и екслузивен. Там го разбирам да са по-скъпи от андроид базираните. Но при компютри и лаптопи, къде почти целия хардуер ти е еднакъв с v
сички останали с праснат отгоре free *nix не го разбирам. Това ти е скрийншот от RHEL десктоп. Кажи ми честно смяташ ли, че няма нищо общо с MacOS десктоп или че е дърво за ползване?

Аз ще почна с един лесен въпрос - на колко години си - ама честно? :) :winky:
Работиш ли нещо свързано с IT и имай предвид, че ако едитваш Excel таблици не се брои за IT :)
Не съм казвал ябълков продукт а говоря за Mac не ми пиши глупости такива обширни понятия щото iPod също е ябълков продукт.
Колко точно са тези "доволно количество" хора?
Ти си първият който познавам който изтъква като толкова голямо преимущество ретина дисплей
OS X-a е базиран на Unix ама до там - не е чист UNIX ще ме извиняваш :) UNIX с къстамизации е много много различно нещо.
Тази снимка която си ми постнал е абсолютно еквивалентна каквато беше преди 15 години .. Нелепо е да ми сравняваш KDE/GNOME с OS X - не се излагай :)
и това за цената на 5 нормални машини ... моля те бъди по конкретен защото не ми излиза математиката :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Мар 2016, 12:07

dextuar написа: що народ съм виждал с windows на мак не е истина, ама поне са фешън, да не говорим пък кви драми им бяха да подкарат някво IDE, за сърфиране и филми, супер яка батерия, ама closed source, то и затова е толко добре интегрирано едно с друго, но нито чарковете по мака са им патент, нито са единствените на пазара с ретина и готин алуминиев корпус, а циганийките с техен ОС на ПЦ стават все повече и по-достъпни, ако можеше да се програмира на iOS без мак, определено не бих си го взел, айфоня е друга работа, но да не разводнявам темата допълнително

Ко, ко? - моля те покажи ми зареден този форум, върху Windows на MacBook ама windows-a да е host машината :) защото иначе ще се усъмня, че познаваш такива хора и ще те пратя при bum-bum. Има една единствена причина поради която се сещам, някой да заради Windows като host на MacBook, но ми е интересно да чуя защо хората са го направили ;)

Да подкарат някакво IDE, кое е това IDE, че ми стана интересно - и надявам се "за сърфиране и филми" няма нищо общо с "IDE".

Какво като е closed source - ти кога за последно contribute-на към open source?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 12 Мар 2016, 12:43

vlad0 написа:
dextuar написа: що народ съм виждал с windows на мак не е истина, ама поне са фешън, да не говорим пък кви драми им бяха да подкарат някво IDE, за сърфиране и филми, супер яка батерия, ама closed source, то и затова е толко добре интегрирано едно с друго, но нито чарковете по мака са им патент, нито са единствените на пазара с ретина и готин алуминиев корпус, а циганийките с техен ОС на ПЦ стават все повече и по-достъпни, ако можеше да се програмира на iOS без мак, определено не бих си го взел, айфоня е друга работа, но да не разводнявам темата допълнително

Ко, ко? - моля те покажи ми зареден този форум, върху Windows на MacBook ама windows-a да е host машината :) защото иначе ще се усъмня, че познаваш такива хора и ще те пратя при bum-bum. Има една единствена причина поради която се сещам, някой да заради Windows като host на MacBook, но ми е интересно да чуя защо хората са го направили ;)

Да подкарат някакво IDE, кое е това IDE, че ми стана интересно - и надявам се "за сърфиране и филми" няма нищо общо с "IDE".

Какво като е closed source - ти кога за последно contribute-на към open source?

Някъде да прочете, че аз го правя? А някъде другаде пак да прочете, че аз съм имал лично проблем с мака? И къде щеше да ме пращаш, че не разбрах, а още по-малко какво имам да ти се обеснявам точно пък на теб? Имах предвид closed system, а аз лично постоянно котрибутвам за open source, сега сигурно и github профил ще ми поискаш? Като цяло кажи речи всеки java проек си ми е open source каквито и обфускатори да му слагаш, значи контрибутвам доста. Аз говоря главно за далечната вече 2011, когато за пръв път влязох на лекция по програмиране и от 82-ма бяхме само 20 и няколко души НЕ мак. Та като гледах и колко лесно им тръгна Eclipse-а, пък и самата конфигурация на JDK, на следващите лекции/упражнения всички дали не бяха/ с леки изключения де/ пуснали виртуалката със 7-ца :D Сега само да не кажеш, че те са били смотани и не са могли. Да не казвам в коя страна се развива действието, че ще ме караш да купувам билет на bum bum и да го снимам пред издълбани инициали на студентското ми общежитие. Пък може и машина на времето да пожелаеж и да се върна да ги снимам, знам ли какво може да ти хрумне. Аз ти казвам единствено какво аз съм забелязал и че освен заради iOS програмиране, мак не бих пипнал, сега, ако подаряваш, е друга работа :D

П.С: Не твърдя, че нещата не са се променили! Харесвам Apple продукти, но цената на Мак-а за мен е неоправдано висока и това да те задължават да го ползваш за някои дейности без легална алтернатива, не го приемам

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Мар 2016, 15:04

dextuar написа:...

естествено е, че са се променили/подобрили. Едно IDE което е third-party продукт не прави една OS лоша. OS-a не може да поеме отговорност за shitty app-ове. До колкото знам JAVA и *nix си "говорят"' доста добре. :winky:

Бях сигурен, че Windows-a е било guest, но така го написа все едно говориш за host.

Скъпи са ... ама за съжаление само за развиващите се страни са скъпи, но това е друга тема.

п.С.
и не, че нещо ама мисля, че бум-бум има жена, така че е редно и за нея билет

старши ентусиаст
Аватар

Избор на лаптоп

Мнение от Dextuar » 12 Мар 2016, 16:12

vlad0 написа:
dextuar написа:...

естествено е, че са се променили/подобрили. Едно IDE което е third-party продукт не прави една OS лоша. OS-a не може да поеме отговорност за shitty app-ове. До колкото знам JAVA и *nix си "говорят"' доста добре. :winky:

Бях сигурен, че Windows-a е било guest, но така го написа все едно говориш за host.

Скъпи са ... ама за съжаление само за развиващите се страни са скъпи, но това е друга тема.

п.С.
и не, че нещо ама мисля, че бум-бум има жена, така че е редно и за нея билет

Колега, не ми слагай думи в устата, никъде не твърдя, че OS-а е лош, защото той определено не е, а ми е било смешно да видя мак да работи с windows било то и на виртуалка, губи се част от духа на apple по мое скромно мнение :)

П.с: Не познавам бум бум, но мисля, че има и дете, направо семейна екскурзия ще book-на, няма страшно :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2016, 19:17

Викам да видя кво става в тая тема .. гидсуб, офусбутери.. :shock: :shock: :shock: Кви са тия работи ве?

Иначе за екскурзията съм навит, но само с параход че ме е страх от самолети.

И за протокола- само Арple :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 13 Мар 2016, 23:33

Maxmadness написа:
Пък горното мнение,че ставали криво ляво само от GTX 970 нагоре ще го игнорирам напълно защото е несериозно :mhihi:

Явно не си имал 960 камо ли 970 за 980Ti даже дума да не става. Като ти минат през ръцете тия карти за по-няколко месеца се обади да кажеш дали има разлика.

Иначе честито на автора, да си ползваш новата придобивка с радост! :smoke:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата