Formula 1 сезон 2016
Модератор: Общи модератори
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Re: Formula 1 сезон 2016 - с трима фенове си обсъждаме
don_gori написа:Незнам къде я гледате формулата , но тея коментаторите по Диема последното състезание бяха тотално зле.
Към края почна да обенсява как тоя дето са го изпреварили с DRS пуснал и той DRS-а щото бил вече отзадеА просто пред него на старт финалната права имаше кола и тя влезна в бокса и той си остана с вкл DRS
Или пък как можеш да се качиш върху предното крило на уилиямс и да скачаш върху него без да го счупиш... Но това е Момчил Манчев все пак - никой не може да коментира по-добре от него. Това е Алекси Сокачев във Ф1.

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Как да не са виновни колите като точно там е проблема на цялата работа - Мерцедес откъдето и да стартират все една кола ще завърши на подиума... На тима са нужни единствено читави пилоти и това е. Дори не трябва да са шампиони, тя колата ще ги направи рано или късно.
Защото аз не смятам, че Розберг е на нивото нито на Ветел, нито на Алонсо, ама... се бори за световна титла с Хамилтън. Докато разликата между първите два тима е твърдо половин секунда и това се счита за нещо нормално то няма как да има интрига. Видяхте миналия сезон - Хамилтън заради доброто си каране става шампион 3 старта ако не се лъжа преди финала. Розберг и той не даде математически шанс на Ветел да го изпревари в класирането. Ква интрига, кви пет лева. 2012 като Алонсо до последната обиколка в Бразилия се бори с Ветел за титлата - е това беше интрига.

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Пилоти като Алонсо не се раждат всеки ден. Той караше винаги над лимита на възможностите още като беше при Спагетините и за това го уважавам адски много! Никва жал, кара до последния завой, до последния метър колкото може! Никога не се е пестил... 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Явно гледаме различни състезания , 1вото в Австралия ако не беше кофти стратегията която избраха от Ферари и сейфтикара Фетел сигурно щеше да е 1ви , ако не го бяха забавили с 2-3 секунди след това в бокса можеше и да в 2ри пред Хамилтън. 2рото състезание Розберг излезна от 1я завой 1ви и можеше да контролира всичко , и все пак Райконен беше поедното време мисля под 4 секунди зад него. Да факт , че колата на Мерцедес е по-добра , но я няма разликата от предишните 2 сезона. Кофтито че единствените отбори , които в момента имат шанс за титлата са Мерцедес и Ферари, преди години не беше така но пак си имаше скучни състезания.
Май много подценявате Розберг , последните победи миналия сезон и тези 2 сегашния сигурно доста са го мотивирали за титлата , миналия сезон го спряха техническите проблеми и притеснението щом види в задното огледало Хамилтън
Дано вече му е минало 
Май много подценявате Розберг , последните победи миналия сезон и тези 2 сегашния сигурно доста са го мотивирали за титлата , миналия сезон го спряха техническите проблеми и притеснението щом види в задното огледало Хамилтън

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Фен съм на Ферари, но при всички положения мерцедеса е с невероятно предимство. С половин повредена кола черньото беше с темпото на Райконен.... На всяка писта ще са отпред освен ако 2та мерцедеса не се ударят според мен
Виж че Розберг каза след състезанието че след 3тата обиколка като е видял преднината от една старт-финална права е започнал да поддържа темпо, да пази гуми и да копира стратегията за да няма изненади.
Супер интересно, няма що....

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
don_gori написа:Никой не спомена , че вече турбинките освен че са по-икономични ами са и по-бързи от старите V10![]()
![]()
Като изключим колко се е развил технически спорта от ерата на V10 до сега ,само разликата в контактната площ на сегашните сликове и тогавашните гуми с канали, е достатъчна предпоставка за по-добри времена

Та за сезона 2016,нещата за мен след първите два кръга седят така . Мерцедес отново лидери ,Ферари догонващи с малката разлика,че може би ще успеят да поддържат по-добро състезателно темпо спрямо Мерцовете от миналия сезон. В квалификациите, под който и формат да се провеждат ,Мерц отново имат смазваща разлика в рамките на 1-2 бързи обиколки и не виждам Ферари как ще успеят да противодействат на тази вече регулярна 0,5сек

Иначе надолу в редичката всички ще се движат в пакет по двама. Рената (двигателите) и тоя сезон пълна мъгла... Хонда с Макларън в дъното на точките ще си е сериозно развитие и мисля,че на този етап за това си се борят и ще са доволни. Грожан с Хаас,много приятна изненада,дано да се задържат на това ниво. Торро росо с младоците също радват много

Общо взето ще следя с интерес и така. Пожелавам интригуващ сезон за всички,който и отбор (пилот) да подкрепят

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Epic fail за екипа на Мерцедес!
Сега ще видим дали и колко са по-бързи Фераритата спрямо останалите и дали ще успеят да запишат двойна победа и да върнат интригата
Сега ще видим дали и колко са по-бързи Фераритата спрямо останалите и дали ще успеят да запишат двойна победа и да върнат интригата
Браво на Макс , със сигурност бъдещ многократен шампион
Интересни ще са вече следващите битки на Розберг с Хамилтън , сигурен съм че никой от двамата няма да се примирят след днешното конско дето ще им теглят. Още по-интересно е , че Хамилтън е назад и трябва да догонва.

Интересни ще са вече следващите битки на Розберг с Хамилтън , сигурен съм че никой от двамата няма да се примирят след днешното конско дето ще им теглят. Още по-интересно е , че Хамилтън е назад и трябва да догонва.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Хамилтън си е за бой, но отново ще му се размине.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Той си е за бой отдавна, не може да губи. Под напрежение винаги прави грешки. Ето лапето му направи показно как се кара.
Не съм много сигурен , че ще му се размине на Хамилтън. Миналата година Розберг го разпънаха на кръст след Спа , черньото надали ще клекне толкова , но бая ще нарани егото му.
Ето го старта за мен си е 100% грешка на Хамилтън , незнам дали ще го накажат
Ето го старта за мен си е 100% грешка на Хамилтън , незнам дали ще го накажат

- Larbi
- Потребител
-
То вече му се размина както се и очакваше от страна на отбора. Първо Лауда направи Хамилтън на 2 стотинки като каза истината, че 100% е негова вината и е бил прекалено агресивен. След това обаче ТОТО педалчето на Хамилтън каза, че било рано да винят някой от двамтаа и Лауда нямал изпънителни функции и не можел да решава демек ще го покрием педала Хамилтън и тоя път
Вече ако стюардите накажат Хамилтън това ще е иначе от отбора наказание не чакайте.

- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Е те пак ще си го накажат отбора - я водната помпа, или там тръбата пак ще се счупи, я като миналата година в Монако ще му объркат стратегията, няма проблеми. Само ме е яд, че другите отбори са с 1 секунда назад и няма интрига в челото.
- Larbi
- Потребител
-
Сега в Монако ще се избият отново. Голямо меле очаквам още на старта в стените. Я останат 5 болида здрави, я не 

stefan8898 написа:Е те пак ще си го накажат отбора - я водната помпа, или там тръбата пак ще се счупи, я като миналата година в Монако ще му объркат стратегията, няма проблеми. Само ме е яд, че другите отбори са с 1 секунда назад и няма интрига в челото.
В Монако сам си се прецака.