Свалят младите шофьори от мощните коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Свалят младите шофьори от мощните коли

Мнение от (bubsa) » 21 Мар 2016, 20:21

steeN написа:
Club BMW написа:След изкарване на шофьорските курсове, водачите излизат на пътя неподготвени. Не познават ЗДвП, ППЗДвП, а шофьорските им умения не са на необходимото ниво. От тук трябва да се започне.

Всичко друго е поредната доза лицемерие и отчитане на дейност...

Проблема е очевидно в изпита (ако това е вярно изобщо). Колко сложно е да прочетеш една книжка и да научиш правилата? С фуния ли да им го наливат на хората?

Не съм съгласен.Според мен куца практиката,а не теорията.Теорията и шимпанзе ще я назубри,трудното е да се приложи.
Масово се карат много по-малко от предвидените часове,за да излезе по-евтинко.Да не говориме,че и заложените часове практика са малко.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Мар 2016, 21:03

steeN написа:
K_Ilkov написа:
steeN написа:Ако се чудиш, защо има толкова бразилски пилоти във формула 1, виж какво представлява бразилския трафик ;)

E да бе :mhihi:
У трафика се учиш на траектория на завоя :mhihi:

Разходи се до Бразилия и покарай там (ако събереш смелост хаха)... после пак ще си говорим.
Тирове да ме изпреварват по надолнище, планински път и аз да карам почти на ръба... идея си нямаш за какво става въпрос :mhihi:

Склонен съм да вярвам на това, което казваш ... не съм бил ... интересно ми е да науча ... :yes:

Обясни ми обаче връзката между Ф1 и уличното движение ;)

Звездите ми говорят, че няма пилот от Ф1, който да е бил шофьор (легален) преди да се замисли да се заеме с моторни спортове ...
Ако намекваш за някаква генетична обусловеност свързана с трафика и движението по улиците и пътищата ще ми е интересно да чуя теорията :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 21 Мар 2016, 21:32

Като чета какво искат да променят в ЗДвП и какви ли не идеи с цел превенция и намаляване броя на транспортните произшествия се мислят, направо се хващам за главата. Адресират проблема така, сякаш с редуцирането на конете под капака, пропорционално ще намалеят и идиотията, и изстъпленията по пътя. Всеки по- нов автомобил с около 80к.с. е в състояние да развие скорост над 100км/ч., а тя е предостатъчно да настъпят необратими последици. Адекватното поведение на пътя е резултат на възпитание, предвидливост и елементарен здрав разум- все неща, които следва да се учат още преди да се получи заветното свидетелство за управление на МПС. Всеки един от нас е бил неопитен в началото, но не всеки, сутрин се е събуждал с мисълта и желанието да проявява комплексите си на пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2016, 1:59

K_Ilkov написа:...

Е базиках се много ясно. Но наистина карат като луди там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 22 Мар 2016, 5:52

Хлъзгането приятел или враг?...книжката е от 77ма...топлата вода е открита преди 39 години.... :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Мар 2016, 19:56

http://www.darganov.com/wp-content/uplo ... korost.pdf
Всичко зависи от добрата воля на читателите, от тяхната амбиция и ентусиазъм. Аз от
своя страна ще се постарая да представя определени варианти за трениране,
включително и до чисто спортното управляване, изхождайки от предпоставката, че ако
някой е получил право за управляване, навярно би поискал при възможност да се
научи да управлява автомобила по-добре. А ако някой иска да остане на това равнище,
на което е, то по прост начин от настоящото четиво ще си изясни какво не умее, макар
че в същност повечето шофьори си въобразяват, че могат всичко.

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 23 Мар 2016, 20:01

Простотия е.
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата