Апартамент, Къща или мезонет...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Re: Апартамент, Къща или мезонет...

Мнение от Andronoff » 25 Мар 2016, 22:43

Купих си стотина квадрата с гараж в топ центъра на Стара Загора наскоро, но освен парите за жилището, броих и солидна сума за всичките прехвърляния, нотариуси, такси и глупости - около 5к. Сега още не сме се нанесли, тече основен ремонт, който ще излезе на цената на жилището почти.
Отделно от това, съседите са дърти, стиснати комунисти, които не дават стотинка за нищо и блокчето е зле поддържано.
Преди известно време седнах и ударих чертата. Излезе, че ако бях купил 1 декар имот и бях построил къща, щеше да ми излезе на същата цена. Просто нямаше да съм в топ центъра на града, а на 10 минути от него, но пък нямаше да имам съседи, което е най-големият плюс.
В София естествено цените са високи, но и в Стара Загора не падаме по-долу, агентите казват, че при нас било скъпо, заради струпването на държавни предприятия в района.
Авторът да има предвид тези няколко хиляди лева за документи, както и евентуалните ремонтни дейности, че нещата там са страшни. Кухненските уреди само ми излязоха 5-цифрена сума, а ги купих по време на черния петък и бяха с доста % надолу.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Мар 2016, 8:24

Така е, жилище се купува сравнително лесно, но да го направиш дом отнема време.
Проблем при къщите е че са сравнително отдалечени и искат постоянно внимание+пари+време.
Къща не е за млад човек.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 26 Мар 2016, 10:31

barty написа:Така е, жилище се купува сравнително лесно, но да го направиш дом отнема време.
Проблем при къщите е че са сравнително отдалечени и искат постоянно внимание+пари+време.
Къща не е за млад човек.

Аз никога не бих направил компромис с апартамент,а се имам за млад ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 26 Мар 2016, 11:06

Пич, млад си още. Вземи нещо уникално под наем, не набивай пари сега. След време ще си с друг акъл...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Апартамент, Къща или мезонет...

Мнение от Dextuar » 26 Мар 2016, 14:55

Хах и аз като автора и човек на 23 си мисля, че за 75k euro доста готино 2-стайно апартаментче може да си вземе, по-добре да вземе парите на мама и тате и да ги връща на тях, отколкото на някоя банка още 20k после лихва...

А не отминаха ли времената на фолните к**ври, които се впечатляват от апартаменти, така само някоя несофиянка златотърдачка може да привлече

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 26 Мар 2016, 15:25

dextuar написа:
А не отминаха ли времената на фолните к**ври, които се впечатляват от апартаменти, така само някоя несофиянка златотърдачка може да привлече

Sent from my iPhone using Tapatalk

Малко е оувър кил ама не вярвам някоя да не се впечатли от това http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... 6e5xp&f1=7
независимо дали е от края на нейното си село, от центъра на София или от Ню Йорк дошла на гости за по едно питие :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2016, 15:53

Тва не е ли на Джаро къщата? :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2016, 16:02

Аз пък от както някой каза тук че цената била такава щото били снимали Под Прикритие там все си мисля, че това е апартамента на Иво когато го нападнаха докато чукаше дъщерята на Джаро
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Мар 2016, 18:13

хаха 880 хиляди за тая безвкусна кутия...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Мар 2016, 18:35

Хаос написа:хаха 880 хиляди за тая безвкусна кутия...
и на мен не ми допада,а по принцип се радвам много на френски прозорци,хубава гледка и минимализъм в обзавеждането
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Мар 2016, 20:09

Интересно мезонтче и интересна цена!!
Да не би по стените да има някакви картини за стотици хиляди или кой знае какво, че да е на тази цена???

Погледнах как е при продънените испанци, по-точно в покрайнините на Мадрид и за идентични пари, има десетки къщи с парцели 1,5-2,5 декара, но все пак не са в студентски град, може да не са вървежни.

http://www.fotocasa.es/vivienda/villanueva-de-la-canada/aire-acondicionado-calefaccion-parking-jardin-trastero-piscina-villanueva-de-la-canada-136561284?opi=1&tti=1&pagination=1&rowgrid=2&tta=3&tp=0

http://www.fotocasa.es/vivienda/san-sebastian-de-los-reyes/ciudalcampo-calefaccion-parking-jardin-piscina-ciudalcampo-129781022?opi=1&tti=1&pagination=1&rowgrid=1&tta=8&tp=1

Втората има 4 бани, гараж само за 4 коли, основната стая е 100 квадрата и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2016, 21:00

На прима виста от тоя сайт, на един *** разтояние от Пуерто Банус и Марбея, аз фиксирах ето тази скромна колибка с басейн и 4 спални, 3 бани и някакви си там квадрати за между другото така да има само за 560к евро. Все пак вярно, че не е Студентски град и не е толкова престижно това Марбеята :mhihi:

http://www.fotocasa.es/vivienda/estepon ... tta=0&tp=1

И това на прима виста имотите около Марбея. И то в този сайт където гледам няма кой знае колко имоти. Ако отворя pisos.com Сигурно ще излязат още по яки къщурки с басейнчета :mrgreen:

П.П. Ето една стъклария, която дяволски ме кефи http://www.pisos.com/comprar/casa_unifa ... 31_104400/

Нещо много приятно http://www.pisos.com/comprar/casa_unifa ... 14_109700/

И черешката на тортата. Много яка колибка със страхотен дизайн както на самата колибка, така и отвън на басейнчето и т.н. По цял ден мога да си кисна в нея и покрай басенчето и няма да ми омръзне :mhihi: http://www.pisos.com/comprar/chalet-las ... 41_102100/
Последна промяна Larbi на 26 Мар 2016, 21:32, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Мар 2016, 21:30

Не знам, не знам... Като прецъкам и имотите в САЩ и в частност ЛА излизат къщи за по 300-400к$! При нас нещата си изглеждат доста преекспонирани! Фаворит ми беше една къща в Бояна за 2,8м€ на една от снимките, на която се виждаше печка Раховец!

Edit
http://www.imot.bg/1j137345269426272
Свалили са цената! Явно им е дошъл акъл в главата, но пак е висока!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Мар 2016, 10:44

В България има и по-скъпи имоти от този и се продават. Това ,че на вас ви е странно няма значение. До колкото самия апартамент и мен не допада особено обзавеждането и не личи да е много скъпо. Но изглежда просторен. А и яко се шмекерува като плащаш за РЗП и от 360 кв. - 120 са тераса.

По темата:

Трудно решение - както казаха колегите хубав мезонет на хубаво място в София МНОГО трудно. Освен ако не е за тотален ремонт, което са още пари.
За хубав парцел за градска къща с тия пари само имота. Или ако съумееш и не вземеш голям парцел - 500кв.м може да си палтиш и за проекта и разрешителните с тия пари и евентуално да почнеш основи. Останалите пари ти си знаеш откъде въвъ времето. НО като човек под 30г който в момента си строи къща ти казвам - филма е голям и не е за някой без опит, познания, гръб, познати и т.н. Но по-хубаво от това не можеш да направиш. Сравнението между 80-90 кв м насран апартамент ново строителство с картонените стени и къща с двор по твой вкус е...няма сравнение.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 27 Мар 2016, 11:10

Всеки си фали неговото и себе си :mhihi: Дотук обаче е факт, че с тея пари не може да се купи нищо читаво. Къща в нормален район с нормални хора - изключено, мезонет - 90% невъзможно, апартамент - 50%. Имотите в кенефистан и в частност в София са необосновано високи и то благодарение на хората от провинцията, за които цел номер едно е столицата.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата